NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1 NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Ibrahim Hadzibajric, po meni, najbolji nacelnik u Sarajevu izlazi na opcinske izbore sa grupom nezavisnih kandidata. Ono sto mi se jako dopada je sto na listi postoji i obucar i slasticar i penzioner i nezaposlen i student i lijecnik i odvjetnik. Nema niti jednog dezertera, samo jedna osoba sa liste medijski i donekle politicki kompromitirana. Poslije fotoshopiranih travnickih diplomanata, lista je pravo osvjezenje. Iako ne glasam u SG vec dva izborna ciklusa, za one koji su u SG ideja da pogledaju. Od mene like!
- branimir stulic
#2 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Katarina... da li je i ovaj Ovcina bas bio ratnik. Meli licno nije poznato da je Ica jurisao na neprijateljske bunkere... Poznat je kao smrad koji je preko SDP.a i Lagumdzije dosao do direktora biblioteke: ne znam otkud on kod Ibrahima... Svaka cast ima tu imena za respekt poput doktorice Amre ali ovo ostalo.
- KatarinaKosaca
#3 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Licno znam samo Talica...samo sam biografije citala.branimir stulic wrote:Katarina... da li je i ovaj Ovcina bas bio ratnik. Meli licno nije poznato da je Ica jurisao na neprijateljske bunkere... Poznat je kao smrad koji je preko SDP.a i Lagumdzije dosao do direktora biblioteke: ne znam otkud on kod Ibrahima... Svaka cast ima tu imena za respekt poput doktorice Amre ali ovo ostalo.
- oldtajmer
#4 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
dobar je Miki,da zivim u s.gradu imao bi moj glas
- Montana
#5 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Odlično!KatarinaKosaca wrote:Ibrahim Hadzibajric, po meni, najbolji nacelnik u Sarajevu izlazi na opcinske izbore sa grupom nezavisnih kandidata. Ono sto mi se jako dopada je sto na listi postoji i obucar i slasticar i penzioner i nezaposlen i student i lijecnik i odvjetnik. Nema niti jednog dezertera, samo jedna osoba sa liste medijski i donekle politicki kompromitirana. Poslije fotoshopiranih travnickih diplomanata, lista je pravo osvjezenje. Iako ne glasam u SG vec dva izborna ciklusa, za one koji su u SG ideja da pogledaju. Od mene like!
Nek onda organiziraju da burekdžince cjeli dan rade..da ne moram ko majmun letat u 11 ujutro i burek po starom gradu tražit.
- tataćusak
#6 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Od 26 kandidata ima cini mi se 7 penzonera pa jbt pustite malo i druge ljude nek zive. Nosioc liste im jusuf pussinaKatarinaKosaca wrote:Ibrahim Hadzibajric, po meni, najbolji nacelnik u Sarajevu izlazi na opcinske izbore sa grupom nezavisnih kandidata. Ono sto mi se jako dopada je sto na listi postoji i obucar i slasticar i penzioner i nezaposlen i student i lijecnik i odvjetnik. Nema niti jednog dezertera, samo jedna osoba sa liste medijski i donekle politicki kompromitirana. Poslije fotoshopiranih travnickih diplomanata, lista je pravo osvjezenje. Iako ne glasam u SG vec dva izborna ciklusa, za one koji su u SG ideja da pogledaju. Od mene like!
A vala ni biografije nisu nesto, mada to nista ne znaci i ne bih ulazio u to nije ni moja bolja.
O tome da li je najbolji nacelnik dalo bi se diskutivati a dalo bi se prodiskutovati i o njegovom dobrom odnosu sa kriminalnim miljeom u starom gradu.
A o zaposljavanju u opcini da ne govorim, zamisli da je pozvao na jedan razgovor sve kandidate koji su zadovoljili i rekao im ovu sam gospodju primio zato sto su me zvali iz raznoraznih borackosrebrenickih udruzenja da je primim a ovoga momka iako je zadnji na listi sam primio zato sto je sin od dobrog borca i mog prijatelja
Da ne bude sve bas crno ima na listi jedan covjek koji je Ok a da ga ja poznajem.
- KatarinaKosaca
#7 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Upravo na Pusinu sam i mislila kad sam napisala jedan kompromitiran....Ja sam imala neku primjedbu na rad opcinskoh sluzbenika, pisala sam mu.mail, odgovorio je, zaintetesovao se za stvar i poslije opet odgovorio. Salter sala od tada, za cudo, ok. To kod Becirevica ni u ludilu
zato sam ga okarakterizirala kao najboljeg nacelnika...
- tataćusak
#8 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
KatarinaKosaca wrote:Upravo na Pusinu sam i mislila kad sam napisala jedan kompromitiran....Ja sam imala neku primjedbu na rad opcinskoh sluzbenika, pisala sam mu.mail, odgovorio je, zaintetesovao se za stvar i poslije opet odgovorio. Salter sala od tada, za cudo, ok. To kod Becirevica ni u ludiluzato sam ga okarakterizirala kao najboljeg nacelnika...
