Uloga Rusije u BiH
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26 Re: Uloga Rusije u BiH
čačkaš mečku dok ništa nisu radili
i sad kad im guzu postaviš na volej ljutiš se što te napenali
a već si pričao da to radi dok nije radio
bar je šutio i bio neutralan ako ništa
uglavnom sad kad smo opet postali kusurčić očekujte još ovih diplomatskih sranja
uglavnom sad kad smo opet postali kusurčić očekujte još ovih diplomatskih sranja
- and
#27 Re: Uloga Rusije u BiH
ima rusija i svojih neriješenih pitanja, pa sad bi malo globalno da zube pokažu.
treba ambasadora upitati da li bi imao šta protiv da građani ukrajine na referendumu kažu svoje mišljenje o krimu i nezakonitom prenosu nadležnosti
treba ambasadora upitati da li bi imao šta protiv da građani ukrajine na referendumu kažu svoje mišljenje o krimu i nezakonitom prenosu nadležnosti
-
mmaar
#28 Re: Uloga Rusije u BiH
Ko bolan cacka mecku, ko je sta pricao i ko nista nije radio? Sta pricas uopste?Black swan wrote:čačkaš mečku dok ništa nisu radili
- Truba
#29 Re: Uloga Rusije u BiH
dobro je paša to ti je ona priča sa pastirom i vukom
- sinuhe
#30 Re: Uloga Rusije u BiH
Boze moj, neodlazak na paradu je jaka poruka.
- Truba
#31 Re: Uloga Rusije u BiH
umiljato janje 2 majke sisa
u srdite prose prazna korpa
u srdite prose prazna korpa
-
mmaar
#32 Re: Uloga Rusije u BiH
Hajde skontaj prvo jesi li posao ili dosao, pa onda da nastavimo.Black swan wrote:dobro je paša to ti je ona priča sa pastirom i vukom
- Truba
#33 Re: Uloga Rusije u BiH
nemam ja šta objašnjavati
sad kad rusija bude onakva kako ste lagali sve ove godine biće plači mala plači
a moglo se ako ništa biti neutralan prema tako velikoj zemlji
-
5 0 5
#34 Re: Uloga Rusije u BiH
molim da mi neko napise 5 poteza ruske vlasti od 1995. do 2015. koje su bile probosanske. ili, u korist bosne i hercegovine. ili neki konkretan potez koji je pomogao drzavi bosni i hercegovini. bosanskoj drzavnosti, cjelovitosti, ekonomiji, kulturi... bilo sta.
mislim da 5 u 20 godina nije puno. jedna svake 4 godine. eto, neka budu dvije. znaci jedna u desetljecu.
mislim da 5 u 20 godina nije puno. jedna svake 4 godine. eto, neka budu dvije. znaci jedna u desetljecu.
- Truba
#35 Re: Uloga Rusije u BiH
uh za to treba interdisciplinarno poznavanje materije te dosta surfiranja i čitanja
za studije takve vrste uzimam siću
ali hvala na ideji
ali hvala na ideji
-
5 0 5
#36 Re: Uloga Rusije u BiH
hvala tebi sto nisi uspio navesti nijedan probosanski potez rf u zadnjih 20 godina. sad opet probaj smisliti neku saljivu doskocicu kako bi izbjegao odgovoriti na postavljeno pitanje.Black swan wrote:uh za to treba interdisciplinarno poznavanje materije te dosta surfiranja i čitanja
ali hvala na ideji
-
mmaar
#37 Re: Uloga Rusije u BiH
O kakvoj mnozini to govoris i ko je lagao? Mene persiras? Ljudi na forumu? Bosnjaci?Black swan wrote:nemam ja šta objašnjavati
Ugrozbeni, pokusaj malo kontrolisati svoj animozitet, pa cak i otvorenu mrznju prema Bosnjacima, ako nista, s njima ipak zivis, medju njima ako nista imas poznanike i neko ti je bar nekad uputio lijepu rijec, ako ne nesto vise.
