Zasto ? Zato sto ispunjavaju jedan jedini vazan kriterij: Nisu lopovi.
Za koga cete glasati i zasto(!)?
-
sandra01
#26 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Za DF na svim nivoima.
- insomnia78
#27 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Necu glasati
Zato sto ne zivim u BiH pa bi bilo malo glupo s moje strane
Osim ako ne zelite da vam izaberem jal Baketa jal Koketa
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Zato sto ne zivim u BiH pa bi bilo malo glupo s moje strane
Osim ako ne zelite da vam izaberem jal Baketa jal Koketa
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
-
__Phoenix__
#28 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Sabina Ćudić na kantonalnom, DF-ovi kandidati na svim ostalim, a razlog je jednostavan, predsjednik stranke je nosilac zlatnog ljiljana.
- Challenger__
#29 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Apstinent, tradicionalno.
- Mišo_Kovač
#30 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Za listu Hrvatskog Narodnog Sabora, na svim nivoima... zašto - jer je to moj izbor

-
Wind
#31 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Nadam se da nece, ali bojim se da je Raguz ista podvala kao onomad sa Harisom Silajdzicem... 
- Qler
#32 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Ma ja hocu da glasam, ali samo za neke koji nisu nikad u vlasti bili. Da i oni sta namaknu srbi. Dosta ovim izvikanim.
poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu
- IcedMFEarth
#33 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Vjerovatno za DF. Nemaju ni oni šta ponuditi, ali za početak je već ogroman napredak da pošteni ljudi dodju na vlast. Barem mislim da su pošteni, dok se ne dokaže drugačije. Nadam se da neće razočarati.
- O'zone
- Globalni moderator
#34 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Predsjedništvo:Raguž
Razlog je nabolje objasnio Ridjobrki.
FBiH- kao i na nivou BiH
KS- Mujo Hošić (ostavio čovjek dobar utisak na mene za vrijeme one gužvancije sa SDU-om-bio od riječi)
Razlog je nabolje objasnio Ridjobrki.
BiH-Prva stranka ( zato što su početnici u ovome poslu)Ridjobrki wrote: Ne želim majorizirati Hrvate, jednostavno izbor za bošnjačkog člana mi je kao da me neko odveo na auto-otpad i rekao mi "izaberi sebi najbolji auto koji ima ovdje". Raguž mi je prihvatljiviji, sviđa mi se njegova retorika, politika koju zastupa je dobra i za Hrvate i za Bošnjake, sviđa mi se i način na koji je pristupio kampanji (od priče do dizajna plakata) tako da se kao birač mogu lakše identificirati sa njegovom pričom nego i sa jednim bošnjačkim kandidatom koji su redom pogubljeni u kampanji.
FBiH- kao i na nivou BiH
KS- Mujo Hošić (ostavio čovjek dobar utisak na mene za vrijeme one gužvancije sa SDU-om-bio od riječi)
- Qler
#35 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
IcedMFEarth wrote:Vjerovatno za DF. Nemaju ni oni šta ponuditi, ali za početak je već ogroman napredak da pošteni ljudi dodju na vlast. Barem mislim da su pošteni, dok se ne dokaže drugačije. Nadam se da neće razočarati.
Cim oni suruju sa Radoncicem i Radeljasem nema tu postenja... Mene su razocarali...
-
jemma
#36 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
najbolja kombinacija ovih izbora za FBiH su SDP BiH i HDZ1990.
SDP jer su jedina partija sa obrazom, stavom, jačinom i idejom. želim da nastave kako su počeli jer su i pod svim blokadama i podvalama uspjeli neke stvari pokrenuti u pravom smjeru. mada ću tu koristiti pravo da križam i pojedine kandidate u okviru partijske liste. ne smatram da su svi zaslužili moj glas. na primjer Kurteš. to možda njima i ne znači previše ali ja želim da budem mirne glave.
