BH TELEKOM - Naucite kako se otima
- Dozer
#26 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Odavno ja hocu da promijenim operatera (fiksni sam im otkazao ima i tri godine), ali mi je uvijek bio problem broja jer imam preko 600 kontakata, pa valja sve ljude nekako obavijestiti jer se, ali fakat, sa svima radi necega cujem bar jednom godisnje, bilomda zovu ili da zovem.
E, sad kad se broj moze prenositi, promjena operatera je izvjesna. I to ne radi cijene, jer svi su oni u 1-2 KM, nego samo i jedino radi neprofesionalizma, nesposobnosti, bezobrazluka i idiotizma uposlenih. Cast izuzecima koji znaju materiju i razumiju poslovnost, a koji su zaista rariteti u BH Telekomu.
Zanima me jedna stvar, pa cu zamoliti korisnike Eroneta i mTela da me prosvijetle.
Da li i na ovim mrezama 3G uredno masakrira bateriju kao i Telekomov?
E, sad kad se broj moze prenositi, promjena operatera je izvjesna. I to ne radi cijene, jer svi su oni u 1-2 KM, nego samo i jedino radi neprofesionalizma, nesposobnosti, bezobrazluka i idiotizma uposlenih. Cast izuzecima koji znaju materiju i razumiju poslovnost, a koji su zaista rariteti u BH Telekomu.
Zanima me jedna stvar, pa cu zamoliti korisnike Eroneta i mTela da me prosvijetle.
Da li i na ovim mrezama 3G uredno masakrira bateriju kao i Telekomov?
Last edited by Dozer on 25/03/2015 22:07, edited 1 time in total.
-
sabanss
#27 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Sto se tice slucaja broj 2. za pretplatu si morao potpisati ugovor. Nije da branim radnika na salteru ali valjda procitas sta potpisujes?
Slucaj broj 3., takodjer sam prosao i raskid ugovora koji moras isto potpisati. Zar nisi mogao procitati koji broj otkazujes?
Slucaj broj 3., takodjer sam prosao i raskid ugovora koji moras isto potpisati. Zar nisi mogao procitati koji broj otkazujes?
-
sabanss
#28 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
3G ti masakrira bateriju svakako osim ako nije 4000 mAh 
- Dozer
#29 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Vjerovao ili ne, na papiru koji su joj dali stoji samo adresa, ali ne i broj.
A kreten je, nakon sto mu je dala licnu i nakon sto je unijeo JMB, na ekranu morao vidjeti da ima dva broja na razlicitim adresama. Pa valjda je osnovna stvar upitati koji broj se otkazuje, ako se vec nije shvatilo iz onoga sta je receno....
Sto se pretplate tice, tacno. Dao je lik papir, ali je situacija slicna kao i s ovim ukidanjem telefona. Receno mu jedno, on odstampao drugo.
Nije li malo blesavo da nakon pola sata-sat cekanja na salteru, i nakon sto sve jasno i glasno kazes, opet pregledas sve papire koje dobijes, a da ono opet upise i odradi pogresno?
Da, mogu se sloziti da je mozda trebalo to provjeriti, ali ako cemo svi na salterima provjeravati rad sluzbenika i ispravnost onoga sta smo im rekli 2-3-5 min ranije, pa onda opet cekati da oni to sve preprave, pa isprintaju, hajde da onda imamo otvorene saltere, i da svako sebi pravi sta mu treba, a ti ober sposobni sluzbenici neka se samo potpisu na to.
Mozda tada ne bude gresaka.... A jedino pitanje bi bilo - za sta primaju 1.000+ plate...?
Sto se tice baterije i 3G - ne. Ne zdere svaki 3G 50-60% baterije za 12-13h na stand by-u.
A kreten je, nakon sto mu je dala licnu i nakon sto je unijeo JMB, na ekranu morao vidjeti da ima dva broja na razlicitim adresama. Pa valjda je osnovna stvar upitati koji broj se otkazuje, ako se vec nije shvatilo iz onoga sta je receno....
Sto se pretplate tice, tacno. Dao je lik papir, ali je situacija slicna kao i s ovim ukidanjem telefona. Receno mu jedno, on odstampao drugo.