Ma ja bas jutros listaom ovu njihovu listu kandidata i Bgm slabo ovo skroz. On kao nacelnik bi i mogao osvojiti najveci broj glasova ali u vijecu mrka kapa
-
dječak sa šibicama
#9 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Otkad Hadzibajric nije u SBB???
- KatarinaKosaca
#10 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Meni se bas ucinilo ok. Kandidati nisu izlizani otpaci drugih stanaka ni profesionalni politicari, skoro svaka kategorija je zastupljena. Mislim da problem nekog obrtnika na Carsiji najbolje razumije obrtnik sa Carsije, a ne dr. mr. Sa Travnickog «univerziteta» zanimanja profesionalni ublehas. Meni se zato i svidjela lista sem Pusine.tataćusak wrote:KatarinaKosaca wrote:Upravo na Pusinu sam i mislila kad sam napisala jedan kompromitiran....Ja sam imala neku primjedbu na rad opcinskoh sluzbenika, pisala sam mu.mail, odgovorio je, zaintetesovao se za stvar i poslije opet odgovorio. Salter sala od tada, za cudo, ok. To kod Becirevica ni u ludiluzato sam ga okarakterizirala kao najboljeg nacelnika...
Ma ja bas jutros listaom ovu njihovu listu kandidata i Bgm slabo ovo skroz. On kao nacelnik bi i mogao osvojiti najveci broj glasova ali u vijecu mrka kapa
-
mario001
#11 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
A bivsi SBB-ovac, sindikalac iz ZOI-aKatarinaKosaca wrote:Upravo na Pusinu sam i mislila kad sam napisala jedan kompromitiran....Ja sam imala neku primjedbu na rad opcinskoh sluzbenika, pisala sam mu.mail, odgovorio je, zaintetesovao se za stvar i poslije opet odgovorio. Salter sala od tada, za cudo, ok. To kod Becirevica ni u ludiluzato sam ga okarakterizirala kao najboljeg nacelnika...
- KatarinaKosaca
#12 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
never heared za njega ...nisam ja ovdje njihov advokat, ni bot. Razmijeni.misljenja u diskusiji....ko je osoba?mario001 wrote:A bivsi SBB-ovac, sindikalac iz ZOI-aKatarinaKosaca wrote:Upravo na Pusinu sam i mislila kad sam napisala jedan kompromitiran....Ja sam imala neku primjedbu na rad opcinskoh sluzbenika, pisala sam mu.mail, odgovorio je, zaintetesovao se za stvar i poslije opet odgovorio. Salter sala od tada, za cudo, ok. To kod Becirevica ni u ludiluzato sam ga okarakterizirala kao najboljeg nacelnika...
-
mario001
#13 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Lik koji je vodio sve proteste radnika ZOI-a, onaj koji je zakljucavao Zetru (nelegalno), aktuelni vijecnik SBB-a u Starom GraduKatarinaKosaca wrote:never heared za njega ...nisam ja ovdje njihov advokat, ni bot. Razmijeni.misljenja u diskusiji....ko je osoba?mario001 wrote:A bivsi SBB-ovac, sindikalac iz ZOI-aKatarinaKosaca wrote:Upravo na Pusinu sam i mislila kad sam napisala jedan kompromitiran....Ja sam imala neku primjedbu na rad opcinskoh sluzbenika, pisala sam mu.mail, odgovorio je, zaintetesovao se za stvar i poslije opet odgovorio. Salter sala od tada, za cudo, ok. To kod Becirevica ni u ludiluzato sam ga okarakterizirala kao najboljeg nacelnika...
-
Innovation
#14 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Alija Hodžić
- KatarinaKosaca
#15 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Pa sad, ako mu je sav grijeh sto je zakljucao ionako praznu Zetru u sred strajka...sta da kazem 
- branimir stulic
#16 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO

evo ih nekoliko na banderi....
- KatarinaKosaca
#17 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Navodno sinoc Hadzibajric rasturio na Vratniku(good) Bio mu gost nacelnik Becirevic(bad)
- Haris.ba
#18 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Došo vakat, sami se političari meću na bandere. Ni to narodu više ne daju. 
-
suspect_zero
#19 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Pa dokle više Pušine
....a vala i ovog starog Kovača svake izbore
, ne kontam kakve veze ima on sa Starim Gradom?
