Najbolji kosarkas svih vremena?

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

edu

#1 Najbolji kosarkas svih vremena?

Post by edu »

Image

Navijem sat oko 02:00 (ujutro) i cekam Tatu da odere guzove Malone & co...

Nikad necu zaboraviti kad je Russel trknuo po cevape a Tata se vratio i sa slobodnih bacanja zabio za, meni se cini, 87 - 86.....5,2 sekunde do kraja..ruka je ostala u zraku..lebdjeti...

Nikad nisam vidio takvu eleganciju..kao kod Jordana...

Meni najbolji..ne znam za vas...
Brando

Post by Brando »

Image
Image
Image
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :D :D :D :D

ma apsolutni genijalac, najveci svih vremena, sta se noci izgubilo gledajuci kako se pise istorija :-D , sta bih dao da mogu pogledati snimke tekmi iz '91,'92,'93 :sad: o kojima sam samo slusao i nisam imao priliku gledati kao one poslije povratka '96 :-)

ima li to gdje nabaviti?
en_jackal

Post by en_jackal »

"M".J. samo ne taj kojeg vi spominjete......nego

MAGIC JOHNSON

"Few athletes are truly unique, changing the way their sport is played with their singular skills. Earvin "Magic" Johnson was one of them."

http://www.nba.com/history/players/john ... mmary.html
Toozla

Post by Toozla »

Magic je bio Magic ali moj glas ipak ide njegovom "zracnom" velicanstvu.

Michael The King!!!

Image
Stitch__

Post by Stitch__ »

STA VAM JE BA :-D

Image

niko se ne moze porediti sa wiltom

50 poena, 30 skokova po utakmici. to nikad nece biti !!! (da ne spominjem da je kao centar predvodio ligu u asistencijama jedne sezone!!)

Image

ima tu jos...100 poena u jednoj utakmici, u jednoj sezoni 48,5 minuta po utakmici, citavu sezonu nije ni sekundu proveo van parketa!! da ne spominjem sto NIKAD u karijeri nije napustio tekmu zbog 6 licnih :-)
Toozla

Post by Toozla »

Onda gledaj lafcino....vidis ga... :D :D :D

http://www.nba.com/jordan/
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Ma ja nešto više volim Delibašića, pa Petrovića, Divca, Varajića....

Šta ću kupujem samo domeće.... :)
Brando

Post by Brando »

jest da nije tema o tome ali moram malo o nasem dvoristu tj. ex-yugi pa i sire, nazalost nije imao dovoljno vremena da...pohara jos vise

No1.

Image
Image
Image
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Nije tema, ali je šteta ne spomeniti naše asove....

A pogotovo onih kojih nema...
Stari

Post by Stari »

:D nije tema :D al zasto ne spomenuti...slijdece
Kurtinaitis, Homichus, Marchulionis, Velters, Sabonis, osvajaci zlatne olimpijske medalje na OI Seul ´86....za SSSR...a svi redom LITVANCI ...nenadmasni ....pokraj njih se Drazen, Divac Kukoc i drustvo nazalost nisu naigrali kosarke....(ubjedljivo potuceni u finalu turnira)
Toozla

Post by Toozla »

Stari wrote::D nije tema :D al zasto ne spomenuti...slijdece
Kurtinaitis, Homichus, Marchulionis, Velters, Sabonis, osvajaci zlatne olimpijske medalje na OI Seul ´86....za SSSR...a svi redom LITVANCI ...nenadmasni ....pokraj njih se Drazen, Divac Kukoc i drustvo nazalost nisu naigrali kosarke....(ubjedljivo potuceni u finalu turnira)

bogme Stari, otisla memorija.... :D
'86 je bilo svjetsko u Spaniji...polufinale, minut prije kraja nasi vode 9 razlike...(Divac gubi loptu)...pusiona u produzetcima...
...Seul je bio '88....srebreni...
:D :D :D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Meni to nije mjerilo, dobrog igrača...Mi jesmo imali dobre košarkaše...Kako zaboraviti jednog Delibašića, i Dražena....
sanjanin

Post by sanjanin »

Litvanci su najjaca nacija u svijetu u kosarci. Da ih ne strpase u Sovjetski Savez 1945. godine niko im nista ne bi mogao. Sovjeti ih unazadise.

