Who knowsBloo wrote:erm ...s tim da niko ne vjeruje da Hobiti stvarno postojem_l wrote:Zanimljivo. I dok smo mi/vjernici oni koji vjerujemo u bajke, i na osnovu istih smo zaostali, savremeni covjek oslobodjen stega religije pise/pravi bestsellere o istim. Milioni ljudi s nestrpljenjem ceka/lo The Walking Dead, Supernatural, GOT, LOTR, Avatar...Koja ironija
Islam i vanzemaljci
-
m_l
#26 Re: Islam i vanzemaljci
- Bloo
- Globalna šefica
#27 Re: Islam i vanzemaljci
vjerovatno mi oni kradu čarape i obrađuju vrtm_l wrote:Who knowsBloo wrote:erm ...s tim da niko ne vjeruje da Hobiti stvarno postojem_l wrote:Zanimljivo. I dok smo mi/vjernici oni koji vjerujemo u bajke, i na osnovu istih smo zaostali, savremeni covjek oslobodjen stega religije pise/pravi bestsellere o istim. Milioni ljudi s nestrpljenjem ceka/lo The Walking Dead, Supernatural, GOT, LOTR, Avatar...Koja ironija
mada bi bilo awesome da postoje
-
m_l
#28 Re: Islam i vanzemaljci
Ako zivite u pravnoj drzavi Bosni, onda postoje mnoge druge opcije.Bloo wrote:vjerovatno mi oni kradu čarape i obrađuju vrtm_l wrote:Who knowsBloo wrote: erm ...s tim da niko ne vjeruje da Hobiti stvarno postoje![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#29 Re: Islam i vanzemaljci
ne bih znala, nisam konstitutivnam_l wrote:
Ako zivite u pravnoj drzavi Bosni, onda postoje mnoge druge opcije.
- BHCluster
#30 Re: Islam i vanzemaljci
Zanimljivo je da si ti (vjernik) stavio znak jednakosti imedju religije i popularne fantastike.m_l wrote:Zanimljivo. I dok smo mi/vjernici oni koji vjerujemo u bajke, i na osnovu istih smo zaostali, savremeni covjek oslobodjen stega religije pise/pravi bestsellere o istim. Milioni ljudi s nestrpljenjem ceka/lo The Walking Dead, Supernatural, GOT, LOTR, Avatar...Koja ironija
-
m_l
#31 Re: Islam i vanzemaljci
Nema znaka jednakosti, vec je rijec o interesovanjima.BHCluster wrote:Zanimljivo je da si ti (vjernik) stavio znak jednakosti imedju religije i popularne fantastike.m_l wrote:Zanimljivo. I dok smo mi/vjernici oni koji vjerujemo u bajke, i na osnovu istih smo zaostali, savremeni covjek oslobodjen stega religije pise/pravi bestsellere o istim. Milioni ljudi s nestrpljenjem ceka/lo The Walking Dead, Supernatural, GOT, LOTR, Avatar...Koja ironija
- BHCluster
#32 Re: Islam i vanzemaljci
Kako nema samo sto je izgleda selektivno gledanje na istu stvar u pitanju naravno od tvoje strane.m_l wrote:Nema znaka jednakosti, vec je rijec o interesovanjima.BHCluster wrote:Zanimljivo je da si ti (vjernik) stavio znak jednakosti imedju religije i popularne fantastike.m_l wrote:Zanimljivo. I dok smo mi/vjernici oni koji vjerujemo u bajke, i na osnovu istih smo zaostali, savremeni covjek oslobodjen stega religije pise/pravi bestsellere o istim. Milioni ljudi s nestrpljenjem ceka/lo The Walking Dead, Supernatural, GOT, LOTR, Avatar...Koja ironija
-
Mohamad Sissoko
#33 Re: Islam i vanzemaljci
Vjernici vjeruju u bajke a ateisti da je svijet nastao iz nicega, uzrokovan nicim i bez ikakvog razloga.
