Uloga Rusije u BiH
-
mmaar
#1 Uloga Rusije u BiH
Imam izuzetno postovanje za rusku kulturu, ali ovo sto radi ruska zvanicna politika u BiH i u vezi s BiH, jeste najblaze receno krajnje sramno. Svjedoci smo kontinuiranog destruktivnog djelovanja RF u BiH, te sramnog pristrasnog odnosa prema radikalnim pravoslavnim elementima u BiH koji otvoreno govore o unistavanju BiH i cak sta vise poduzimaju kokretne akcije na tom planu, sto rusi i Dejtonski mirovni sporazum i unistava svaku nadu za pomirenjem medju narodima. Rusija se ne libi podrzati i stati iza svakog rusilackog poteza svojih radikalnih pravoslavnih trabanata u BiH, s ciljem pokretanja novog ukrajinskog scenarija i stvaranja ruske gubernije u srcu Evrope. U tome se cak ne libi i ne srami uz nevidjeno anticivilizacijsko licemjerje negirati Genocid i ko zna koliko puta stati iza onih koji su ga podstrekivali i pocinili, kontinuirano prkoseci cijelom svijetu. Oni cak i ne kriju da su iskljucivo na strani pravoslavnih radikala u BiH i to sada mnogo otvorenije nego sto su bili kada su slali svoje falange da kolju i ubijaju po Bratuncu, Srebrenici, Zvorniku, Sarajevu i drugim djelovima BiH i takve sramne i desktruktivne izjave su se mogle cuti od vise ruskih ambasadora u BiH, kao i od drugih ruskih visokih zvancinika. Danas je Rusija u Vijecu za implementaciju mira ponovo stala na stranu proruskih pravoslavnih radikala koji su se odlucili za radikalne korake u cilju rusenja Dejtonskog mirovnog sporazuma, te time postala direktni saucesnik u rusenju "Dejtona", a samim tim i najodgovornija za sve sto moze uslijediti.
Sramni potezi Rusa bi se mogli nabrajati do sutra, cak i da ne krecemo od 90-ih.
Kako komentirate rusku ulogu u BiH i u vezi s BiH i sta su krajnji ciljevi ruske politike na ovom prostoru?
Sramni potezi Rusa bi se mogli nabrajati do sutra, cak i da ne krecemo od 90-ih.
Kako komentirate rusku ulogu u BiH i u vezi s BiH i sta su krajnji ciljevi ruske politike na ovom prostoru?
- Ludzak
#2 Re: Uloga Rusije u BiH
krajnji cilj Rusije je isti kao i četnički, tj. razoriti Bosnu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Uloga Rusije u BiH
slona nije briga za muhu
ali eto priznali su tu mrvicu zabranili vrijedjanje islama
rusija je prijatelj bih
negdje 5 ili 6
poslije njemacke austrije sad italije hrvatske...
rusija je prijatelj bih
negdje 5 ili 6
- Ludzak
#4 Re: Uloga Rusije u BiH
hahahahahahaha prijatelji jer su zabranili vrijeđanje Islama
de me udarite po glavi da ne čitam ove komentare od bosanskih muslimana.
-
jastuk1
#5 Re: Uloga Rusije u BiH
Ni slučajno Rusija nije zabranila vrijeđanje Islama, već samo vrijeđanje posljednjeg poslanika Islama.Black swan wrote:slona nije briga za muhu
rusija je prijatelj bih
negdje 5 ili 6
S druge strane, Rusija itekako zabranjuje građenje novih džamija kako u Moskvi, gdje ima 2 miliona Muslimana, pa džumu moraju klanjati vani po ulicama, tako i u drugim dijelovima Rusije.
Rusija se ovih zadnjih dana pokazala ne samo da nije prijatelj BiH, već i da nije prijatelj same sebe. Zapadni lihvaro-cionisti su je navukli na tanak led, te će kretenizam i greške u koracima Rusije debelo iskoristiti kad budu smatrali da to treba poentirati ili "naplatiti."
