nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Gray

#4 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Gray »

Iračani izgleda.

Kapital po članovima pojedinačno

Osnivač [osn.podaci] "AL WAND" doo Bagdad , 2. ulica broj 9, Alwahda 906, Bagdad , Iraq
Kapital [ukupno] 1,000.00
Kapital 1,000.00
Kapital -
Kapital -

Osnivač [osn.podaci] Abdulrazzaq Idham Mohsin , Al-Ameri , 2. ulica broj 9, Alwahda 906, Bagdad , Iraq
Kapital [ukupno] 1,000.00
Kapital 1,000.00
Kapital -
Kapital -
lajkujMe

#5 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by lajkujMe »

hmm :-? na sta ce li ovo liciti. Imati cemo direktne letove za Iran i Irak? :lol:
jefferson

#6 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by jefferson »

lajkujMe wrote:hmm :-? na sta ce li ovo liciti. Imati cemo direktne letove za Iran i Irak? :lol:
Vjerovatno velik interes da se pridruze ISIS-u pa ljudi otvorili avio kompaniju :D
Ja sam se ponadao kada sam prvi put cuo ovu vijest da ima nesto od ovoga dok nisam vidio odakle kapital dolazi.
karanana

#7 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by karanana »

jihad air
jefferson

#8 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by jefferson »

karanana wrote:jihad air
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
StupskaBitanga

#9 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by StupskaBitanga »

Halal avioni za halal destinacije
Eto im slogana za još jednu fantomsku firmu
homega

#10 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by homega »

MULJAŽA! Bila je ovdje tema o ovoj avio-kompaniji, prije mjesec-dva, nema je sada :? :-) :(

Pisali su o njima -
U Registru poslovnih subjekata u BiH, Bosnian Wand Airlines je registriran kao društvo sa ograničenom odgovornošću za zračni promet, turizam i trgovinu Živinice, sa adresom Gornje Dubrave bb (zgrada Međunarodnog aerodroma Tuzla) 75240 Živinice, međutim ne postoje nikakvi drugi detalji poput brojeva telefona, odgovorne osobe, rukovodstva i slično.

Glasnogovrnik Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH Aleksandar Lalović dao nam je kontakt telefon, koji je BWA Direkciji za civilno zrakoplovstvo BiH dostavio u pismu namjere, a radi se o broju za telefoni fax na Međunarodnom aerodrom Dubrave u Tuzli. Međutim, ni nakon dugog i uzastopnog zvanja, na taj broj se niko nije javio.

Iz Službe za Informacije Međunarodnog aerodroma Tuzla, rečeno nam je da je "ta adresa greškom objavljena u konkursu".

Iz Službe za marketing tuzlanskog aerodroma, međutim, rečeno je da BWA još ima zakupljene prostorije u Dubravama, ali da rijetko navraćaju jer su u fazi preseljenja za Sarajevo.

U međuvremenu je Međunarodni aerodrom Sarajevo demantirao otvaranje letova Bosnia Wand Airlines.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/is ... d-airlines
http://bizreg.pravosudje.ba/pls/apex/f? ... %BDivinice\
sarajevsko_pivo

#11 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by sarajevsko_pivo »

Nece letiti iz BiH za bliski istok, vec iz Svedske.

Iz Sarajeva leti ce ka: Atini, Amsterdam, Frankfurt i Stockholm.
homega

#12 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by homega »

sarajevsko_pivo wrote:Nece letiti iz BiH za bliski istok, vec iz Svedske.

Kako znaš, gdje piše.... ?
drndalo

#13 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by drndalo »

Uz duzno postovanje, letice u P.M. :run:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#14 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Entropio »

Kažu...
Iako smo mlada kompanija, sebi smo postavili odvažne ciljeve: u ne tako dalekoj budućnosti planiramo letjeti prema čak 60 destinacija realizujući prekookeanske saradnje i letove. Sada, kada počinjemo, naši avioni Airbus A 320 i Airbus A 321, s mogućnosti izbora biznis i ekonomske klase, zaputit će se prema evropskim i azijskim destinacijama: Amsterdamu, Frankfurtu, Štokholmu, Geteborgu, Atini, Džeddi, Bagdadu, Teheranu, Nadžafu, Sulejmaniji i Erbilu.
Secer_033

#15 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Secer_033 »

Mrzim polugotove sajtove. Nigdje ne pise kad ce letiti iz Amsterdama, to ko fol jos dogovaraju?
Oligarh

#16 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Oligarh »

Baš me interesuje kako će kompaniji koju su osnovali Iračani Eurocontrol dati pristup evropskom Open Skies-u.
Secer_033

#17 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Secer_033 »

Kao sto su Etihadu i Emiratesu, platit ce i dobit ce.
todd_smith

#18 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by todd_smith »

gdje ovo pise?
AcaLukas

#19 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by AcaLukas »

Secer_033 wrote:Kao sto su Etihadu i Emiratesu, platit ce i dobit ce.
Irak je ratna zona, Emirati i Katar nisu.
Hajvan