- Ali Kemal
#34 Re: Islam i vanzemaljci
Za vjernike to je najmanje bitno. Najbitnije je da postoji zivot poslije zivota, koga briga kako je nastao svijetMohamad Sissoko wrote:Vjernici vjeruju u bajke a ateisti da je svijet nastao iz nicega, uzrokovan nicim i bez ikakvog razloga.
Kada bi postojao i najmanji dokaz da postoji "onaj svijet" i ja bih bio vjernik, normalno sto da ne
Mene ne interesira sta pise u knjigama i sta kaze hodza, nego me interesuju samo cvrsti dokazi.
- sigh
#35 Re: Islam i vanzemaljci
Daj dokaze da hobiti ne postojeBloo wrote:erm ...s tim da niko ne vjeruje da Hobiti stvarno postojem_l wrote:Zanimljivo. I dok smo mi/vjernici oni koji vjerujemo u bajke, i na osnovu istih smo zaostali, savremeni covjek oslobodjen stega religije pise/pravi bestsellere o istim. Milioni ljudi s nestrpljenjem ceka/lo The Walking Dead, Supernatural, GOT, LOTR, Avatar...Koja ironija
- Bloo
- Globalna šefica
#36 Re: Islam i vanzemaljci
shhhh ba razotkrit ćeš Frodusigh wrote:Daj dokaze da hobiti ne postojeBloo wrote:erm ...s tim da niko ne vjeruje da Hobiti stvarno postojem_l wrote:Zanimljivo. I dok smo mi/vjernici oni koji vjerujemo u bajke, i na osnovu istih smo zaostali, savremeni covjek oslobodjen stega religije pise/pravi bestsellere o istim. Milioni ljudi s nestrpljenjem ceka/lo The Walking Dead, Supernatural, GOT, LOTR, Avatar...Koja ironija
Kako tvoj zivot ima smisla bez hobita ? Kako mozes biti dobar covjek bez njih
- Bloo
- Globalna šefica
#37 Re: Islam i vanzemaljci
Mohamad Sissoko wrote:Vjernici vjeruju u bajke a ateisti da je svijet nastao iz nicega, uzrokovan nicim i bez ikakvog razloga.
- sigh
#38 Re: Islam i vanzemaljci
Ko kaze da to vjeruju ateisti ? Nema preodredjenosti za ljude i viseg smisla u njihovom postojanju, ali da je svijet nastao iz nicega i da nije uzrokovano necim je vec upitno.Mohamad Sissoko wrote:Vjernici vjeruju u bajke a ateisti da je svijet nastao iz nicega, uzrokovan nicim i bez ikakvog razloga.
- fatamorgana
#39 Re: Islam i vanzemaljci
Što reĆe rahmetli Ray " Oh it's crying time again" ....Bloo wrote:Mohamad Sissoko wrote:Vjernici vjeruju u bajke a ateisti da je svijet nastao iz nicega, uzrokovan nicim i bez ikakvog razloga.
-
Avetinho
#40 Re: Islam i vanzemaljci
Tacno. Niti ocekuju da ce ih hobitice sacekati uz datule i med i mlijeko. Oni koji ih pisu, bas kao i oni koji ih citaju odlicno znaju da se radi o bajci.Bloo wrote:erm ...s tim da niko ne vjeruje da Hobiti stvarno postojem_l wrote:Zanimljivo. I dok smo mi/vjernici oni koji vjerujemo u bajke, i na osnovu istih smo zaostali, savremeni covjek oslobodjen stega religije pise/pravi bestsellere o istim. Milioni ljudi s nestrpljenjem ceka/lo The Walking Dead, Supernatural, GOT, LOTR, Avatar...Koja ironija
- karanana
#41 Re: Islam i vanzemaljci
interesantna tema o kojoj se nije ovdje puno reklo na ove dvije stranice, pa necu ni ja nista konkretno, ali cu pratiti. mislim da sam negdje od nekog cuo da islam spominje druge svjetove. ne samo ovozemaljske ljudske, zivotinjske i koje jos, nego i vanzemaljske. mada nesto nisam upoznat, ali ne vidim da bi se otkrice vanzemaljskog zivota i u kom slucaju kosilo sa islamskim vjerovanjima. ne znam za krscanstvo, kao da sam isto cuo da crkva bas i nije za ta neka istrazivanja.