Cuj, Bosnjaci lagali na Rusiju, valjda ovdje na forumu
- Truba
#38 Re: Uloga Rusije u BiH
@5 0 5
ozbiljan sam
ne da mi se analizirati stvarno
isto mislim za tursku ko ti za ruje recimo
a vjerojatno griješim kao i ti
nedavno sam čitao o nekim stotinama milijuna investicija u BiH ali to su četničke pare pa se ne računaju
@ mmaar ne bosnjaci nego vi mrzitelji rusije ( a znamo zašto je mrzite dosta hrvata isto ne voli sve istocnjacko)
i ljubitelji zapada de ba malo stišaj paranoju komedija si sestre mi
ozbiljan sam
nedavno sam čitao o nekim stotinama milijuna investicija u BiH ali to su četničke pare pa se ne računaju
@ mmaar ne bosnjaci nego vi mrzitelji rusije ( a znamo zašto je mrzite dosta hrvata isto ne voli sve istocnjacko)
-
mmaar
#39 Re: Uloga Rusije u BiH
Idi u kakvo sjemeniste, pa prodaji te nebuloze.Black swan wrote:@5 0 5
ozbiljan sam
Jok, nisu Bosnjaci, za sve su krivi Luci i ekipa zbog kojih je Rusija promijenila svoju politiku prema BiH
- Truba
#40 Re: Uloga Rusije u BiH
kad prestanete svijet promatrati kroz srbe i vjersko milosrđe možemo nastaviti pričati 
poz iz sjemeništa
poz iz sjemeništa
-
ins
#41 Re: Uloga Rusije u BiH
Koliko god to nekome u BiH ili Srbiji izgledalo cudno i malo vjerovatno, Rusi tretiraju BiH kao iskljucivi (100%) americki interesni teritorij. Naravno, sa Srbijom je svakako druga prica.mmaar wrote: Kako komentirate rusku ulogu u BiH i u vezi s BiH i sta su krajnji ciljevi ruske politike na ovom prostoru?
Samim tim, Rusija nema direktan interes za BiH, već jednostavno u BiH djeluje tako sto koči ili što bi se reklo baca klipove u točkove Amerikancima, i to je sve. Oni se ponašaju kao opozicija vladajucoj opciji, dakle Amerikancima.
Kao i kod svake opozicije, uvijek ima granica do koje njeno djelovanje ide, i Rusi nikada nisu presli tu granicu (NATO bombardovanje, Washington, Dayton, Rašo i Ratko, SDS, itd, itd...). To da li je na vlasti Jeljcin ili Putin ne pravi razliku u tim stvarima
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#42 Re: Uloga Rusije u BiH
kako god nabijem ih(rusiju)ins wrote:Koliko god to nekome u BiH ili Srbiji izgledalo cudno i malo vjerovatno, Rusi tretiraju BiH kao iskljucivi (100%) americki interesni teritorij. Naravno, sa Srbijom je svakako druga prica.mmaar wrote: Kako komentirate rusku ulogu u BiH i u vezi s BiH i sta su krajnji ciljevi ruske politike na ovom prostoru?
Samim tim, Rusija nema direktan interes za BiH, već jednostavno u BiH djeluje tako sto koči ili što bi se reklo baca klipove u točkove Amerikancima, i to je sve. Oni se ponašaju kao opozicija vladajucoj opciji, dakle Amerikancima.
Kao i kod svake opozicije, uvijek ima granica do koje njeno djelovanje ide, i Rusi nikada nisu presli tu granicu (NATO bombardovanje, Washington, Dayton, Rašo i Ratko, SDS, itd, itd...). To da li je na vlasti Jeljcin ili Putin ne pravi razliku u tim stvarima
- Truba
#43 Re: Uloga Rusije u BiH
@ins logičan post
a zašto ulažu u taj teritorij ako je tuđa interesna zona i imaju profit?
zašto bi stvarali sranja tamo gdje ulažu da izgube te pare?
a zašto ulažu u taj teritorij ako je tuđa interesna zona i imaju profit?
zašto bi stvarali sranja tamo gdje ulažu da izgube te pare?
-
cekek
#44 Re: Uloga Rusije u BiH
Prije bi rekao da gledaju na BiH kroz prizmu Srbije - a to je da je RS interes Srbije, bla, bla...Na kraju krajeva i proje 100 god su se vrlo brzo umiješali u sukob AU - SRB koji nastade zbog BiHins wrote:Koliko god to nekome u BiH ili Srbiji izgledalo cudno i malo vjerovatno, Rusi tretiraju BiH kao iskljucivi (100%) americki interesni teritorij. Naravno, sa Srbijom je svakako druga prica.mmaar wrote: Kako komentirate rusku ulogu u BiH i u vezi s BiH i sta su krajnji ciljevi ruske politike na ovom prostoru?
- JohnnyS
#45 Re: Uloga Rusije u BiH
Uloga je pozitivna. S obzirom da svi njihov saveznici kad tad najebu, svi oni kojima Rusija "pomaže" smiješi se zajeb, onda bolju sudbinu ne može očekivati ni RS. A to je za BiH pozitivno.
