To su djela koja sam već pomenuo, znači za ova ste čuli i priznajete ih
Ne znam jel znate za ovo što piše u tim knjigama?
Bilježi El-Kulejni u El-Kafi(najpriznatije djelo šitskog mezheba), 8/predanje br. 523, u kojem stoji da je Ebu Abdullah u komentaru ajeta: “Gospodaru naš, pokaži nam džinne i ljude, one koji su nas u zabludu odveli, da ih stavimo pod noge naše, neka budu najdonji”, rekao: “To su njih dvojica, a on je bio šejtan.” El-Medžlisi u svome komentaru na El-Kafi koji se zove Mir’atul-ukul, 26/488, kaže: “Njih dvojica”, tj. Ebu Bekr i Omer, a “on”, tj. Omer, bio je šejtan.
El-Mufid, poznati šiitski šejh, kaže: "Šiiti imamije su složni da svako ko porekne nekog od imama biva nevjernik, zabludjeo i zaslužuje vječni boravak u Vatri." (Vidjeti: Biharul-envar, 8/366)
U indeksu knjige Biharul-envar, tomovi: 23-27 (Daru ihjait-turasil-arebi, Bejrut) u poglavlju imameta stoje sljedeći naslovi:
- Imami znaju sve što znaju meleki i vjerovjesnici,
- Imami su učeniji od poslanika,
- Njihova tijela ne truhnu u zemlji, već ih Allah uzdiže na nebo,
- Njihova imena su ispisana na Aršu, Kursiji, Levhi Mahfuzu, na čelu svakog meleka i na džennetskim vratima,
- U stanju su oživljavati mrtve, liječiti gubave i imaju pri sebi mudžize svih poslanika,
- Dove poslanikâ su primljene zbog posredništva imamâ tim dovama,
- Imaju knjigu u kojoj su spomenuta imena džennetlija,
- Oni znaju šta se dešava na nebu, Zemlji, Džennetu i Džehennemu. Njima je predočeno carstvo nebesa i Zemlje, znaju šta je bilo i šta će biti do Sudnjeg dana.
Šiitski velikan i šejhul-islam El-Medžlisi, kao i imam El-Kulejni, bilježi od El-Bakira da je rekao: “Svi ljudi su kopilad osim nas šiita.” (Biharul-envar, 24/311, poglavlje 67, i Er-Revda, br. Predanja, 431 )