Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

radostan dan

#26 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by radostan dan »

Ti naravno jesi, i za HDZ, i za Dragana Cavica, i za Hrvate, za Srbe, i sve ono sto nije po tvojoj viziji.

Istorijat tvojih tema i prognoza tako govori...u istom.si , pogorovu prognozi i analizi, gora od jednog lika sa tenisa...
SaraFina

#27 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by SaraFina »

Zoya wrote:
SaraFina wrote:Mene ova tema neodoljivo podsjeća na vic :D

Albanac pita komšiju Srbina ;"Jel' pošto košta ovaj tvoj kuća"?Kaže Srbin -200 000 e, da sebi kupim stan u okolici Beograda.Dobro komšijo, evo ti 400 000 e.A zašto toliko ?- začudi se Srbin.Kupi sebi stan u Ljubljana, da te ne "seljam" dvaput.
:lol: :lol:

Na temu... Srbi su inače isprodavali sve od kuća do placeva šta su imali po bezobrazno visokom cijenama. Albanci su i to kupili i sada i da žele se nemaju gdje vratiti.
Di to? Na sjeveru Kosova? Koliko sam informirana a može se provjeriti po oglasima u Vojvodini kuću gradjenu osamdesetih sa pristojnom okućnicom možeš kupiti za desetak hiljada eura. A na jugu i jeftinije pretpostavljam.
SaraFina

#28 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by SaraFina »

radostan dan wrote:Ti naravno jesi, i za HDZ, i za Dragana Cavica, i za Hrvate, za Srbe, i sve ono sto nije po tvojoj viziji.

Istorijat tvojih tema i prognoza tako govori...u istom.si , pogorovu prognozi i analizi, gora od jednog lika sa tenisa...
Forum je zabava. Bar meni. Čim se počneš opterećivati nebitnim virtualnim likovima kao ti u ovom slucaju s mojim forumskim opusom :D.. riješiš se ovisnosti. I najavljivao si to, očigledno prepoznajući simptome.. ali dzaba... izgleda da je ovisnost jača od razuma :D
Zoya

#29 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by Zoya »

12.000 eura po jednom aru. Na selu, jedno 2 kilometra od grada ;-) Na jugu.
Te tvoje informacije nisu baš najtačnije.
SaraFina

#30 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by SaraFina »

Zoya wrote:12.000 eura po jednom aru. Na selu, jedno 2 kilometra od grada ;-) Na jugu.
Ja sam gradsko čeljade pa sve računam u kvadratnim metrima. Ari i hektari za nekog iz Sarajeva su u domenu naučene fantastike. Kaj će se baviti zemljgradnjom ti Albanci? Nešto ne mislim da su nacija u tom fazonu. No možda grijesim.
radostan dan

#31 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by radostan dan »

SaraFina wrote:
radostan dan wrote:Ti naravno jesi, i za HDZ, i za Dragana Cavica, i za Hrvate, za Srbe, i sve ono sto nije po tvojoj viziji.

Forum je zabava. Bar meni.
Otkad? Ti rece da ti je misija, zadatak, duznost i obaveza... :D
Zoya

#32 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by Zoya »

SaraFina wrote:
Zoya wrote:12.000 eura po jednom aru. Na selu, jedno 2 kilometra od grada ;-) Na jugu.
Ja sam gradsko čeljade pa sve računam u kvadratnim metrima. Ari i hektari za nekog iz Sarajeva su u domenu naučene fantastike. Kaj će se baviti zemljgradnjom ti Albanci? Nešto ne mislim da su nacija u tom fazonu. No možda grijesim.
Googlaj, valjda vi gradjani to znate?

Opet si pogrešno informisana.
SaraFina

#33 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by SaraFina »

radostan dan wrote:
SaraFina wrote:

Forum je zabava. Bar meni.
Otkad? Ti rece da ti je misija, zadatak, duznost i obaveza... :D
Oduvijek. Čim se ne bavim tvojim forumskim opusom :D
SaraFina

#34 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by SaraFina »

Zoya wrote:
SaraFina wrote:
Googlaj, valjda vi gradjani to znate?