- Bloo
- Globalna šefica
#42 Re: Islam i vanzemaljci
japkaranana wrote:interesantna tema o kojoj se nije ovdje puno reklo na ove dvije stranice, pa necu ni ja nista konkretno, ali cu pratiti. mislim da sam negdje od nekog cuo da islam spominje druge svjetove. ne samo ovozemaljske ljudske, zivotinjske i koje jos, nego i vanzemaljske. mada nesto nisam upoznat, ali ne vidim da bi se otkrice vanzemaljskog zivota i u kom slucaju kosilo sa islamskim vjerovanjima. ne znam za krscanstvo, kao da sam isto cuo da crkva bas i nije za ta neka istrazivanja.
depresivno je misliti da smo mi jedini oblik života u svemiru, a još se zove "inteligentnim", koji waste resursa i prostora
- Towelie
#43 Re: Islam i vanzemaljci
Ne mora biti waste resursa i prostora, ko kaze da nece covecanstvo u daljoj buducnosti kolonizovati Suncev sistem ili otkriti nacin da putuje kroz crvotocine do bilo koje tacke u poznatom svemiru.Bloo wrote:japkaranana wrote:interesantna tema o kojoj se nije ovdje puno reklo na ove dvije stranice, pa necu ni ja nista konkretno, ali cu pratiti. mislim da sam negdje od nekog cuo da islam spominje druge svjetove. ne samo ovozemaljske ljudske, zivotinjske i koje jos, nego i vanzemaljske. mada nesto nisam upoznat, ali ne vidim da bi se otkrice vanzemaljskog zivota i u kom slucaju kosilo sa islamskim vjerovanjima. ne znam za krscanstvo, kao da sam isto cuo da crkva bas i nije za ta neka istrazivanja.
depresivno je misliti da smo mi jedini oblik života u svemiru, a još se zove "inteligentnim", koji waste resursa i prostora
- sigh
#44 Re: Islam i vanzemaljci
Prvo trebas otkriti crvotocineTowelie wrote:Ne mora biti waste resursa i prostora, ko kaze da nece covecanstvo u daljoj buducnosti kolonizovati Suncev sistem ili otkriti nacin da putuje kroz crvotocine do bilo koje tacke u poznatom svemiru.Bloo wrote:japkaranana wrote:interesantna tema o kojoj se nije ovdje puno reklo na ove dvije stranice, pa necu ni ja nista konkretno, ali cu pratiti. mislim da sam negdje od nekog cuo da islam spominje druge svjetove. ne samo ovozemaljske ljudske, zivotinjske i koje jos, nego i vanzemaljske. mada nesto nisam upoznat, ali ne vidim da bi se otkrice vanzemaljskog zivota i u kom slucaju kosilo sa islamskim vjerovanjima. ne znam za krscanstvo, kao da sam isto cuo da crkva bas i nije za ta neka istrazivanja.
- Towelie
#45 Re: Islam i vanzemaljci
Da, treba, samo sto fizicari pretpostavljaju njihovo postojanje. Ali, pretpostavljati nije isto sto i znati.Prvo trebas otkriti crvotocine
Uglavnom, ne mora znaciti da ce ljudi zauvek ostati na Zemlji.
