Hafis wrote:U vrijeme kada su nas izmišljali u BiH još uvijek nije bilo hotela niti predsjednika stranaka.m.Trebalo je onda u turski vakat imati dobrih mooda pa se izjasniti Hrvato
zar kotromnici i tomasevici nisu bili hrvati
Hafis wrote:U vrijeme kada su nas izmišljali u BiH još uvijek nije bilo hotela niti predsjednika stranaka.m.Trebalo je onda u turski vakat imati dobrih mooda pa se izjasniti Hrvato
Znam i ja za to. Nije Ante nego Stipo Tadić (ali nije ni bitno za poentu). Između ostalog, ima ocjene iz bosanskog jezika, zemljopisa, i povijestibudza wrote:izmisljeni 100%. kao i jezik. ja ima neke dokumente gde se jasno vidi da anta iz livna 1909. godine (AU vakat) skolu pohadja na bosanskom jeziku. ista je situacija je i sa milutinom iz nevesinja.
Novak20 wrote:Sa drugih pdf-ova vidim da pišeš ekavicom. I ti ćeš reči ko je izmišljen u Bosni a ko nije.budza wrote:izmisljeni 100%. kao i jezik. ja ima neke dokumente gde se jasno vidi da anta iz livna 1909. godine (AU vakat) skolu pohadja na bosanskom jeziku. ista je situacija je i sa milutinom iz nevesinja.
saimidin wrote:nisu oni izmisljeni, oni su se jednostavno odrodili, jer realno u to vrijeme (kraj 19 vijeka) bosnjaci su bili slabiji u odnosu na srbe i hrvate, pa su se oni po vjerskoj liniji priklonili srbima(pravoslavci) hrvatima(katolici), i to se vise nemoze, a niti treba ispravljati. neka svako bude sta hoce, i nek ostave druge na miru.
ovo volim da cujem .budza wrote:Novak20 wrote:Sa drugih pdf-ova vidim da pišeš ekavicom. I ti ćeš reči ko je izmišljen u Bosni a ko nije.budza wrote:izmisljeni 100%. kao i jezik. ja ima neke dokumente gde se jasno vidi da anta iz livna 1909. godine (AU vakat) skolu pohadja na bosanskom jeziku. ista je situacija je i sa milutinom iz nevesinja.
ja cu vam kazati, ako vam to tatko i majka nisu rekli. inace, svuda i uvek pisem ekavicom. ja sam na ovom forumu musafir.!volim bosnu
Umalo popisivac wrote:
Ma jok bolan. On ti je Dobri Bosnjanin iz Sandzaka. Samo su Hrvati i Srbi izmisljeni. U njemu tece Hrvojeva krv.
Oooo, pa di si prika!budza wrote:Umalo popisivac wrote:
Ma jok bolan. On ti je Dobri Bosnjanin iz Sandzaka. Samo su Hrvati i Srbi izmisljeni. U njemu tece Hrvojeva krv.
da. jesam delom iz sandzaka ali ne iz bosanskog vilajeta, vec iz alepa (sirija). odakle si ti, lepi?
Nije bilo tako davno kad je je to negiranje drugih i svrstavanje u "odrode" bio srpski odnosno hrvatski patent, e sad sto ti i tebi slicni boluju od amnezije je samo vas problem.Umalo popisivac wrote:Ojha, moji Dobri Bosnjani.budza wrote:izmisljeni 100%. kao i jezik. ja ima neke dokumente gde se jasno vidi da anta iz livna 1909. godine (AU vakat) skolu pohadja na bosanskom jeziku. ista je situacija je i sa milutinom iz nevesinja.Meni ne trebaju nikakvi dokumenti pa da zakljucim kako se neko s imenom Sulejman Osmanhadzibegovic osjecao.
Ili prezime Poturak recimo, jako je zanimljivo.
