Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
-
L u c i f e r
- svjedok_007
#28 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
ovaj text je pisan prije najmanje 10 godina ...
- dječak sa šibicama
#29 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Frajer koristi glumacke kvalitete zarad podgrijavanja najnizih strasti.TheMule wrote:
Vrhunski manipulator, sa bar 4 lica, sva lica koja ima odlicno vrti po potrebi, ovisno gdje i u kakvom drustvu se nalazi.
Cak se moze reci da on i nije trebao uciti glumu, on je rodjeni glumac.
Karakter nula.
-
L u c i f e r
#30 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Vagina od insana.Premijer Kantona Sarajevo zna da je njegov ministar za kulturu i sport na bolovanju. Međutim, nema pojma da ovaj to koristi kako bi glumio u pozorišnim predstavama širom BiH
http://zurnal.ba/novost/1317/cudesno-oz ... -pozoristu
Već je postalo uobičajeno da ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović nije na svom radnom mjestu. Moguće ga je sresti bilo gdje samo ne u Ministarstvu, gdje prima platu veću od dvije hiljade konvertibilnih maraka. Posljednjih petnaestak dana ministar kulture i sporta u Vladi KS-a je na bolovanju. Istovremeno, Emir Hadžihafizbegović igra u pozorišnim predstavama širom BiH. I dok poreski obveznici plaćaju Emira Hadžihafizbegovića da bude kantonalni ministar za kulturu i sport, on glumi. S obzirom da je trenutno na bolovanju, ostaje da se otkrije glumi li da je bolestan ili se pretvara da je ministar u Kantonu Sarajevo. Neupitno je samo da njegove glumačke sposobnosti koštaju poreske obveznike desetine hiljada maraka godišnje.
ŠTA PREMIJER ZNA O... MINISTRU?
Emir Hadžihafizbegović, jedan od najboljih glumaca na prostorima bivše Jugoslavije, trenutno angažiran kao ministar u Vladi Kantona Sarajevo, povremeno radi kao televizijski voditelj, nerijetko se bavi snimanjem filmova i TV reklama, a rado učestvuje i u televizijskim emisijama zabavnog sadržaja. Uglavnom, ima ga svugdje više nego u njegovom kabinetu ili na sjednicama Vlade. To potvrđuje i nedavno objavljeni izvještaj CCI-a o radu Vlade Kantona Sarajevo, prema kojem je ministar Hadžihafizbegović izostao sa čak 42 sjednice Vlade KS-a, od ukupno 90, koliko ih je održano prošle godine.
Upitali smo premijera Kantona Sarajevo Besima Mehmedića da li je upoznat sa zdravstvenim stanjem njegovog ministra, na šta smo dobili odgovor da ga je Hadžihafizbegović prije 15 dana obavijestio da će biti odsutan. Premijer nije znao da njegov ministar, dok je na bolovanju, igra pozorišne predstave, ali smatra da je to lična stvar ministra. Zakon ne predviđa da je rad na drugim poslovima, u vrijeme odsustva zbog bolesti, lična stvar uposlenika, pa makar on bio i ministar u Vladi Kantona Sarajevo. No, premijer se nije želio upuštati u razgovor na tu temu.
Hadžihafizbegović:Više ga ima na tv-u nego u kabinetuOD MINISTRA DO BLESANA
Budući da nas zanima (ne)rad gospodina Hadžihafizebegovića, prije osam dana smo u njegov kabinet poslali pitanja o čestim ministrovim odsustvovanjima. Interesovalo nas je gdje ministar putuje, koliko troši budžetskog novca na tim putovanjima, koliko je za vrijeme svog mandata bio na poslu...? Međutim, odgovor nismo dobili jer je, pretpostavljate, ministar na bolovanju. Osoblje u kabinetu nije znalo kada će se ministar vratiti s bolovanja, pa smo ga direktno kontaktirali. No, ministar/glumac Hadžihafizbegović nije bio raspoložen za razgovor.
-Trenutno sam na sastanku, pa idem na put - kazao je ministar Hadžihafizbegović i nastavio: Da, sinoć sam igrao u predstavu Žaba, a što se tiče mog posla on nije vezan za Kabinet. Trenutno sam na bolovanju, a uz to, ja opet dolazim na posao. Kada smo ga pitali da li je bio danas na poslu, ministar je odbrusio: Ko si ti, ba, čovječe, da me to pitaš?!
Dakle, ministar Hadžihafizbegović, jednostavno, voli glumu. Spreman je i na bolovanju igrati predstave, snimati filmove, posjećivati festivale, šepuriti se crvenim itisonima, izigravati simpatičnog blesana u reklamama... Dodajmo i to da je s titulom ministra uspio "pokupiti" čak sedam nagrada izvan BiH, snimiti šest filmova i pet pozorišnih predstava.
