Koliko god nazadni bili za ove su izmislili kulturu.Idriz wrote:ma da... kao sto vidimo, muslimanske zemlje su pojam progresivnosti u svijetu.Bradafilozof wrote:Istini za volju, nekako su mi sve zemlje gdje je dominantna istocna crkva divlje. Ko je imao kontakta sa tim ljudima zna o cemu pricam.
Svim drzavama gdje doticni zive i sa kojima granice nazadak je zagarantovan.
Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
- Bradafilozof
#26 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
- Bradafilozof
#27 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Iz istocnih ortodox zemalja.Connaisseur Karlin wrote:Koja rulja? Gdje?Bradafilozof wrote:Ma kad vidis kako se ta rulja ponasa vidjet ces da smo mi za njih becka skola.Connaisseur Karlin wrote:
Mislis da je BiH manje divlja.
- Connaisseur Karlin
#28 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Drzuzim sa sa osobama iz spomeutih ortodox drzava,svi su super.Bradafilozof wrote:Iz istocnih ortodox zemalja.Connaisseur Karlin wrote:Koja rulja? Gdje?Bradafilozof wrote: Ma kad vidis kako se ta rulja ponasa vidjet ces da smo mi za njih becka skola.
-
Idriz
#29 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Bradafilozof wrote:Koliko god nazadni bili za ove su izmislili kulturu.Idriz wrote:ma da... kao sto vidimo, muslimanske zemlje su pojam progresivnosti u svijetu.Bradafilozof wrote:Istini za volju, nekako su mi sve zemlje gdje je dominantna istocna crkva divlje. Ko je imao kontakta sa tim ljudima zna o cemu pricam.
Svim drzavama gdje doticni zive i sa kojima granice nazadak je zagarantovan.
kako da ne. tolstoj, dostojevski, cehov, cajkovski, tesla... sve glavosjece iz meke i medine.
- Bradafilozof
#30 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
svako se istom raduje.Connaisseur Karlin wrote:Drzuzim sa sa osobama iz spomeutih ortodox drzava,svi su super.Bradafilozof wrote:Iz istocnih ortodox zemalja.Connaisseur Karlin wrote:
Koja rulja? Gdje?
- Bradafilozof
#31 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Ipak nisu genocidni.Idriz wrote:Bradafilozof wrote:Koliko god nazadni bili za ove su izmislili kulturu.Idriz wrote:
ma da... kao sto vidimo, muslimanske zemlje su pojam progresivnosti u svijetu.
kako da ne. tolstoj, dostojevski, cehov, cajkovski, tesla... sve glavosjece iz meke i medine.
- Connaisseur Karlin
#32 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Druzima se sa osobama sirom svijeta,naravno da se radujem globlanim poznanstvima i pojedinim prijateljstvima.Bradafilozof wrote:svako se istom raduje.Connaisseur Karlin wrote:Drzuzim sa sa osobama iz spomeutih ortodox drzava,svi su super.Bradafilozof wrote: Iz istocnih ortodox zemalja.
-
Idriz
#33 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
ma kakvi genocidni. turci mazili armene, evo sad maze kurde, ko sto su arapi pomazili sudance 2003, indonezani kineze, suniti šiite, i tako... a i bosnjacima nije bilo mrsko ordinirat po jasenovcu.Bradafilozof wrote:Ipak nisu genocidni.Idriz wrote:Bradafilozof wrote:
Koliko god nazadni bili za ove su izmislili kulturu.
vidim da ti povjest nije jaca strana ali hej, vise je knjiga objavljeno na ruskom jeziku u 50 godina nego na arapskom u 2000. tako da me nista ne cudi.
- Connaisseur Karlin
#34 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
idriz,tebe bi se mnogi pismeni Srbi iz obe regije, R. Srpske ,a narocito iz R. Srbije ,koji se jeze ratnih zlocianaca,rado odrekliIdriz wrote: ma kakvi genocidni. turci mazili armene, evo sad maze kurde, ko sto su arapi pomazili sudance 2003, indonezani kineze, suniti šiite, i tako... a i bosnjacima nije bilo mrsko ordinirat po jasenovcu.
vidim da ti povjest nije jaca strana ali hej, vise je knjiga objavljeno na ruskom jeziku u 50 godina nego na arapskom u 2000. tako da me nista ne cudi.
- Bradafilozof
#35 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
U prilici sam da upoznajem visoko obrazovane ljude sirom svijeta. Mohe iskustvo govori da najveci sljam dolazi iz istocnih ortodox drzava. Primjera radi afrikanci su za njih izmislili kulturu.
-
krater
#36 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Bradafilozof wrote:U prilici sam da upoznajem visoko obrazovane ljude sirom svijeta. Mohe iskustvo govori da najveci sljam dolazi iz istocnih ortodox drzava. Primjera radi afrikanci su za njih izmislili kulturu.
- delllboy79
#37 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Kada su Dzonija Štulica novinari pitali da li ce prihvatiti neku od ponuda da nastupa u Beogradu Zagrebu ili negdje drugo na prostorima bivše SFRJ on im je odgovorio
Nesviram na okupiranim teritorijama.
