BMW 118d...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

LeKo

#26 Re: BMW 118d...

Post by LeKo »

Meni bi bilo dovoljno i gepeka i prostora, a četveročlana porodica je u pitanju :). Skije, bajkovi, "prekomjerni" prtljag prilikom odlaska na odmor = krovni nosači i krovni gepek. Ostatak vremena (u mom slučaju 80% godišnje kilometraže) = uživanje. Nikada mi nije bila jasna kupovina auta s gepekom od 500+l i dužine od 4,7 - 5m i guslanje u tom autu po gradu, skuplje održavanje....a zbog par godišnjih tura na dalje relacije. Poštujem za one koji su non-stop na točkovima, za ostale je upitno.
madner

#27 Re: BMW 118d...

Post by madner »

Komfor je u pitanju, svaki dan se voziti u fotelji se mora malo platiti.
lavic

#28 Re: BMW 118d...

Post by lavic »

Moj drug prodaje 116D, 2009 god. kupljen kod Tomica, presao oko 75000 km. Cijena 21000KM. ako te zanima javi se.
jefferson

#29 Re: BMW 118d...

Post by jefferson »

LeKo wrote:Meni bi bilo dovoljno i gepeka i prostora, a četveročlana porodica je u pitanju :). Skije, bajkovi, "prekomjerni" prtljag prilikom odlaska na odmor = krovni nosači i krovni gepek. Ostatak vremena (u mom slučaju 80% godišnje kilometraže) = uživanje. Nikada mi nije bila jasna kupovina auta s gepekom od 500+l i dužine od 4,7 - 5m i guslanje u tom autu po gradu, skuplje održavanje....a zbog par godišnjih tura na dalje relacije. Poštujem za one koji su non-stop na točkovima, za ostale je upitno.
Ne znam, ali ja imam auto sa gepekom od 500+ltr, vrlo praktican (ono kao da je sjekirom dizajniran, nema izbocina itd) sjedisa se djele 60/40 sa tunelom za skije kroz srednji naslon. Iako nemamo jos djece, taj auto se pokazao vise nego praktican. Nema sta nismo prevezli u njemu, od garniza, stolica itd. Kada idemo na skijanje (dva puta sedmicno) uvijek ima x stvari koje se nose, i sve stane u gepek, a skije kroz tunel. Problem sa BMW 1 je ako imas tunel, a ti si visok i skijas, nema teorije da ce tolike skije stati u auto kroz tunel, a da ne dodju do mjenjaca. Znaci moras ici sa nosacem za skije, a on zvizdi itd.
Po meni, ako imas jedno dijete a ne dva djeteta, taj auto je definitivino pogresan izbor. Mozda igleda OK u teoriji, ali u praksi...
Post Reply