Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zivot?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1 Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zivot?

Post by Zviz »

Nostalgija.

Sjecate li se prvih batina, one sto se pamte za cijeli zivot?

Popaso sam jednom jedne batine kao skolarac ali to nisu bile prve. Pamtim dvi batine, sad nebi znao reci koja je prva bila, jedna zbog zvakace gume i jebenog sjedista a duga zbog nekog cvijeca i saksija...

Kod zvakace me djed spasio od ludog cace :D A drugi put me caca spacio od lude matare :D Danas se smijem tim scenama a tada sam plakao - potok lio iz mene.
Kal El

#2 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by Kal El »

Bus dolazio do osnovne ,usli u bus i sad ovaj stariji momak koji mi je prijatelj nije jos usao,ja mu "hajde ba ulazi vise hajvanu" iz sale,kad ovaj sto ide snjim u razred a ne zivi u mom naselju nego odmah blizu te skole i nesto dobaci ,ja fino sjednem i cekam da krenemo ,kad ulaze nekoliko njih u bus koji tu u blizini skole zive,pridje mi taj sto je dobacivao i ja ga fino guram od sebe ,sta cu ,nisam se nikad pobio niti sam osetio batine od nekoga starijeg (a da nisu moji roditelji :mrgreen: )
Sjecam se samo prve šake a ostalih pet-šest ne,tek kad se završilo došao sam sebi..

Ispade da je lik mislio da sam ja stariji od tog sto sam dozivao da uđe zbog toga me prebio :-) :D
Kasnije mi se izvinuo kad je počela priča mojih prijatelja za ovog mi jednog rođaka :mrgreen:

To ću pamtiti cijeli život..
Klavikula

#3 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by Klavikula »

prvih se ne sjecam, al ovih sto cu sad pisati sjecam se ko da sam ih jucer dobio :D

nisam u skolu tada isao, nena me cuvala.
neki sam belaj napravio pa me mati stavila u kaznu 7 dana. kontam pustice me nena malo dok su starci na poslu, al ne uspjeh je ubijediti. sta cu kako cu, ja joj pobjegnem. jedino sto je uspjela je da mi sa balkona kaze kako ce me reci mami. meni bi svejedno. al kad sam se kuci vratio, mati dosla s posla. urnebes :D dobio sam takve batine da ih i dan danas pamtim :D
zoza

#4 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by zoza »

Igro lopte pa se potukao sa jarnom zbog faula. Pošto je bio jači, prebio me ko mačku i podero mi majcu. Kad sam došo kući i kad je otac to vidio uzeo kablo od super nintenda i išibo me.
staxx

#5 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by staxx »

jesam popio batine u trecem osnovne... one za dobro zapamtit :D

imao sam obicaj poslije skole ostati jos neko vrijeme sa prijateljem koji zivi u blizini mene... i skola kad se zavrsi u 5, ostanemo i igramo do 6, pa kuci... dok to moji nisu saznali... pa fasovah sto ne dodjem poslije skole odmah kuci?! :lol: :?
staxx

#6 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by staxx »

Interantno je da nikad u zivotu nsiam fasovao od pruta, kablova i slicnih stvari :D

moje fasinke su se svodile na kaiš i poneki samar se znao potrefit... :P zavisi od prilike xD

kakva su vaša iskustva po pitanju rekvizita za fasivanje? :P
JaneEyre

#7 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by JaneEyre »

Inače me starci nešto nisu tukli u životu puno ili se ne sjećam...skoro uvijek me mama tukla, a za starog se sjećam da me prebio samo jednom, i to za sljedeću situaciju: kada sam imala pet godina, uzela mu iz fioke diplomu sa fakluteta, pozada nalijepila na nju neke sličice i išarala je svim mogućim bojicama... :roll:
Fact

#8 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by Fact »

Osnovna škola,dobio jedinicu prvi put(i zadnji :D ).Vratim se kući,kažem staroj,odvela me u sobu i tukla me prutom dok se nije slomio.

P.S.