Na kraju, šta očekivati od Rusije koja je na najperfidniji način izdala svoje etničke Ruse u Ukrajini. Dobro, anektirali su Krim, to im svaka čast, ali milioni etničkih Rusa u istočnoj Ukrajini se pretvoriše u najjeftiniju monetu za potkusurivanje sa zapadnom. Kad je Rusija izdala odnosno ne pazi ni blizu svoje etničke Ruse u Donbasu, kako će onda paziti tamo neke druge pravoslavce kad bude stani pani. Da, da, na sceni je bezočno iskorištavanje malih.
Konačno, ovo skidanje sankcija Iranu najbolje pokazuje koliko su lihvaro-cionisti spremni ići ka ostvarenju svog konačnog cilja, a to je preuzimanje ekonomske kontrole nad ruskim resursima i privredom, ako od nje išta ostane nakon svih igrica. Rusija se zadnjih 500 godina igrala sile, genocidima uništavajući narode tokom širenja na predkavkazju i u centralnoj Aziji i sada sve kletve miliona istrebljenih dolaze polako ali sigurno na naplatu.
Last edited by jastuk1 on 15/07/2015 01:39, edited 1 time in total.
-
jastuk1
#6 Re: Uloga Rusije u BiH
Black swan je sudeći po upisima Hrvat (pretpostavljam), katolik, vjernik.Ludzak wrote:hahahahahahaha prijatelji jer su zabranili vrijeđanje Islama![]()
- sinuhe
#7 Re: Uloga Rusije u BiH
Rusija kao kakva takva sila gleda da kontrira drugim silama.
Ali kako vidim BeHa odnose sa Rusijom Bosnjaci su predali Srbima. Ambasador se komotno moze preseliti u BL.
Ali kako vidim BeHa odnose sa Rusijom Bosnjaci su predali Srbima. Ambasador se komotno moze preseliti u BL.
- Truba
#8 Re: Uloga Rusije u BiH
sadašnja rusija = prijatelj
možda u budućnosti pčela isprovocira medvjeda pa onda stvarno postanu neprijatelji
pa ćemo se vratiti na ovaj topik ako ne padne server
možda u budućnosti pčela isprovocira medvjeda pa onda stvarno postanu neprijatelji
-
sumirprimus
#9 Re: Uloga Rusije u BiH
server grcka rijec.
ne ne ruska!
ne ne ruska!
-
saja_dj
#10 Re: Uloga Rusije u BiH
Sto nas vise gaze to ih vise volimo, tako i sa Rusima. Pravi smo mazohisti.
Tzv. Majka Cetnicka ne treba nikome kao prijatelj, pogotovu sa zavnicnim stavom negiranja genocida u Srebrenici.
Tzv. Majka Cetnicka ne treba nikome kao prijatelj, pogotovu sa zavnicnim stavom negiranja genocida u Srebrenici.
- SpecialOffer
#11 Re: Uloga Rusije u BiH
Pored takvih prijatelja neprijatelji nisu ni potrebni.Black swan wrote:sadašnja rusija = prijatelj
- Truba
#12 Re: Uloga Rusije u BiH
topik o turskoj je na drugom mjestuSpecialOffer wrote:Pored takvih prijatelja neprijatelji nisu ni potrebni.Black swan wrote:sadašnja rusija = prijatelj
-
hAZNADAR
#13 Re: Uloga Rusije u BiH
Natezanje sa Zapadom.
Stavljanje na stranu Srba nije zbog pravoslavnog bratstva, tobozih historijskih veza i prijateljstva,.. - vec samo interes gdje Rusija pokusava biti svjetski igrac gdje moze. Tako je BiH samo poligon tog natezanja sa Zapadom i sirenje uticaja i stvaranje nekih svojih zona. Gdje je ocigledno da je BiH puno vise u interesu zapada negoli Rusije, pa samo rusko uplitanje i evt popustanje donosi odredjenu cijenu. Rusija je historijski gledano uvijek znala igrati na strani Srba i naplatiti svoje odustajanje i popustanje.
Sumnjam da imaju interesa, snage,... u RS uvaliti svoj kapital, vojsku, baze,.... ali imaju interesa naplatiti svoje evt popustanje. Zato ih nista ne kosta dici ruku u UN i slicne sitnice.
