za kojeg se odlučiti?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

BigusDickus wrote:A sta je sa djetetom? Koliko ima godina? Koji od te dvojice (ako i jedan) bi bolje obavljao ulogu oca?

Mozda je to i vaznije od leptirica i slicnih stvari?
Upravo to!

Ne smijes zaboraviti da ti tu vise nisi sama nego da imas i dijete na koje moras da mislis. Sigurno ti ovo vec znas, ne mislim ti pametovati nego samo da te podsjetim :) uzmi u obzir ove muskarce u ulozi tatica...postavi sebi pitanje da li ovaj prvi kafanski tip zaista moze ista pruziti tvom djetetu? Tako nekako kreni razmisljati...Mislim da ce ti tvoje dijete biti puno zahvalnije za nekih 15 godina kad odraste ako ti kao njegova majka i zena uz sebe budes imala nekoga ko tebe respektuje, daje ti paznju koja ce istovremeno djetetu biti pozitivivan uzor...

Sretno!

8)
SENZIBILNI GRUBIJAN

Post by SENZIBILNI GRUBIJAN »

Niti jedan od njih mi ne zvuci kao neko vrijedan truda. Svijet je pun normalnih, obrazovanih muskaraca koji jedva cekaju da te obaspu svojom ljubavlju. Trgni se malo! :x

ps: ti "leptirici" u stomaku su mozda zohari..sigurna da znas razliku? :shock: :D
gorbacovka

Post by gorbacovka »

SENZIBILNI GRUBIJAN wrote: Svijet je pun normalnih, obrazovanih muskaraca koji jedva cekaju da te obaspu svojom ljubavlju. Trgni se malo! :x
gdje su :?

ja ipak mislim da ih baš nema tako puno :roll:

u više objavljenih istraživanja u medijima, utvrđen deficit :-?
Zadig

Post by Zadig »

gorbacovka wrote:
SENZIBILNI GRUBIJAN wrote: Svijet je pun normalnih, obrazovanih muskaraca koji jedva cekaju da te obaspu svojom ljubavlju. Trgni se malo! :x

Ima ih ima, nego kao prvo tona zena se puno vise lozi na "Kafanske Nevjernike", na barabe i u duhu lutalice, a ne na fine, kultivisane obrazovne momke koji ih mogu obasipati ljubavlju. To je jednostavno tako, dosta zena ima u prirodi neki nagon prema takvim muskima, i koliko god se trude da ignorisu taj nagon on je tu, prisutan i nerijetko odredjuje njihovo biranje partnera.
Drugo, mnogim zenama je dosadno sa dobrim, normalnim, finim tipovima koji su im vjerni, koji ih slusaju, i koji imaju razumjevanja za njih, a sladje im je uloviti barabu i patiti se sa njom.
Trece, vecina finih momaka je vec skrseno od strane zena, i emotivno vise i nisu prisutni na sceni, nakon sto su ih te zene varale, ostavile, prejebale...

eto
:D
hananah

Post by hananah »

u isto vrijeme se pojavljuju dvojica bivših, sa skoro istom pričom.
žele drugu šansu! popraviti će se na bolje!
u glavi mi je haos! jedan ima 35 god,prevario me sa bivšom djevojkom prije 6 mjeseci i sad se pojavljuje,kaže da se neće ponoviti i da mu je žao što je to uradio...jedan od problema je što jako puno voli kafanu!!!! stalo mi je do njega ali mislim da se nikada neće promijeniti i da će uvijek varati!
drugi ima 28 god,kao i ja.jako malo pažnje mi je davao! kaže da je skontao šta je uradio i da mu je teško bez mene,,,
želi da započnemo život u troje, s obzirom da imam sina iz neuspjelog braka. kad sam s njim pojave mi se dobro poznati leptirići u stomaku!
1. Svi muskarci kad hoce da se vrate pricaju istu pricu
2. Prvi - alkoholicar i sklon prevarama - samo jedno od to dvoje je dovoljno da pobjegnes glavom bez obzira. Do njega ti je stalo iz sazaljenja a i iz one zenske sujete da ces bas ti ta biti koja ce ga promjeniti (ne govorim napamet, bila sam u slicnoj situaciji). Osim toga, ne vjerujem da se njegovo nezrelo ponasanje nece odraziti na tvog sina.
3. Drugi - ne znaju svi ljudi iskazati paznju na isti nacin niti svi ljudi daju istu kolicinu paznje. No, to sto prihvata tvoga sina je veci gest od svake druge paznje.
Sretno, ma koliko mi davali svoja misljenja ti sama znas.
SENZIBILNI GRUBIJAN

gorbacovka wrote:

