Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
-
radostan dan
#26 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Ti naravno jesi, i za HDZ, i za Dragana Cavica, i za Hrvate, za Srbe, i sve ono sto nije po tvojoj viziji.
Istorijat tvojih tema i prognoza tako govori...u istom.si , pogorovu prognozi i analizi, gora od jednog lika sa tenisa...
Istorijat tvojih tema i prognoza tako govori...u istom.si , pogorovu prognozi i analizi, gora od jednog lika sa tenisa...
- SaraFina
#27 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Di to? Na sjeveru Kosova? Koliko sam informirana a može se provjeriti po oglasima u Vojvodini kuću gradjenu osamdesetih sa pristojnom okućnicom možeš kupiti za desetak hiljada eura. A na jugu i jeftinije pretpostavljam.Zoya wrote:SaraFina wrote:Mene ova tema neodoljivo podsjeća na vic
Albanac pita komšiju Srbina ;"Jel' pošto košta ovaj tvoj kuća"?Kaže Srbin -200 000 e, da sebi kupim stan u okolici Beograda.Dobro komšijo, evo ti 400 000 e.A zašto toliko ?- začudi se Srbin.Kupi sebi stan u Ljubljana, da te ne "seljam" dvaput.![]()
![]()
Na temu... Srbi su inače isprodavali sve od kuća do placeva šta su imali po bezobrazno visokom cijenama. Albanci su i to kupili i sada i da žele se nemaju gdje vratiti.
- SaraFina
#28 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Forum je zabava. Bar meni. Čim se počneš opterećivati nebitnim virtualnim likovima kao ti u ovom slucaju s mojim forumskim opusomradostan dan wrote:Ti naravno jesi, i za HDZ, i za Dragana Cavica, i za Hrvate, za Srbe, i sve ono sto nije po tvojoj viziji.
-
Zoya
#29 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
12.000 eura po jednom aru. Na selu, jedno 2 kilometra od grada
Na jugu.
Te tvoje informacije nisu baš najtačnije.
- SaraFina
#30 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Ja sam gradsko čeljade pa sve računam u kvadratnim metrima. Ari i hektari za nekog iz Sarajeva su u domenu naučene fantastike. Kaj će se baviti zemljgradnjom ti Albanci? Nešto ne mislim da su nacija u tom fazonu. No možda grijesim.Zoya wrote:12.000 eura po jednom aru. Na selu, jedno 2 kilometra od gradaNa jugu.
-
radostan dan
#31 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Otkad? Ti rece da ti je misija, zadatak, duznost i obaveza...SaraFina wrote:Forum je zabava. Bar meni.radostan dan wrote:Ti naravno jesi, i za HDZ, i za Dragana Cavica, i za Hrvate, za Srbe, i sve ono sto nije po tvojoj viziji.
-
Zoya
#32 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Googlaj, valjda vi gradjani to znate?SaraFina wrote:Ja sam gradsko čeljade pa sve računam u kvadratnim metrima. Ari i hektari za nekog iz Sarajeva su u domenu naučene fantastike. Kaj će se baviti zemljgradnjom ti Albanci? Nešto ne mislim da su nacija u tom fazonu. No možda grijesim.Zoya wrote:12.000 eura po jednom aru. Na selu, jedno 2 kilometra od gradaNa jugu.
Opet si pogrešno informisana.
- SaraFina
#33 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Oduvijek. Čim se ne bavim tvojim forumskim opusomradostan dan wrote:Otkad? Ti rece da ti je misija, zadatak, duznost i obaveza...SaraFina wrote:Forum je zabava. Bar meni.radostan dan wrote:Ti naravno jesi, i za HDZ, i za Dragana Cavica, i za Hrvate, za Srbe, i sve ono sto nije po tvojoj viziji.
- SaraFina
#34 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Da ja googlam i dokazujem tvoje tvrdnje odnosno argumente u raspravi? Mislim smiješno miZoya wrote:Googlaj, valjda vi gradjani to znate?SaraFina wrote:Ja sam gradsko čeljade pa sve računam u kvadratnim metrima. Ari i hektari za nekog iz Sarajeva su u domenu naučene fantastike. Kaj će se baviti zemljgradnjom ti Albanci? Nešto ne mislim da su nacija u tom fazonu. No možda grijesim.Zoya wrote:12.000 eura po jednom aru. Na selu, jedno 2 kilometra od gradaNa jugu.
