brao.to je to.sto manje kartica, sto manje limita..._BataZiv_0809 wrote:Pokrij se koliki ti je jorgan. Imam debitnu karticu i trosim koliko zaradimEvo vrijeme je snizenja i imam neki budzet za to i to je sve
nema zajebancije s troskovima.
brao.to je to.sto manje kartica, sto manje limita..._BataZiv_0809 wrote:Pokrij se koliki ti je jorgan. Imam debitnu karticu i trosim koliko zaradimEvo vrijeme je snizenja i imam neki budzet za to i to je sve
znaci strefila bi me dva vezana srcana...dust in the wind wrote:blago onom ko može zamisliti život bez ulaska u crveno...heheh. ali se trudim ne otići vise od pola plate..
ne kažem da ne može, može... međutim sasvim je druga sitaucija kada mlađi ljudi žive sa roditeljima I ne plate komunalije, jedu piju šta oni kupe I troše platu kao da je džeparac... ko živi sam ili ima porodicu, a moguće i neki kredit ulazit će u crveno..sumirprimus wrote:brao.to je to.sto manje kartica, sto manje limita..._BataZiv_0809 wrote:Pokrij se koliki ti je jorgan. Imam debitnu karticu i trosim koliko zaradimEvo vrijeme je snizenja i imam neki budzet za to i to je sve
Pogledaj na izvodu zadnje stavke. Koliko je vođenje računa i ispod budu negativna i pozitivna kamata.Dozer wrote:Ne znam, ali ta prekoracenja su, kao, usluga banke zato sto se kod njih drzi plata. I 100% sam siguran da na izvodu nikad nema nikakve kamate.
Fino stoji 01.10.2015. -1000, a onda 22.10.2015. +1000. I nista izmedju.
.nisam sam ni u mislima navecedust in the wind wrote: ne kažem da ne može, može... međutim sasvim je druga sitaucija kada mlađi ljudi žive sa roditeljima I ne plate komunalije, jedu piju šta oni kupe I troše platu kao da je džeparac... ko živi sam ili ima porodicu, a moguće i neki kredit ulazit će u crveno..
Ne mogu i neću se složiti u tome.dust in the wind wrote:ne kažem da ne može, može... međutim sasvim je druga sitaucija kada mlađi ljudi žive sa roditeljima I ne plate komunalije, jedu piju šta oni kupe I troše platu kao da je džeparac... ko živi sam ili ima porodicu, a moguće i neki kredit ulazit će u crveno..sumirprimus wrote:brao.to je to.sto manje kartica, sto manje limita..._BataZiv_0809 wrote:Pokrij se koliki ti je jorgan. Imam debitnu karticu i trosim koliko zaradimEvo vrijeme je snizenja i imam neki budzet za to i to je sve
živim ja sama trenutnosumirprimus wrote:halo ba ko zivi sam.nisam sam ni u mislima navecedust in the wind wrote: ne kažem da ne može, može... međutim sasvim je druga sitaucija kada mlađi ljudi žive sa roditeljima I ne plate komunalije, jedu piju šta oni kupe I troše platu kao da je džeparac... ko živi sam ili ima porodicu, a moguće i neki kredit ulazit će u crveno..![]()
zamisli trosak imam ga...
disciplina,stednja, nepopustanje na zenine i djecije suze.sve je moguce...dust in the wind wrote:živim ja sama trenutnosumirprimus wrote:halo ba ko zivi sam.nisam sam ni u mislima navecedust in the wind wrote: ne kažem da ne može, može... međutim sasvim je druga sitaucija kada mlađi ljudi žive sa roditeljima I ne plate komunalije, jedu piju šta oni kupe I troše platu kao da je džeparac... ko živi sam ili ima porodicu, a moguće i neki kredit ulazit će u crveno..![]()
zamisli trosak imam ga.... a trošak je neminovnost I tako je kako je.. ko može bez limita,a da nije dundo maroje
svaka mu čast
mislim da je kljucna rijec zivim sama...dust in the wind wrote:
pa super. blago tebi... ja takav život ne želim. neku discipline da, ne preseravanje, razmišlajjanje o budućnosti... da oskudjevam u mnogo čemu ne. Svakako si ni sa ulaskom u crveno ne mogu neki luksuz priuštiti. nego fin život, da ne mislim o tome jel nešto 3 marke ili 3 i 30. I svakom svoje... neko uživa u štednji i šparanju, neko ne.