- Bloo
- Globalna šefica
#46 Re: Islam i vanzemaljci
suncev?Towelie wrote:Ne mora biti waste resursa i prostora, ko kaze da nece covecanstvo u daljoj buducnosti kolonizovati Suncev sistem ili otkriti nacin da putuje kroz crvotocine do bilo koje tacke u poznatom svemiru.Bloo wrote:japkaranana wrote:interesantna tema o kojoj se nije ovdje puno reklo na ove dvije stranice, pa necu ni ja nista konkretno, ali cu pratiti. mislim da sam negdje od nekog cuo da islam spominje druge svjetove. ne samo ovozemaljske ljudske, zivotinjske i koje jos, nego i vanzemaljske. mada nesto nisam upoznat, ali ne vidim da bi se otkrice vanzemaljskog zivota i u kom slucaju kosilo sa islamskim vjerovanjima. ne znam za krscanstvo, kao da sam isto cuo da crkva bas i nije za ta neka istrazivanja.
hajmo mi prvo kolonizirat mjesec, pa onda do najblize planete
- Bloo
- Globalna šefica
#47 Re: Islam i vanzemaljci
s obzirom da nam je prosjecni zivotni vijek 70 godina, ne mozemo bas daleko po svemiruTowelie wrote:Da, treba, samo sto fizicari pretpostavljaju njihovo postojanje. Ali, pretpostavljati nije isto sto i znati.Prvo trebas otkriti crvotocine![]()
Uglavnom, ne mora znaciti da ce ljudi zauvek ostati na Zemlji.
- Bloo
- Globalna šefica
#48 Re: Islam i vanzemaljci
i ustanoviti da li smo inteligentniTowelie wrote:Ne mora biti waste resursa i prostora, ko kaze da nece covecanstvo u daljoj buducnosti kolonizovati Suncev sistem ili otkriti nacin da putuje kroz crvotocine do bilo koje tacke u poznatom svemiru.Bloo wrote:japkaranana wrote:interesantna tema o kojoj se nije ovdje puno reklo na ove dvije stranice, pa necu ni ja nista konkretno, ali cu pratiti. mislim da sam negdje od nekog cuo da islam spominje druge svjetove. ne samo ovozemaljske ljudske, zivotinjske i koje jos, nego i vanzemaljske. mada nesto nisam upoznat, ali ne vidim da bi se otkrice vanzemaljskog zivota i u kom slucaju kosilo sa islamskim vjerovanjima. ne znam za krscanstvo, kao da sam isto cuo da crkva bas i nije za ta neka istrazivanja.
- Towelie
#49 Re: Islam i vanzemaljci
Pricao sam o dalekoj buducnosti.suncev?![]()
![]()
![]()
S obzirom da se nauka razvija eksponencijalno, ne mozemo ni pretpostaviti sta ce ljudi znati i moci za 1000 godina.
Zato sam i pricao o crvotocinama kao portalima koji te za delic sekunde prebace na rastojanje za koje ti trebaju hiljade godina putovanja brzinom svetlosti.s obzirom da nam je prosjecni zivotni vijek 70 godina, ne mozemo bas daleko po svemiru
Inteligentni jesmo, uostalom ne znam da pacovi imaju svoj forum gde razglabaju o buducnosti svemira i koji film sledeci pa pogledaju.i ustanoviti da li smo inteligentni
- Bloo
- Globalna šefica
#50 Re: Islam i vanzemaljci
ne znam baš i da pacovi bacaju atomske i truju planetu na kojoj žive plastikomTowelie wrote:Pricao sam o dalekoj buducnosti.suncev?![]()
![]()
![]()
S obzirom da se nauka razvija eksponencijalno, ne mozemo ni pretpostaviti sta ce ljudi znati i moci za 1000 godina.Zato sam i pricao o crvotocinama kao portalima koji te za delic sekunde prebace na rastojanje za koje ti trebaju hiljade godina putovanja brzinom svetlosti.s obzirom da nam je prosjecni zivotni vijek 70 godina, ne mozemo bas daleko po svemiruInteligentni jesmo, uostalom ne znam da pacovi imaju svoj forum gde razglabaju o buducnosti svemira i koji film sledeci pa pogledaju.i ustanoviti da li smo inteligentni