NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#26 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO

Post by KatarinaKosaca »

cadburry wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ibrahim Hadzibajric, po meni, najbolji nacelnik u Sarajevu izlazi na opcinske izbore sa grupom nezavisnih kandidata. Ono sto mi se jako dopada je sto na listi postoji i obucar i slasticar i penzioner i nezaposlen i student i lijecnik i odvjetnik. Nema niti jednog dezertera, samo jedna osoba sa liste medijski i donekle politicki kompromitirana. Poslije fotoshopiranih travnickih diplomanata, lista je pravo osvjezenje. Iako ne glasam u SG vec dva izborna ciklusa, za one koji su u SG ideja da pogledaju. Od mene like!
Ne znam je si li to znala, ali Ibro je magistarski završio u Kiseljaku.
Nisam. Ali, bojim se da me nisi razumio. Jasno pise «lista». I volim kad na listi ima i pekar, mesar, frizerka i nezaposlen, nego kad friziraju titule makar bile travnicke. Ko je, po tebi, najbolji sarajevski nacelnik?
splinter

#27 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO

Post by splinter »

cadburry wrote:Ja od ovih izbora više ne glasam u Starom gradu, ali da glasam, za načelnika bih zaokružio Tarika Jažića (NS), a za Vijeće Irfana Čengića i Malika Garibiju (SDP). Ova druga dvojica su izvrsni momci koje sam imao priliku lično upoznati i čiji rad sam pratio u prethodnom periodu. Da su svi vijećnici kao ova dvojica, opštine bi bile daleko ispred onoga što su sada.

Što se tiče načelnika, koliko sam shvatio SDP i DF podržavaju Ibrahima Hadžibajrića??? Ja se nikako ne mogu složiti da se radi o dobrom, a kamoli najboljem načelniku. Opština se sve više provincijalizira - natpisi i reklame, tipovi objekata i njihov izgled na samoj čaršiji grozno izgledaju. Dio čaršije oko Vijećnice (Telali) ne priliči centru kakve kasabice, a ne glavnog grada. Ceste i parkinzi - ništa nije urađeno. Gužve sve veće i veće. Mahale propadaju. Nelegalna gradnja, kuća na kući, stospratnice koje se dižu čine da Sarajevo sve više liči za neku kosovsku zabit. Da ne govorim da imaju stambeni dijelovi Starog grada gdje još asfalt nije došao. Ja nisam primijetio niti jedan jedini ozbiljan kapitalni projekt urađen u ovom Ibrinom mandatu, osim novih ploča na baščaršijskom trgu. Općina Stari grad je i dalje budžetski najsiromašnija općina u Sarajevu. Još kad se na to sve dodaju talovi sa najgorim kriminalcima, tipa Alije Begića, o kojima čaršija priča. Ja iskreno ne mogu prevaliti da glasam za ovog čovjeka.

Njegova je sreća što su SDA i SBB predložili rijetko viđenog kretena. Ako SDA, kao najbrojnija, finansijski i organizacijski najpotkovanija stranka u BiH, nije bila u stanju naći pismenijeg i ozbiljnijeg kandidata od Suada Handanagića, šta reći više o njima. I tako ja bih glasao za Tarika Jažića, ne zato što mislim da ima šanse, ne zato što ga smatram nešto posebno pametnim ili sposobnim, već jednostavno jer boljeg izbora nemam.

A listu sa Mirsadom Hebibovićem, Hilmom Kovačem, Ovčinom i Talićem jednostavno ne vrijedi komentarisati.
Mojne se zamarati, ionako kako reče ne glasaš u SG. Tim bolje,obzirom da sve navedeno nema nikakvog ozbiljnijeg dodira sa realnošću.
KatarinaKosaca

#28 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO

Post by KatarinaKosaca »

Rekose sad da vodi..
biske

#29 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO

Post by biske »

Sarajmen wrote:Zanima me kako je prošao Hadzibajrić sa nezavisnom listom.
pet vijećnika (od 31) po trenutnim rezultatima...
ostali:
sda 8
df 4
sdp 3
ns 3
sbb 2
savez za stari grad 2
gds 2
gs 1
boss 1
artime

#30 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO

Post by artime »

Cuj df 4. Dva od njih borci teske kategorije. Lol.
Dr Baltazar

#31 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO

Post by Dr Baltazar »

artime wrote:Cuj df 4. Dva od njih borci teske kategorije. Lol.
Kažu FGR u Starom Gradu. Papak do papka :-D
artime

#32 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO

Post by artime »

Sad ce prvo misici ulaziti u salu opcine SG :D kafanski ljudi razumijemo se ;)
KatarinaKosaca

#33 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO

Post by KatarinaKosaca »

Rasturio Hadzibajric. Rutinski.
susc_ovjek

#34 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO

Post by susc_ovjek »

Katarina,
šta je dobro u tome da je slastičar i frizer (bez imalo omalovažavanja profesija, jako ih cijenim) sjede u vjeću i odlučuju o često tehničkim pitanjima?
KatarinaKosaca

#35 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO

Post by KatarinaKosaca »

susc_ovjek wrote:Katarina,
šta je dobro u tome da je slastičar i frizer (bez imalo omalovažavanja profesija, jako ih cijenim) sjede u vjeću i odlučuju o često tehničkim pitanjima?
zato sto, mislim, da slasticar bolje razumije problem slasticara sa Carsije nego pravnik koji je cijeli zivot na budzetu. Zato sto frizer zna i razumije da se musteriji treba udovoljiti da naplatis, a onda drzavi dati njeno bolje od sluzbenika iz poste koji je kupio radno mjesto. Zato sto su vijecnici predstavnici stanovnika, a stanovnici su i obucari i pekari i mesari i nezaposleni i studenti. Gade mi se, vise liste laznih travnickih diplomanata koji ne znaju dvijevrecenice sastaviti.
Post Reply