Potpis od do!Alfons Kauders wrote:"Zavrsio sam fakultet, nema posla u struci, kriva mi je drzava, odo sad zapalit zgradu"
To je to razmisljanje, sjeti se samo prica po forumu nakon onih protesta? Ono u fazonu:
"Jebem ti ovu drzavu, nemam posla, perspektive, gladan sam!" - sent from my iPhone 5
A kad takvim ponudis posao, gledaju te kao din dusmanina. Dje ces mi nuditi posao van moje struke?! Sram da te bude, ti bi da ti ja radim SSS posao, a ja diplomirao ekonomiju. Ja sam menadzer, ja ocekujem da cu na prvom poslu raditi u struci, voziti sluzbeni auto, i biti tebi sef.
Imao sam i slicnih situacija, nije pomagalo ni to sto ja prvi ne radim u svojoj struci, dzaba pricat. Sjecam se cak i genijalaca koji su kukali kako je nama zapravo bilo lakse "jer je bio rat"... To je zalosno, i bolesno. Dosta njih fakat misli da je sad gore nego u ratu, a ne znam kako to opisati nego neki psihicki poremecaj.
Nije lako, to sve stoji, ali to nije nikakvo opravdanje i izgovor. Ne radim ni ja u struci, mozda nekada nisam sretan zbog toga, ali sve dok mi moj posao placa racune, hranu i ceifove, ja sam presretan i zahvalan. Uzmi posao koji se nudi, pokazi zelju, volju za ucenjem, bori se, siguran sam da ce sef kakav god da je cijeniti to, na kraju krajeva, naucis se poslu van struke, a to moze biti samo plus veliki i dobitak, nikako lose. Jedna cinjenica koja je 100% tacna, a za mlade moze puno znaciti, a to je da je uvijek lakse naci novi posao kad vec imas posao. Mali milion razloga ima zasto. I da, posla ima, samo da li ima spremnih da ga se prihvate, to je pitanje...