#20 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Hajvan »

Nije ni Bosna :)
Secer_033

#21 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Secer_033 »

AcaLukas wrote:
Ja i? Ne mora znacit da ne mogu letiti iznad evrope.
TheMule

#22 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by TheMule »

Fino, nadam se da je ovo istina.
Oligarh

#23 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Oligarh »

Secer_033 wrote:
AcaLukas wrote:
Ja i? Ne mora znacit da ne mogu letiti iznad evrope.
Pa recimo da sam radio nekad u avio branši i znam koliko je jedna Lufthansa imala problema (sa Austrian Airlinesom) da se otvori linije za Irak za Erbil (EIA), iako je to glavni grad zapadnih mezimaca Kurda u Iraku. Nemoj da ti pišem o black listed kompanijama kao što je Buraq Air koji je letio iz Sarajeva za Tripoli za vrijeme Gadafija i nemogućnosti da se dobije dozvola za njih od Eurocontrola za evropske aerodrome.

Ovi ako budu poletili i ja ću poletiti, sam od sebe.

Malo ti je nesuvislo poređenje Emiratesa, Etihada sa ovom kompanijom. Ovi mogu biti charter kompanija, ali da lete za Evropu i vežu je iz Bosne sa Bliskim Istokom, mogu samo sanjati.¸

EDIT
Čisto sumnjam da će i dobiti AOC (Air Operator Certificate) od BHDCA. I skraćenica im je malo naspretna, jer je BWA ICAO code već zauzet od Caribbean Airlines-a :D
Secer_033

#24 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Secer_033 »

Oligarh wrote:
Pa recimo da sam radio nekad u avio branši i znam koliko je jedna Lufthansa imala problema (sa Austrian Airlinesom) da se otvori linije za Irak za Erbil (EIA), iako je to glavni grad zapadnih mezimaca Kurda u Iraku. Nemoj da ti pišem o black listed kompanijama kao što je Buraq Air koji je letio iz Sarajeva za Tripoli za vrijeme Gadafija i nemogućnosti da se dobije dozvola za njih od Eurocontrola za evropske aerodrome.

Malo ti je nesuvislo poređenje Emiratesa, Etihada sa ovom kompanijom. Ovi mogu biti charter kompanija, ali da lete za Evropu i vežu je iz Bosne sa Bliskim Istokom, mogu samo sanjati.¸

EDIT
Čisto sumnjam da će i dobiti AOC (Air Operator Certificate) od BHDCA. I skraćenica im je malo naspretna, jer je BWA ICAO code već zauzet od Caribbean Airlines-a :D
Dobro, sve i da ne dobiju dozvolu da lete do/od Erbila ili bilo kakve ratne zone, mogu iz Sarajeva do Amsterdama je l' tako? BWA se vodi kao bosanska kompanija, osnovana u bosni, ne bi trebao biti problem dobiti potrebne dozvole i certifikate.
To me zanima. Zasto bi nekoj 'bosanskoj' kompaniji odbili dozvole?
Oligarh

#25 Re: nova bh aviokompanija Bosnian Wand Airlines

Post by Oligarh »

Secer_033 wrote:
Oligarh wrote:

EDIT
Dobro, sve i da ne dobiju dozvolu da lete do/od Erbila ili bilo kakve ratne zone, mogu iz Sarajeva do Amsterdama je l' tako? BWA se vodi kao bosanska kompanija, osnovana u bosni, ne bi trebao biti problem dobiti potrebne dozvole i certifikate.
To me zanima. Zasto bi nekoj 'bosanskoj' kompaniji odbili dozvole?
Ma daj, budi ozbiljna. Kakva Bosnian Wand Airlines?! (wand-štapić na engleskom) Misliš li da je lako dobiti AOC? Kao ono registruješ doo u Bosni i dobiješ AOC. Kao osnivač ti se pojavljuje nekakav fantom iz Bagdad, nekakva fantomska firma iz Bagdada, napraviš stranicu sa ICAO kodom sasvim druge kompanije sa Kariba u domeni, reklamiraš na toj stranici letove (i to online booking :skoljka: ) sa Arlande recimo za Irak (a meni ne bi mrsko da provjerim) dođem do info da iz Stockholma lete samo Mediteranee i Germania, štapića nigdje na mapi.

Avio kompanije su ozbiljna stvar, a kada imamo u vidu stanje u recimo u Iraku, dobrovoljci iz Evrope za ISIL, sigurnosna sitaucija dole... Ma daj, uozbiljite se ljudi malo.

Mogu oni dobiti dozvolu za AMS, ali prvo trebaju da imaju avione, pa da dobiju AOC od BHDCA (u idealnim uslovima 90 dana), pa da pokrenu operacije, dobiju slotove na destinacijama, pa obuče osoblje. Ali oni odmah dižu web stranicu i stavljaju online booking karata na destinacijama nigdje veze.
Post Reply