Islam i vanzemaljci
- sadie_forever
#1 Islam i vanzemaljci
Muslimani kazu da islam spominje i vanzemaljske civilizacije u Kuranu,ali zanima me da li za njh vazi druga knjiga,drugi poslanici`? Muhamed je poslat covjecanstvu,ali sta s drugim civilizacijama?
- Big Ang
#2 Re: Islam i vanzemaljci
sadie_forever wrote:Muslimani kazu da islam spominje i vanzemaljske civilizacije u Kuranu,ali zanima me da li za njh vazi druga knjiga,drugi poslanici`? Muhamed je poslat covjecanstvu,ali sta s drugim civilizacijama?
Gdje se to pominje u Plemenitom Qur'an-u ?
- sadie_forever
#3 Re: Islam i vanzemaljci
Evo:Big Ang wrote:sadie_forever wrote:Muslimani kazu da islam spominje i vanzemaljske civilizacije u Kuranu,ali zanima me da li za njh vazi druga knjiga,drugi poslanici`? Muhamed je poslat covjecanstvu,ali sta s drugim civilizacijama?
Gdje se to pominje u Plemenitom Qur'an-u ?
http://www.endphysics.com/aliens_in_the_quran.html
Jedan dio muslimana vjeruje drugi dio kaze Kuran uopste ne spominje(dakle niti osporavaju niti potvrdjuju,ako se dokaze da postoje super,ako ne nikome nista)...neki ajeti se tumace kao dokaz za to
Sad kontam,posto je i covjecanstvo primilo razne poslanike,vjerovatno i oni imaju tako .Dakle mozda svoju verziju Kurana cak
- sadie_forever
#4 Re: Islam i vanzemaljci
I hadisi neki govore o tome,tako je poslanik rekao da se selamom salje poruke mira svim ljudima na zemlji i nebesima:
How aware were the early Muslims, about the existence of extraterrestrials? "The idea that there is life elsewhere in the
universe was derived from the Prophet Mohammad (pbuh) when he told the Muslims, "When you sit down in the prayer for the
Attahiyat and say: "Peace be upon us, and the righteous servants of Allah" you actually send peace on all the righteous people
living on the Earth and in the heavens
How aware were the early Muslims, about the existence of extraterrestrials? "The idea that there is life elsewhere in the
universe was derived from the Prophet Mohammad (pbuh) when he told the Muslims, "When you sit down in the prayer for the
Attahiyat and say: "Peace be upon us, and the righteous servants of Allah" you actually send peace on all the righteous people
living on the Earth and in the heavens
- Towelie
#5 Re: Islam i vanzemaljci
Zavisi kako gledas na dzine, da li kao na vanzemaljce ili ne.
- HadiRa
#6 Re: Islam i vanzemaljci
islam je poslan svemu stvorenom i svim ljudima.. medjutim, samo su ga muslimani prihvatili. 
- nasa
#7 Re: Islam i vanzemaljci
Ne dzini, mozda se i on idozivljavaju na takav nacin ali imas tumacenja koja pronalaze ajete koji bi mogli biti usmjereni na ideju postojanja jos oblika zivota osim ljudskog.Ja sam to davno citala,ako pronadjem stavim ali sjecam se nekih koja su vrlo zanimljiva.Towelie wrote:Zavisi kako gledas na dzine, da li kao na vanzemaljce ili ne.
- sadie_forever
#8 Re: Islam i vanzemaljci
Ne jasno se navodi ljudi ,inteligentna bica na zemlji i nebesima...citaj link,jako zanimljivo.Towelie wrote:Zavisi kako gledas na dzine, da li kao na vanzemaljce ili ne.
I dzini se spominju ali ne kao dio njih
- sadie_forever
#9 Re: Islam i vanzemaljci
Jeste na ovom svijetu,svim ljudima svijeta...nigdje ne pise svim ljudima svemiraHadiRa wrote:islam je poslan svemu stvorenom i svim ljudima.. medjutim, samo su ga muslimani prihvatili.
- nasa
#10 Re: Islam i vanzemaljci
na zemlji i nebesima
na ovom svijetu,svim ljudima svijeta
malo si kontradiktorna
- nasa
#11 Re: Islam i vanzemaljci
Deleted post “Re: Islam i vanzemaljci” written by “walter kurtz”
Ako nemas inspiraciju da nesto napises glede teme, zaobidji temu!
