Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vješalica

#26 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by vješalica »

tec wrote:Hoćete da kazete da cijeli grad uništavaju par narkomana, to je jeftina isprika ljudi koji samo vole glavu u pijesak gurati. Nikakvi narkomani i pijanci nisu ovo radili nego histerična i nevaspitana omladina, kojima je ovo razonoda. Dovoljno je saslušati razgovore i gledati ponašanje te budućnosti nacije.

Ali naravno uvijek je lakše reći da je to neko drugi to uradio. Stvarno odvratno.
ma boga ti?
kloše što valjaju travu po brnjokalici koja je prskana steleksom i ajaksom za stakla i odvale se nakon 2 dima počnu probleme da prave
valjda dođe do ispada na moždanim anomalijama....
svaki drugi klošar smrdi na travuljinu i pravi histerične ispade po gradu
takvih je milion
vjesticanametli

#27 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by vjesticanametli »

dezurni_ucenik wrote:Cemu potreba za modernizacijom ovog drustva kad smo mi svi generalno zapeli u srednjem vijeku. Jos nam fali epidemija kuge i paljenje vjestica na lomaci.
de de ti malo pripazi cuj paljenje vjestica :( nemoooooooj :D
dezurni_ucenik

#28 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:47, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#29 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by vjesticanametli »

fala ti :sad:
Juliuscezar

#30 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Juliuscezar »

cpu_fan wrote:
KIseljak12 wrote:Nije za nas tehnologija i civilizacija. Maksimalni domet je feudalizam i stocarstvo. Sve zahtjevnije od toga je teretli. Ne d'o bog razmisljat.
Šta očekivati kad su danas na vlasti potomci nekadašnjih kmetova. Nije đaba prije u doba begova bilo da ko nije rođen o vom gradu nema pravo glasa. I lijepa Višegradska kapija. Ovi sa strane što su dolazili mogu do nje doći al' prenoćiti u gradu jok.
Da svi rodjeni u Sarajevu su fina gradska raja, ne daj boze da je nko rodjen i odrastao u Saraj'vu propalica dok su svi oni koji dođu sa strane huligani. Povraća mi se od ovakvog pisanja na forumu i razmišljanja.
Na osnovu čega ste zaključili da ovo nije uradio neko ko upravo ne potice od tih sarajevskih "aga i begova".
Logovan

#31 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Logovan »

Dobro neko reče, nije za nas tehnologija i civilizacija. Definitivno.
Nama apsolutno ništa ne treba novo praviti, počevši od jednostavne klupe sa 5-6 letvi, pa sve do savremeno opremljene tehnologije koja ti svakodnevno pomaže.

Bilo je pitanje vremena kada će se razjebati potputnjak. Očekivao sam da bude išaran i razbijen još u prvom mjesecu, ali iznenadiše me. Sačekali su koji mjesec više, pa su tek onda krenuli u akciju. A i ovaj put osim razbijanja i šaranja, imamo i paljenje.

Ne razumijem u kakvoj ovo državi živimo, u kakvom gradu, ne razumijem čemu ovo razvaljivanje, čemu tolika agresiva prema liftu, lampi, klupi, kanti, zidovima, haustoru, zasađenom cvijeću, prevoznim sredstvima, itd. Ne razumijem sa kakvim ovo kretenima dijelimo državu, grad, zrak?

Ne razumijem šta djecu i one starije navodi da uništavaju sve i svašta oko sebe. Šta ih natjera da polome novu napravljenu klupu? Neko će možda reći da se djeca/momci napiju/nadrogiraju i počnu uništavati, ali zar je to baš svaki put razlog? Ne uništava se 3-4 puta godišnje, pa da možemo reći da su alkohol i droga razlozi. Ovo se dešava svaki mjesec, svake sedmice. Svaki jebeni dan se nešto slomi, sruši, pokvari, razjebe, uništi, itd. Kako se donese nešto "novo", tako to "novo" ode brzinom svjetlosti. Pitam se da li idioti koji se bave ovim "poslom", da li ikada pomisle na članove porodice kojima je potrebna klupa u parku? Pomisle li na one kojima je potreban lift? Pomisle li na sve stare i nemoćne osobe?

Zašto im se nikada ne desi neki klik u glavi, pa da sami sebi kažu, nećemo uništavati, nije ovo uredu? Zašto? Ne razumijem.