Opet si pogrešno informisana.
Da ja googlam i dokazujem tvoje tvrdnje odnosno argumente u raspravi? Mislim smiješno mi :D

A što tebe osobno pogađa moja nonšaancija na temi? Radosni je Srbin, jesi ti Albanka? Ako jesi isprika.
Zoya

#35 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by Zoya »

Tema nisam ja ;-)
Samo sam se osvrnula na tvoju informisanost (odnosno neinformisanost) .
SaraFina

#36 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by SaraFina »

A tvojim tvrdnjama ćemo vjerovati na lijepe oči? U ozbiljnim raspravama ako nešto tvrdiš a ti konkretno izbacuješ cifre trebala bi ih dokazati a ne slati mene da google.

I nisi ti tema, samo si mi zanimljiva kako si navijački nastrojena ....nisam navikla.. Zato sam pitala za nacionalnost.

Obzirom da nisi Srpkinja i navijački se odnosiš na ovakvoj temi osobno.. pretpostavila sam da si Albanka. Logično.
Zoya

#37 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by Zoya »

Vidim, logika ti je jača strana pa me onda čudi da ti matematika i ne ide baš?! Mislim šta reći osim da vas po tim gradovima definitivno moraju malo više učiti mjernim jedinicama :zjev: Čak i mi ovdje znamo da pretvorimo ar u metar/e ;-)

PA kako da ubjedim nekog ko je u vojvodjanskim oglasima nešto pročitao? Inače su vojvodjanski oglasi mjerilo, vidim.
SaraFina

#38 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by SaraFina »

http://www.blic.rs/vesti/vojvodina/kuce ... ra/fnp89te

Evo za Vojvodinu izvor odakle sam ja podatke postala.
SaraFina

#39 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by SaraFina »

Zoya wrote:Vidim, logika ti je jača strana pa me onda čudi da ti matematika i ne ide baš?! Mislim šta reći osim da vas po tim gradovima definitivno moraju malo više učiti mjernim jedinicama :zjev: Čak i mi ovdje znamo da pretvorimo ar u metar/e ;-)

PA kako da ubjedim nekog ko je u vojvodjanskim oglasima nešto pročitao? Inače su vojvodjanski oglasi mjerilo, vidim.
Kakve veze ima pretvaranje ari u m? Na netu imaš kalkulator za sve ... pa i kako morske milje pretvarati LOL. Ja mjerila i znanja. Ja tebe pitam odakle ti informacija da ar košta 12000 eura. I naravno da je logično kuću i okućnica računati u metrima kvadratnim a poljoprivredna dobra u arima i hektarima.

I evo još jednom link u prilog mojim tvrdnjama

animals

#40 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by animals »

Eno ih i na Jadranu, svaka pizerija njihova.. :D
SaraFina

#41 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by SaraFina »

animals wrote:Eno ih i na Jadranu, svaka pizerija njihova.. :D
Jadran je skup i atraktivan. No dijelovi Srbije već desetak godina propadaju. Vojvodina po meni je atraktivna a jeftina već desetak godina. Ravnica i geografski položaj. No propada. Izgleda da je samo BG i okolina na cijeni.
zrakomlat

#42 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:Dosla crvenkapica kod bake na Kosovo
Kuc, kuc, kuc
Bako, bakoooo, bakooo
Iz kuce se cuje:
BakO ne živi više ovdje, bakO je prod'o kuću
:lol: :lol: :lol:
Zoya

#43 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by Zoya »

SaraFina wrote:
Zoya wrote:Vidim, logika ti je jača strana pa me onda čudi da ti matematika i ne ide baš?! Mislim šta reći osim da vas po tim gradovima definitivno moraju malo više učiti mjernim jedinicama :zjev: Čak i mi ovdje znamo da pretvorimo ar u metar/e ;-)

Kakve veze ima pretvaranje ari u m? Na netu imaš kalkulator za sve ... pa i kako morske milje pretvarati LOL. Ja mjerila i znanja. Ja tebe pitam odakle ti informacija da ar košta 12000 eura. I naravno da je logično kuću i okućnica računati u metrima kvadratnim a poljoprivredna dobra u arima i hektarima.

