Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
homega wrote:Gotovo redovno, nakon čitanja rasprava na ovom forumu, osjetim neku mučninu, neku gorčinu i neobjašnjivo razočarenje. Zašto su rasprave na ovom forumu toliko depresivne, zašto se vodi stalno prepucavanje učesnika, konstantno vrijeđanje, neovisno o forumskim "nickovima" i tajnosti stvarnog identiteta, stalno nadmudrivanje i pokušaj pozicioniranja najpametnije "sveznalice". Skoro svaka tema je sumornog sadržaja, ne postoji neka iz koje je moguće pročitati neku tehnološku ili tehničku novost, neko pozitivno iskustvo, bilo šta pozitivno. Pa i na temama o auto-putevima, npr., na kojoj bi trebali raspravljati o pozitivnim okolnostima, i tu se javljaju negativci i pišu negativno...
Kakvo smo društvo postali, o čemu se radi...
Homega, ti ne posjeduješ prave teme. Kao ostali muški forumski puk.
Samo politiku i znanstvenost.
Svrati ti na Lj/S da vidiš što tamo rade.
Nego ti preozbiljan i o sebi pri sebi, a tamo na temama svi van sebe!
KENJAC wrote:Ja kuci ne smijem pisnut od zene ! Dodjem na posao i moram da se pokunjim pred sefom. Malo sam gluplji pa bez googla ne smijem zapocet nikakav dijalog sa rajom uzivo ! U stvari ja i nemam raje ! Onda dodjem kuci, sjednem pred kompjuter i istresem sve moje komplekse ! Jednostavno brate !
ja isti ti, ti isti ja, brate napaćeni.
pa ako je ovo sumorno jebiga onda,ne nasmija se ovako na forumu dugo...
nakon posjete ljisu moze samo zapasti u klinicku depresiju od kolicine gluposti koju je tamo moguce naci
naravno, ja tamo zalazim jer se osjecam superiorno u odnosu na ostale ucesnike dok ove ozbiljnije teme i rasprave koje se vode samo citam jer se ne osjecam doraslo pojedinim ucesnicima
Sve teme na ovom forumu su sumorne, sto bi Joza Broz rekao, neke su malo vise sumorne, neke malo manje. Samo dvije teme nisu sumorne to su teme o sisama i guzovima na podforumu ljubav i sex
MedenoSrce wrote:nakon posjete ljisu moze samo zapasti u klinicku depresiju od kolicine gluposti koju je tamo moguce naci
naravno, ja tamo zalazim jer se osjecam superiorno u odnosu na ostale ucesnike dok ove ozbiljnije teme i rasprave koje se vode samo citam jer se ne osjecam doraslo pojedinim ucesnicima
evo i od mene notifikejshn,da ne svisnesh nezapazhena
pashasolidni wrote:
hvala pashice. necemo pretjerivati ali istina da budem bar trenutno zadovoljnija (pitala sam co'jka da ti dam pusu, kaze da ti i jednu od njega posaljem )
KENJAC wrote:Ja kuci ne smijem pisnut od zene ! Dodjem na posao i moram da se pokunjim pred sefom. Malo sam gluplji pa bez googla ne smijem zapocet nikakav dijalog sa rajom uzivo ! U stvari ja i nemam raje ! Onda dodjem kuci, sjednem pred kompjuter i istresem sve moje komplekse ! Jednostavno brate !
kod mene isto, samo što nisam oženjen i zaposlen xD
pashasolidni wrote:
hvala pashice. necemo pretjerivati ali istina da budem bar trenutno zadovoljnija (pitala sam co'jka da ti dam pusu, kaze da ti i jednu od njega posaljem )
Miss_E25 wrote:Mi smo kao nacija pasivni, pesimisticni, negativni, podrugljivi, zavidni i sarkasticni. Uvijek mislimo da smo u pravu, i ne daaaj Boze nekom drugom priznati da su njegovi argumenti jaci od tvojih, a kamoli da je dosegao neki zivotni uspjeh. Primjer: "Ma 'ta ce Dzeeeko, ja mu kroz noge probaciv'o."