Slušao sam opravdanja tipa nemaju para, nemaju feninga u džepu, roditelji se konstantno svađaju, roditelji im pred razvodom, roditelji im imaju niske plate koje nisu dovoljne ni da plate račune, škola/fakultet ih ne interesuje i slično. Kada čovjek bolje razmisli zašto bi ih ovi problemi dovodili do uništavanja? Interesuje me koliko je njih zbog porodičnih i ostalih problema odbilo da uništava i okrenulo se istresanju agresivnosti u fudbalu, košarci, boksu, itd? Ima li ih uopšte? Postoje li?

Iskreno da kažem, mene ovo tjera iz mog grada, iz moje države. Ovo me baš boli i pogađa me.
Logovan

#32 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Logovan »

Strašno, majke mi. :( :( U potputnjaku isto k'o da je ratna zona.
Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#33 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by bitanga_sa_otesa »

bhnapoleon1 wrote: Da svi rodjeni u Sarajevu su fina gradska raja, ne daj boze da je nko rodjen i odrastao u Saraj'vu propalica dok su svi oni koji dođu sa strane huligani. Povraća mi se od ovakvog pisanja na forumu i razmišljanja.
Na osnovu čega ste zaključili da ovo nije uradio neko ko upravo ne potice od tih sarajevskih "aga i begova".
pa povrati,niko ne kaze da su svi cvjecke,ali ja ne poznajem nikog ko je rodjen u sarajevu da bi uradio ovako nesto.ovakve stvari rade samo neodgojeni primitivci i destruktivci ...i nisam rodjen juce, vec prije 40 godina.i ne poznajem nikakve age i begovske familije,vec normalnu raju...
cpu_fan

#34 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by cpu_fan »

bhnapoleon1 wrote:
cpu_fan wrote:
KIseljak12 wrote:Nije za nas tehnologija i civilizacija. Maksimalni domet je feudalizam i stocarstvo. Sve zahtjevnije od toga je teretli. Ne d'o bog razmisljat.
Šta očekivati kad su danas na vlasti potomci nekadašnjih kmetova. Nije đaba prije u doba begova bilo da ko nije rođen o vom gradu nema pravo glasa. I lijepa Višegradska kapija. Ovi sa strane što su dolazili mogu do nje doći al' prenoćiti u gradu jok.
Da svi rodjeni u Sarajevu su fina gradska raja, ne daj boze da je nko rodjen i odrastao u Saraj'vu propalica dok su svi oni koji dođu sa strane huligani. Povraća mi se od ovakvog pisanja na forumu i razmišljanja.
Ne može me niko ubijediti da neko ko dođe sa strane, ko nema porodičnu istoriju u ovome gradu može voljeti ovaj grad. Čast izuzecima ali su oni statistička anomalija. Ovaj grad vodi prijeratna fukara koja je ogorčena svjetlima velikoga grada i danas liječe komplekse svoje ili svojih roditelja !
insomnia78

#36 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by insomnia78 »

Mora da su se vodili onom Raletovom
"Idemo u gradove da bijemo gadove"
bach

#37 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by bach »

insomnia78 wrote:Mora da su se vodili onom Raletovom
"Idemo u gradove da bijemo gadove"
Bas tako. Ljudi preziru grad i sve sto asocira na njega.
Paul F.

#38 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Paul F. »

Logovan wrote:Dobro neko reče, nije za nas tehnologija i civilizacija. Definitivno.
Nama apsolutno ništa ne treba novo praviti, počevši od jednostavne klupe sa 5-6 letvi, pa sve do savremeno opremljene tehnologije koja ti svakodnevno pomaže.

Bilo je pitanje vremena kada će se razjebati potputnjak. Očekivao sam da bude išaran i razbijen još u prvom mjesecu, ali iznenadiše me. Sačekali su koji mjesec više, pa su tek onda krenuli u akciju. A i ovaj put osim razbijanja i šaranja, imamo i paljenje.

Ne razumijem u kakvoj ovo državi živimo, u kakvom gradu, ne razumijem čemu ovo razvaljivanje, čemu tolika agresiva prema liftu, lampi, klupi, kanti, zidovima, haustoru, zasađenom cvijeću, prevoznim sredstvima, itd. Ne razumijem sa kakvim ovo kretenima dijelimo državu, grad, zrak?

Ne razumijem šta djecu i one starije navodi da uništavaju sve i svašta oko sebe. Šta ih natjera da polome novu napravljenu klupu? Neko će možda reći da se djeca/momci napiju/nadrogiraju i počnu uništavati, ali zar je to baš svaki put razlog? Ne uništava se 3-4 puta godišnje, pa da možemo reći da su alkohol i droga razlozi. Ovo se dešava svaki mjesec, svake sedmice. Svaki jebeni dan se nešto slomi, sruši, pokvari, razjebe, uništi, itd. Kako se donese nešto "novo", tako to "novo" ode brzinom svjetlosti. Pitam se da li idioti koji se bave ovim "poslom", da li ikada pomisle na članove porodice kojima je potrebna klupa u parku? Pomisle li na one kojima je potreban lift? Pomisle li na sve stare i nemoćne osobe?