Necu prstom pokazati na sebe jer mi je skromnost jaca karakterna osobina :D , ali stvarno ne mogu da vjerujem da je tako losa situacija sto se tice nagodnih momaka. Gdje vi izlazite i sta vi radite da biste privukli paznju takvih muskaraca? Ako ih trazite u kafani zasto se onda cudite sto prije biraju alkhol od privlacne zene? :? I jos nesto...konkurencija je zestoka, na svakog muskarca dolazi nekoliko djevojaka i onda se treba malkice potruditi ili se u protivnom zadovoljiiti "svalerima" i "alkoholicarima". Vecina nasih djevojaka je nazalost utuceno patrijahalnim vaspitanjem i raznim predrasudama sto je naravno kocnica normalnoj komunikaciji. Pasivnost vas ne cini privlacnijim, vjerujte mi. Poznajem masu djevojaka koje cekaju "princa na bijelom konju" i vecina njih je preko 28..vrijeme ide ali one naoruzane strpljenjem i snovima cekaju nekog mladog, atraktivnog, romanticnog i muzevnog doktora koji ce pasti na njihov "neodoljivi" sarm. Probudite se! Takvi doktori postoje samo u meksickim sapunicama kojima se svakodnevno sladite. Dakle, nagodnih je mnogo oko vas samo ih mozda trazite na pogresnim mjestima ili imate drugaciju definiciju "nagodnog". :D

ps: ako se nalazite u gore navedenom opisu i ako vam je dojadilo zivjeti u apstinenciji, javite mi se..tel 063-DR-JOJBOLI (tvoj buduci muz nece nikada saznati, obecavam!) 8)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Doktore, yebo te ERONET... :D
Lace

Post by Lace »

car-x wrote:onaj iz kafane se vjerovatno svadio sa bivsom, pa bi opet malo da tebi grije guzove, dok se na drugoj strani ne izgladi..

ovaj drugi zvuci kao prihvatljiv.. uz malo dorade..
drugi 8-)
Lace

Post by Lace »

SENZIBILNI GRUBIJAN wrote:
gorbacovka wrote:

Necu prstom pokazati na sebe jer mi je skromnost jaca karakterna osobina :D , ali stvarno ne mogu da vjerujem da je tako losa situacija sto se tice nagodnih momaka. Gdje vi izlazite i sta vi radite da biste privukli paznju takvih muskaraca? Ako ih trazite u kafani zasto se onda cudite sto prije biraju alkhol od privlacne zene? :? I jos nesto...konkurencija je zestoka, na svakog muskarca dolazi nekoliko djevojaka i onda se treba malkice potruditi ili se u protivnom zadovoljiiti "svalerima" i "alkoholicarima". Vecina nasih djevojaka je nazalost utuceno patrijahalnim vaspitanjem i raznim predrasudama sto je naravno kocnica normalnoj komunikaciji. Pasivnost vas ne cini privlacnijim, vjerujte mi. Poznajem masu djevojaka koje cekaju "princa na bijelom konju" i vecina njih je preko 28..vrijeme ide ali one naoruzane strpljenjem i snovima cekaju nekog mladog, atraktivnog, romanticnog i muzevnog doktora koji ce pasti na njihov "neodoljivi" sarm. Probudite se! Takvi doktori postoje samo u meksickim sapunicama kojima se svakodnevno sladite. Dakle, nagodnih je mnogo oko vas samo ih mozda trazite na pogresnim mjestima ili imate drugaciju definiciju "nagodnog". :D

ps: ako se nalazite u gore navedenom opisu i ako vam je dojadilo zivjeti u apstinenciji, javite mi se..tel 063-DR-JOJBOLI (tvoj buduci muz nece nikada saznati, obecavam!) 8)
svidjas mi se :D :-) :D koji si znak u horoskopu? :D :D
dilayla