Da imaju bas nesto maksuz protiv nas Bosnjaka - definitivno Ne, mi smo im samo jedna nepoznata kolataralna steta kojoj ne znaju ni imena,.. u svom natezanju sa zapadom. Upoznao sam mnogo Rusa koji su svi listom bili jako srdacni prema meni i u svim tim internacionalnim druzenjima su prije bili samnom negoli sa zapadnjacima. Mentalitet, slavenski jezik,... i nije nikome smetalo sto sam musliman. Oni jesu islamofobicni i naostreni na muslimane najvise u svojoj zemlji gdje ih gledaju sa visoka i kao nize, ali takodjer i na hriscanske Gruzijce, Armence, Kavkazce, Samojede,... Isto je bilo i u SSSR - uvijek neka klasna razlika po etnickom principu.
U razgovorima o ratu u BiH generalno po nekom defaultu Srbe kontaju kao najispravnije. Znaju za Srebrenicu i opsadu Sarajeva i to osudjuju ali ne toliko da bi cetnici bili agresori koje treba kazniti jer je to eto kao dio rata.
I jedan bitan detalj kojeg sam cuo nekoliko puta i bio i ostao neobjasnjiv. U balkanskim ratovima kontaju Srbe i bivse Srbe. Pravedni Srbi protiv svojih otpadnika koji su nekada bili Srbi ali to vise nisu jer su postali katolici i muslimani. Nisu mi znali objasniti odakle im to. Pretpostavljam da niko od tih biznismena, kursista,... nezna puno o historiji svog naroda,.. ali eto na neki nacin "zna" genetiku i porijeklo Balkanaca. Neznaju pokazati Bosnu na mapi ali "znaju" historiju srednjeg vijeka. Pretpostavljam da je bilo propagande i lobiranja od strane Srba zadnjih par decenija posto je ta mitomanija i fokus na porijeklu originalno njihov proizvod.
Stavljanje na stranu Srba nije zbog pravoslavnog bratstva, tobozih historijskih veza i prijateljstva,.. - vec samo interes gdje Rusija pokusava biti svjetski igrac gdje moze. Tako je BiH samo poligon tog natezanja sa Zapadom i sirenje uticaja i stvaranje nekih svojih zona. Gdje je ocigledno da je BiH puno vise u interesu zapada negoli Rusije, pa samo rusko uplitanje i evt popustanje donosi odredjenu cijenu. Rusija je historijski gledano uvijek znala igrati na strani Srba i naplatiti svoje odustajanje i popustanje.
Sumnjam da imaju interesa, snage,... u RS uvaliti svoj kapital, vojsku, baze,.... ali imaju interesa naplatiti svoje evt popustanje. Zato ih nista ne kosta dici ruku u UN i slicne sitnice.
Da imaju bas nesto maksuz protiv nas Bosnjaka - definitivno Ne, mi smo im samo jedna nepoznata kolataralna steta kojoj ne znaju ni imena,.. u svom natezanju sa zapadom. Upoznao sam mnogo Rusa koji su svi listom bili jako srdacni prema meni i u svim tim internacionalnim druzenjima su prije bili samnom negoli sa zapadnjacima. Mentalitet, slavenski jezik,... i nije nikome smetalo sto sam musliman. Oni jesu islamofobicni i naostreni na muslimane najvise u svojoj zemlji gdje ih gledaju sa visoka i kao nize, ali takodjer i na hriscanske Gruzijce, Armence, Kavkazce, Samojede,... Isto je bilo i u SSSR - uvijek neka klasna razlika po etnickom principu.
U razgovorima o ratu u BiH generalno po nekom defaultu Srbe kontaju kao najispravnije. Znaju za Srebrenicu i opsadu Sarajeva i to osudjuju ali ne toliko da bi cetnici bili agresori koje treba kazniti jer je to eto kao dio rata.
I jedan bitan detalj kojeg sam cuo nekoliko puta i bio i ostao neobjasnjiv. U balkanskim ratovima kontaju Srbe i bivse Srbe. Pravedni Srbi protiv svojih otpadnika koji su nekada bili Srbi ali to vise nisu jer su postali katolici i muslimani. Nisu mi znali objasniti odakle im to. Pretpostavljam da niko od tih biznismena, kursista,... nezna puno o historiji svog naroda,.. ali eto na neki nacin "zna" genetiku i porijeklo Balkanaca. Neznaju pokazati Bosnu na mapi ali "znaju" historiju srednjeg vijeka. Pretpostavljam da je bilo propagande i lobiranja od strane Srba zadnjih par decenija posto je ta mitomanija i fokus na porijeklu originalno njihov proizvod.
