nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Secer_033

#26 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Secer_033 »

Koliko ja vidjeh, osoblje je vec obuceno, avion imaju a nema njih na mapi jer nisu jos dobili dozvolu, proces tek zapocet 20 nov. Ne mogu bez dozvole letiti je li tako?

Sta ce nova aviokompanija nego online nuditi karte? Moze i putem maila i telefona, pise na jako lose uradjenoj web stranici. Dok oni cekaju dozvolu, mogli bi malo poraditi na toj stranici. Web stranica je vizitna karta svake kompanije a njihova izgleda kao da je neko dijete napravilo.

WizzAir ima losu stranicu, iskomplikovali najlakse stvari, ali i dalje lete.

Ja ne vidim nista lose u imenu Wand, ni ICAO kodu (+ 17000 mogucnosti). Malo su im ciljevi previsoki; u najgore moguce vrijeme oni traze dozvolu za Erbil. Da su barem poceli nisko i trazili samo dozvolu za Evropu dok se situacija u iraku smiri, ne da bi mene kao putnika uvjerili da su sigurna kompanija nego i IATU i ostale organizacije.

Nigdje ne pise koliko ce karte kostati. Hoce li biti low-budget kao WizzAir ili kao gospodska Lufthansa?
Oligarh

#27 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Oligarh »

Secer_033 wrote:Koliko ja vidjeh, osoblje je vec obuceno, avion imaju a nema njih na mapi jer nisu jos dobili dozvolu, proces tek zapocet 20 nov. Ne mogu bez dozvole letiti je li tako?

Sta ce nova aviokompanija nego online nuditi karte? Moze i putem maila i telefona, pise na jako lose uradjenoj web stranici. Dok oni cekaju dozvolu, mogli bi malo poraditi na toj stranici. Web stranica je vizitna karta svake kompanije a njihova izgleda kao da je neko dijete napravilo.

WizzAir ima losu stranicu, iskomplikovali najlakse stvari, ali i dalje lete.

Ja ne vidim nista lose u imenu Wand, ni ICAO kodu (+ 17000 mogucnosti). Malo su im ciljevi previsoki; u najgore moguce vrijeme oni traze dozvolu za Erbil. Da su barem poceli nisko i trazili samo dozvolu za Evropu dok se situacija u iraku smiri, ne da bi mene kao putnika uvjerili da su sigurna kompanija nego i IATU i ostale organizacije.

Nigdje ne pise koliko ce karte kostati. Hoce li biti low-budget kao WizzAir ili kao gospodska Lufthansa?
Aviona nemaju, odmah da ti kažem. Pokušali su od bugarske charter kompanije Air Via u leas dobiti u julu avion Airbus 320-232 reg LZ-MDA, ali nisu uspjeli. Taj avion je sada kod PIA (Pakistan International Airlines). Drugih aviona nemaju, nisu registoravana kompanija još uvijek i još će Miljacke proteći dok je ne dobiju, ako je uopšte i dobiju. Niko ne zna ko su oni, osnivač je neki Iračanin koji ima firmu o kojoj se ne mogu naći nikakvi podatci i registovana je na njegovu kućnu adresu u Bagdadu. Oni ako ikada i dobiju avion, ja bi prvi prijavio da ovog lika pretresu od glave do pete. Nadam se da i ovi naši iz SIPE provjeravaju ovakve likove, samo bi nam trebalo to još da se avioni sa bh zastavama (ako ga ikada iznajme od nekoga) u najblažrm slučaku vode kao black listed, a o najozbiljnijim posljedicima ne bi ni da razmišljam.

Osoblje nije obučeno, nisu prošli ni najnužnije sigurnosne obuke za flight attendant, ove slike sa njihovog sajta i ne razumijem baš, kao navodno da su u trening centru Turkish Airlinesa imali obuku za stujardese. Meni to fake izgleda, da kompanija bez AOC ima obuku i to baš kod Turkisha.
Secer_033

#28 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Secer_033 »

Ok, znaci lazu...
ODB

#29 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by ODB »

To će biti nešta ovako,probudiš se kad ono :lol:
jefferson

#30 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by jefferson »

Kako kazu letili bi oni sa dva A321.
Kako oni misle napuniti A321 za FRA, a o Atini i slicno necu ni gvoriti? Code Sharing? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovi i ako polete, to ce biti enka ubleha od koej ce mnoge zaboljeti glava.
Edin H.

#31 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Edin H. »

ODB wrote:To će biti nešta ovako,probudiš se kad ono :lol:
Kako unesose kalasnjikov u avion? :shock:

Aha, u Frankfurtu :P

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/velik ... /141221053
sarajevsko_pivo

#32 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by sarajevsko_pivo »

Vec se mogu rezervisati karte za letove iz Sarajeva za Amsterdam, Atina i Stockholm.