Ako nemas inspiraciju da nesto napises glede teme, zaobidji temu!
-
broj dva
#12 Re: Islam i vanzemaljci
Ovo je dobra ideja za sci-fi kjnigu, Islam medju vanzemaljcima. Sta li je njima zabranjeno jesti ako nemaju svinja ? Je'l se i kod njih otkidaju glave na televiziji u alahovo ime ? Imajlu li oni svoje izraelce i palestince ? Ima li tu 72 djevice u raju ? Kako li se tamo zove Muhamed i koliko zena moze coek imat ?
E da je samo L. Ron Hubbard pisao Kuran, sve bi nam jasnije bilo...
- Towelie
#13 Re: Islam i vanzemaljci
Procitao sam, deluje zanimljivo za promisljanje.sadie_forever wrote:Ne jasno se navodi ljudi ,inteligentna bica na zemlji i nebesima...citaj link,jako zanimljivo.Towelie wrote:Zavisi kako gledas na dzine, da li kao na vanzemaljce ili ne.
Ako predpostavimo da postoje drugi oblici zivota u kosmosu to otvara niz pitanja.
Da li su i oni zaduzeni Islamom?
Imaju li poslanika od njihove vrste ili je Muhammed poslanik saws i za njih jer "A tebe smo poslali samo kao milost svjetovima."
Hocemo li sresti ta bica na Ahiretu?
Da li nam je dozvoljena interakcija sa njima na Dunjaluku?
Da li su tehnoloski razvijeniji od nas ili nisu?
- sadie_forever
#14 Re: Islam i vanzemaljci
Eh to za islam ne nadjoh,no autor navodi da medju njima ima vjernika i nevjernika i da ce i oni na ahiret kao i mi,imaju duse i sve kao i mi.Ima i poglavlje o tome da Kuran najavljuje da cemo kontaktirati s njima,tu iznosi ajet jedan ,,nisam to detaljno citao,ali uglavnom zanimljivo.Towelie wrote:Procitao sam, deluje zanimljivo za promisljanje.sadie_forever wrote:Ne jasno se navodi ljudi ,inteligentna bica na zemlji i nebesima...citaj link,jako zanimljivo.Towelie wrote:Zavisi kako gledas na dzine, da li kao na vanzemaljce ili ne.
Ako predpostavimo da postoje drugi oblici zivota u kosmosu to otvara niz pitanja.
Da li su i oni zaduzeni Islamom?
Imaju li poslanika od njihove vrste ili je Muhammed poslanik saws i za njih jer "A tebe smo poslali samo kao milost svjetovima."
Hocemo li sresti ta bica na Ahiretu?
Da li nam je dozvoljena interakcija sa njima na Dunjaluku?
Da li su tehnoloski razvijeniji od nas ili nisu?
Nema razloga da nemamo kontakt s njima ako nam nekad tehnologija to dozvoli,jer to nisu dzini vec bica kao i mi,mozda i izgledaju identicno kao mi itd,,,samo sto zivi na drugoj planeti,slicnoj zemlji.Ali svemir je ogroman najbliza galaksija je par milijardi godina odavde.....mi cemo s njima imati kontakt jedino ako Allah bude odlucio to
Eh sad da li ih ima Allah samo zna,ali ima dosta zanimljivih i jakih argumenata ZA
- BHCluster
#15 Re: Islam i vanzemaljci
Ovo pitanje oko Islama i vanzemaljaca ti je isto kao pitanje osobe koja kaze sebi ja cu vjerovati u Boga ili Bogove kroz jednu religiju i time sebi ako Bog postoji obezbjediti to sto ta vjera propagira a ako ne postoji onda nikom nista.
- sadie_forever
#16 Re: Islam i vanzemaljci
Huh?? na koji nacin? inace karakteristika ljudi je znatizelja,,inace bi bili u peceninama dan danasBHCluster wrote:Ovo pitanje oko Islama i vanzemaljaca ti je isto kao pitanje osobe koja kaze sebi ja cu vjerovati u Boga ili Bogove kroz jednu religiju i time sebi ako Bog postoji obezbjediti to sto ta vjera propagira a ako ne postoji onda nikom nista.