Naravno,prije batina je bilo ono klasično da si sam idem donijeti prut. :oops:
DaffyDuck

#9 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by DaffyDuck »

e cuj nostalgija za batinama :lol:
Kal El

#10 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by Kal El »

Kad već i roditeljima pišete :mrgreen:

Živili mi na šestom spratu i pri ulazu u stan ima zajednički balkon koji je okrenut prema parkingu,stara i stari bili na poslu,ne sjećam se ko nas je čuvao, i ja budala popnem na ivicu balkona i držim se na plafonu rukama :lol:

Naravno vidjeli su me komšije i kad sam sišao i kad su moji došli s posla rekli su im šta sam uradio,ja znam da sam dobio batine kao nikad u životu,ali kao da sam bez svjesti bio,ničega se u toku batina ne sjećam :lol:
TheMule

#11 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by TheMule »

Nikad me niko nije namariso. Ali sjecam se pruteva i snjura od usisivaca koje je moja mama preferirala. Stari je imo debeli kozni kajis koji kad te udari isto ko da si se prepolovio na dva djela, tj ne osjecas nista 20 cm iznad i ispod udarca. Svoje dijete nikad ne bi tim udaro :sad: Ne sjecam se prvih puta, tukli su me od kad sam mogo puzati cini mi se
arslanbey

#12 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by arslanbey »

Kad sam prvi put opsovao Boga(a i zadnji put),dobio zestoke batine od oca...koji ga je psovao redovno :? :D
swanfilter

#13 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by swanfilter »

Jesam ih udjelio. Nego, stariji lik iz skole imao pik na mene, a i da danas ne znam zasto. Inace, zbog odgoja kuci, nisam imao iskustva sa ulicarenjem. Vise se bojao reakcije roditelja zbog marisane nego jalijasa. Uzmicao sam dok mi lik nije izderao bundu iz humanitarne (zima 95 godine). Eh, tada sam poludio, pade mi mrak na oci, a liksona sam prvo nabio u njusku par puta, onda ga u snijeg bacio i poceo hraniti tim istim snijegom. Na kraju me murjaci iz patrole morali vuci sa njega, bijesan sam bio .... Eto, proslo skoro pa 20 godina, a onaj kokosar i danas okrene glavu kada prolazi pored mene .,.
P308

#14 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by P308 »

staxx wrote:jesam popio batine u trecem osnovne... one za dobro zapamtit :D

imao sam obicaj poslije skole ostati jos neko vrijeme sa prijateljem koji zivi u blizini mene... i skola kad se zavrsi u 5, ostanemo i igramo do 6, pa kuci... dok to moji nisu saznali... pa fasovah sto ne dodjem poslije skole odmah kuci?! :lol: :?
Ne mogu da vjerujem, ko da sam ja ovo napisao. Ista situacija, identicna, cak i isti razed :lol:
zateznistub

#15 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by zateznistub »

Nekad '84-5 protiv rambovaca...e to su bile batine...jedva se kuci dovuko a ni oni nisu nista bolje prosli...

Reko starom da me nekakva jalija zaganjala i da sam pao...cisto sumnjam da mi je povjerovao...
avetinja

#16 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by avetinja »

Bilo je to za vrijeme Lige Prvaka, neka se važna utakmica igrala, a mene šejtanluk uhvatio. Stari skoči ko oparen i poče da me ganja po kući. Spretan sam bio, mršav i okretan pa sam mu svaki put pobjegao. Ali pošto ima duže noge uvati me u zamku. Ja da se provučem kroz noge, on me uhvati za trup, a ja njega direkt šako u jaja ( nije to bilo baš jako, ali malo sam ga uvijedio ). Kako sam tad fasovo, kajš se još uvijek trese.
bull21

#17 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by bull21 »

Ne sjećam. :D
Mama me jednom udarila, zveknula šamar i to je to i to zbog laganja... Tata nikada digao ruke nije ni na mene ni na brata. A daleko sam od cvječke bio...
strong69

#18 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by strong69 »

Ja sam uvijek bio slab u verbalnim duelima. Stvari sam rjesavao tucom. Stalno sam se tukao. Bio sam problematican i druzio sam se sa ekipom sa K. Brda, poslije sam se vrzmao oko HZ i bio na dosta gostovanja jos kao maloljetnik.