Opet si pogrešno informisana.
A što tebe osobno pogađa moja nonšaancija na temi? Radosni je Srbin, jesi ti Albanka? Ako jesi isprika.
-
Zoya
#35 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Tema nisam ja
Samo sam se osvrnula na tvoju informisanost (odnosno neinformisanost) .
Samo sam se osvrnula na tvoju informisanost (odnosno neinformisanost) .
- SaraFina
#36 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
A tvojim tvrdnjama ćemo vjerovati na lijepe oči? U ozbiljnim raspravama ako nešto tvrdiš a ti konkretno izbacuješ cifre trebala bi ih dokazati a ne slati mene da google.
I nisi ti tema, samo si mi zanimljiva kako si navijački nastrojena ....nisam navikla.. Zato sam pitala za nacionalnost.
Obzirom da nisi Srpkinja i navijački se odnosiš na ovakvoj temi osobno.. pretpostavila sam da si Albanka. Logično.
I nisi ti tema, samo si mi zanimljiva kako si navijački nastrojena ....nisam navikla.. Zato sam pitala za nacionalnost.
Obzirom da nisi Srpkinja i navijački se odnosiš na ovakvoj temi osobno.. pretpostavila sam da si Albanka. Logično.
-
Zoya
#37 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Vidim, logika ti je jača strana pa me onda čudi da ti matematika i ne ide baš?! Mislim šta reći osim da vas po tim gradovima definitivno moraju malo više učiti mjernim jedinicama
Čak i mi ovdje znamo da pretvorimo ar u metar/e
PA kako da ubjedim nekog ko je u vojvodjanskim oglasima nešto pročitao? Inače su vojvodjanski oglasi mjerilo, vidim.
PA kako da ubjedim nekog ko je u vojvodjanskim oglasima nešto pročitao? Inače su vojvodjanski oglasi mjerilo, vidim.
- SaraFina
#38 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
http://www.blic.rs/vesti/vojvodina/kuce ... ra/fnp89te
Evo za Vojvodinu izvor odakle sam ja podatke postala.
Evo za Vojvodinu izvor odakle sam ja podatke postala.
- SaraFina
#39 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Kakve veze ima pretvaranje ari u m? Na netu imaš kalkulator za sve ... pa i kako morske milje pretvarati LOL. Ja mjerila i znanja. Ja tebe pitam odakle ti informacija da ar košta 12000 eura. I naravno da je logično kuću i okućnica računati u metrima kvadratnim a poljoprivredna dobra u arima i hektarima.Zoya wrote:Vidim, logika ti je jača strana pa me onda čudi da ti matematika i ne ide baš?! Mislim šta reći osim da vas po tim gradovima definitivno moraju malo više učiti mjernim jedinicamaČak i mi ovdje znamo da pretvorimo ar u metar/e
![]()
I evo još jednom link u prilog mojim tvrdnjama
- animals
#40 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Eno ih i na Jadranu, svaka pizerija njihova.. 
- SaraFina
#41 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Jadran je skup i atraktivan. No dijelovi Srbije već desetak godina propadaju. Vojvodina po meni je atraktivna a jeftina već desetak godina. Ravnica i geografski položaj. No propada. Izgleda da je samo BG i okolina na cijeni.animals wrote:Eno ih i na Jadranu, svaka pizerija njihova..
-
zrakomlat
#42 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
insomnia78 wrote:Dosla crvenkapica kod bake na Kosovo
Kuc, kuc, kuc
Bako, bakoooo, bakooo
Iz kuce se cuje:
BakO ne živi više ovdje, bakO je prod'o kuću
-
Zoya
#43 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
GospoJa, ja govorim o srbima sa Kosova koji prodaju svoje zemljište dolje i kupuju vile po srbiji za te novce.SaraFina wrote:Kakve veze ima pretvaranje ari u m? Na netu imaš kalkulator za sve ... pa i kako morske milje pretvarati LOL. Ja mjerila i znanja. Ja tebe pitam odakle ti informacija da ar košta 12000 eura. I naravno da je logično kuću i okućnica računati u metrima kvadratnim a poljoprivredna dobra u arima i hektarima.Zoya wrote:Vidim, logika ti je jača strana pa me onda čudi da ti matematika i ne ide baš?! Mislim šta reći osim da vas po tim gradovima definitivno moraju malo više učiti mjernim jedinicamaČak i mi ovdje znamo da pretvorimo ar u metar/e
![]()
http://www.nekretnine365.com/nekretnine ... 80824.html
http://m.info-ks.net/clanak/20337/srbi- ... -gracanicu
- hrle1976
#44 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Nemogu se uknjiziti. Poznam jednog iz Nisa i kaze da je sve izmisljotina. Ima nesto sitno sto je i prije problema bilo ali vecina pobjegla. Inace nemogu se uknjiziti nikako.