Čovijek je sve rekao i dok mi raspravljamo i ovakvim temama nismo ni svijesni da smo okupirani.
Savrsena okupacija je kad oni sto su okupirani nisu ni svijesni toga.
Nesviram na okupiranim teritorijama.
Čovijek je sve rekao i dok mi raspravljamo i ovakvim temama nismo ni svijesni da smo okupirani.
Savrsena okupacija je kad oni sto su okupirani nisu ni svijesni toga.
-
Idriz
#38 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
to je do tvojih kriterija. bombasi samoubice su ti manji sljam od kompozitora klasicne muzike, matematicara, nuklearih fizicara i sahista. shvatam te, jebiga... igranje šaha je haram, kao i svako logično razmišljanje.Bradafilozof wrote:U prilici sam da upoznajem visoko obrazovane ljude sirom svijeta. Mohe iskustvo govori da najveci sljam dolazi iz istocnih ortodox drzava. Primjera radi afrikanci su za njih izmislili kulturu.
-
Patriotska_Liga
#39 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Evo tvog omiljenog matematičara:Idriz wrote:to je do tvojih kriterija. bombasi samoubice su ti manji sljam od kompozitora klasicne muzike, matematicara, nuklearih fizicara i sahista. shvatam te, jebiga... igranje šaha je haram, kao i svako logično razmišljanje.Bradafilozof wrote:U prilici sam da upoznajem visoko obrazovane ljude sirom svijeta. Mohe iskustvo govori da najveci sljam dolazi iz istocnih ortodox drzava. Primjera radi afrikanci su za njih izmislili kulturu.
A evo i tvojih omiljenih šahista:
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ml ... agu/150809
-
Drinski
#40 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Tacno tako. Strasno.Bradafilozof wrote:U prilici sam da upoznajem visoko obrazovane ljude sirom svijeta. Mohe iskustvo govori da najveci sljam dolazi iz istocnih ortodox drzava. Primjera radi afrikanci su za njih izmislili kulturu.
- Edin H.
#41 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Bosna je sampion, oooooo...Connaisseur Karlin wrote:Mislis da je BiH manje divlja.Bradafilozof wrote:Istini za volju, nekako su mi sve zemlje gdje je dominantna istocna crkva divlje. Ko je imao kontakta sa tim ljudima zna o cemu pricam.
- sinuhe
#42 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Nedavno je umro nas Petrovcanin golgeter i rekorder Slobodan Santrac kao i partizanova beba Grahovljanin Milan Galic. Umrla je i glumica Ruzica Sokic.
Zivi su legenda Partizana i dugogodisnji direktor Nenad Bjekovic rodom iz Mrkonjica i zvezdin Milos Sestic iz Laktasa. Tu su i Hercegovci filmadzije Bjelogrlic i Glogovac.
Djeca kolonista i oslobodioca Beograda a doveo ih Tito da ga cuvaju od beogradskih monarhista.
Zivi su legenda Partizana i dugogodisnji direktor Nenad Bjekovic rodom iz Mrkonjica i zvezdin Milos Sestic iz Laktasa. Tu su i Hercegovci filmadzije Bjelogrlic i Glogovac.
Djeca kolonista i oslobodioca Beograda a doveo ih Tito da ga cuvaju od beogradskih monarhista.
-
Drinski
#43 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Znam da mi neki nece vjerovati, ali ja sam zivi svjedok bio da punica iz Srbije nece zeta Srbina iz Bosne, i to 10 godina prije rata, jer su po njoj bh. Srbi turci. E sad jeste da to nije objektivno bilo, al vam govorim o razmisljanju tamosnjih Srba u medjusobnim razgovorima. Stoga neki nece da kazu da bh. Srbi vec samo Srbi, valjda ih to pece,sta li. Naravno, i to treba postovati, to su u sustini Srbijanci rusofili.
- zateznistub
#44 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Koga od afrikanaca si imao priliku upoznati i u kolikoj mjeri?Bradafilozof wrote:U prilici sam da upoznajem visoko obrazovane ljude sirom svijeta. Mohe iskustvo govori da najveci sljam dolazi iz istocnih ortodox drzava. Primjera radi afrikanci su za njih izmislili kulturu.
-
__Phoenix__
#45 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Manja je razlika između crnogorskih srba i srbijanskih srba nego bosanskih srba i srbijanskih srba zar ne?
-
Patriotska_Liga
#46 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Sve je to isto.__Phoenix__ wrote:Manja je razlika između crnogorskih srba i srbijanskih srba nego bosanskih srba i srbijanskih srba zar ne?
-
__Phoenix__
- problemnatravunu
#48 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Ovi iz ent. RS su BOSANCI, ne zaboravite to, to dobro znaju i ovi u Srbiji! 
- dječak sa šibicama
#49 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Ovakve profasisticke teme su inace dopustene ovdje???
-
Drinski
#50 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Nisu, treba to postovati. To su srbijanci, njihova je matica tamo.problemnatravunu wrote:Ovi iz ent. RS su BOSANCI, ne zaboravite to, to dobro znaju i ovi u Srbiji!