GospoJa, ja govorim o srbima sa Kosova koji prodaju svoje zemljište dolje i kupuju vile po srbiji za te novce.

http://www.nekretnine365.com/nekretnine ... 80824.html

http://m.info-ks.net/clanak/20337/srbi- ... -gracanicu
hrle1976

#44 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by hrle1976 »

Nemogu se uknjiziti. Poznam jednog iz Nisa i kaze da je sve izmisljotina. Ima nesto sitno sto je i prije problema bilo ali vecina pobjegla. Inace nemogu se uknjiziti nikako.
HAVANA

#45 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by HAVANA »

It_is_a_Leclerc wrote:Naučili smo da ovim Arapima treba uvesti embargo na kupovinu bh. zemlje.

Al' dobro. Oni su muslimani, pa se niko ne uznemirava.
Evo ovo smo naucili,i bez juga srbije...
Drinski

#46 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by Drinski »

jeftina zemlja?
SaraFina

#47 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by SaraFina »

Zoya wrote:
SaraFina wrote:

GospoJa, ja govorim o srbima sa Kosova koji prodaju svoje zemljište dolje i kupuju vile po srbiji za te novce.

http://www.nekretnine365.com/nekretnine ... 80824.html

http://m.info-ks.net/clanak/20337/srbi- ... -gracanicu

Ja koliko sam shvatila poentu teme, a jesam nisu Srbi bitni u cijeloj priči ni sa sjevera ni sa juga Kosova. Niti njihova imanja, cijene i sl.. Normalno je da će ljudi gledati maksimalno izvući iz svoga jer njima opstanka ionako nema.

Država je htio u biti reći da bi Bošnjaci trebali poput Albanaca kupovati zemlju primjera radi u rs i to dijelovima gdje ima naših povratnika. Dio zvorničke općine je u RS-u a gravitira i naslonjen je na TK. Pa recimo Divič je ostvario dobar povratak izbjeglih Bošnjaka i onda ulagati u takve dijelove BiH i kupovati jeftino zemljište. Time i natalitetom zna se valjda što svaki Bošnjak želi postići.
:D

Figurativno rečeno sijemo pelcere na entitetskoj granici i onda iz njih zelene žile za 20-30 godina bujaju do BL :D

Nadam se da sam slikovito dočarala :) moljim unaprijed.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#48 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by _BataZiv_0809 »

CSKA wrote:Eto umjesto sto dajete pare Bakiru i SDA,mozete fino kupovati zemlju pored Novog Sada :D
Posto Novi Sad? :skoljka:

"Znam ja zna Novi Sad s kim si ti sad" :josipalisac:
Država

#49 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by Država »

SaraFina wrote:

Ja koliko sam shvatila poentu teme, a jesam nisu Srbi bitni u cijeloj priči ni sa sjevera ni sa juga Kosova. Niti njihova imanja, cijene i sl.. Normalno je da će ljudi gledati maksimalno izvući iz svoga jer njima opstanka ionako nema.

Država je htio u biti reći da bi Bošnjaci trebali poput Albanaca kupovati zemlju primjera radi u rs i to dijelovima gdje ima naših povratnika. Dio zvorničke općine je u RS-u a gravitira i naslonjen je na TK. Pa recimo Divič je ostvario dobar povratak izbjeglih Bošnjaka i onda ulagati u takve dijelove BiH i kupovati jeftino zemljište. Time i natalitetom zna se valjda što svaki Bošnjak želi postići.
:D

Figurativno rečeno sijemo pelcere na entitetskoj granici i onda iz njih zelene žile za 20-30 godina bujaju do BL :D

Nadam se da sam slikovito dočarala :) moljim unaprijed.

Napokon me neko shvatio kako treba. Ja sam mislio o ideji kupovanja zemlje oko Zvornika, Bijeljine, Banja Luke, Bos. Šamca, Foče, Višegrada, Han Pijeska... svugdje gdje ima dosta Bošnjaka.

SaraFina, hvala ti što si pametna...

:sax:
SaraFina

#50 Re: Albanci kupuju jug Srbije. Šta možemo naučiti iz ove vijesti?

Post by SaraFina »

Molim lijepo i drugi put. Zadovoljstvo je moje :D
Post Reply