- HAVANA
#45 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Evo ovo smo naucili,i bez juga srbije...It_is_a_Leclerc wrote:Naučili smo da ovim Arapima treba uvesti embargo na kupovinu bh. zemlje.
Al' dobro. Oni su muslimani, pa se niko ne uznemirava.
-
Drinski
- SaraFina
#47 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Zoya wrote:GospoJa, ja govorim o srbima sa Kosova koji prodaju svoje zemljište dolje i kupuju vile po srbiji za te novce.SaraFina wrote:Kakve veze ima pretvaranje ari u m? Na netu imaš kalkulator za sve ... pa i kako morske milje pretvarati LOL. Ja mjerila i znanja. Ja tebe pitam odakle ti informacija da ar košta 12000 eura. I naravno da je logično kuću i okućnica računati u metrima kvadratnim a poljoprivredna dobra u arima i hektarima.Zoya wrote:Vidim, logika ti je jača strana pa me onda čudi da ti matematika i ne ide baš?! Mislim šta reći osim da vas po tim gradovima definitivno moraju malo više učiti mjernim jedinicamaČak i mi ovdje znamo da pretvorimo ar u metar/e
![]()
http://www.nekretnine365.com/nekretnine ... 80824.html
http://m.info-ks.net/clanak/20337/srbi- ... -gracanicu
Ja koliko sam shvatila poentu teme, a jesam nisu Srbi bitni u cijeloj priči ni sa sjevera ni sa juga Kosova. Niti njihova imanja, cijene i sl.. Normalno je da će ljudi gledati maksimalno izvući iz svoga jer njima opstanka ionako nema.
Država je htio u biti reći da bi Bošnjaci trebali poput Albanaca kupovati zemlju primjera radi u rs i to dijelovima gdje ima naših povratnika. Dio zvorničke općine je u RS-u a gravitira i naslonjen je na TK. Pa recimo Divič je ostvario dobar povratak izbjeglih Bošnjaka i onda ulagati u takve dijelove BiH i kupovati jeftino zemljište. Time i natalitetom zna se valjda što svaki Bošnjak želi postići.
Figurativno rečeno sijemo pelcere na entitetskoj granici i onda iz njih zelene žile za 20-30 godina bujaju do BL
Nadam se da sam slikovito dočarala
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#48 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Posto Novi Sad?CSKA wrote:Eto umjesto sto dajete pare Bakiru i SDA,mozete fino kupovati zemlju pored Novog Sada
"Znam ja zna Novi Sad s kim si ti sad"
- Država
#49 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
SaraFina wrote:
Ja koliko sam shvatila poentu teme, a jesam nisu Srbi bitni u cijeloj priči ni sa sjevera ni sa juga Kosova. Niti njihova imanja, cijene i sl.. Normalno je da će ljudi gledati maksimalno izvući iz svoga jer njima opstanka ionako nema.
Država je htio u biti reći da bi Bošnjaci trebali poput Albanaca kupovati zemlju primjera radi u rs i to dijelovima gdje ima naših povratnika. Dio zvorničke općine je u RS-u a gravitira i naslonjen je na TK. Pa recimo Divič je ostvario dobar povratak izbjeglih Bošnjaka i onda ulagati u takve dijelove BiH i kupovati jeftino zemljište. Time i natalitetom zna se valjda što svaki Bošnjak želi postići.
Figurativno rečeno sijemo pelcere na entitetskoj granici i onda iz njih zelene žile za 20-30 godina bujaju do BL
Nadam se da sam slikovito dočaralamoljim unaprijed.
Napokon me neko shvatio kako treba. Ja sam mislio o ideji kupovanja zemlje oko Zvornika, Bijeljine, Banja Luke, Bos. Šamca, Foče, Višegrada, Han Pijeska... svugdje gdje ima dosta Bošnjaka.
SaraFina, hvala ti što si pametna...
- SaraFina
#50 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?
Molim lijepo i drugi put. Zadovoljstvo je moje