Slazem se skoro u svemu..jeste malo glupo porediti centra s krilom..ili playa sa cetvorkom..ali mi je bezze bilo otvoriti temu najbolja dvojka svih vremena ili nesto slicno...Kareem Abdul-Jabbar wrote:Dobar je Jordan, nema sta
I broj je jedan je u mnogim elementima igre, najbolja dvojka u kosarci definitivno!!Imao je sve sto publika voli...
Ali evo zasto meni nije najbolji igrac- ili mozda mogu reci Jordan je najbolji, samo je Magic ispred njega
:)
A razlog je-sto je Magic cinio ekipu boljom nego sto jeste, sto su igraci uz njega pruzali vise nego sto se ocekivalo od njih, dok je Jordan ovo tek shvatio u malo "poznijim" kosarkaskim godinama kada je poceo "upotrebljavati" ostale saigrace i kada su mu "fizikalije" za nijansu oslabile ( ali samo za nijansu), tj. kada je poceo dijeliti lopte-tada su i dosli oni silni prstenovi...
Ja ga se sjecam sa pocetka karijere-boze dragi-sta je taj covjek radio-nije padao na zemlju(ako se dobro sjecam odraz mu je 48 inch = 120cm iz mjesta)....
Sjecam ga se i sa olimpijade u LA kada se igrao sa tadasnjom Jugoslavijom (ma, sa svima) , a imao je tek dvadeset i jednu godinu...
A sjecam se i kada je nezasluzeno osvojio Slam Dunk Contest (na jednom od All Stars-a) pored Wilkins Dominic-a - koji je tada bio cak fizicki spremniji (ako je to bilo moguce:D) od Jordana (ali zvijezda je zvijezda
) (nesto kao onda kad Kukocu dodijelise nagradu za "najbolje" zakucavanje (na Yu All Staru pred rat) pored onog momka iz Zadra (cini mi se-Pecalja ili Bacalja ili nesto slicno)....
U svakom slucaju tesko je porediti igrace iz razlicitih epoha i igrace koji nisu igrali na istom mjestu u ekipi.....
Najbolja dvojka svih vremena - to je za mene Jordan
Kao igrac Magic mi je za nijansicu drazi:D
Al' Kareem je Kareem-statistika je na njegovoj strani:D
Al' da je Jordan tata- Tata je!!!
:D
Sto se tice jordana..uz njega su svi bili igraci..i Pippen..i Paxon..i B.J Amstrong..i Grant..i poslije..Kerr..Longley..Harper..Rodman..Kukoc..Wennington..i Phil Jackson je bio veliki trener..i Bullsi su bili velika ekipa..i kako On ode sve se to raspalo..pa nije ga bilo samo dvije godine pa Bullsi nisu osvojili nista..cini mi se 94 i 95 kad su Rocketsi sa Hakeemom protiv New Yorka uzeli 2 titule...
Mislim da se zadugo nece roditi takav igrac..ako sam propustio Kindzeta..Cosica..Tvrdica..Solmana..Praju..ako sam propustio Wilta..Kareema..onda nisam Michaela..zao mi je mladjih generacija kojima su uzori Bryanti..Iversoni..Shaqovi...