Prvi put me istukla kad sam imao 5-6 godina, ja opsovao džamijski vrh
Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zivot?
- Bosanski_kralj
#26 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Otac me nikad nije istukao, a mama je znala.
. Kako sam tad bio bjen više nikad mi nije palo na pamet da nešto opsujem. 
- zateznistub
#27 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
E tek bi tada njega tata namaro da dooobro upamti. Pa kad se zali da se ima na sta zalit.Šveđanin wrote:U velike se probleme može doći ako te uhvate da svoje dijete udaraš. I dalje to neki ljudi rade, ali govoriti o tome u javnosti.. big no no.swanfilter wrote:Znaju Bosnje da gore nema marisane pa sacekaju godisnji da se kod nene i dede dođe ,, Eh, onda babo naplati cijelu skolsku godinu ... Nes Bosnju handriti ...Znam slučaj otac udario dijete tinejdžera, ovaj se naljutio, proradili hormoni, otišao u socijalnu pomoć pa napričao psihologu i ostalima svašta nešto i tačno i netačno.. Napravio ocu problem za 3 života...
Tako da pamet u glavu.
- Bambi_na_kofeinu
#28 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Razumijem batine, nisu me tukli sem jednog šamara kada sam već bila tinejdžerka, ali eto razumijem ono...po guzi.
Ali kablovi, kaiš, letve...
- Zatamnjena stakla
#29 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Neki ljudi ipak nisu normalniBambi_na_kofeinu wrote:Razumijem batine, nisu me tukli sem jednog šamara kada sam već bila tinejdžerka, ali eto razumijem ono...po guzi.
- Bambi_na_kofeinu
#30 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
E da, pretukla me jedna Lejla u prvom osnovne jer nisam htjela da skinem beretku iako je bila Titova slika na zidu u učionici.
A ja sam samo jako voljela svoju beretku
A ja sam samo jako voljela svoju beretku
- Panzer_Daddy
#31 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Bem' mu nostalgiju vezanu za batine ali ajde....Zviz wrote:Nostalgija.
Sjecate li se prvih batina, one sto se pamte za cijeli zivot?
Popaso sam jednom jedne batine kao skolarac ali to nisu bile prve. Pamtim dvi batine, sad nebi znao reci koja je prva bila, jedna zbog zvakace gume i jebenog sjedista a duga zbog nekog cvijeca i saksija...
Kod zvakace me djed spasio od ludog caceA drugi put me caca spacio od lude matare
Danas se smijem tim scenama a tada sam plakao - potok lio iz mene.
Prve od oca....kao dijete..ucestvovao sam u udruzenom djecijem nestasluku,nakon pada....ja nisam bas bio raspjevan.... on nije imao vremena za istragu... fakat nisam bio kriv 100%- vec 20%..... ali on...presudi! Po iskazu komsije,po kratkom,narodnom.... i licnom sudu.... Dobro ih ja zapamti! Danas ih nazivam "Jugovicke vaspitne lekcije"....
Po toj logici dobih prve i od murije ali sto manje ispricah vise dobih..... ali....ajde junacki se duh po boji koze na ledjima poznaje.Piratsko crna i mornarsko plava....u talasima krvnih podlijeva........Sto manje pricas veci su valovi....
Najgore su bile od stranaca..valjda daleko od kuce pa daleko i od srca...bez emocija...brutalno stranjski!
Za sve poraze.... u inat istima..... uvijek se sjetim one... od Corbe- Bio sam tucen-i ja sam tukao!
50%/50%
- Alfons Kauders
#32 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
drugi razred, veliki odmor... nesto se igramo ispred skole i debeli kabadahija samo prodje kroz nas... jarana gurno rukom, trehno od pod, mene doslovno pregazio... jbg nama je bilo 8 godina a njemu 13-14 (plus je bio najdeblji u skoli
)... najebo je u skoli ali vec tad je bilo jasno da nije dure... nekad iza rata je imao zestokih problema sa zakonom...
npr. jednom prilikom se svadjao s nekom ekipom izmedju gimnazije i fakulteta (u gimnaziji je odmah iza rata napravljena ljetna diskoteka)... znao sam da jedan od tih mladjih momaka iz naselja nosi pistolj i da je prilocno blentav...
pa sam malo "smirio" situaciju - ko zna mozda bi ga i prosuo lik na licu mjesta da nisam slucajno naletio...
da jeste, ne vjerujem da bi ikad bio osudjen jer niko od prisutnih ne bi svjedocio protiv njega... mislim, zasto da covjek ide na robiju radi idiota koji je u muriji sa 25 godina proveo desetak?