muha_sa wrote:naucite citirat--veze nemam ko je šta piso a ko zapeta puška sam--jebosve mahaluše![]()
Drug, radio sam u 3 banke i moram ti reći da svaka banka obračunava kamatu na limit, uvijek se naplaćuje zadnjeg dana u mjesecu i uprošteno rečeno iznosi mrvicu jače od 1% od iznosa koji si u limituDozer wrote:Ne znam, ali ta prekoracenja su, kao, usluga banke zato sto se kod njih drzi plata. I 100% sam siguran da na izvodu nikad nema nikakve kamate.
Fino stoji 01.10.2015. -1000, a onda 22.10.2015. +1000. I nista izmedju.
x1shalla wrote:Drug, radio sam u 3 banke i moram ti reći da svaka banka obračunava kamatu na limit, uvijek se naplaćuje zadnjeg dana u mjesecu i uprošteno rečeno iznosi mrvicu jače od 1% od iznosa koji si u limituDozer wrote:Ne znam, ali ta prekoracenja su, kao, usluga banke zato sto se kod njih drzi plata. I 100% sam siguran da na izvodu nikad nema nikakve kamate.
Fino stoji 01.10.2015. -1000, a onda 22.10.2015. +1000. I nista izmedju.![]()
Ci-Nick vam je napisao tačan način obračuna kamate![]()
P.S. On topic, u limitu sam kontinuirano 9 godina (otkako sam se počeo zabavljati sa sadašnjom zakonitom) i ne vjerujem da ću ga ikad moći poravnati, osim naravno kad se zavalim malo jači iznos kredita
Ja sam nažalost godinama klasični primjer Muje iz onog vica kad pričaju Amerikanac, Rus i Mujo i sad kaže Amerikanac: "ja zaradim mjesečno 5000 dolara, 3000 potrošim a 2000 uštedim", kažu ova dvojica uu bravo svaka čast. Kaže Rus "ja zaradim mjesečno 350 hiljada Rublji, 250 hiljada potrošim a 100 hiljada sklonim", opet ova dvojica bravo, svaka čast i ostao još Mujo i kaže "ja zaradim mjesečno 1000 maraka a potrošim 1700, jebite me ako znam odakle mi onih 700" :lol:
Zivim i ja samdust in the wind wrote:
živim ja sama trenutno. a trošak je neminovnost I tako je kako je.. ko može bez limita,a da nije dundo maroje
svaka mu čast
odma otpisi odijela, ne voli zena stisku ni ogranicenja..._BataZiv_0809 wrote:Zivim i ja samdust in the wind wrote:
živim ja sama trenutno. a trošak je neminovnost I tako je kako je.. ko može bez limita,a da nije dundo maroje
svaka mu čast
Mogli smo stagod organizovati
On topic: planiram troskove, uvijek imam rezervu za ne daj boze i to je to.
Volim shopping i lijepa odijela, ali cekam snizenja. Sad su aktuelna
Bolje nek ih ona otpise/skinesumirprimus wrote: odma otpisi odijela, ne voli zena stisku ni ogranicenja...![]()
ih to su sad vec neke druge konotacije, nema mene tu..povlacim se..._BataZiv_0809 wrote:Bolje nek ih ona otpise/skinesumirprimus wrote: odma otpisi odijela, ne voli zena stisku ni ogranicenja...![]()