Dobar je Jordan, nema sta

I broj je jedan je u mnogim elementima igre, najbolja dvojka u kosarci definitivno!!

Imao je sve sto publika voli...

Ali evo zasto meni nije
najbolji igrac

- ili mozda mogu reci Jordan je najbolji, samo je Magic ispred njega

:)
A razlog je-sto je Magic cinio ekipu boljom nego sto jeste, sto su igraci uz njega pruzali vise nego sto se ocekivalo od njih, dok je Jordan ovo tek shvatio u malo "poznijim" kosarkaskim godinama kada je poceo "upotrebljavati" ostale saigrace i kada su mu "fizikalije" za nijansu oslabile ( ali samo za nijansu), tj. kada je poceo dijeliti lopte-tada su i dosli oni silni prstenovi

...
Ja ga se sjecam sa pocetka karijere-boze dragi-sta je taj covjek radio-nije padao na zemlju

(ako se dobro sjecam odraz mu je 48 inch = 120cm iz mjesta)....
Sjecam ga se i sa olimpijade u LA kada se igrao sa tadasnjom Jugoslavijom (ma, sa svima) , a imao je tek dvadeset i jednu godinu...
A sjecam se i kada je nezasluzeno osvojio Slam Dunk Contest (na jednom od All Stars-a) pored Wilkins Dominic-a - koji je tada bio cak fizicki spremniji (ako je to bilo moguce

:D) od Jordana (ali zvijezda je zvijezda

) (nesto kao onda kad Kukocu dodijelise nagradu za "najbolje" zakucavanje (na Yu All Staru pred rat) pored onog momka iz Zadra (cini mi se-Pecalja ili Bacalja ili nesto slicno)....
U svakom slucaju tesko je porediti igrace iz razlicitih epoha i igrace koji nisu igrali na istom mjestu u ekipi.....
Najbolja dvojka svih vremena - to je za mene Jordan
Kao igrac Magic mi je za nijansicu drazi

:D
Al' Kareem je Kareem-statistika je na njegovoj strani

Al' da je Jordan tata

- Tata je!!!