Nije li malo blesavo da nakon pola sata-sat cekanja na salteru, i nakon sto sve jasno i glasno kazes, opet pregledas sve papire koje dobijes, a da ono opet upise i odradi pogresno?
Da, mogu se sloziti da je mozda trebalo to provjeriti, ali ako cemo svi na salterima provjeravati rad sluzbenika i ispravnost onoga sta smo im rekli 2-3-5 min ranije, pa onda opet cekati da oni to sve preprave, pa isprintaju, hajde da onda imamo otvorene saltere, i da svako sebi pravi sta mu treba, a ti ober sposobni sluzbenici neka se samo potpisu na to.
Mozda tada ne bude gresaka.... A jedino pitanje bi bilo - za sta primaju 1.000+ plate...?
Sto se tice baterije i 3G - ne. Ne zdere svaki 3G 50-60% baterije za 12-13h na stand by-u.
Last edited by Dozer on 26/03/2015 10:10, edited 2 times in total.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#30 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Koristim Ultra Smart dugo... I nekad prosle godine cini mi se, vidim ja kredit mi se trosi brzo iako telefon koristim isto kao i do tada. Odlucim da napravim test i po mojoj racunici ispadne da mi naplacuju minutu skoro duplo skuplje nego do tad! Po nekim signalima (drugacije info poruke) pretpostavim da su nabacili neki novi softver za tarife, pa kontam da su nesto zeznuli u postavkama. Naravno, nazovem 1444 i zalim se. Kazu nemoguce, ali evo proslijedicemo zalbu.
Nakon par dana zove me neki debil (na kvadrat) iz Telecoma koji ima klasicni shanersko-klosarski naglasak i rijecnik. Ja sam pomislio da me neko zeza jer nisam vjerovao da neko ko prica tako moze raditi u BH Mobile-u. Hajd' i da radi, nego jos i zove korisnike...
Poceo on mene ubjedjivati da nisam upravu u stilu: "Ma ne'a sanse 'arrrane da je sistem pogresno racunao. To s' ti nesto pogresno skont'o." Ja mu kazem da sam upravu i da mi je racunica tacna. I spomenem mu da mislim da su mijenjali softver pa da su mozda slucajno nesto zeznuli... Kaze "ma kakav softver 'arrrane, sve je u dure, oca m'. Ne sekiraj se."
Nisam fakat mog'o vjerovat'. I kazem ja da zelim da pricam s njegovim sefom... Kaze nije tu, ali eto kad sam navalio ostavice on ovu zalbu njemu pa ce me nazvati.
I nakon 2-3 dana zove sef, normalno prica. Kaze mi se izvinjavamo, apdejtali smo softver pa vjerovatno 'nije sve leglo kako treba', ali provjerili smo i sad bi sve trebalo da je okej. I posto mi se vise nije svadjalo, samo kazem hvala i prijatno.
U svakom slucaju, tamo radi 90% nesposobnih ljudi koji su tu zaposleni ko zna kako, a ovih preostalih 10% nosi sve i cuva da se sve ne raspadne.
Nakon par dana zove me neki debil (na kvadrat) iz Telecoma koji ima klasicni shanersko-klosarski naglasak i rijecnik. Ja sam pomislio da me neko zeza jer nisam vjerovao da neko ko prica tako moze raditi u BH Mobile-u. Hajd' i da radi, nego jos i zove korisnike...
I nakon 2-3 dana zove sef, normalno prica. Kaze mi se izvinjavamo, apdejtali smo softver pa vjerovatno 'nije sve leglo kako treba', ali provjerili smo i sad bi sve trebalo da je okej. I posto mi se vise nije svadjalo, samo kazem hvala i prijatno.
U svakom slucaju, tamo radi 90% nesposobnih ljudi koji su tu zaposleni ko zna kako, a ovih preostalih 10% nosi sve i cuva da se sve ne raspadne.
