bach wrote:Svaka budalaština koju su predložili iz EU, naši volovi su prihvatili.
Privatizacija
Bolonjski školski sistem
Anglosaksonski pravni sistem uveden 2003.
Policajci bez oružja na ulici
Notari
Poslije svake "reforme" koju su predlagali iz EU, mi bi ostajali još u gorem haosu i siromaštvu...
Jos jedan neprijatelj nase domovine.

Turska nam je jedini prijatelj. Ako budu opet poplave poslati ce nam kamion halal pasteta.
Ajmo se sad malo uozbiljiti.
Privatizacija, naravno, slobodno trziste, konkurencija = u konacnici manje cijene za krajnjeg potrosaca, mene i tebe. Sad, korupcija kod nas je druga stvar i sto se privatizacija jako lose provodi.
U Bolonji isto tako u osnovi nema nista lose, studenti imaju diplomu s kojom mogu ici raditi bilo gdje, sta je tu lose? Opet, druga stvar je u nesposobnosti i zadrtim starim kadrovima koji nemaju ni znanja a ni volje da takvo sta provedu kako treba.
Anglosaksonski pravni sistem? Zao mi je, al ocito ne znas o cemu pricas jer tog nema kod nas, niti ce biti, niti to EU namece iz jednostavnog razloga sto se on na u EU ne primjenjuje, izuzev UK. Ali bilo bi bolje da postoji, ja ga smatram boljim sistemom.
Policajci imaju oruzje

, to sto ih je 99% zaposleno preko stele i vrijeme provode jeduci bureke pa nisu u stanju potrcati, niti zele je opet nas problem.
Notar, sve uredu s notarima, smanjuje se posao pretrpanih sudova (samo nisam siguran da EU ima veze s ovim).