Vise mi nista nije jasno...
jefferson

#34 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by jefferson »

sarajevsko_pivo wrote:Image
Ovi ozbiljni?
sarajevsko_pivo

#35 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by sarajevsko_pivo »

Ne farbaju avion dzabe! :bih:
bull21

#36 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by bull21 »

sarajevsko_pivo wrote:Ne farbaju avion dzabe! :bih:
Dobro im je ovo Neumsko more u pozadini. Obuhvatiše u jednoj sliKi cijelu be-ha obalu.
Secer_033

#37 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Secer_033 »

AMS-SJJ preko 400 eura. Skuplji od lufthanse, neka hvala.
ing-ecc

#38 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by ing-ecc »

Ne znam sta nemaju a od toga sta imaju znam da su im sluzbene prostorije u ul. Kolodvorska na Pofalicima.
Kad sam cuo da su tu u Kolodvorskoj salio sam se kako bi bas Kolodvorska mogla postati staza za slijetanje i uzlijetanje a tamo negdje u onom novim Butmir zgradama mozda bude neki toranj za kontrolu letenja. :-)
Edin H.

#39 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Edin H. »

Secer_033 wrote:AMS-SJJ preko 400 eura. Skuplji od lufthanse, neka hvala.
Sigurno su im ciljna grupa bogati bosanski industrijalci :oops:
AcaLukas

#40 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by AcaLukas »

Edin H. wrote:
Secer_033 wrote:AMS-SJJ preko 400 eura. Skuplji od lufthanse, neka hvala.
Sigurno su im ciljna grupa bogati bosanski industrijalci :oops:
Al-Shiddi i domaci bizmismeni? :oops:
tm84

#41 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by tm84 »

jesul ovi stvarno ozbiljni? meni i dalje ova firma djeluje kao fantomska... :-?
drndalo

#42 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by drndalo »

Pa i bice ti tako na kraju... Po meni najvjerovatnija solucija, s obzirom na vlasnistvo je da se radi o nekom nastavku/slicnom deal-u kao kada je Icar Air B737 letio u Iraku/Afganistanu...
Edin H.

#43 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Edin H. »

:oops:
karanana

#45 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by karanana »

haha.
"Let jeste otkazan ali ne zbog male zaineresiranosti putnika, već zbog dopunskog treninga našeg kabinskog osoblja. Let je već unaprijed otkazan kako bi naše kabinsko osoblje upotpunilo svoje znanje i pružilo najbolju moguću uslugu našim putnicima. Već slijedeće sedmice krećemo sa redovnim letovima koji su na rasporedu letenja naše aviokompanije"
kakva farsa. zao mi one djece koju su zaposlili, koji ce im to biti down kada skontaju da od ovog nema nista i da je ovo neka zvrchka. samo ne kontam kakva....

haha, a neko jucer na nekoj drugoj temi proziva onog ja mislim drndala, kao nije bio u pravu, stigo avion, leti kompanija....
razonoda

#46 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by razonoda »

karanana wrote:haha.
"Let jeste otkazan ali ne zbog male zaineresiranosti putnika, već zbog dopunskog treninga našeg kabinskog osoblja. Let je već unaprijed otkazan kako bi naše kabinsko osoblje upotpunilo svoje znanje i pružilo najbolju moguću uslugu našim putnicima. Već slijedeće sedmice krećemo sa redovnim letovima koji su na rasporedu letenja naše aviokompanije"
kakva farsa. zao mi one djece koju su zaposlili, koji ce im to biti down kada skontaju da od ovog nema nista i da je ovo neka zvrchka. samo ne kontam kakva....

haha, a neko jucer na nekoj drugoj temi proziva onog ja mislim drndala, kao nije bio u pravu, stigo avion, leti kompanija....
:lol: da , treba im jos par sati da sve 'cake' savladaju. S njima sam letila one godine kad su ''nestali''. NIKAD VISE. Koje iskustvo, osoblje pusi, avion 'pisti' , klepece. Radije 'stopom'' do zeljene destinacije, vjerujte, . :-)
drndalo

#47 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by drndalo »

S kim si letila? Ko je nestao, kad su ovi valjda tek postali...?
sinuhe

#48 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by sinuhe »

Sta kazu putnici?
drndalo

#49 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by drndalo »

Koji putnici ? ;-)
razonoda

#50 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by razonoda »

drndalo wrote:S kim si letila? Ko je nestao, kad su ovi valjda tek postali...?
bih airlines ,stara kompanija :-)
Post Reply