KAO KEVIN COSTNER
U intervjuu za magazin Azra, ministar Hadžihafizbegović je nedavno objašnjavao kako vremena za probe i predstave ima nakon radnog vremena, a da je filmove snimao tokom vikenda (?). Navodno, spava samo tri sata (!).
Najviše zamjerki, kaže, imao je zbog toga što je snimio reklamu za mobilnu mrežu Tomato u Hrvatskoj.
-To je ta licemjerna sredina. Kad Kevin Costner snimi reklamu za „Turkish Airlines“ to je ok, ili George Clooney za „Smirnoff Vodku“. A kad Emir Hadžihafizbegović snimi reklamu, to je neetično, nemoralno i sukob interesa. Često ono što na Zapadu tretiramo kao IN, kad se desi kod nas - to je sramno. Imam 25.000 fanova reklame „Tomato“ na Facebooku. Valjda sam tim svojim angažmanom promovirao i bh. glumca, podijelio hiljade autograma i šta je tu loše? Šta sam ja to loše uradio? U svakoj drugoj zemlji bi to bilo POZDRAVLJENO - ovdje je dočekano na nož- kazao je Hadžihafizbegović za Azru. Zaboravio je da dva spomenuta slavna glumca u svojim zemljama nemaju nikakvu političku funkciju.
Nije naodmet napomenuti da ministarsvo koje predvodi Emir Hadžihafizbegović godišnje izdvaja 240.000 budžetskih maraka za plaćanje penzionog i zdravstvenog osiguranja za slobodne umjetnike, među kojima su Fuad Deen Backović, Mugdim Avdić Henda, modna kreatorka Emina Husedžinović, Selma Muhedinović...
Prošle godine kulturni radnici su se suočili s još jednim primjerom bahatog odnosa ministra Hadžihafizbegovića prema kulturi i kulturnim radnicima u Sarajevu. Naime, iz Ministarstva kulture i sporta KS-a za sedam sarajevskih sportskih klubova iz ionako mizernog budžeta izdvojeno je 2.1 milion maraka, dok je za godišnju produkciju 13 kulturnih institucija KS izdvojeno svega 1.023.700 KM! Ili za kraj recimo da je za modne revije i predavanja hafiza Sulejmana Bugarija izdvojeno je čak 132.000 KM, dok je s druge strane Naradnom pozorištu u Sarajevu pripalo 150.000 KM.
Možda bi dobili i više, kada bi na repertoaru Narodnog pozorišta bila predstava u kojoj igra i ministar Hadžihafizbegović. Naravno, ukoliko bi glumac Hadžihafizbegović među silnim obavezama uspio da pronađe malo vremena.
- salik79
#31 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Uvijek, kada Emira ponese patriotizam i kada mu proradi nacionalna svijest, a pogotovo kada se pozove na bosnjacke zrtve iz minulog rata, naumpadne mi jedna "nadrealna" scena koja se odigrala u tuzlanskom naselju Slatina, 92. godine - Februar/Mart (ako me dobro sjecanje sluzi). Scena je sljedeca - stoji Emir, Dusko R. (Bosanac, pravoslavne vjeroispovijesti, odnosno Srbin
) i jos par osoba, nebitnih u ovoj prici i razgovaraju. Emir se kune u Jugu i objasnjava kako je JNA nasa vojska i kako je on siguran (osjeca se sigurno) dok je njemu JNA. A, s druge strane, Dusko R. se "ubi" objasnjavajuci mu da JNA vise ne postoji, nego ziv go cetnik, cast izuzecima. Nabraja njemu Dusko i Vukovar i Dubrovnik i Bijeljinu i Podrinje....ali jok Emir svoje pa svoje:"Dok je meni JNA ja sam siguran!". Veli njemu Dule (parafraziram):"J... ga Emire, ti se uzdaj u njih, a ja znam da ako se ne organizujemo bice gore nego u Bijeljini!". I Dule nastavi sa organiziranjem otpora - vrbovanjem normalnih ljudi iz JNA da izvrse prebjeg s MTS-om u Manevarske jedinice TO, a Emir nastavi prosipati suplju o bratstvu i jedinstvu i, naravno, nasoj JNA. Inace, Dusko R. je do kraja rata bio aktivni pripadnik ARBiH i cini mi se da nema ratista u SI Bosni na kojem nije bio. Najduze je, ako se ne varam, proveo na brcanskom ratistu.
Danas nam Emir prica o bosanskom/bosnjackom patriotizmu, a Duska nema ni na mapi
Danas nam Emir prica o bosanskom/bosnjackom patriotizmu, a Duska nema ni na mapi
- cyprus
#32 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Degutantan tekst... Htjedoh elaborirat, ali odustadoh... A čini mi se i da nema potrebe...
