Dilema......za oženjene !!!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
dječak sa šibicama

#26 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by dječak sa šibicama »

Jebo brak u kojem svaka radna kolegica izaziva duboku ljubomoru.

Inace, cini mi se da ti ovo nebi na dobro izaslo. sluzba je sluzba, druzba je druzba.
radiša

#27 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by radiša »

Lalena wrote: Svakako trebate medjusobno popricati...
tacno,ja sam za to da joj kaze kako voli flertovat sa musterijama zenskog spola ali da nije to bas tako crno kako ona misli :lol:
_thedude

#28 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by _thedude »

jasko__ wrote:Pružila mi se prilika da zaposlim suprugu kod sebe u kancelariji (i ja sam uposleni, nisam vlasnik)..bili bi u istoj kancelariji..

Šta bi Vi uradili da ste na mom mjestu...jer me najbolji prijatelj odgovara od toga, kaže da ću se opeći (ljubomora ovo ono)...a inače sam čuo par puta da je to BAD IDEA :D

Inače u braku smo skoro 6 godina, imamo kćerku...da napomenem da nije neka prijeka potreba (hvala Bogu) za novcem...mada dodatni keš je i jedini razlog zbog kojeg bih i prihvatio to...

Kao sto ti rekose " Bad Idea".
To jeste sigurno...
Lalena

#29 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Lalena »

radiša wrote:
Lalena wrote: Svakako trebate medjusobno popricati...
tacno,ja sam za to da joj kaze kako voli flertovat sa musterijama zenskog spola ali da nije to bas tako crno kako ona misli :lol:
Nakon sest (cini mi se da sam negdje procitala) godina u braku, ako jos uvijek ne zna da li je on tip koji voli flertovati, onda ili nije obracala paznju, tj. svejedno joj je, ili je on skroz druga osoba na poslu nego kod kuce, i to dvoje drzi striktno razdvojeno (ali i u tom slucaju, vjeruj, zena zna :mrgreen: mozda ne smije ili nece nista reci, a mozda joj i ne smeta, ali zna)
radiša

#30 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by radiša »

vidis ti,sto su ti te zene...
:lol:
uncas

#31 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by uncas »

ako si slunto ti je zaposli ha ja
dječak sa šibicama

#32 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by dječak sa šibicama »

Pitanje je, prije svega, zeli li ona znati tu stranu njegove licnosti (da voli flertovati preko telefona)

Neke stvari se ipak ne dijele ni sa bracnim drugom, ako su benigne naravno... i ona ih ima, sto posto, nesto sto se njemu nebi svidjelo nikako a za nju je samo neka vrsta igre, neka sitna zadovoljstina.

Zene vole koketirati, recimo, mnoge zene. Ali sumnjam da ijedan muz voli znati da je i njegova zena medju njima.

Neka to ostane u svijetu neotkrivenog, ako je benigno opet ponavljam, i bice to sretan i dugotrajan brak.

Koliko god voljeli pricu "volim 100% iskrenost", ne postoji zena recimo koja voli da je njen muskarac sa njom bas uvijek iskren. Ako nista, nijedna ne trazi iskren odgovor na pitanje "jesam li se udebljala?" ili "svidja li ti se moja nova frizura?". Pa da :D
Lalena

#33 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Lalena »

Neki od bračnih drugova umru, a ne spoznaju se.
Pa ima i toga, ali i za to se moras potruditi, ne obracati paznju ili bas skrivati, pretvarati... Vecini ljudi to dugorocno to nije odrzivo.
Pitanje je, prije svega, zeli li ona znati tu stranu njegove licnosti (da voli flertovati preko telefona)
S ovim se slazem, ali u tom slucaju bi valjda sama odbila da rade zajedno?!
insomnia78

#34 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by insomnia78 »

uncas wrote:ako si slunto ti je zaposli ha ja
Tacno tako
HAVANA

#35 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by HAVANA »

Bolje ti njoj otvori doo na njeno ime,nek se o sebi zabavi. :oops:
insomnia78

#36 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:Bolje ti njoj otvori doo na njeno ime,nek se o sebi zabavi. :oops:
I kredit bezbeli :lol:
Capajebo

#37 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Capajebo »

Da ne bi bilo...? :mrgreen:
Izlija

#38 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Izlija »