Post by dilayla »

Gazz wrote:eh vidis kako se stochko sjetio Azire :lol: :lol: a ni Dzemila nije losa, mada mislim da ce ti i kasike i grah i sve ostale dzidze midze reci da nadjes treceg :-)

pade mi na pamet sad da mozes biti sa svima njima u isto vrijeme :D
zaboravila si mene

Image

:lol:

Draga ina..ne mozemo mi nikako znati bolje od tebe....samo ti moze biti jos gore kad ti jedni kazu "bolji ti je prvi"...a drugi.. "da je bolji drugi :)"..na kraju ti odlucujes IPAK :D
hananah

Post by hananah »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: looooooooooda :D :lol: :lol: :lol: :lol:
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Neka, ko pita ne skita... :D
SENZIBILNI GRUBIJAN

Lace, to je sigurno zbog onoga "tvoj buduci muz nece nikada saznati", zar ne? :razz:
ina_d77

Post by ina_d77 »

hananah wrote:
u isto vrijeme se pojavljuju dvojica bivših, sa skoro istom pričom.
u glavi mi je haos! jedan ima 35 god,prevario me sa bivšom djevojkom prije 6 mjeseci i sad se pojavljuje,kaže da se neće ponoviti i da mu je žao što je to uradio...jedan od problema je što jako puno voli kafanu!!!! stalo mi je do njega ali mislim da se nikada neće promijeniti i da će uvijek varati!
drugi ima 28 god,kao i ja.jako malo pažnje mi je davao! kaže da je skontao šta je uradio i da mu je teško bez mene,,,
želi da započnemo život u troje, s obzirom da imam sina iz neuspjelog braka. kad sam s njim pojave mi se dobro poznati leptirići u stomaku!
1. Svi muskarci kad hoce da se vrate pricaju istu pricu
2. Prvi - alkoholicar i sklon prevarama - samo jedno od to dvoje je dovoljno da pobjegnes glavom bez obzira. Do njega ti je stalo iz sazaljenja a i iz one zenske sujete da ces bas ti ta biti koja ce ga promjeniti (ne govorim napamet, bila sam u slicnoj situaciji). Osim toga, ne vjerujem da se njegovo nezrelo ponasanje nece odraziti na tvog sina.
3. Drugi - ne znaju svi ljudi iskazati paznju na isti nacin niti svi ljudi daju istu kolicinu paznje. No, to sto prihvata tvoga sina je veci gest od svake druge paznje.
Sretno, ma koliko mi davali svoja misljenja ti sama znas.

mislim da će i tako biti što se tiče ovog prvog " kafanskog čovjeka " .
ovaj drugi je trenutno kao stvoren za oca.. već je upoznao mog sina koji ima 6 god. i odlično se slažu :) :) :) i ima želju i volju da provodi vrijeme s njim.. :) :) :)
ina_d77

Post by ina_d77 »

Ares_Kane wrote:pa sigurno da je vaznije...ona jos uvijek misli kao neka curica od 17 godina...

ma nema toga curo vise...na zalost...sto je bilo bilo je...

sada u tim godinama i dijetetom ti (na zalost ) nemozes puno birati....

a ja mislim da moras traziti NEKOGA TKO TI NUDI SIGURNOST...

STABILNOST...

I TKO JE PORODICNI COVJEK...

a ne neki za koga neznas nikada kada ce u kucu uci...

netko tko ce da zna da odgaja dijete i buducu djecu naravno...

netko tko ce radije ici zaradjivati pare umjesto trositi vrijeme PO KAFANAMA I TROSITI IH NARAVNO....

PA TRAZI SKOLOVANOG COVJEKA....

PUSTI SE TIH MANGUPA, KOJI PRIVLACE CURICE U ROSNIM GODINAMA I SREDNJESKOLKE...

JER TI TO VISE NISI...

I NA KRAJU KRAJEVA DA KAZEM...

SAME STE KRIVE ZA TO...