a za prve batine koje sam ja dijelio najebo sam u obdanistu... krenula dvojica na mene, fol sjeo im na mjesto... ja novi u obdanistu miran ko bubica, stidljiv... ja ustanem da odem, a oni na mene... jednog laktom u grudi, drugog trehnem od zid... sto je bilo praceno opstim kmechanjem drugog... prvi je bio tih i blijed, nije mogao ustati jer nije imao zraka, pa se samo treso i gushio... onda ostala djeca pocnu kmecati kako ovaj ne dise, dolate vaspitacice i na kraju mama -
i zbogom novo obdaniste... 
npr. jednom prilikom se svadjao s nekom ekipom izmedju gimnazije i fakulteta (u gimnaziji je odmah iza rata napravljena ljetna diskoteka)... znao sam da jedan od tih mladjih momaka iz naselja nosi pistolj i da je prilocno blentav...
a za prve batine koje sam ja dijelio najebo sam u obdanistu... krenula dvojica na mene, fol sjeo im na mjesto... ja novi u obdanistu miran ko bubica, stidljiv... ja ustanem da odem, a oni na mene... jednog laktom u grudi, drugog trehnem od zid... sto je bilo praceno opstim kmechanjem drugog... prvi je bio tih i blijed, nije mogao ustati jer nije imao zraka, pa se samo treso i gushio... onda ostala djeca pocnu kmecati kako ovaj ne dise, dolate vaspitacice i na kraju mama -
- madner
#33 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Bio sam tucen i ja sam tukao.
I samo da kazem da je bolje biti u grupi od 5 koji tuku dvojicu nego obrnuto.
- Red Wolf
#34 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
dobro je i obrnuto ako dvojica maraju petoricumadner wrote:Bio sam tucen i ja sam tukao.
- madner
#35 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Imao sam i jednu takvu scenu, no gdje je puno saka bude i modrica poslje. 
- Anestezija
#36 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
U Osnovnoj zvao lika da se posutamo,nisam ni skino jakne fraer me isuto

- EdoSP
#37 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Da se sjecam batina, ne sjecam, jer me starci nikada nisu isibali toliko. Ali sjecam se vojnog opasaca od starog. Debljine 5-6 cenata, sirine jedno 10 cm sa onim metalnim rupama. Jedan fis toga i morao sam se dohavizati.
P.S.

P.S.

- Red Wolf
#38 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
u jebo te,ti ih skupljoEdoSP wrote:Da se sjecam batina, ne sjecam, jer me starci nikada nisu isibali toliko. Ali sjecam se vojnog opasaca od starog. Debljine 5-6 cenata, sirine jedno 10 cm sa onim metalnim rupama. Jedan fis toga i morao sam se dohavizati.![]()
P.S.
-
Drinski
#39 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Mozda je to ono da zlostavljana osoba postaje i sam zlostavljač.
- astala_vistala
#40 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Od roditelja kako znam za sebe,opasac od starog,kais,sipka,produzno kablo ja imam osjecaj da su me marisali ko nikoga ne treba duse grijesiti,vazda sam pizdarije pravio,petljo,lagao,izmisljao
Najvece batine od stare,u ratu zivjeli smo u hrasnom na 7 spratu,mama dole sipa vodu ispred haustora,otac na liniji mene uhvatio sejtanluk,i izbacim svu odjecu preko balkona na one ljude dole,od siline sejtanluka malo mi je to bilo i usisivac je izletio iz stana dole u masu,sjecam se odozdo mati veli:platit ces mi za ovo kunem ti se!to nisu batine bile do je bilo deranje koze,komsije ispod i iznad su smirivali staru,nakon 10 dana otac dosao sa linije sa igmana cini mi se,kada je dobio informacije sta sam radio u proteklom periodu dok sam bio odsutan opet batine,sad vec malo kulturnije kais je ljubio moje tijelo,plus olaksavajuca okolnost dajdza me spasio,a bgm i dajdza je nekad znao istuci..posebno kad sam se po hrasnom kurcio sa njegovim pistoljem..
da ne zaboravim komsinicu iz hrasnog moja prva ljubav igrali se mi muza i zene prvi put sam joj pokazu pisu a meni dupe,mame pile kafu a nas dvoje u sobi sami,i zbog tog sam isto fasovo degenek
inace sto se tice ulicne tuce,nista strasno davao batine a i dobijao,vec u pubertetu sam se povukao skroz pocele su me zanimati neke druge stvari,naravno ko nije dobio batine na vilsu nije odavde uz klasicno pitanje:ta ti to fol magup ?