Brak sa dobrim temeljima ništa neće srušiti a brak zasnovan na petljavini će se svakako raspasti. Moja žena radi u istoj kompaniji kao i ja već 9 godina (vrata do vrata ako sam u kancelariji, moj posao zahtjeva i terenski rad) i nisam imao nikakvih problema ( jer smo dječije bolesti davno prevazišli, puno prije nego je došla tu da radi ), to nam je kroz život puno značilo jer sa troje djece umjeće je žonglirati obaveze. Pođeš od obdaništa pa nastavi dalje, da neuzmeš u obzir kada je jedno od djece bolesno i kada se poklope termini treninga, sekcija i neznaš gdje udaraš. Vjerovatno bi puno teže mogli uskladiti sve to da neradimo u istoj kompaniji ( privatnik je a ne državne jasle ) i vjeruj mi da bi odgoj djece trpio jer im nebi mogli priuštiti adekvatno vrijeme da se njima posvetimo. Samo je bitno da posao ne trpi i da su svi poslovi završeni u predviđenom planu i roku, jedno drugo pokrijemo i uskačemo šta treba, nismo bezobrazni prema gazdi a ni prema kolegama s kojim radimo, ponekad povučemo više nego što nas kači a sve u cilju mira i rahatluka u firmi. Ako si izlazio sa suprugom po restoranima, klubovima, kafanama, svadbama itd. i ako te vidjela kako se ponašaš kada se malo ventili popuste i preživio si onda nemaš brige. Za sve drugo dobro razmisli prije nego i ti ostaneš bez posla jer bolje da neupoznaš ženu kad je ljubomora savlada.
Chef_Sale

#39 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Chef_Sale »

Ukoliko ti je egzistencija ugrožena onda je prihvatljivo da ti bračni drug radi u firmi. Inače, ne!
Neke tvrtke imaju politiku da zabranjuju uposlenicima stupati u brak i ne dozvoljavaju zapošljavanje bračnih drugova.
Koliko god vi bili "OK" jedno sa drugim i koliko god bili tolerantni, posao je mjesto gdje intimni odnosi trpe velika iskušenja. Ne radi se ovdje samo o muško-ženskim odnosima nego i o okolini koja neizbježno ocjenjuje svakog od nas te je lako čuti ocjene o nečijoj "ograničenosti".
Ukratko: Don't do it!

Sale
bumerangss

#40 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by bumerangss »

radiša wrote:ja bi se tu prvo zapito u kakvom je odnosu zena sa gazdom jer tek tako da ti se pruzi prilika zaposlit zenu u istu kancelariju a nije tvoja firma,cudno... :D
:lol: jes jes... ima tu svega.... cuvaj se ti i kolege... nesto je puno ljubomoran na tvoju zenu :lol:
bumerangss

#41 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by bumerangss »

Thorgerson wrote:No.

I da je tu potreba za novcem, opet NO.

Znam dvojicu likova koji su radili zajedno sa zenama, jedan je razveden. Drugi nije, imao je srecu da je zena nasla bolji posao, ali bilo je frke i kod njih.

Jednostavno, na pocetku sve izgleda super, idete zajedno na posao, pomazete jedno drugom, pa eto ode se i na pauzu, ona nema problem s tim sto odes kolegicom na pauzu, ok jendom, dva put...eeej pa ti ides sa kolegicom vise puta na pauzu, jos ako je kolegica onako i zgodnija - donji si. Ako nema kolegica, jbg ima kolega. Ode ona s kolegom na pauzu, jednom, drugi put...treci put ti njoj seres, ima i drugih kolega, sto moras s njim - jos ako je i taj kolega zgodniji - donji si, izludit ces.

Onako kad niste zajedno, pola stvari ni ne znas, pa ti ni ne smetaju. A ovako ces se ustrucavati, jer ce te i najmanji flert, smijesak klijentu docekati kuci kad budes vecerao. Ili ce te docekati na nekoj od svadja.

Jednostavno, losa ideja.
Pametno :thumbup:
JThomas

#42 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by JThomas »

radiša wrote:ja bi se tu prvo zapito u kakvom je odnosu zena sa gazdom jer tek tako da ti se pruzi prilika zaposlit zenu u istu kancelariju a nije tvoja firma,cudno... :D
ja ja ja ja ja ja... :per:
ho oponopono

#43 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by ho oponopono »

jasko__ wrote:Pružila mi se prilika da zaposlim suprugu kod sebe u kancelariji (i ja sam uposleni, nisam vlasnik)..bili bi u istoj kancelariji..