Ovaj uvod pisem jer sam svugdje bio, svasta radio, izazivao sranja i nikad nisam dobio ozbiljnije batine sve do 26. godine i to kada sam se totalno smirio, zavrsio fakultet, poceo da radim i da prezirem nasilje i cudim se sebi kako sam mogao da budem takav kakav sam bio. Prijatelja je napala grupa momaka i ja sam bez razmisljanja uletio da mu pomognem. Njih je bilo desetak. Dobio sam takve batine da sam na kraju zavrsio u bolnici sa polomljenim nosom i jagodicnom kosti uz milion modrica po cijelom tijelu. Bio sam u bolnici par dana jer su mi radili operaciju jagodicne.
lajkujMe

#19 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by lajkujMe »

Vjerovali ili ne moje prvo pamcenje znaci bas prvo pamcenje je kad sam imao 3-3.5 godine ne vise. U vrticu me drugi klinac batinao iz bog zna kojeg razloga i znam da sam pao na pod i nos mi krvario i da je kasnije bila ogromna frka u vrticu kad mi se majka pojavila i vidila sta se desilo to jeste sjecam se ovoga:

Batine
Pod i krv
Masa odraslih se svadjaju (moja stara, njegovi starci i odgajatelji)

Lice ni ime tog malog ne pamtim niti lica ostalih ucesnika niti razlog marisanja samo znam da u taj vrtic vise nisam ni isao.
Šveđanin

#20 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by Šveđanin »

Ne sjećam se da su me roditelji ikad udarali. :-) Tata nije taj tip a još se bojao da neće biti kakva kazna, da se ja neću negdje izlanuti pa navući problem i sl. :D

A dok sam kao klinac bio u Bosni na odmoru, mama mi je par puta zavrtala uši i udarala šamare. Kući nikad....
JThomas

#21 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by JThomas »

strong69 wrote:Ja sam uvijek bio slab u verbalnim duelima. Stvari sam rjesavao tucom. Stalno sam se tukao. Bio sam problematican i druzio sam se sa ekipom sa K. Brda, poslije sam se vrzmao oko HZ i bio na dosta gostovanja jos kao maloljetnik.

Ovaj uvod pisem jer sam svugdje bio, svasta radio, izazivao sranja i nikad nisam dobio ozbiljnije batine sve do 26. godine i to kada sam se totalno smirio, zavrsio fakultet, poceo da radim i da prezirem nasilje i cudim se sebi kako sam mogao da budem takav kakav sam bio. Prijatelja je napala grupa momaka i ja sam bez razmisljanja uletio da mu pomognem. Njih je bilo desetak. Dobio sam takve batine da sam na kraju zavrsio u bolnici sa polomljenim nosom i jagodicnom kosti uz milion modrica po cijelom tijelu. Bio sam u bolnici par dana jer su mi radili operaciju jagodicne.
eh tako nekako.

ja sam generalno, sa vrlo malim prekidima i pauzama, bar jednom sedmično žestoko pijan sve od 16. godine i bar jednom zaglavim do sitnih sati. znamo svi kakvi se ljudi sreću u takvim situacijama i satima. i ja imam fin broj navijačkih gostovanja, vrlo daleko sam od redovnog na njima - ali tokom godina se nakupilo, jer to meni nije prolazna furka. a na kraju, i posao mi je ponekad vezan za ljude koji nisu baš najfiniji i najfinijih namjera.

e pa, iako stvarno nikad nisam tražio sranja, ni k'o tinejdžer ni sada, opet bi prije bilo za očekivati da mi se desi tamo nego - na basketu. tu sam zaradio jedinu šljivu ispod oka u životu.
swanfilter

#22 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by swanfilter »

Znaju Bosnje da gore nema marisane pa sacekaju godisnji da se kod nene i dede dođe ,, Eh, onda babo naplati cijelu skolsku godinu ... Nes Bosnju handriti ...
Zatamnjena stakla

#23 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by Zatamnjena stakla »

Nikad niko i ni za ikakve pare!
Šveđanin

#24 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by Šveđanin »

swanfilter wrote:Znaju Bosnje da gore nema marisane pa sacekaju godisnji da se kod nene i dede dođe ,, Eh, onda babo naplati cijelu skolsku godinu ... Nes Bosnju handriti ...
U velike se probleme može doći ako te uhvate da svoje dijete udaraš. I dalje to neki ljudi rade, ali govoriti o tome u javnosti.. big no no. :) Znam slučaj otac udario dijete tinejdžera, ovaj se naljutio, proradili hormoni, otišao u socijalnu pomoć pa napričao psihologu i ostalima svašta nešto i tačno i netačno.. Napravio ocu problem za 3 života...

Tako da pamet u glavu. :wink:
ZOCH

#25 Re: Sjecate li se prvih batina,one sto se pamte za cijeli zi

Post by ZOCH »

Onu starinsku da je bolje da te marisu petorica nego dvojica sam skonto sa 24 godine... Nikad da se namire govna :D A suplja sanerska, sta gledas, sta me ne volis, coki ga preko tola...
Post Reply