- Truba
#14 Re: Uloga Rusije u BiH
skraćeno
opet smo postali ku$ur
u raskusuravanju velikih sila
opet smo postali ku$ur
u raskusuravanju velikih sila
-
sumirprimus
#15 Re: Uloga Rusije u BiH
samo sto s rusima uvijek izvisimo i za taj kusur...
- Ludzak
#16 Re: Uloga Rusije u BiH
Jeste, samo što su Rusi veći prijatelji sa Srbima, nego što su Turci prijatelji sa Bošnjacima.hAZNADAR wrote:Natezanje sa Zapadom.
- Truba
#17 Re: Uloga Rusije u BiH
niko nije ni sa kim frend onako kako mi balkanci to vidimo
što britanija nije ponudila neke ustupke u ukrajini recimo da prođe rezolucija
ne da niko svoj interes
hoće da njihovi građani dobro žive da kompanije uzimaju lovu
20 godina srebrenice je tu usput
što britanija nije ponudila neke ustupke u ukrajini recimo da prođe rezolucija
ne da niko svoj interes
hoće da njihovi građani dobro žive da kompanije uzimaju lovu
20 godina srebrenice je tu usput
- Truba
-
breuer
#19 Re: Uloga Rusije u BiH
SVAKI RUS ČIM SE PROBUDI PRVO POMISLI KAKO RAZORITI BIH I NEĆE BOŠNJACIMA BIT DOBRO DOK TO NE SHVATE!!!Ludzak wrote:krajnji cilj Rusije je isti kao i četnički, tj. razoriti Bosnu.
-
Fudo387
#20 Re: Uloga Rusije u BiH
Mi smo im nista vise do sitna moneta za potkusurivanje sa ostalim manijacima koji skupa sa njima vladaju ovom planetom.
Nasli su trusno tlo gdje ce jedan dio naroda zaludjen apsolutno iracionalnim idejama, na njihov mig zagorcati zivot i sebi i drugima oko sebe.
Vizavi nekog prijateljskog, neprijateljskog, bratskog, qrac palac odnosa...njih boli hargija za BiH.
Nasli su trusno tlo gdje ce jedan dio naroda zaludjen apsolutno iracionalnim idejama, na njihov mig zagorcati zivot i sebi i drugima oko sebe.
Vizavi nekog prijateljskog, neprijateljskog, bratskog, qrac palac odnosa...njih boli hargija za BiH.
- sWeeT_Companion
#21 Re: Uloga Rusije u BiH
Subjektivno, neutemeljeno. Praveći komparaciju suprotnog smjera, uvidjećeš da ima daleko većih i pogubnijih po BiH, stranih država, koje svojim djelovanjem, apsolutno rade na razgradnji. Rusi su logično kontra AMerike. I naravno uz pravoslavnu braću, ali nisam primjetio, da su ijednim svojim potezom prijetili musimanskom življu nakon završetka rata. A neki drugi to rade u kontra smjeru.mmaar wrote:Imam izuzetno postovanje za rusku kulturu, ali ovo sto radi ruska zvanicna politika u BiH i u vezi s BiH, jeste najblaze receno krajnje sramno. Svjedoci smo kontinuiranog destruktivnog djelovanja RF u BiH, te sramnog pristrasnog odnosa prema radikalnim pravoslavnim elementima u BiH koji otvoreno govore o unistavanju BiH i cak sta vise poduzimaju kokretne akcije na tom planu, sto rusi i Dejtonski mirovni sporazum i unistava svaku nadu za pomirenjem medju narodima. Rusija se ne libi podrzati i stati iza svakog rusilackog poteza svojih radikalnih pravoslavnih trabanata u BiH, s ciljem pokretanja novog ukrajinskog scenarija i stvaranja ruske gubernije u srcu Evrope. U tome se cak ne libi i ne srami uz nevidjeno anticivilizacijsko licemjerje negirati Genocid i ko zna koliko puta stati iza onih koji su ga podstrekivali i pocinili, kontinuirano prkoseci cijelom svijetu. Oni cak i ne kriju da su iskljucivo na strani pravoslavnih radikala u BiH i to sada mnogo otvorenije nego sto su bili kada su slali svoje falange da kolju i ubijaju po Bratuncu, Srebrenici, Zvorniku, Sarajevu i drugim djelovima BiH i takve sramne i desktruktivne izjave su se mogle cuti od vise ruskih ambasadora u BiH, kao i od drugih ruskih visokih zvancinika. Danas je Rusija u Vijecu za implementaciju mira ponovo stala na stranu proruskih pravoslavnih radikala koji su se odlucili za radikalne korake u cilju rusenja Dejtonskog mirovnog sporazuma, te time postala direktni saucesnik u rusenju "Dejtona", a samim tim i najodgovornija za sve sto moze uslijediti.