Najvece batine od stare,u ratu zivjeli smo u hrasnom na 7 spratu,mama dole sipa vodu ispred haustora,otac na liniji mene uhvatio sejtanluk,i izbacim svu odjecu preko balkona na one ljude dole,od siline sejtanluka malo mi je to bilo i usisivac je izletio iz stana dole u masu,sjecam se odozdo mati veli:platit ces mi za ovo kunem ti se!to nisu batine bile do je bilo deranje koze,komsije ispod i iznad su smirivali staru,nakon 10 dana otac dosao sa linije sa igmana cini mi se,kada je dobio informacije sta sam radio u proteklom periodu dok sam bio odsutan opet batine,sad vec malo kulturnije kais je ljubio moje tijelo,plus olaksavajuca okolnost dajdza me spasio,a bgm i dajdza je nekad znao istuci..posebno kad sam se po hrasnom kurcio sa njegovim pistoljem..
inace sto se tice ulicne tuce,nista strasno davao batine a i dobijao,vec u pubertetu sam se povukao skroz pocele su me zanimati neke druge stvari,naravno ko nije dobio batine na vilsu nije odavde uz klasicno pitanje:ta ti to fol magup ?
-
ekonomistica78
#41 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Hahaha, koristila priliku u Bosni, ovdje nema kazni.Šveđanin wrote:Ne sjećam se da su me roditelji ikad udarali.Tata nije taj tip a još se bojao da neće biti kakva kazna, da se ja neću negdje izlanuti pa navući problem i sl.
![]()
A dok sam kao klinac bio u Bosni na odmoru, mama mi je par puta zavrtala uši i udarala šamare. Kući nikad....
Ja sam samo jednom pošteno fasovala, i to kablom od usisivača kad sam imala 11 ili 12 godina.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#42 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Šveđanin wrote:Ne sjećam se da su me roditelji ikad udarali.Tata nije taj tip a još se bojao da neće biti kakva kazna, da se ja neću negdje izlanuti pa navući problem i sl.
![]()
A dok sam kao klinac bio u Bosni na odmoru, mama mi je par puta zavrtala uši i udarala šamare. Kući nikad....
Ovdje u Danskoj, nisam u zadnje vrijeme vidio, ali 80ih i 90ih si mogao vidjeti na svakom kroaku, ali najcesece u samoposlugi, kad ga zvize (samar) ono djete ko djete... hoce nesto... danas i tog nema, jer mozes imati vecih poteskoca ali nisu ni danci glupi, ker nemoze tako moze onda ekonomski, nema ti dzeparca pa se slikaj
http://en.wikipedia.org/wiki/Child_disc ... Europe.svg
Modra boja je gdje se kuno prebijanje tolerise kao normalan dio uzgoja
A jesam jednom zbog skole i fima (u jednom) popio batine, pa cak se nemogu sjetiti jel caca bio glavni predator ili stara... Jebo sam Rambu mater i Boga i sve... koje sam ja batine pokusao zbog tog filma ... i dan danas kad ga gledam boli guza
- Queen_of_hearts
#43 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Nikad me niko nije dotakao ! Za tim dan danas zale

Zato nije bilo kolaca za mene,djeparca,nove odjece ,konfiskuju mi sve igrice ,prijete mi odlaskom zubaru i kad ne treba,nema crtanih,nema ici se igrati......
to negdje do 5 osnovne......poslije vec nije bilo nikakvih kazni,ja sam postala isuvise dobar lazov i manipulator 
Zato nije bilo kolaca za mene,djeparca,nove odjece ,konfiskuju mi sve igrice ,prijete mi odlaskom zubaru i kad ne treba,nema crtanih,nema ici se igrati......
- Radio Sarajevo
#44 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Pa kući bi u zatvoru završilaŠveđanin wrote:Ne sjećam se da su me roditelji ikad udarali.Tata nije taj tip a još se bojao da neće biti kakva kazna, da se ja neću negdje izlanuti pa navući problem i sl.
![]()
-
PurpurHazel
#45 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Jes eto, jašta, sva tema puna današnjih mlatitelja.Drinski wrote:Mozda je to ono da zlostavljana osoba postaje i sam zlostavljač.
Takvo je vrijeme bilo, u svakoj kući znalo se gdje stoji šiba, a najjače ono kad te pošalju da je sam ubereš i izabereš, kuku
- Russki
#46 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
drugi osnovne, potukao se s likom, ubo boga u meni i od tada smo skroz dobri prijatelji 
- Brkooo
#47 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
prve batine sam dobio kad sam otisao na predizborni skup SDA (sad vidim da je po zasluzi) 
-
mefistofilis
#48 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
sjecam se da sam trcao po sobi u krug i skakao na ormar bjezeci od kaisa, cak me i nekakva tamburica docekala nekako.
da stara ne izbi ne bi valjalo
- zoza
#49 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
a ti doneseš najtanji, i misliš u sebi e jesam ih zeznoPurpurHazel wrote: Jes eto, jašta, sva tema puna današnjih mlatitelja.![]()
Takvo je vrijeme bilo, u svakoj kući znalo se gdje stoji šiba, a najjače ono kad te pošalju da je sam ubereš i izabereš, kuku
- zoza
#50 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi
Ili kad te mati brani od oca i viče "Nemoj po glavi".