-
Nomo
#33 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
cyprus wrote:Degutantan tekst... Htjedoh elaborirat, ali odustadoh... A čini mi se i da nema potrebe...
-
Shiba
#34 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Je.bo ti nas kad smo dosli do toga da nam ovaj neuspjeli abortus Hadzihafizbegovic brani obraz i daje instrukcije kako se cuva isti. Toliko od mene.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Kakva povracaonica bivseg clana HVO-a
-
Nomo
#36 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
pita emir brenu u sred sarajeva ,, sta za tebe znaci BOSNA ? a cetnikusa mu odgovara : Za mene Jugoslvaija znaci ....to i to bla bla ..... emir je gleda telecim pogledom , smjeska se a publika u njegovom emisiji aplaudira .
inace veliki ljubitelj kahve , dzezve , fidzana i bosanske pardon bosnjacke kulture ....u toj emisiji ( po uzoru na americke talk schow ) ima one velike solje kafe kao david lathremann ili jay leno .
cirkus od patriote . a ta brena obilazila cetnike u rovovima oko brckog . i to njegov specijalni gost .
yebem ti tavu i tepsiju 
inace veliki ljubitelj kahve , dzezve , fidzana i bosanske pardon bosnjacke kulture ....u toj emisiji ( po uzoru na americke talk schow ) ima one velike solje kafe kao david lathremann ili jay leno .
- It_is_a_Leclerc
#37 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Darinka je sroljo i manipulator. Dakle, ima sve uslove da ga polupismena bošnjačka sećija koja misli da nešto zna od kulture proglasi za "velikog umjetnika".Emire, ne seri.
Bošnjak Džemaludin Latić fašista - MISLIM DA JE PRAVI OPIS - FAŠISTIČKO SMEĆE I RATNOHUŠKAČ
Bošnjak Mušan Topalović ratni zločinac - TAČNO, DOKAZANO, POTVRĐENO. SLAVE GA JEDINO KRETENI
Bošnjačka politička stranka SDA odgovorna za agresiju na Bosnu i Hercegovinu
pokolj sopstvenog naroda, - OVO JE IZMISLIO. KO OVO TVRDI ?!
Bošnjačka ulema bije se za pare,- TAČNO. MALO NAM JE ČITAV SVIJET
Bošnjački ministri kradu, - I VIŠE NEGO TAČNO. UKRADOŠE ZVIJEZDE SA NEBA.
Bošnjački generali kriminalci u Krajini, - IMA I KRIMINALACA I RATNIH ZLOČINACA
Bošnjaci pomeli tri hiljade Srba u Sarajevu, - TAČNO. LJUDI NEMA. NEĆEMO SE PRAVITI DA IH JE POJEO ČIČA GLIŠA
Bošnjačke firme švercerske, - IMA IH. UGLAVNOM U STRANCI KOJA JE PREDVODILA EMIROVU VLADU.
Bošnjačka Armija klala po Grabovici, - A DA NISU MOŽDA CRVENI KMERI ?
Bošnjaci u federalnom MUP-u nesposobni, - NIŠTA MANJE NI VIŠE NEGO OSTALI
djeca iz mješanih brakova nepoželjna u Bošnjačkoj vojsci, - OVO JE IZMISLIO
Bošnjaci majoriziraju Hrvate u Travniku i u Varešu, - LAŽ
Bošnjački primitivizam napunio Skenderiju uživajući uz Jusufa Islama, - KONVERTIT, KAO I TI
Bošnjaci dižu ruke za Velibora Ostojića, - IZMISLIO
Bošnjačka žena umotana poput utvare baulja Titovom. - PA NIJE BAŠ DA BAULJA POPUT VICTORIA SECRET MODELA
E, pa neka vam Bošnjaci, nek’ vam gaze zastavu kad ste ovako nakaradan narod
- Klavikula
#38 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
rijetko ko moze srati ko ovaj usljo.
mnogo je gluposti u ovom tekstu, ali ova je za medalje.

mnogo je gluposti u ovom tekstu, ali ova je za medalje.
ali i da je Džemaludin Latić jedan od najznačajnijih Bošnjaka koji se rodio u zadnjih pedeset godina.
- O'zone
- Globalni moderator
#39 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Ha malo ispadne iz pažnje pojavi se sa ovako genijalnim tekstovima i govorima.
Attention whore
Attention whore
- DoZeN
#40 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Emir je veoma dobar glumac,ali veoma mali kao coek, nest slicno kao i Kusturica.Zasto? Zato sto je rat u BIH bio rat para i interesa,a ne Agresija na BIH ili odbrana Srpstva
- Grean
#41 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Eno, sad rat para i interesa. Dokle je sljam spreman ici u relativiziranju zlocina koji im se omaknu svakih cetrdeset godina.