- Manu
#22 Re: Uloga Rusije u BiH
breuer wrote:SVAKI RUS ČIM SE PROBUDI PRVO POMISLI KAKO RAZORITI BIH I NEĆE BOŠNJACIMA BIT DOBRO DOK TO NE SHVATE!!!Ludzak wrote:krajnji cilj Rusije je isti kao i četnički, tj. razoriti Bosnu.

-
mmaar
#23 Re: Uloga Rusije u BiH
Sta konkretno nije tacno od navedenog?sWeeT_Companion wrote:Subjektivno, neutemeljeno. Praveći komparaciju suprotnog smjera, uvidjećeš da ima daleko većih i pogubnijih po BiH, stranih država, koje svojim djelovanjem, apsolutno rade na razgradnji. Rusi su logično kontra AMerike. I naravno uz pravoslavnu braću, ali nisam primjetio, da su ijednim svojim potezom prijetili musimanskom življu nakon završetka rata. A neki drugi to rade u kontra smjeru.mmaar wrote:Imam izuzetno postovanje za rusku kulturu, ali ovo sto radi ruska zvanicna politika u BiH i u vezi s BiH, jeste najblaze receno krajnje sramno. Svjedoci smo kontinuiranog destruktivnog djelovanja RF u BiH, te sramnog pristrasnog odnosa prema radikalnim pravoslavnim elementima u BiH koji otvoreno govore o unistavanju BiH i cak sta vise poduzimaju kokretne akcije na tom planu, sto rusi i Dejtonski mirovni sporazum i unistava svaku nadu za pomirenjem medju narodima. Rusija se ne libi podrzati i stati iza svakog rusilackog poteza svojih radikalnih pravoslavnih trabanata u BiH, s ciljem pokretanja novog ukrajinskog scenarija i stvaranja ruske gubernije u srcu Evrope. U tome se cak ne libi i ne srami uz nevidjeno anticivilizacijsko licemjerje negirati Genocid i ko zna koliko puta stati iza onih koji su ga podstrekivali i pocinili, kontinuirano prkoseci cijelom svijetu. Oni cak i ne kriju da su iskljucivo na strani pravoslavnih radikala u BiH i to sada mnogo otvorenije nego sto su bili kada su slali svoje falange da kolju i ubijaju po Bratuncu, Srebrenici, Zvorniku, Sarajevu i drugim djelovima BiH i takve sramne i desktruktivne izjave su se mogle cuti od vise ruskih ambasadora u BiH, kao i od drugih ruskih visokih zvancinika. Danas je Rusija u Vijecu za implementaciju mira ponovo stala na stranu proruskih pravoslavnih radikala koji su se odlucili za radikalne korake u cilju rusenja Dejtonskog mirovnog sporazuma, te time postala direktni saucesnik u rusenju "Dejtona", a samim tim i najodgovornija za sve sto moze uslijediti.
Inace, imao sam velike simpatije prema Rusiji, sto zbog kulture, sto uloge SSSR u slomu njemackog nacizma, u neku ruku i zbog zajednickih slavenskih korijena, mnogo razloga, ali sramnim potezima RF prema BiH i Bosnjacima i svom tom hipokrizijom i pristrasnocu koja prati forsiranje radikalnih pravoslavaca u cilju razbijanja BiH, moji stavovi prema rusiji su se poceli ozbiljno mijenjati, jer gajiti simpatije prema nekome ko zeli nestanak tvog naroda i drzave, moze samo idiot. Da, bio sam i uglavnom i na strani Rusije u njenim konfrontacijama sa zapadom, ali definitivno, ruska hipokrizija je pretekla hipokriziju Zapada, koji se u odnosu na njih cini cak i manjim zlom. Rusi definitivno vode pogresnu politiku na Balkanu i okrecu narode protiv sebe, uzdajuci se valjda u golu silu, ali gola sila nije prosla ni u Poljskoj, ni u Mađarskoj, ni u Cehoslovackoj, nigdje, pa nece ni ovdje.