![]()
Nego, mogu li ja vas pitati jedno ozbiljno pitanje? Je li vi patite od nekakvih kompleksa? Pa mislim ljudi dragi, 21. je st., ljudi istrazuju gene, kloniraju, putuju u svemir, s maticnim stanicama se uzgajaju organi itd. a vi i ti vasi profesori po nekakvim birtijama (vjerovatno i adekvatno upogonjen brljom kakvom) ismijavaju Hrvate i Srbe i jos se uz to cudite i vridjate kad se vama odgovori istom mjerom pa vas se zove Turcima itd. A na "argumente" tog kvazi profesora se jedino tako moze i odgovoriti i onda cemo se i dalje vrtiti u krug.
Meni je to zanimljivo. Zanimljivo mi je, i to sa socioloskog i psiholoskog gledista da jedan profesor (a tako i vi) nadje shodno ismijavati druge zbog njihovog opredjeljenja i da osjeca potrebu govoriti drugome sta je taj. A opet s druge strane obrazovanje je za kurac, sto s obzirom na ovakav kadar i ne treba cuditi i silnim cobanima pored takvih uvazenih profesora.
Pa upravo tako, samo sto ovi kasne par desetljeca.Martinez_ wrote:Pa jebote sad pojedini historičari guslaju istovetnu nekad radikalno srpsko/hrvatsku priču o Bošnjacima kao poturčenim Srbima/Hrvatima.
Hrvati kao odrođeni Bošnjaci i Srbi kao pravosavna vlaščad![]()
Kako je nacionalizam slep ne vidi čak i kad je identičan neprijateljskom
a jos manje stanovnistvo Slavonije.....(pogotovo oni koji su prije nasilne kroatizacije bili madjari....)Grof wrote:A ovo je kao parodija na temu: http://forum.klix.ba/bosnjaci-izmisljen ... 32549.html
Nisu se nikad ni npr. ni stanovnici Dalmacije ili Dubrovačke regije izjašnjavali ni osjećali Hrvatima do narodnog preporoda i nacionalnog osvještenja kroz koji je prošao svaki europski narod, neki prije neki kasnije.
Sapienti sat.
Martinez_ wrote:Pa jebote sad pojedini historičari guslaju istovetnu nekad radikalno srpsko/hrvatsku priču o Bošnjacima kao poturčenim Srbima/Hrvatima.
Hrvati kao odrođeni Bošnjaci i Srbi kao pravosavna vlaščad![]()
Kako je nacionalizam slep ne vidi čak i kad je identičan neprijateljskom
Umalo popisivac wrote:Oooo, pa di si prika!budza wrote:Umalo popisivac wrote:
da. jesam delom iz sandzaka ali ne iz bosanskog vilajeta, vec iz alepa (sirija). odakle si ti, lepi?Dakle, ti koji si "delom" iz sandzaka iz Sirije si nasao shodno da tvrdis kako je jezik Hrvata i Srba izmisljen, te da su oni ovo ili ono. Masala.
![]()
Iz Bosne i Hercegovine, moje domovine.![]()
Nego, reci ti meni, zar je vama tamo bitna ta nacionalna odrednica, i jos, kakvo je stanje dole, kakve su prognoze itd.?
Ma ti samo mislis da je to problem i nekakav bumerang. Znas kako me briga. Mene to ni najmanje ne ugrozava, vec naprotiv to je argument za daljnje politicko rastakanje jedinstvene BiH. Ne znam. Ja samo ovdje ubijam vrijeme negdje do pola sedam.LBVIEW wrote:Nije bilo tako davno kad je je to negiranje drugih i svrstavanje u "odrode" bio srpski odnosno hrvatski patent, e sad sto ti i tebi slicni boluju od amnezije je samo vas problem.Umalo popisivac wrote:Ojha, moji Dobri Bosnjani.budza wrote:izmisljeni 100%. kao i jezik. ja ima neke dokumente gde se jasno vidi da anta iz livna 1909. godine (AU vakat) skolu pohadja na bosanskom jeziku. ista je situacija je i sa milutinom iz nevesinja.Meni ne trebaju nikakvi dokumenti pa da zakljucim kako se neko s imenom Sulejman Osmanhadzibegovic osjecao.