Ma od svega, pesimizam je najgori kao i konstantna borba da se ocuva status quo.
1. Nema nista od ovoga (ta ce Dzeko....)
2. Dobro je kako moze biti
3. Dovoljno je (ovo mi je najgora uzrecica).
4. Konstantno izbjegavanje odgovornosti (zato se vole ljudi baviti temamam na koje ama bas nikakv uticaj nemaju jer nece biti ni odgovorni).
5. Teorije zavjere: vazda neko kuje neku zavjeru protiv njih.
kod nas je Minder-efendija, svako nešto priča, pametuje kad je nešto raditi/uraditi nemoj mene Boga ti. i uvijek nam je neko drugi kriv: vlast, RS, OHR, sudija, itd itsl.
Fakat, gdje ces kriviti nasu bozanstvenu vlast ili korumpirane sudije, te nesposobne medjunarodne organizacije za stanje i drzavi Nazalost, normalnim ljudima pesimizam i jeste najrealniji odraz svega sto se desava u bolesnom nam okruzenju. Sto nije opravdanje za izbjegavanje obaveza.
Ja koga god znam uživo nebitno koliko godina ima, stalno se nadmudruje i puca negativu. To je takav način razmišljanja u BIH.. znam ljude kojima su svi budžetski obezbjeđeni, a oni kukaju nema se para ne valja ovo ono itd.
Veliku ulogu imaju mediji u tome bez pokušavanja da se pravim pametan ali o tome su govorili Le Bon u "Psihologiji gomile" Habermas u "Javnom mnijenju" i Mills u "Eliti vlasti". Ljudi ne shvataju da im se oblikuje svijest svakodnevno vijestima i da onda imaju takvu percepciju o okolini.
Uđem na forum, pregledam teme: sličica dana, gif dana , preporuči dobar film, malo uđem na podforum ekonomija al tu se slabo piše, podforum ljubav/sex sve jedni te isti smaraju, i tak zna bit nekad zanimljivo, uglavnom samo čitam ne pišem
Ako hoćeš sjebat seb dan, otvoriš podforum politika il razne diskusije,
homega wrote:Gotovo redovno, nakon čitanja rasprava na ovom forumu, osjetim neku mučninu, neku gorčinu i neobjašnjivo razočarenje. Zašto su rasprave na ovom forumu toliko depresivne, zašto se vodi stalno prepucavanje učesnika, konstantno vrijeđanje, neovisno o forumskim "nickovima" i tajnosti stvarnog identiteta, stalno nadmudrivanje i pokušaj pozicioniranja najpametnije "sveznalice". Skoro svaka tema je sumornog sadržaja, ne postoji neka iz koje je moguće pročitati neku tehnološku ili tehničku novost, neko pozitivno iskustvo, bilo šta pozitivno. Pa i na temama o auto-putevima, npr., na kojoj bi trebali raspravljati o pozitivnim okolnostima, i tu se javljaju negativci i pišu negativno...
Kakvo smo društvo postali, o čemu se radi...
Prevelika je koncentracija korisnika izbacenih iz svih tokova zivota kojima je Internet i forum utociste i zamjena za sve sto nemaju i ne zive u stvarnosti. Da su strucni u bilo cemu i da imaju stvarni interes za necim, mozda bi i pisali o tome.
Ljudi koji su strucni i barataju znanjem kojim bi baratali i bez posezanja za Google instant rjesenjima obicno pisu stalozenije i bez potrebe da se istresaju na bilo koga. Ali pisu rijetko jer je pisati u bezveze forumski prostor glupost kad vec mogu unovciti svaku rijec koju napisu za neku drugu publiku.
moke_017 wrote:Uđem na forum, pregledam teme: sličica dana, gif dana , preporuči dobar film, malo uđem na podforum ekonomija al tu se slabo piše, podforum ljubav/sex sve jedni te isti smaraju, i tak zna bit nekad zanimljivo, uglavnom samo čitam ne pišem
hoŠ sad da braću zovnem da te zatrpamo sisama?
dobra je vaša tema o loptama, nju svakako pratim i nemam primjedbe, vi ste uzorni forumaši a ne ko neki