-
L u c i f e r
#24 Re: Uloga Rusije u BiH
Jbg ja kad sam nekima govorio na temi USA FAN PAGE, nisu mi vjerovali...
Rusija je cetnicima drzala ledja u ratu, a evo ko sto vidimo nema nista protiv genocida nad nama...
Ovo nek je za nauk: Lucifer je vazda u pravu.
Rusija je cetnicima drzala ledja u ratu, a evo ko sto vidimo nema nista protiv genocida nad nama...
Ovo nek je za nauk: Lucifer je vazda u pravu.
-
mmaar
#25 Re: Uloga Rusije u BiH
Jos jedna ruska sramota.
IVANCOV ZAKUHAVA
SARAJEVO - Ambasador Rusije u Sarajevu Petar Ivancov smatra da niko ne treba da ignoriše stav Republike Srpske u vezi sa referendumom o Sudu i Tužilaštvu BiH i ističe da pola BiH nije zadovoljno pravosudnim sistemom na zajedničkom nivou.
Ivancov iznosi stav Rusije prema kome građani Srpske osjećaju da su ograničena njihova prava i slobode garantovane Ustavom i da imaju razloge za nezadovoljstvo zbog neefikasnih i neadekvatnih sudskih i pravnih organa BiH, što priznaju i predstavnici međunarodne zajednice.
Komentarišući reagovanje visokog predstavnika i Ambasade SAD nakon odluke Narodne skupštine o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, Ivancov navodi da bi ignorisanje volje izabranih predstavnika naroda značilo gaženje demokratskih normi, koje su utemeljene uz učešće međunarodne zajednice.
Ivancov smatra da bi na taj način bio ometen i razvoj BiH, čiji je dio Republika Srpska.
On ukazuje na činjenicu da niko od poslanika Narodne skupštine nije glasao protiv prijedloga predsjednika Srpske Milorada Dodika o održavanju referenduma, te da je odluka donesena većinom glasova, što svjedoči da je na političkom planu faktički formiran konsenzus u vezi sa ovim.
Ivancov prenosi stav Rusije da reforma pravosudnog sistema u BiH mora imati izbalansirani pristup, vodeći računa o razlozima problema, a ne o simptomima i posljedicama.
On poziva sve unutrašnje političke snage BiH, kao i partnere iz međunarodne zajednice, da se pridržavaju konstruktivnih pristupa u nastaloj situaciji.
Ivancov ističe da nije moguće ignorisati odluku Narodne skupštine i nazvati je "neustavnom".
Uloga međunarodne zajednice i visokog predstavnika u BiH nije u tome da "markiraju" i "etiketiraju", već da podstiču proces međuetničkog pomirenja i povjerenja, radeći nepristrasno i na konstruktivnim načelima.
Odluka Narodne skupštine Republike Srpske o održavanju referenduma svjedoči da mi svoj zadatak rješavamo loše, a pokušaji da se građanima BiH nameću odluke spolja - doživljavaju neuspjeh, ocjenjuje Ivancov.
Rusiju zabrinjavaju izjave pojedinih uticajnih predstavnika međunarodne zajednice koji otvoreno prijete izolacijom Republike Srpske, kao odgovorom na odluku Narodne skupštine.
Ivancov je ubijeđen da se na taj način problemi ne rješavaju, već je jedini put civilizacijsko regulisanje pitanja kroz uzajamno poštovanje i ravnopravni dijalog.
Ruski ambasador pojašnjava da dijalog znači precizno komuniciranje nesaglasnih strana u vezi sa određenim pitanjima, a ne situaciju kada jedna od njih diktira svoje zahtjeve drugoj.
Ruska Federacija, kao jedan od garanta Okvirnog mirovnog sporazuma, spremna je da pomaže u traženju prihvatljivih rješenja za osjetljiva pitanja, zaključuje ruski ambasador Petar Ivancov.