-
sabanss
#31 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Lik je vjerovatno kreten ali pretplata je ipak ugovor. Zivot me naucio da takve stvare detaljno citam pa makar red bio od Malte do Ilidze
Jos jedan prijateljski savjet ukoliko prelazis sa klasicnog telefona na HS koji je VOIP provjeri kako radi kod drugih u mahali. Raja je masovno otkazivala i Telecom kada su uzimali 070 brojeve jer je VOIP katastrofa radio - eho, pucanje poziva, kasnjenje ti je sasvim normalno u bosanskim varijantama. Ne znam za HS ali znam par slucajeva Telecomovog i Telemachovog VOIP-a koji su napravili sijede ljudima koji su ih uveli - sto je najgore potpisali su ugovore na 24 mjeseca u oba slucaja.
Jos jedan prijateljski savjet ukoliko prelazis sa klasicnog telefona na HS koji je VOIP provjeri kako radi kod drugih u mahali. Raja je masovno otkazivala i Telecom kada su uzimali 070 brojeve jer je VOIP katastrofa radio - eho, pucanje poziva, kasnjenje ti je sasvim normalno u bosanskim varijantama. Ne znam za HS ali znam par slucajeva Telecomovog i Telemachovog VOIP-a koji su napravili sijede ljudima koji su ih uveli - sto je najgore potpisali su ugovore na 24 mjeseca u oba slucaja.
- Dozer
#32 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
3 godine koristim LOL, i sasvim sam zadovoljan i time i internetom i tv-om.
-
dezurni_ucenik
#33 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Od njihovih proizvoda jedino Ultru koristim.A i to bas bas rijetko pored Vibera.Fiksni telefon odjavljen,Moja tv me ne zanima.
- Šveđanin
#34 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Da li je iko od stranaca izrazavao zelju da kupi BH Telecom? Ili jos do toga nije doslo..
- Maharadza
#35 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
1. Nije istina, iz godine u godinu bilježe sve manje prihode!taki sam kaki sam wrote:Dvije stvari mi u ovoj drzavi nisu jasne.
1. Svi otkazuju bhtelecom i prelaze na druge operatere, a bht iz godine u godinu sve jaci plus sto direktor redovno bude manager godine.
2. Svi jebu mater sda, a ovi odrase sve na izborima. Bukvalno nikad ni odkog nisam cuo da kaze da ce glasati za sda, a rezultati izbora
2. nOrOd znO!
-
razonoda
#36 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
@Dozer
Ides u Italiju, jesi li to i ti presao u SBB stranku. Ili ''tushis'' farmerke.?
Ides u Italiju, jesi li to i ti presao u SBB stranku. Ili ''tushis'' farmerke.?
- mayab
#37 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Vec sam pisao na temi o BHTelecomu, ali opet cu ponoviti moje iskustvo o njihovoj poslovnosti- ukratko, poslat im upit preko njihove web stranice, preko forme za tu svrhu, i nikad nikakvog odgovora, glasa, bilo cega
, ja jednostavno ne mogu vjerovati!!!
To bilo sada prije 3 mjeseca, a isto iskustvo sam imao i prije desetak godina, kad se počeo furati ADSL, opet ISTA stvar, moj upit- ni habera od njihA , tako da sam uzeo net od mog kablovskog operatera, glupani glupi!!!
Tako da sam s njima zavrsio zauvijek...
To bilo sada prije 3 mjeseca, a isto iskustvo sam imao i prije desetak godina, kad se počeo furati ADSL, opet ISTA stvar, moj upit- ni habera od njihA , tako da sam uzeo net od mog kablovskog operatera, glupani glupi!!!
Tako da sam s njima zavrsio zauvijek...
- jao_situacije
#38 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
ja sam u nekih 10 godina možda 2 put imao problem sa internetom svaki put bilo do njih, čekao sam da se riješi pa i po 5 dana ali su riješili..
imam njihovu pretplatu ne znam da su me ikad izlevatili počesto znam putovati ali ne pričam nešto puno na telefon kad putujem, ima skype..
kućni se isto tako vrlo rijetko koristi dođe možda cvaja mjesečno sve preko skype ide..