-
insider0201
#20 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Buregdžinice imaju dozvolu da rade 24 sata kao i svi ostali privrednici u Baščaršiji i to ti je 100% provjereno,e sad što čarijske gazde neće da tade to je već drugi par rukavica...Montana wrote:Odlično!KatarinaKosaca wrote:Ibrahim Hadzibajric, po meni, najbolji nacelnik u Sarajevu izlazi na opcinske izbore sa grupom nezavisnih kandidata. Ono sto mi se jako dopada je sto na listi postoji i obucar i slasticar i penzioner i nezaposlen i student i lijecnik i odvjetnik. Nema niti jednog dezertera, samo jedna osoba sa liste medijski i donekle politicki kompromitirana. Poslije fotoshopiranih travnickih diplomanata, lista je pravo osvjezenje. Iako ne glasam u SG vec dva izborna ciklusa, za one koji su u SG ideja da pogledaju. Od mene like!
Nek onda organiziraju da burekdžince cjeli dan rade..da ne moram ko majmun letat u 11 ujutro i burek po starom gradu tražit.
-
insider0201
#21 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Ehhhh ovako ljudi, neću hvaliti aktuelnog načelnika niti bilo šta slično. Realnost je da je koalicija SDA-SBB dovela kandidata koji pojma nema gdje je koje naselje u Starom Gradu da ne zna koliko mjesnih zajednica ima a radio 4 godine kao pomoćnik za komunalne poslove i investicije (najbitnija služba) ,kompletnu kampanju temelji na viziji(nije rekao kojoj) ,kosim liftovima dužine do 2 kilometra za sva naselja u Starom Gradu(milijarda maraka minimalno jer je 20 metara na Ciglanama koštalo oko 10 miliona) na zamjeni 6 policajaca za sijalicu? i na mnogo mnogo stvari koje su u nadležnosti kantona i države a ne općine.
Ljudi ne nasjedajte na laganje i priču ,on je najuren kako i iz Općine Stari Grad tako i sa svih ostalih poslova,raspitajte se malo,gledali ste debatu čovjek ne zna koji su projekti rađeni a bio načelu službe koja je radila sve te projekte. Suad Handanagić je tipičan kataloški primjer podobnog a ne sposobnog. Skaka je osoba koja stoji iza svake Suadove riječi jer ovaj nije sposoban da misli samostalno,uporedite izjave i vidjet ćete to,komplatna kampanja se bazira na blaćenju svih ostalih i to su otišli tako daleko da su andažirali marketinšku agenciju da to rade profesionalno,primjer je Adnan Kazaferović iz agencije LUNA TWBA kojem je Skaka lično platio i obećao mu zaposliti suprugu da vodi elektronsku kampanju laganja i ljaganja svih ostalih posebno aktuelnog načelnika i saradnika,naravno Gospodar uvijek otkrije munafike pa se to i saznalo i imat će sudski epilog ako se potrudite pogledate na Facebook vidjet ćete da je Adnan Kazaferović u panici jer čak i obrisao svoj profil(bradonja na slici) ali prekasno jer posotje screenshotovi i svjedoci koji će sve potvrditi na sudu.
Ljudi ne nasjedajte na laganje i priču ,on je najuren kako i iz Općine Stari Grad tako i sa svih ostalih poslova,raspitajte se malo,gledali ste debatu čovjek ne zna koji su projekti rađeni a bio načelu službe koja je radila sve te projekte. Suad Handanagić je tipičan kataloški primjer podobnog a ne sposobnog. Skaka je osoba koja stoji iza svake Suadove riječi jer ovaj nije sposoban da misli samostalno,uporedite izjave i vidjet ćete to,komplatna kampanja se bazira na blaćenju svih ostalih i to su otišli tako daleko da su andažirali marketinšku agenciju da to rade profesionalno,primjer je Adnan Kazaferović iz agencije LUNA TWBA kojem je Skaka lično platio i obećao mu zaposliti suprugu da vodi elektronsku kampanju laganja i ljaganja svih ostalih posebno aktuelnog načelnika i saradnika,naravno Gospodar uvijek otkrije munafike pa se to i saznalo i imat će sudski epilog ako se potrudite pogledate na Facebook vidjet ćete da je Adnan Kazaferović u panici jer čak i obrisao svoj profil(bradonja na slici) ali prekasno jer posotje screenshotovi i svjedoci koji će sve potvrditi na sudu.
- KatarinaKosaca
-
splinter
#23 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Iskreno se nadam da će dobiti u S.G. sad za vijeće ne znam , ima solidnih kandidata a ima i par anonimusa također. Kako god samo nek nije SBB-SDA, pa valjda dobije i u još kojoj općini u gradu neka druga politička opcija osim pomenute koalicije.