što se tiče HDZ-a 1990 prvenstveno ih podržavam zbog Martina Raguža. drugi razlog za podršku je taj što su prestali biti hamali HDZ-a BiH.
što se tiče Predsjedništva jedini ozbiljan kandidat je Bakir Hadžiomerović. njemu ću dati glas svijetla obraza.
u RS-u se nadam da će SDP imati što više mjesta u Skupštini i ponovo potpredsjednika.
znači sretno SDP, UJEDINJENI!
SDP jer su jedina partija sa obrazom, stavom, jačinom i idejom. želim da nastave kako su počeli jer su i pod svim blokadama i podvalama uspjeli neke stvari pokrenuti u pravom smjeru. mada ću tu koristiti pravo da križam i pojedine kandidate u okviru partijske liste. ne smatram da su svi zaslužili moj glas. na primjer Kurteš. to možda njima i ne znači previše ali ja želim da budem mirne glave.
što se tiče HDZ-a 1990 prvenstveno ih podržavam zbog Martina Raguža. drugi razlog za podršku je taj što su prestali biti hamali HDZ-a BiH.
što se tiče Predsjedništva jedini ozbiljan kandidat je Bakir Hadžiomerović. njemu ću dati glas svijetla obraza.
u RS-u se nadam da će SDP imati što više mjesta u Skupštini i ponovo potpredsjednika.
znači sretno SDP, UJEDINJENI!
-
sportman1
#37 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
sve go lopov. ne treba glasat.
ako dodju novi,a odu stari,onda ce novi nastojat da po uzoru na stare prvo sebi napune djepove.
naravno da ima postenih,ali jedan lopov zarazi 99 postenih.
ako dodju novi,a odu stari,onda ce novi nastojat da po uzoru na stare prvo sebi napune djepove.
naravno da ima postenih,ali jedan lopov zarazi 99 postenih.
- Qler
#38 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Ovo direktno iz staba
Cuj Hadziomerovic jedini ozbiljan kandidat

SDP ce ja mislim izgubiti najvise biraca, vjerovatno ce proci slicno kao SBiH....
SDP ce ja mislim izgubiti najvise biraca, vjerovatno ce proci slicno kao SBiH....
- O'zone
- Globalni moderator
#39 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Nikad ne podcjenjuj moć uhljebljenihQler wrote:Ovo direktno iz stabaCuj Hadziomerovic jedini ozbiljan kandidat
![]()
![]()
Za SDA se skoro svake izbore govori da su gotovi a oni uvijek na istom nivou.
-
zrakomlat
#40 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Osim za predsjedništvo, na svim nivoima glasam za SDA iz razloga što kandidati ostalih stranaka, u području gdje živim a i nešto šire, svoju kampanju zasnivaju na pljuvanju po SDA, i u tom vidim njihovu nesposobnost (ne kažem ni da su ovi sposobni). Do sad nisam za njih glasao, šaram svake izbore, jer nisam simpatizer nikoga posebno. Za predsjedništvo, neću ni za jednog Bakira, Reisa, Rok zvijezdu, Generala, Z.Ljiljana, Raguža, Obiteljskog nasilnika. Što neko prethodno reče, možda zaokružim nekog anonimusa, samo da ode glas.
PS šta je ono, neki dan Slučajni prolaznik u govorima spominje i Boga a sad Reis priča ispod Titove biste. Nešto ne štima.
PS šta je ono, neki dan Slučajni prolaznik u govorima spominje i Boga a sad Reis priča ispod Titove biste. Nešto ne štima.