internet sam uradio pametnu stvar jer sam ostao na njihovom adslu a mislim da je cijela zgrada prešla na telemah sad ja jedini pržim bandwidth ili ti ga protok podataka po parici
a ovim ostalim je opet isto kad je udarni termin smanji im se brzina
da su papci jesu, ali uvijek se nađe neki jaran ili jaranov jaran koji radi u telekomu pa ti nešto sredi ili dojavi kad im dođu novi telefoni, mislim šta očekivati slika i prilika BH stvarnosti je BHT..
imam njihovu pretplatu ne znam da su me ikad izlevatili počesto znam putovati ali ne pričam nešto puno na telefon kad putujem, ima skype..
kućni se isto tako vrlo rijetko koristi dođe možda cvaja mjesečno sve preko skype ide..
internet sam uradio pametnu stvar jer sam ostao na njihovom adslu a mislim da je cijela zgrada prešla na telemah sad ja jedini pržim bandwidth ili ti ga protok podataka po parici
da su papci jesu, ali uvijek se nađe neki jaran ili jaranov jaran koji radi u telekomu pa ti nešto sredi ili dojavi kad im dođu novi telefoni, mislim šta očekivati slika i prilika BH stvarnosti je BHT..
- Filter
#39 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Entropio wrote: Nakon par dana zove me neki debil (na kvadrat) iz Telecoma koji ima klasicni shanersko-klosarski naglasak i rijecnik. Ja sam pomislio da me neko zeza jer nisam vjerovao da neko ko prica tako moze raditi u BH Mobile-u. Hajd' i da radi, nego jos i zove korisnike...Poceo on mene ubjedjivati da nisam upravu u stilu: "Ma ne'a sanse 'arrrane da je sistem pogresno racunao. To s' ti nesto pogresno skont'o." Ja mu kazem da sam upravu i da mi je racunica tacna. I spomenem mu da mislim da su mijenjali softver pa da su mozda slucajno nesto zeznuli... Kaze "ma kakav softver 'arrrane, sve je u dure, oca m'. Ne sekiraj se."
Nisam fakat mog'o vjerovat'. I kazem ja da zelim da pricam s njegovim sefom... Kaze nije tu, ali eto kad sam navalio ostavice on ovu zalbu njemu pa ce me nazvati.
prototip prijeratnog sanera koji tusi leviske po miskinovoj
- Filter
#40 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
slali su i meni te predtuzbe. ja pisao zalbe... i u krug.Black swan wrote:@filter
meni je predtuzba daklemplava koverta dosla zbog 30 maraka 2001
izgleda da je sve kakve si srece
- vjesticanametli
#41 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
taki sam kaki sam wrote:Dvije stvari mi u ovoj drzavi nisu jasne.
1. Svi otkazuju bhtelecom i prelaze na druge operatere, a bht iz godine u godinu sve jaci plus sto direktor redovno bude manager godine.
2. Svi jebu mater sda, a ovi odrase sve na izborima. Bukvalno nikad ni odkog nisam cuo da kaze da ce glasati za sda, a rezultati izbora
za izbor menadzera se placa ciki u zenici cika panetu
- friskyoreo
#42 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Sto se tice slucaja br.2, vidi koliko je imala poziva na tih 20 i nesto minuta razgovora. Jer ovisi kakva je obracunska jedinica na tom paketu.
A bas zato sto znam ko im radi i kako je dobio taj posao, ja sve to njihovo provjeravam u tancine, a sve uplatnice i one listinge cuvam kao da su ziv novac.
A bas zato sto znam ko im radi i kako je dobio taj posao, ja sve to njihovo provjeravam u tancine, a sve uplatnice i one listinge cuvam kao da su ziv novac.
- agent_zero
#43 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
SDA kriminalci i pljaškaši uhljebljeni u tu kvazifirmu.
Da hoće onaj novalić održati riječ i prodati dobar dio strancima, pa da ih oni u red dovedu po pitanju svega!
Ne daj se druže Dozer
i ne popuštaj bandi!
Da hoće onaj novalić održati riječ i prodati dobar dio strancima, pa da ih oni u red dovedu po pitanju svega!
Ne daj se druže Dozer
- ned424
#44 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Evo im foruma hehe i ovako je par mjeseci...

