Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tiger 033

#1 Emir Hadžihafizbegović postao hrvatski državljanin

Post by Tiger 033 »

Hvala svima koji su dali preporuku za državljanstvo, ovo je priznanje i kulturnom prostoru BiH

25.06.2013.

Vijest o državljanstvu Hadžihafizbegović je primio na snimanju filma u Makedoniji

Image

emir hadžihafizbegovićNa preporuku Ministarstva kulture Republike Hrvatske po članu 12. hrvatskog Ustava, bh. glumcu Emiru Hadžihafizbegoviću dodijeljeno je hrvatsko državljanstvo, kao građaninu od interesa za državu Hrvatsku. Rješenje je potpisao ministar policije Hrvatske Ranko Ostojić.

Vijest o državljanstvu Hadžihafizbegović je primio na snimanju filma u Makedoniji.

„Imao sam nekoliko slobodnih dana i otišao sam u Zagreb. Rješenje o državljanstvu uručio mi je ministar Ostojić. Koristim priliku da zahvalim svima koji su dali preporuku za državljanstvo. Mislim da je ovo i priznanje kulturnom prostoru BiH, priznanje mojoj akademiji, kao i Udruženju filmskih radnika BiH“, kazao je Hadžihafizbegović

Čestitam LAŽNI PATRI(J)OTO :run: ostani tamo :skoljka:
karanana

#2 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by karanana »

ne volim ga, ali ne vidim problem u ovome.
ovo drzavljanstvo je vise neka pocast ili neka nagrada za njega, a i fino je imati putovnicu zemlje EU-a. pa 90% stvari radi tamo.
motorola01

#3 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by motorola01 »

Iskreno i bez uvrede, sta te boli qrc sto on ima i drugo drzavljanstvo?! KAd moze neki sumnjak ili kamenko imati drugo drzavljanstvo neka ga vala i on ima. Svako za sebe i kraj price. Ja imam jedno i ti vjerovatno i sta me libo racq sto on ima dva, tri, cetiri...
luckylaka

#4 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by luckylaka »

I ja bas ne vidim nikakav problem ,ko da je prvi Bosanac sa hrvatskim drzavljanstvom.Ne razumijem cemu uopste ova tema :-)
Nadzornik

#5 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by Nadzornik »

Covjek kojeg mnoge zemlje svojataju ili zele da bude njihov gradjanin znaci da taj covjek vrijedi a on sam zna ko je,sta je i kome pripada.

Veliki ljudi su kosmopolite sto znaci da pripadaju cijelom svjetu tj. cijeli svijet je njihova domovina... :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by PipiDugaDevetka »

d4t443 wrote:halid bešlić ima hrvatski pasoš odavno, hanka paldum isto, hari varešanović, dino merlin i još mali milion miševa koji se busaju u prsa da su patriote
Halal im i sretno bilo svima od 1. jula 2013.g. u EU!
bato99

#7 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by bato99 »

treba neko javno da objavi koliko bošnjaka ima hrvatske papire,mislim da bi broj bio dosta veći od očekivanog
Havatar

#8 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by Havatar »

Kad moze Hana da ima hrvatsko drzavljanstvo sto i on da nema .
palermo

#9 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by palermo »

luckylaka wrote:I ja bas ne vidim nikakav problem ,ko da je prvi Bosanac sa hrvatskim drzavljanstvom.Ne razumijem cemu uopste ova tema :-)
pa nije problem, naravno.

Ali mislim da bi mi trebali gajiti kulturu patrotizma, i vjerovanja u ovu zemlju, a javne ličnosti su one koje tu igraju najvažniju ulogu.

Nije naravno prvi bosanac koji je uzeo hrvatsko državljanstvo, ali ne bi bio ni prvi koji ga nije htio uzeti, a mogao je.
Čisto da se ne misli, da smo svi isti.
karanana

#10 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by karanana »

jebem sebi sve po spisku sto ne uzeh domovnicu kad ih je 92. franjo dijelio i sakom i kapom.

nista to ne mora da govori o ljubavi prema zemlji. ja bih licno volio da imam 15 domovnica odnosno putovnica razlicitih zemalja. ko sto neko rece to je bogatstvo.

joj kako ih je dijelio......ono je bilo smijesno.....molili te da je uzmes.
Nadzornik

#11 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by Nadzornik »

Tako je karanana,ne znam da li su neki culi za rijec lobiranje...???

Ne moze se iz Sarajeva lobirati za svoju zemlju ali iz Vasingtona,Londona ili Berlina,moze i to kako.

