Lifetime warranty je jedno, lifetime cycle of vehicle je nesto drugo. By the way, garancija VW-a u SAD je 24,00milja ili ti oko 45,000km._mufljuz_ wrote:ja ne bih da ti kazem kao dzikani sa drugih tema - da ne znas citat ili nedajboze da si nepismen - medjutim "lifetime warranty" je marketinska ubleha "zapadnog trzista" koja itekako ima svoje sitnim slovima ispisane uslove i limite..... za neke stvari je potrebna samo puka logika.... a logika je da ti masinu bilo koje vrste ne mozes istim uljem vjecno mazat.... nema sanse.....jefferson wrote: OK, kako ti kazes. Ja shvatam sta ti govoris, ali znam i citati jbg.
Niti jedan proizvodjac evropski ne nudi liftime warranty, to samo nude oni ublehasi iz Hyundaia i Kie, i zato sad placaju odstete ljudima.
I kontam, ja prvi skratim interval izmjene ulja u motoru za pola. ALi isto tako sam vidjao kada mjenjac legne sedam dana nakon izmjene ulja, i slicno.
Ja bi se slozio da ljudi mjenjaju ulje striktno kupujuci original ili ulje koje je pravljeno od strane firme koja pravi originalno ulje. Slozio bi se da se tokom izmjene ociste detaljno sva crijeva, vodovi i slicno od taloga.
Problem je kada ulje mjenja neko ko ne zna, pa se jos radi ciscenje sistema, pa to odljepi sav talog koji poslije zacepi filter, ili male cijevi i slicno.
U tome je caka. Novo originalno ulje u mjenjacu je normalno bolje. Problem je sto u praksi se rijetko to radi.
Ja imam DSG u jednom autu, i bas ove sedmice trebam ulje mjenjat. OK, nije problem. U drugom ne treba. Nemas ni pristupa kako bog zapovjeda da se ulje zamjeni. Treba mjenjat u zadnjem diferencijalu, OK nije problem.
Ali fazon je sto su vec predvidjeni za mejnjanje.