- cadburry
#24 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Ne znam je si li to znala, ali Ibro je magistarski završio u Kiseljaku.KatarinaKosaca wrote:Ibrahim Hadzibajric, po meni, najbolji nacelnik u Sarajevu izlazi na opcinske izbore sa grupom nezavisnih kandidata. Ono sto mi se jako dopada je sto na listi postoji i obucar i slasticar i penzioner i nezaposlen i student i lijecnik i odvjetnik. Nema niti jednog dezertera, samo jedna osoba sa liste medijski i donekle politicki kompromitirana. Poslije fotoshopiranih travnickih diplomanata, lista je pravo osvjezenje. Iako ne glasam u SG vec dva izborna ciklusa, za one koji su u SG ideja da pogledaju. Od mene like!
- cadburry
#25 Re: NEZAVISNA LISTA STARI GRAD SARAJEVO
Ja od ovih izbora više ne glasam u Starom gradu, ali da glasam, za načelnika bih zaokružio Tarika Jažića (NS), a za Vijeće Irfana Čengića i Malika Garibiju (SDP). Ova druga dvojica su izvrsni momci koje sam imao priliku lično upoznati i čiji rad sam pratio u prethodnom periodu. Da su svi vijećnici kao ova dvojica, opštine bi bile daleko ispred onoga što su sada.
Što se tiče načelnika, koliko sam shvatio SDP i DF podržavaju Ibrahima Hadžibajrića??? Ja se nikako ne mogu složiti da se radi o dobrom, a kamoli najboljem načelniku. Opština se sve više provincijalizira - natpisi i reklame, tipovi objekata i njihov izgled na samoj čaršiji grozno izgledaju. Dio čaršije oko Vijećnice (Telali) ne priliči centru kakve kasabice, a ne glavnog grada. Ceste i parkinzi - ništa nije urađeno. Gužve sve veće i veće. Mahale propadaju. Nelegalna gradnja, kuća na kući, stospratnice koje se dižu čine da Sarajevo sve više liči za neku kosovsku zabit. Da ne govorim da imaju stambeni dijelovi Starog grada gdje još asfalt nije došao. Ja nisam primijetio niti jedan jedini ozbiljan kapitalni projekt urađen u ovom Ibrinom mandatu, osim novih ploča na baščaršijskom trgu. Općina Stari grad je i dalje budžetski najsiromašnija općina u Sarajevu. Još kad se na to sve dodaju talovi sa najgorim kriminalcima, tipa Alije Begića, o kojima čaršija priča. Ja iskreno ne mogu prevaliti da glasam za ovog čovjeka.
Njegova je sreća što su SDA i SBB predložili rijetko viđenog kretena. Ako SDA, kao najbrojnija, finansijski i organizacijski najpotkovanija stranka u BiH, nije bila u stanju naći pismenijeg i ozbiljnijeg kandidata od Suada Handanagića, šta reći više o njima. I tako ja bih glasao za Tarika Jažića, ne zato što mislim da ima šanse, ne zato što ga smatram nešto posebno pametnim ili sposobnim, već jednostavno jer boljeg izbora nemam.
A listu sa Mirsadom Hebibovićem, Hilmom Kovačem, Ovčinom i Talićem jednostavno ne vrijedi komentarisati.
Što se tiče načelnika, koliko sam shvatio SDP i DF podržavaju Ibrahima Hadžibajrića??? Ja se nikako ne mogu složiti da se radi o dobrom, a kamoli najboljem načelniku. Opština se sve više provincijalizira - natpisi i reklame, tipovi objekata i njihov izgled na samoj čaršiji grozno izgledaju. Dio čaršije oko Vijećnice (Telali) ne priliči centru kakve kasabice, a ne glavnog grada. Ceste i parkinzi - ništa nije urađeno. Gužve sve veće i veće. Mahale propadaju. Nelegalna gradnja, kuća na kući, stospratnice koje se dižu čine da Sarajevo sve više liči za neku kosovsku zabit. Da ne govorim da imaju stambeni dijelovi Starog grada gdje još asfalt nije došao. Ja nisam primijetio niti jedan jedini ozbiljan kapitalni projekt urađen u ovom Ibrinom mandatu, osim novih ploča na baščaršijskom trgu. Općina Stari grad je i dalje budžetski najsiromašnija općina u Sarajevu. Još kad se na to sve dodaju talovi sa najgorim kriminalcima, tipa Alije Begića, o kojima čaršija priča. Ja iskreno ne mogu prevaliti da glasam za ovog čovjeka.
Njegova je sreća što su SDA i SBB predložili rijetko viđenog kretena. Ako SDA, kao najbrojnija, finansijski i organizacijski najpotkovanija stranka u BiH, nije bila u stanju naći pismenijeg i ozbiljnijeg kandidata od Suada Handanagića, šta reći više o njima. I tako ja bih glasao za Tarika Jažića, ne zato što mislim da ima šanse, ne zato što ga smatram nešto posebno pametnim ili sposobnim, već jednostavno jer boljeg izbora nemam.
A listu sa Mirsadom Hebibovićem, Hilmom Kovačem, Ovčinom i Talićem jednostavno ne vrijedi komentarisati.