-
Saul Alvarez
#46 Re: Uloga Rusije u BiH
Kaznjeni su oni vec komunizmom koji je harao 70 godina Rusijom i koji je odgovoran za smrt desetine miliona Rusa.jastuk1 wrote:Ni slučajno Rusija nije zabranila vrijeđanje Islama, već samo vrijeđanje posljednjeg poslanika Islama.Black swan wrote:slona nije briga za muhu
ali eto priznali su tu mrvicu zabranili vrijedjanje islama
rusija je prijatelj bih
negdje 5 ili 6
poslije njemacke austrije sad italije hrvatske...
S druge strane, Rusija itekako zabranjuje građenje novih džamija kako u Moskvi, gdje ima 2 miliona Muslimana, pa džumu moraju klanjati vani po ulicama, tako i u drugim dijelovima Rusije.
Rusija se ovih zadnjih dana pokazala ne samo da nije prijatelj BiH, već i da nije prijatelj same sebe. Zapadni lihvaro-cionisti su je navukli na tanak led, te će kretenizam i greške u koracima Rusije debelo iskoristiti kad budu smatrali da to treba poentirati ili "naplatiti."
Na kraju, šta očekivati od Rusije koja je na najperfidniji način izdala svoje etničke Ruse u Ukrajini. Dobro, anektirali su Krim, to im svaka čast, ali milioni etničkih Rusa u istočnoj Ukrajini se pretvoriše u najjeftiniju monetu za potkusurivanje sa zapadnom. Kad je Rusija izdala odnosno ne pazi ni blizu svoje etničke Ruse u Donbasu, kako će onda paziti tamo neke druge pravoslavce kad bude stani pani. Da, da, na sceni je bezočno iskorištavanje malih.
Konačno, ovo skidanje sankcija Iranu najbolje pokazuje koliko su lihvaro-cionisti spremni ići ka ostvarenju svog konačnog cilja, a to je preuzimanje ekonomske kontrole nad ruskim resursima i privredom, ako od nje išta ostane nakon svih igrica. Rusija se zadnjih 500 godina igrala sile, genocidima uništavajući narode tokom širenja na predkavkazju i u centralnoj Aziji i sada sve kletve miliona istrebljenih dolaze polako ali sigurno na naplatu.
-
5 0 5
#47 Re: Uloga Rusije u BiH
komunisti nisu bili marsovci ili plutonci, nego RUSI. ako su kaznjeni s komunizmom, sami su sebe kaznili. mada oni nisu kaznjeni s komunizmom, nego sa totalitarizmom. slicnom sistemu u kojem i danas zive. a zivjeli su tako i prije komunizma (tj. socijalizma). kako god, uvijek su bili rusi na celu rusije i uvijek su sami birali sistem u kojem zive i vladare koji njima vladaju.Saul Alvarez wrote: Kaznjeni su oni vec komunizmom koji je harao 70 godina Rusijom i koji je odgovoran za smrt desetine miliona Rusa.
-
Saul Alvarez
#48 Re: Uloga Rusije u BiH
Na kojim to izborima su Rusi izabrali boljsevike da ih vode?5 0 5 wrote:komunisti nisu bili marsovci ili plutonci, nego RUSI. ako su kaznjeni s komunizmom, sami su sebe kaznili. mada oni nisu kaznjeni s komunizmom, nego sa totalitarizmom. slicnom sistemu u kojem i danas zive. a zivjeli su tako i prije komunizma (tj. socijalizma). kako god, uvijek su bili rusi na celu rusije i uvijek su sami birali sistem u kojem zive i vladare koji njima vladaju.Saul Alvarez wrote: Kaznjeni su oni vec komunizmom koji je harao 70 godina Rusijom i koji je odgovoran za smrt desetine miliona Rusa.
- JohnnyS
#49 Re: Uloga Rusije u BiH
Ako ovo ne vrati Čelija, ništa neće5 0 5 wrote:komunisti nisu bili marsovci ili plutonci, nego RUSI. ako su kaznjeni s komunizmom, sami su sebe kaznili. mada oni nisu kaznjeni s komunizmom, nego sa totalitarizmom. slicnom sistemu u kojem i danas zive. a zivjeli su tako i prije komunizma (tj. socijalizma). kako god, uvijek su bili rusi na celu rusije i uvijek su sami birali sistem u kojem zive i vladare koji njima vladaju.Saul Alvarez wrote: Kaznjeni su oni vec komunizmom koji je harao 70 godina Rusijom i koji je odgovoran za smrt desetine miliona Rusa.
-
5 0 5
#50 Re: Uloga Rusije u BiH
hoces reci da su rusi trpili zulum stranaca 70 godina u komunizmu (socijalizmu)? odakle su dosli ti komunisti na vlast? sa marsa?Saul Alvarez wrote:Na kojim to izborima su Rusi izabrali boljsevike da ih vode?