Ili prezime Poturak recimo, jako je zanimljivo.
![]()
Nego, mogu li ja vas pitati jedno ozbiljno pitanje? Je li vi patite od nekakvih kompleksa? Pa mislim ljudi dragi, 21. je st., ljudi istrazuju gene, kloniraju, putuju u svemir, s maticnim stanicama se uzgajaju organi itd. a vi i ti vasi profesori po nekakvim birtijama (vjerovatno i adekvatno upogonjen brljom kakvom) ismijavaju Hrvate i Srbe i jos se uz to cudite i vridjate kad se vama odgovori istom mjerom pa vas se zove Turcima itd. A na "argumente" tog kvazi profesora se jedino tako moze i odgovoriti i onda cemo se i dalje vrtiti u krug.
Meni je to zanimljivo. Zanimljivo mi je, i to sa socioloskog i psiholoskog gledista da jedan profesor (a tako i vi) nadje shodno ismijavati druge zbog njihovog opredjeljenja i da osjeca potrebu govoriti drugome sta je taj. A opet s druge strane obrazovanje je za kurac, sto s obzirom na ovakav kadar i ne treba cuditi i silnim cobanima pored takvih uvazenih profesora.![]()
Sad kad je konacno doslo vrijeme vracanja bumeranga u face svakolikom pucanstvu/nejaci koje se, sto je opcepoznato svakog saloncu koji drzi do sebe,bavi prvenstveno putovanjem u svemir , genetikom, maticnim stanicama i AI, nastade iscudavanje,patetika i prozivanje drugih za ono sto isti vec par stoljeca upraznjavaju.
![]()
Hebi ga, vakat vam se navikavati, vrijeme kad ste Bosnjacima mogli bez posljedica "pametovati" je davno iza nas.
Pa ako pricas ekavicom tesko da si iz Dalmacije, a boga mi i iz BiH.budza wrote:
ja sam lapo iz alepa, lapo sa kavkaza... no to su price iz daleke istorije. daleke. 300-400 i vise godina.
inace zivim na prostoru juge. sa sirijom i cecenijom nemam nista, ali sa vama iz bosne, salvonije, dalmacije, itd.. jako puno. zato sam tu.
Jel i njemu to nana ispricala?Projecting1500 wrote:Sasvim slučajno sam se ovih dana zatekao u jednom sarajevskom kafiću u kojem se održavala promocija nove knjige jednog poznatog i cijenjenog profesora.
Nisu na toj promociji bili novinari velikih portala i medija, tipa klixa, avaza, face TV, AJB...
Svašta se to veče napričao profesor...Ismijavao je Srbiju, SPC, Hrvatsku Rimokatolicku crkvu i ostale kako ih on naziva krivce sto su se bosanski pravoslavci I katolici odvojili od bosnjackog naroda.
U sustini on kaze kako u Bosni nema Srba i Hrvata, kako su Srbi vecinom Vlasi posrbljeni i mnogo toga je jos cuveni professor rekao...
Sta mislite vi o ovome dragi forumasi? Jesu li bosanski Srbi i Hrvati izmsljeni?
Jeste da je malo starije, ne zamjeriš, jel' de?budza wrote:izmisljeni 100%. kao i jezik. ja ima neke dokumente gde se jasno vidi da anta iz livna 1909. godine (AU vakat) skolu pohadja na bosanskom jeziku. ista je situacija je i sa milutinom iz nevesinja.

al ga ti suknu braci srbimaUmalo popisivac wrote:Pa ako pricas ekavicom tesko da si iz Dalmacije, a boga mi i iz BiH.budza wrote:
ja sam lapo iz alepa, lapo sa kavkaza... no to su price iz daleke istorije. daleke. 300-400 i vise godina.
inace zivim na prostoru juge. sa sirijom i cecenijom nemam nista, ali sa vama iz bosne, salvonije, dalmacije, itd.. jako puno. zato sam tu.