GDJE SU VAM OCI I MOZAK DA PROMISLITE KAD SE UDAJETE...VEC U STARTU...

a ne LEPTIRICI OVO ONO...LJUBAV...I NA KRAJU SAMA SA DIJETETOM...
bitno je sve pa čak i leptirići, ako nema hemije nema ni ljubavi a ni zdravog okruženja za moje dijete.
kao prvo ne razmišljam kao curica od 17 god. jer da je tako ne bi mogla odgojiti dijete onako kako je odgojeno, ne bi mogla zarađivati ovoliko koliko zarađujem i nebi bila na funkciji brand menagera... a sve to da bi svom sinu pružila sve što poželi.... :roll: :roll:
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

Ares_Kane wrote:pa sigurno da je vaznije...ona jos uvijek misli kao neka curica od 17 godina...

STABILNOST...

netko tko ce radije ici zaradjivati pare umjesto trositi vrijeme PO KAFANAMA I TROSITI IH NARAVNO....

JER TI TO VISE NISI...

SAME STE KRIVE ZA TO...

:shock::shock::shock:

ne mogu se dovoljno nacuditi ovome svemu.... :shock:
FortunaBela

#42 Re: za kojeg se odlučiti?

Post by FortunaBela »

ina_d77 wrote::? u isto vrijeme se pojavljuju dvojica bivših, sa skoro istom pričom.
Nema tu temelja da se gradi bililo šta, i sama si svjesna toga.
Zašto gubiti vrijeme na nečemu što je već osuđeno na propast...
Jer da je imala i jedna od tih veza imala ikakve vrijednosti ne bi se prekinula....
Moj savjet je ne vraćaj se na staro, idi dalje....
edu

Post by edu »

ina_d77 wrote:

STABILNOST...

JER TI TO VISE NISI...

SAME STE KRIVE ZA TO...

i nebi bila na funkciji brand menagera...
Nema dalje...
FUJ!
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Kareem Abdul-Jabbar wrote:

STABILNOST...

JER TI TO VISE NISI...

SAME STE KRIVE ZA TO...

ne mogu se dovoljno nacuditi ovome svemu.... :shock:
Ima nas svakakvih....malograđanstvo ne opraše sve vode ovoga svijeta... :-?
BigusDickus

#45 Re: za kojeg se odlučiti?

Post by BigusDickus »

FortunaBela wrote:
ina_d77 wrote::? u isto vrijeme se pojavljuju dvojica bivših, sa skoro istom pričom.
Nema tu temelja da se gradi bililo šta, i sama si svjesna toga.
Zašto gubiti vrijeme na nečemu što je već osuđeno na propast...
Jer da je imala i jedna od tih veza imala ikakve vrijednosti ne bi se prekinula....
Moj savjet je ne vraćaj se na staro, idi dalje....
Ne znam kako se usudjujes na osnovu ovako oskudnih informacija, donositi tako radikalne zakljucke. Za ovoga sa 35 sto voli kafanu se mozda jos i moze tvrditi da nije "podoban", iako je i to prilicno neosnovano. Ljudi se mijenjaju citav zivot i neki ponavljaju greske, a neki uce iz svojih gresaka, pa ih nikad vise ne ponove. To sto su se veze prekinule, ne znaci da nisu imale nikakvih sansi za uspjeh. Mozda je u tom trenutku splet okolnosti doveo do prekida, sta znas? Nikad ne reci nikad. I moje pravilo je da se ne treba nikad vracati u proslost, ali kao i kod svakog pravila, postoje izuzeci. Ako je nesto dovoljno vrijedno, pravila se savijaju i gaze principi.
Ares_Kane

Post by Ares_Kane »

istina ima nas svakakvih...mada smo u biti svi isti...za istim stvarima zudimo...tj...imamo svi iste:

zelje, manje ili vise izrazene
strahove, manje ili vise izrazene...
sklonosti ka svim grijehovima i nebeskim i zemaljskim ovoga svijeta....

jedina razlika izmedju nas jeste "ODBRAMBENI MEHANIZAM"...

tj...kako jake blokade imamo do tih stvari, tj. kakvu disciplinu imamo da postignemo sve te stvari...

i to je to...pa malogradjanstvo ili ne... :lol:

INA...sad si jos gore usrala motku...