Zašto im se nikada ne desi neki klik u glavi, pa da sami sebi kažu, nećemo uništavati, nije ovo uredu? Zašto? Ne razumijem.

Slušao sam opravdanja tipa nemaju para, nemaju feninga u džepu, roditelji se konstantno svađaju, roditelji im pred razvodom, roditelji im imaju niske plate koje nisu dovoljne ni da plate račune, škola/fakultet ih ne interesuje i slično. Kada čovjek bolje razmisli zašto bi ih ovi problemi dovodili do uništavanja? Interesuje me koliko je njih zbog porodičnih i ostalih problema odbilo da uništava i okrenulo se istresanju agresivnosti u fudbalu, košarci, boksu, itd? Ima li ih uopšte? Postoje li?

Iskreno da kažem, mene ovo tjera iz mog grada, iz moje države. Ovo me baš boli i pogađa me.
Može bit da oni hoće potsvjesno nešto da "naprave" i ostave svoj trag. Čuo sam da je neki gradonačelnik u Americi naredio da se te stvari odmah sutra popravljaju i to je obeshrabrilo vandale i prestale su takve stvari.
Toffee karamela

#39 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Toffee karamela »

Logovan wrote:Strašno, majke mi. :( :( U potputnjaku isto k'o da je ratna zona.
Image
Ali meni nije jasno o kom pothodniku mi govorimo? Tunel koji izbacuje pješake sa stupske stanice prema Tibri (dakle odvojak nadesno) čist je kao bombona.! :shock:

Je li ovo dio puta nalijevo, prema stupskoj autobuskoj stanici?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#40 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by JoseMujica »

21 stolječe a goruča rasprava na forumu o marami :roll: :facepalm: :run:

ovdje je mentalni kalendar trenutno resetovan na nulu
KB9

#41 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by KB9 »

mozda nisu imali signala za tih nekolko sekundi boravka dole pa su unistili zbog frustracije

shvatite omladinu, nekad ste i vi bili omladina, malo ruse, kradu, drogiraju se i pale al dobri su oni u dusi
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#42 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by _BataZiv_0809 »

Juce idem u AFIP Novo Sarajevo, kad ispred jednog ulaza u Paromlinskoj/Envera Sehovica prerezan bor visine cca 2,5 do 3 metra i samo tako ostavljen :run:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#43 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by sabina1 »

O'zone wrote:Sarajevo je srozano u rang nekog siromašnog predgrađa Ria izuzev Titove ulice od Viječne vatre do SCC te malo Baščaršije gdje strancima podvaljujemo "multikulti, europljani prije europljana, Jerusalem of Europe" bullshit.
I mrtvi-hladni a nicim izazvani sami sebe proglasimo"najpozeljnijom turistickom destinacijom".
Kolicina dnevnog smeca na ulicama je skoro jednaka onoj koja se odlozi na deponiju....
bach

#44 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by bach »

Homo Tibroidus...

KB9

#45 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by KB9 »

bach wrote:Homo Tibroidus...

pa i na euroviziju nam ide onaj sto ima kalasa u gepeku
jao_situacije

#46 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by jao_situacije »

KB9 wrote:
bach wrote:Homo Tibroidus...

pa i na euroviziju nam ide onaj sto ima kalasa u gepeku
ove debile, i onog jalu kontru sajfera korelija i ostalu ekipu treba streljati, doslovno mrmljaju o devijantnim ponašanjima u društvu i onda lože maloljetne idiote

pa nek onda pucaju heštegove
#fridembojz
#jebemjamaternehljebdembojzima
KB9

#47 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by KB9 »

oslobodi dilere i maloumna omladina se fura na to :-D
jao_situacije

#48 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by jao_situacije »

to sve treba deportovati u kompton pa nek tamo glume repere i dilere
bach

#49 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by bach »

Prilikom snimanja spota pirotehnika malo izmakla kontroli

Obećali da će sve okrečiti kada potpišu ugovor sa produkcijskom kućom Puff Daddya...
Bodkin

#50 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Bodkin »

dezurni_ucenik wrote:Cemu potreba za modernizacijom ovog drustva kad smo mi svi generalno zapeli u srednjem vijeku. Jos nam fali epidemija kuge i paljenje vjestica na lomaci.
Paljenje virtuelno imas. Ko god misli drugacije spale ga
Post Reply