-
jemma
#41 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
pa da. da nisu bolji od njega babin sin, hodža, sandžaklija sa osnovnom školom ili onaj Komšićev što mu žena krvava od batina puže za petama? ja se fakat ne zezam. meni je Hadžiomerović jedini normalan čovjek među kandidatima za Predsjedništvo.Qler wrote:Cuj Hadziomerovic jedini ozbiljan kandidat
-
jemma
#42 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
SDA to radi uvijek i svugdje - pljuje po drugim kandidatima i prosipa demagogiju da su Bogom dani da BiH bude njihovo privatno vlasništvo.zrakomlat wrote:glasam za SDA iz razloga što kandidati ostalih stranaka, u području gdje živim a i nešto šire, svoju kampanju zasnivaju na pljuvanju po SDA
-
lacrima
#43 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Glasat ću za SDA kandidate iz Tešnja jer ja u mojoj općini dobro živim pod vodstvom ovih ljudi. Nijedna firma nije propala, nema sumnjivih privatizacija, o ekonomskom bumu i uređenosti životnog prostora da ne pričam. Mišljenja sam da kad bi pustili ove ljude da pokažu šta znaju svima bi nam bilo bolje. Pozdrav.
-
jemma
#44 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
nema SDA veze s tim. Tešnjaci su vrijedni ljudi, hoće da rade, imaju prirodna bogatstva i njihova je zasluga što lijepo žive a ne bilo koje političke stranke.
- Kal El
#45 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
DF rules!
Nikad u zivotu ne bih glasao za SBB/SDP/SDA!! :smajlikojipovraca:
Nikad u zivotu ne bih glasao za SBB/SDP/SDA!! :smajlikojipovraca:
-
Kaligula I
#46 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
...s obzirom na činjenicu da u ovisnoj državi nema neovisnih političara ja nikad ne glasam...upravljaju li lutke svojim ulogama?...naravno da ne upravljaju...isti je slučaj i sa našim političarima...oni su sredstvo, a konce povlače ljudi iz sjene...oni su sredstvo za ostvarenje tuđih ciljeva...mislim da razumijete o čemu pišem...
- O'zone
- Globalni moderator
#47 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
jemma wrote:pa da. da nisu bolji od njega babin sin, hodža, sandžaklija sa osnovnom školom ili onaj Komšićev što mu žena krvava od batina puže za petama? ja se fakat ne zezam. meni je Hadžiomerović jedini normalan čovjek među kandidatima za Predsjedništvo.Qler wrote:Cuj Hadziomerovic jedini ozbiljan kandidat
Moram

- Mister Yes
#48 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Predsjedništvo: Raguž
BiH: Lagumdžija i Hadžić
FBiH: Pudarić i Selimović
KS: Kojević i Ćudić
BiH: Lagumdžija i Hadžić
FBiH: Pudarić i Selimović
KS: Kojević i Ćudić
-
zrakomlat
#49 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
U ovom slučaju odluku donosim nakon što sam lično pročitao i čuo svašta. Glasam za SDA jer su kandidati (poznajem ih iz dosta partija) dosta korektniji od ostalih. A usput, Bakira I. ne mogu smisliti, posebno nakon rečenice da će otvarati 1000 radnih mjesta mjesečno. Pa moj Baka, šta si ove izbore čekao da ih otvoriš? Da si ih do sad otvarao, svi bi glasali za tebe, nebi 100 KM morao u kampanju uložiti.jemma wrote:SDA to radi uvijek i svugdje - pljuje po drugim kandidatima i prosipa demagogiju da su Bogom dani da BiH bude njihovo privatno vlasništvo.zrakomlat wrote:glasam za SDA iz razloga što kandidati ostalih stranaka, u području gdje živim a i nešto šire, svoju kampanju zasnivaju na pljuvanju po SDA
-
Marko Zarko
#50 Re: Za koga cete glasati i zasto(!)?
Predsjedništvo: Suljagić jer ima najviše šansi po anketama da dobije Izetbegovića
Parlament BiH: DF
Parlament FBiH: DF zbog profe Đonlagića
Kanton: DF ili SBB dobra im je lista, a ne gotivim Fahru
Parlament BiH: DF
Parlament FBiH: DF zbog profe Đonlagića
Kanton: DF ili SBB dobra im je lista, a ne gotivim Fahru