- makse seljanko makse
#45 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Ovaj telekom je nesto najgore sto postoji.Kuci vec 3-4 godine ne koristimo njihove usluge,sreca pa moze LOL koji je za mene odlican(internet,tv,telefon).
Na telekomu mi je ostao samo mobitel i sa njima stalno problem,3 mjeseca zaredom mi iskljucivali telefon zbog nekakvog navodnog duga,i nakon donesenih racuna su jedva nekako prihvatili da ukljuce mob i onda sljedeci mjesec isto,treci put mi je vec prekipilo bilo pa sam im sve po spisku,od salterusa pa do direktora i evo sad valjda nece biti problem.
Takodjer onaj mobilni internet zakidaju opasno,taj isto skoro pa i ne koristim,jedino kad sam na putu al i to iskljucivo za viber i mail i redovno mi 7-og do 10-og u mjesecu stizala poruka da sam prekucao "brzi internet" i ako ga cak i ne palim,nakon raznih zalbi i slicno evo 2 mjeseca sam vec miram pa cemo vidjeti dokad
Najradije bi presao u LOL i sa mobitelom,al kazu da im signal bas nije jaca strana.
Na telekomu mi je ostao samo mobitel i sa njima stalno problem,3 mjeseca zaredom mi iskljucivali telefon zbog nekakvog navodnog duga,i nakon donesenih racuna su jedva nekako prihvatili da ukljuce mob i onda sljedeci mjesec isto,treci put mi je vec prekipilo bilo pa sam im sve po spisku,od salterusa pa do direktora i evo sad valjda nece biti problem.
Takodjer onaj mobilni internet zakidaju opasno,taj isto skoro pa i ne koristim,jedino kad sam na putu al i to iskljucivo za viber i mail i redovno mi 7-og do 10-og u mjesecu stizala poruka da sam prekucao "brzi internet" i ako ga cak i ne palim,nakon raznih zalbi i slicno evo 2 mjeseca sam vec miram pa cemo vidjeti dokad
Najradije bi presao u LOL i sa mobitelom,al kazu da im signal bas nije jaca strana.
- alibegoa
#46 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Vjerujem za slučaj 3 i meni se redovito dešava.sabanss wrote:Sto se tice slucaja broj 2. za pretplatu si morao potpisati ugovor. Nije da branim radnika na salteru ali valjda procitas sta potpisujes?
Bez obzira šta specificirao, uvijek mi redovito na pogrešnoj adresi od dvije na kojoj imam uslugu izvrše tu potrebnu promjenu. Još gore prestanu slati račun za uslugu na toj jednoj adresi gdje su trebali izvršiti promjenu i oba isporučuju na drugu adresu na kojoj se ništa nije trebalo raditi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#47 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Kruzi prica (a ja sam je cuo od uposlenika BH Telecomove direkcije) da konkurencija masno potplacuje sefove u BH Telecomu da bi sabotirali rad firme.
Evo meni u kancelariji svako jutro po 2 sata nema interneta. Upravo kucam zahtjev za smanjenje fakture po tom osnovu, pa cemo vidjeti sta ce se desiti
Evo meni u kancelariji svako jutro po 2 sata nema interneta. Upravo kucam zahtjev za smanjenje fakture po tom osnovu, pa cemo vidjeti sta ce se desiti
- Better Man
#48 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Šta reči za kompaniju s kojom trebaš sklopiti ugovor za pretplatu i kad te pitaju za mjesto rođenja i kad im kažeš Australija, oni ti odgovore da ta opcija ne postoji i da se to ne može unijeti u sistem i predložeti da izabereš neko mjesto iz BiH. Time je valjda sve jasno rečeno kakav su cirkus od kompanije.
- vjesticanametli
#49 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#50 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
De mi recite, kada bih prenosio broj u Eronet ili Mtel, da li bi i pozivni ostao isti, tj. 061. Dugo vremena imam namjeru ukinuti i zadnju uslugu koju placam Telekomu. 2007 sam ukinuo njihov internet, 2011 fiksni, ostao je samo mobitel, a najvise se neckam iz razloga sto mi je vecina raje isto na Telekomu, pa ce bit skuplji pozivi i poruke