- kandelabar
#42 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Vjernik koji reklamira pivo ,a ima za pravo da priča o nekakvim utvarama..Mislim da ima i Hrvatsko državljanstvo za doprinos kulturi i umjetnosti kao i Halid beslic i Enis beslagic..
- luckylaka
#43 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Ma levat KO I ostali Bosnjaci Hazihafizbegovic,Merlin,Izetbegovic,Seferovic,Isovic,Latic,Alispahic,Susic,Dzeko,Dudakovic,Jennings,Hanka,Pjanic,Ganic,Zlatko,Avdic,Sirbegovic,Osim,Beslic,Tanovic...I jos hiljade drugih.Ma jel Bosnjo odmah je levat osudjen na propast
- It_is_a_Leclerc
#44 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Koji Latić, bog vas dragi uputio ?! Jel čitate vi ljudi šta, osim "Bajram dođe, mirišu avlije" koje je rečeni napisao ?! To je čovjek koji ljude iz miješanih brakova naziva - SMEĆEM ?! Jel to taj veliki, siloviti Bošnjak ?!luckylaka wrote:Ma levat KO I ostali Bosnjaci Hazihafizbegovic,Merlin,Izetbegovic,Seferovic,Isovic,Latic,Alispahic,Susic,Dzeko,Dudakovic,Jennings,Hanka,Pjanic,Ganic,Zlatko,Avdic,Sirbegovic,Osim,Beslic,Tanovic...I jos hiljade drugih.Ma jel Bosnjo odmah je levat osudjen na propast
Osim ? Ivica ?! Bošnjak ?! Svašta ! Danis Tanović se ne izjašnjava kao Bošnjak.
Dokle ovaj defetizam ?! Svi, kao valjaju i dobri su, samo su Bošnje razjedinjene, nesretne i ugrožene po svakom osnovu.
- Tito_i_Partija
#45 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Joj jesi i ti nas'o s kim ces argumentovano debatirat'. Zar je moguce da si ovoliko dugo na forumu a da ti forumas luckylaka nije nimalo poznat'?It_is_a_Leclerc wrote: Koji Latić, bog vas dragi uputio ?! Jel čitate vi ljudi šta, osim "Bajram dođe, mirišu avlije" koje je rečeni napisao ?! To je čovjek koji ljude iz miješanih brakova naziva - SMEĆEM ?! Jel to taj veliki, siloviti Bošnjak ?!
Osim ? Ivica ?! Bošnjak ?! Svašta ! Danis Tanović se ne izjašnjava kao Bošnjak.
Dokle ovaj defetizam ?! Svi, kao valjaju i dobri su, samo su Bošnje razjedinjene, nesretne i ugrožene po svakom osnovu.
- Šveđanin
#46 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Kako možete čitati ove bljuvotine..

Nomo wrote:po uzoru na americke talk schow
- insomnia78
#47 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Jebo ba Emira nego ovo, ovo su opasne tvrdnjeDoZeN wrote:Zato sto je rat u BIH bio rat para i interesa,a ne Agresija na BIH ili odbrana Srpstva
- luckylaka
#48 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Ma jebo Bosnju...koliko bi ih danas slavilo da Bosnjo uopste ne postoji cak se i na forumu mogu prepoznati. 
- luckylaka
#49 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Zavisi sa koje strane Drine gledas Ili bolje receno bolesne tvrdnje neupucenog u agresiju,genocid...insomnia78 wrote:Jebo ba Emira nego ovo, ovo su opasne tvrdnjeDoZeN wrote:Zato sto je rat u BIH bio rat para i interesa,a ne Agresija na BIH ili odbrana Srpstva
- pike
#50 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
A sta frajer napisa.SkyLimit wrote:Svaka čast Emire, bilo je vrijeme da neko progovori. Nažalost protiv Bošnjaka se i dalje vodi specijalni rat, od strane istih onih koji su nas pokušali istrijebiti i njihovih međunarodnih saradnika, nažalost pridružili su im se neki i domaći izdajnici.
To su oni koji kažu da je Alija Izetbegović "prodao" Srebrenicu, koji izbjegavaju temu o sistematski ubijanim i silovanim Bošnjacima u ratu ali vole dobaciti koju o "islamizaciji Armije BiH", koji nas uče da se Bošnjaci trebaju izjasniti kao Bosanci a Hrvati i Srbi naravno upravo kao Hrvati i Srbi, koji svakodnevnu izražavaju brigu nad sudbinom 2 miliona pasa lutalica u Federaciji BiH, ali ih se to što ne možeš vidjeti ni jednog psa lutalicu na ulicama RS - a uopće ne dotiče.
Ali uzalud vam trud svirači.