JA SAM MISLIO TI SI JEDNA FRIZERKA...BIMBA KOJA NEMA POJMA...

OPA CURA JE MANAGERKA...(mada u zadnje vrijeme cujem na sve strane za ove mlade ljude da su manageri...tako da se pitam dali uopste znaju sta znaci biti manager tj. sta je to uopste i kakve ima funkcije u firmi...no ne bitno...hehe)

i tako znaci...PREDVIDJAM ZATO DA IMAS I FAKULTET NAJMANJE...sto znaci da si skolovana i PAMETNA CURA...

i ti kao takva PADAS NA LEPTIRICE I KAFANSKE MOMKE...

PA JESI LI TI NORMALNA...

o tome sam uvijek pricao...FAKULTET CURI NE DA NIKAKVE PAMETI VISE...OSIM ZNANJA NA PODRJUCJU NJENE SMIJERI I TO JE SVE...

i kao takva umjesto da trazis momka sa kojim mozes KOMUNICIRATI, DEBATIRATI, (A NE BRINI IMA I LJEPOTANA NA FAKSU PUNO VISE NEGO U KAFANI...POVRH TOGA I TRENIRAJU PA IMAJU GUZE KAO JENNIFER LOPEZ),

sa kojim bi se razumjela...i koji je manje sklon prevarama, tuci, preseravanju itd...jer mu je skola dala neku disciplinu, motivaciju da nesto napravi u zivotu i naravno dodatnu energiju jer je nesto postigao

a kao takav je:

-zadovoljan sa sobom
-jer je ispunio ocekivanja drugih
-tako prima pozitivne impulse iz okoline
-i zbog toga je i sam pozitivan do raje oko sebe...

sto znaci ZDRAV SAMAC KOJI BI BIO ODLICAN MUZ I OTAC....

A TI MANAGERKA PADAS NA KAFANU, SMARD CIGARA, JEFTINIH PARFEMA, HARMONIKU I MIKROFON I PODERANE SAKE OD TUCE I TESKA POSLA...ITD...

to je ZENSKO...i kao sto je vec jedan rekao ovdje...

VAMA JE U GENIMA DA PADATE NA TAKVE TIPOVE...STO VISE SMRDI, STO JE OPASNIJI I STO VISE KAFANA ZNA

TO JE BOLJI...

I ZATO INA...MISLIM I DA NE ZAZSLUZUJES BOLJEG....jer ni ti nisi BOLJA OD NJEGA

PO OVOME STO SAM PROCITAO... :x
debela

Post by debela »

ares idi lupaj glavom o zid mame ti. lijepis etikete, drzis nekakva predavanja, satro ruzis. srami se!
Ares_Kane

Post by Ares_Kane »

jeste drzim predavanja...a to je zato sto mogu da drzim predavanja...zato sto imam dovoljno znanja da drzim predavanja....

jesi li skontala ili ti treba prevod...

ona je trazila SAVJET...

pa zar joj ovo nije najbolji savjet...ako je imalo pametna cura...a za managerku bi morala biti....

vidjela bi da su ovo najbolji savjeti koje moze dobit...

savjetujem...DA SE POSTUJE...DA POSTUJE SVOJE ZNANJE...SVOJU BORBU DA STVORI TO ZNANJE...DA POSTUJE SVOJE TIJELO...I NA KRAJU SVOJE DIJETE...

i zbog svega toga DA NE BIRA MANGUPE, STOKU, KONJE, NEPISMENE, KAFANDJIJE, MAFIJASE...

jer je ne zasluzuju...ALI AKO ONA MISLI DRUGACIJE...E ONDA JA SE IZVINJAVAM...