- BHCluster
#17 Re: Islam i vanzemaljci
sadie_forever wrote:Huh?? na koji nacin? inace karakteristika ljudi je znatizelja,,inace bi bili u peceninama dan danasBHCluster wrote:Ovo pitanje oko Islama i vanzemaljaca ti je isto kao pitanje osobe koja kaze sebi ja cu vjerovati u Boga ili Bogove kroz jednu religiju i time sebi ako Bog postoji obezbjediti to sto ta vjera propagira a ako ne postoji onda nikom nista.

- CaneBos
#18 Re: Islam i vanzemaljci
Zar nije vise dotuzilo to kindergarden banaliziranje Islama ??broj dva wrote:Ovo je dobra ideja za sci-fi kjnigu, Islam medju vanzemaljcima. Sta li je njima zabranjeno jesti ako nemaju svinja ? Je'l se i kod njih otkidaju glave na televiziji u alahovo ime ? Imajlu li oni svoje izraelce i palestince ? Ima li tu 72 djevice u raju ? Kako li se tamo zove Muhamed i koliko zena moze coek imat ?
Je li religiju treba smatrati kao ogledalo ljudima ili ljude ogledalom religije ?
- sigh
#20 Re: Islam i vanzemaljci
Mozda zato neki ljudi imaju problem da shvate pravilno vjerske propise, mnogo ljudi ima problem da shvati pravilno znacenje jer jednostavno nije sa ovog svijeta. Zanimljiva teorija svakako. 
- sigh
#21 Re: Islam i vanzemaljci
A sta je sa zivotom koji protracis prateci vjerske propise ? Sta je sa zivotom koji dobijes kad se oslobodis vjere ! Vjernici nikad pogledati dalje od kutijeBHCluster wrote:sadie_forever wrote:Huh?? na koji nacin? inace karakteristika ljudi je znatizelja,,inace bi bili u peceninama dan danasBHCluster wrote:Ovo pitanje oko Islama i vanzemaljaca ti je isto kao pitanje osobe koja kaze sebi ja cu vjerovati u Boga ili Bogove kroz jednu religiju i time sebi ako Bog postoji obezbjediti to sto ta vjera propagira a ako ne postoji onda nikom nista.
- Bloo
- Globalna šefica
#22 Re: Islam i vanzemaljci
nisu virgins već raisinsbroj dva wrote:Ovo je dobra ideja za sci-fi kjnigu, Islam medju vanzemaljcima. Sta li je njima zabranjeno jesti ako nemaju svinja ? Je'l se i kod njih otkidaju glave na televiziji u alahovo ime ? Imajlu li oni svoje izraelce i palestince ? Ima li tu 72 djevice u raju ? Kako li se tamo zove Muhamed i koliko zena moze coek imat ?
-
m_l
#23 Re: Islam i vanzemaljci
Zanimljivo. I dok smo mi/vjernici oni koji vjerujemo u bajke, i na osnovu istih smo zaostali
, savremeni covjek oslobodjen stega religije pise/pravi bestsellere o istim. Milioni ljudi s nestrpljenjem ceka/lo The Walking Dead, Supernatural, GOT, LOTR, Avatar...Koja ironija 
- Bloo
- Globalna šefica
#24 Re: Islam i vanzemaljci
erm ...s tim da niko ne vjeruje da Hobiti stvarno postojem_l wrote:Zanimljivo. I dok smo mi/vjernici oni koji vjerujemo u bajke, i na osnovu istih smo zaostali, savremeni covjek oslobodjen stega religije pise/pravi bestsellere o istim. Milioni ljudi s nestrpljenjem ceka/lo The Walking Dead, Supernatural, GOT, LOTR, Avatar...Koja ironija
- fatamorgana
#25 Re: Islam i vanzemaljci
Vjeruju dEca,Bloo wrote:erm ...s tim da niko ne vjeruje da Hobiti stvarno postojem_l wrote:Zanimljivo. I dok smo mi/vjernici oni koji vjerujemo u bajke, i na osnovu istih smo zaostali, savremeni covjek oslobodjen stega religije pise/pravi bestsellere o istim. Milioni ljudi s nestrpljenjem ceka/lo The Walking Dead, Supernatural, GOT, LOTR, Avatar...Koja ironija