Šta bi Vi uradili da ste na mom mjestu...jer me najbolji prijatelj odgovara od toga, kaže da ću se opeći (ljubomora ovo ono)...a inače sam čuo par puta da je to BAD IDEA :D

Inače u braku smo skoro 6 godina, imamo kćerku...da napomenem da nije neka prijeka potreba (hvala Bogu) za novcem...mada dodatni keš je i jedini razlog zbog kojeg bih i prihvatio to...
...ne bi imala problem sa time da radimo skupa...a kad bi spoznala da je to partneru problem letili bi lonci i poklopci ...najebala bi se svega po redu... :pusi2:
Matzan

#44 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Matzan »

mario001 wrote:Tajna dugog i uspjesnog braka lezi u tome da se sto manje vidjate
:thumbup: :thumbup:

Kratko, jasno i istinito.
Tirkiz

#45 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Tirkiz »

...zavisi kakva ti je zena druze moj stari... ;-)
sunceKOtepsija

#46 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by sunceKOtepsija »

jasko__ wrote:Opala, za ovoliko odgovora na neko pitanje ovdje na forumu bi inace rebalo proci par dana :D

Inace, ona kaze da bi najvise voljela raditi sa mnom..eh sad, da li da me gleda vazdan sto me voli, ili da me NADgleda, gdje sam i sta sam, to ne znam, hehe

Nisu isti poslovi, ne bih joj bio nadredjeni, ne flertujem sa kolegicama na poslu..ali preko telefona sa klijenticama, eh to je vec druga prica..to mi je mana jbg

nije to mana, to pokazuje da si dobar radnik, pa ako treba i flertovat (bilo to klijentice il kolegice) to se cini zbog posla, a sto se mora nije tesko, posao ne smije trpit :thumbup:
sunceKOtepsija

#47 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by sunceKOtepsija »

Izlija wrote:Samo je bitno da posao ne trpi
:thumbup:
jasko__

#48 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by jasko__ »

sunceKOtepsija wrote:
jasko__ wrote:Opala, za ovoliko odgovora na neko pitanje ovdje na forumu bi inace rebalo proci par dana :D

Inace, ona kaze da bi najvise voljela raditi sa mnom..eh sad, da li da me gleda vazdan sto me voli, ili da me NADgleda, gdje sam i sta sam, to ne znam, hehe

Nisu isti poslovi, ne bih joj bio nadredjeni, ne flertujem sa kolegicama na poslu..ali preko telefona sa klijenticama, eh to je vec druga prica..to mi je mana jbg

nije to mana, to pokazuje da si dobar radnik, pa ako treba i flertovat (bilo to klijentice il kolegice) to se cini zbog posla, a sto se mora nije tesko, posao ne smije trpit :thumbup:
Hehe, upravu si 100%, to je pozadina svega toga...

Mada ljudi nije to flert, to je jednostavno malo opuštenija konverzacija sa ljudima sa kojima surađuješ, ništa strašno...

Inače, poznajući našu situaciju u braku, kad gledam ove Vaše komentare, mislim da neće biti belaja... :kiss: :run:
vjeverica.nada

#49 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by vjeverica.nada »

Da je u pitanju naš privatni porodični biznis i neka zajednička profesionalna strast bilo bi normalno da radimo skupa na svemu i trudila bi se i djecu uključiti u sve. U okolnostima kad radimo u tuđim firmama ne bih bila sretna da ga viđam u svojoj blizini svaki dan. Brak, bez obzira kako kvalitetan, ima svoju dinamiku i bračni drugovi trebaju imati prostor, aktivnosti i vrijeme koje ne dijele s bračnim drugom. Nije slučajno da ljudi osjećaju olakšanje što imaju negdje otići svaki dan (mislim na posao i obaveze vezane za posao). Posao je posao, brak i bračni život trebaju imati drugo vrijeme i mjesto događanja.
JThomas

#50 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by JThomas »

ne treba tako crno gledati na stvari, može uvijek i gore. rade ljudi i za roditelje bračnih drugova! :D
Post Reply