ONDA SAM JA IZGLEDA STVARNO GLUP...."DEBELA"...

preko nekih stvari se nemoze preci...neka sam toliko zaljubljeni...ali ako znam da to nesmijem, da tu nema hajra...imam da JE ISTRGAM IZ SRCA PA DA MI JE IZ OKA KAPNULA... :x

PS: debela...lijepim etikete???,hmmm, dali curo uopste znas sta je ETIKETA I STA ZNACI LIJEPITI ETIKETE...(A ETIKETA SIGURNO NIJE TEKST)... :lol:
Last edited by Ares_Kane on 01/04/2005 13:48, edited 1 time in total.
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

Ares_Kane wrote:istina ima nas svakakvih...mada smo u biti svi isti...za istim stvarima zudimo...tj...imamo svi iste:

zelje, manje ili vise izrazene
strahove, manje ili vise izrazene...
sklonosti ka svim grijehovima i nebeskim i zemaljskim ovoga svijeta....

jedina razlika izmedju nas jeste "ODBRAMBENI MEHANIZAM"...

tj...kako jake blokade imamo do tih stvari, tj. kakvu disciplinu imamo da postignemo sve te stvari...

i to je to...pa malogradjanstvo ili ne... :lol:

INA...sad si jos gore usrala motku...

JA SAM MISLIO TI SI JEDNA FRIZERKA...BIMBA KOJA NEMA POJMA...

OPA CURA JE MANAGERKA...(mada u zadnje vrijeme cujem na sve strane za ove mlade ljude da su manageri...tako da se pitam dali uopste znaju sta znaci biti manager tj. sta je to uopste i kakve ima funkcije u firmi...no ne bitno...hehe)

i tako znaci...PREDVIDJAM ZATO DA IMAS I FAKULTET NAJMANJE...sto znaci da si skolovana i PAMETNA CURA...

i ti kao takva PADAS NA LEPTIRICE I KAFANSKE MOMKE...

PA JESI LI TI NORMALNA...

o tome sam uvijek pricao...FAKULTET CURI NE DA NIKAKVE PAMETI VISE...OSIM ZNANJA NA PODRJUCJU NJENE SMIJERI I TO JE SVE...

i kao takva umjesto da trazis momka sa kojim mozes KOMUNICIRATI, DEBATIRATI, (A NE BRINI IMA I LJEPOTANA NA FAKSU PUNO VISE NEGO U KAFANI...POVRH TOGA I TRENIRAJU PA IMAJU GUZE KAO JENNIFER LOPEZ),

sa kojim bi se razumjela...i koji je manje sklon prevarama, tuci, preseravanju itd...jer mu je skola dala neku disciplinu, motivaciju da nesto napravi u zivotu i naravno dodatnu energiju jer je nesto postigao

a kao takav je:

-zadovoljan sa sobom
-jer je ispunio ocekivanja drugih
-tako prima pozitivne impulse iz okoline
-i zbog toga je i sam pozitivan do raje oko sebe...

sto znaci ZDRAV SAMAC KOJI BI BIO ODLICAN MUZ I OTAC....

A TI MANAGERKA PADAS NA KAFANU, SMARD CIGARA, JEFTINIH PARFEMA, HARMONIKU I MIKROFON I PODERANE SAKE OD TUCE I TESKA POSLA...ITD...

to je ZENSKO...i kao sto je vec jedan rekao ovdje...

VAMA JE U GENIMA DA PADATE NA TAKVE TIPOVE...STO VISE SMRDI, STO JE OPASNIJI I STO VISE KAFANA ZNA

TO JE BOLJI...

I ZATO INA...MISLIM I DA NE ZAZSLUZUJES BOLJEG....jer ni ti nisi BOLJA OD NJEGA

PO OVOME STO SAM PROCITAO... :x

Ne cudim se vise nicemu!!! :lol::lol::lol:

:shock: majko mila i boze me sacuvaj!!! :shock: :roll:
Ares_Kane

Post by Ares_Kane »

vidi se da ti je covjecija psiha, psihoanaliza i filozofija strana materija... :lol:

ali i seljak najveci sve to zna...sa dobrim opazanjem OKOLINE...

PS: samo naravno sta bi mi bez GLUMACA tvoje vrste Carem Abdul...

takvih momaka je veoma dosta...koji kazu sve ono sto djevojka voli cuti...

pa cak i onda kada se dvije djevojke ne slazu...on se slaze sa obadvijema i one kazu da je on super...

i zbog takvih glumaca mi se povraca...A TI SI ODLICAN...no samo tako nastavi mozda budes sta i obrnuo u krevetu
Last edited by Ares_Kane on 01/04/2005 13:54, edited 1 time in total.
Post Reply