Jednom Izraelu je mnogo vaznije da im ugledan covjek zivi u svjetskim centrima moci nego u Izraelu.
Zato su tako mocni i vladaju svjetom ali ne iz Izraela vec iz svjetskih centara moci.
Epicurus

#12 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by Epicurus »

Zaradio je hrvatsko državljanstvo time što je u reklamama glumio glupog bošnju i papučara. Hm...
fixer

#13 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by fixer »

luckylaka wrote:I ja bas ne vidim nikakav problem ,ko da je prvi Bosanac sa hrvatskim drzavljanstvom.Ne razumijem cemu uopste ova tema :-)
Zavist.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#14 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by KatarinaKosaca »

Baš mi je zanimljivo kako naša dijaspora koja jedva čeka uzeti drugi pasoš i odreći se onog BIH, ne da da se to spominje :D , a onda nekog drugog prvi odmah uzmu u usta (tastaturu) :-) :-)
deer_hunter

#15 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by deer_hunter »

Epicurus wrote:Zaradio je hrvatsko državljanstvo time što je u reklamama glumio glupog bošnju i papučara. Hm...
Bošnjo po imenu Ante??? takvi ne postoje
karanana

#16 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by karanana »

deer_hunter wrote:
Epicurus wrote:Zaradio je hrvatsko državljanstvo time što je u reklamama glumio glupog bošnju i papučara. Hm...

postoje. puna zapadna hercegovina bosnjaka. ja licno znam dvojicu anta bosnjaka.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by -LIBERO- »

Nebi to bilo toliko diskutabilno, da bas taj glumac, donedavni SDA ministar, nije se svakom prilikom busao u prsa i gorljivo pricao o svom patriotizmu i slicnim, ocito fino smisljenim i adekvatno plasiranim, "patriotskim floskulama".

Jos kada se taj datum primo-predaje drzavljanstva, podudara sa ulaskom te susjedne nam drzave u EU. Hmmmmmm :D
DaysleepeR

#18 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by DaysleepeR »

čoek je zaslužio svojim bošnjaštvom, bosanstvom i patriotizmom. ja bi mu i naše državljanstvo dao da se mene pita.
deer_hunter

#19 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by deer_hunter »

karanana wrote:

postoje. puna zapadna hercegovina bosnjaka. ja licno znam dvojicu anta bosnjaka.
Bošnjaci po prezimenu,pretpostavljam...uglavnom, samo sam se osvrnuo na to da nije glumio "glupog Bošnju" kako ovaj navede
Last edited by deer_hunter on 25/06/2013 16:19, edited 1 time in total.
Epicurus

#20 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by Epicurus »

karanana wrote:
deer_hunter wrote:

Naravno da postoje. Ne mogu da vjerujem šta čitam.
karanana

#21 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by karanana »

deer_hunter wrote:
karanana wrote:

Bošnjaci po prezimenu,pretpostavljam...uglavnom, samo sam se osvrnuo na to da nije glumio "glupog Bošnju" kako ovaj navede
znam, zajebavam se.
Naslovnica

#22 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by Naslovnica »

Od kada Hrvatska dijeli državljanstva tek tako, po zaslugama?! Valjda je trebao prvo da podnese neki zahtijev?!
Btw, poznajem nekoliko pravoslavaca, po prezimenu Bošnjak.
palermo

#23 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:Nebi to bilo toliko diskutabilno, da bas taj glumac, donedavni SDA ministar, nije se svakom prilikom busao u prsa i gorljivo pricao o svom patriotizmu i slicnim, ocito fino smisljenim i adekvatno plasiranim, "patriotskim floskulama".

Jos kada se taj datum primo-predaje drzavljanstva, podudara sa ulaskom te susjedne nam drzave u EU. Hmmmmmm :D
I to.
Plus ne vidim razlog da na sva zvona to objavljuje. Ako je to nečiji lični čin, onda nek ostane lični čin, uzmeš putovnicu i gotovo. A ne preseravati se riječima to je priznanje te ovome te onome, mal je falilo da kaže da je to priznanje i državi Bosni i Hercegovini.
tendzera

#24 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by tendzera »

Boli ga ćuna,sad je Evropejac. 8-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25 Re: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ POSTAO HRVATSKI DRŽAVLJANIN

Post by KatarinaKosaca »

palermo wrote:
-LIBERO- wrote:Nebi to bilo toliko diskutabilno, da bas taj glumac, donedavni SDA ministar, nije se svakom prilikom busao u prsa i gorljivo pricao o svom patriotizmu i slicnim, ocito fino smisljenim i adekvatno plasiranim, "patriotskim floskulama".

I to.
Plus ne vidim razlog da na sva zvona to objavljuje. Ako je to nečiji lični čin, onda nek ostane lični čin, uzmeš putovnicu i gotovo. A ne preseravati se riječima to je priznanje te ovome te onome, mal je falilo da kaže da je to priznanje i državi Bosni i Hercegovini.
Obojicu vas samo boldirano žulja :D Da je SDP ministar sad bi durgačije od vas slušali :D
Meni je odvratno da netko odbaci BIH državljanstvo i uzme drugo (a takvih je pun forum), ali ako se dozvoljava dvojno između svije zemlje, why not? I Bono vox ima BIH pasoš, pa nije time manje irac
Post Reply