Toozla, zar je Divac igrao u repki 1986. godine? Zar on nije rodjen 1969. godine?

Po mom misljenju Litvanci ce u buducnosti biti sila kojoj niko nece moci nista.
Stari

Post by Stari »

Yeste toozla... u pravu si, hvala na ispravci... OI je bio 88-e...al nije velika izmjena Sovjetska(Litvanska) ekipa je bila manje vise...sjecas li se tog polufinala i zadnje trice od ukupno tri komada u roku od 57 sekundi...pucao je Valters iz okreta i od table "ulazi unutra"... :-) ....eh ko bi rekao da ce taj , tada debitant, Divac napraviti onakvu karijeru ...12 sekundi prije kraja on prima cistu loptu i radi "duplu" u :-) debitantskom nastupu .... pa mogao ju je baciti do plafona i nazad i proslo bi toliko vremena al on frajko hoce da dribla ...litvanskog beka....
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

:D samo da sebe dodam :D:D

Ovi svi gore igraci su bili mocna oruzja, ali ovo je atomska bomba :D:D
Sky-hook - jednostavno neodbranjivo :)

Kareem Abdul-Jabbar

When Kareem Abdul-Jabbar left the game in 1989 at age 42, no NBA player had ever scored more points, blocked more shots, won more MVP awards, played in more All-Star Games, or logged more seasons. His list of personal and team accomplishments is perhaps the most awesome in league history: Rookie of the Year, member of six NBA championship teams, six-time NBA MVP, two-time NBA Finals MVP, 19-time All-Star, two-time scoring champ, and a member of the NBA 35th and 50th Anniversary All-Time Teams.

Image
Toozla

Post by Toozla »

sanjanin wrote:Toozla, zar je Divac igrao u repki 1986. godine? Zar on nije rodjen 1969. godine?
Tad je jos bio mlad i "zelen"... :D

Petrović Dražen
Petrović Aleksandar
Divac Vlade
Čutura Zoran
Petranović Veljko
Mutapdžić Emir
Radović Zoran
Vranković Stojko
Radovanović Ratko
Arapović Franjo
Dalipagić Dražen
Cvjetičanin Danko (uvalio kos sa svoje polovine i dobio Ferrari-a)

http://www.ksj.org.yu/istorijat/Madrid-86.html
Toozla

Post by Toozla »

Stari wrote:Yeste toozla... u pravu si, hvala na ispravci... OI je bio 88-e...al nije velika izmjena Sovjetska(Litvanska) ekipa je bila manje vise...sjecas li se tog polufinala i zadnje trice od ukupno tri komada u roku od 57 sekundi...pucao je Valters iz okreta i od table "ulazi unutra"... :-) ....eh ko bi rekao da ce taj , tada debitant, Divac napraviti onakvu karijeru ...12 sekundi prije kraja on prima cistu loptu i radi "duplu" u :-) debitantskom nastupu .... pa mogao ju je baciti do plafona i nazad i proslo bi toliko vremena al on frajko hoce da dribla ...litvanskog beka....
...nikad to zaboraviti necu....mislio sam da cu fasovati infarkt u petnaestoj... :x :x :x
...nisam dva dana iz kuce izlazio...
Stari

Post by Stari »

FortunaBela wrote:
Meni to nije mjerilo, dobrog igrača...Mi jesmo imali dobre košarkaše...Kako zaboraviti jednog Delibašića, i Dražena....
mislis Dalipagica :D :? ili Petrovica
Kareem Abdul-Jabbar

Huh, brate, i Dalipagic je igr'o k'o zmaj!!!! :):):)

U ono doba-onakve fizikalije!!! 99cm iz mjesta skok!!! :shock::shock: :):)
Njega su jedinog cini mi se zvali od te generacije da se oproba u NBA-a --- to je bilo nesto u to doba :):)
Nije dzaba u Hall of Fame.... :):)
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Stari wrote:
FortunaBela wrote:
mislis Dalipagica :D :? ili Petrovica
I Dalipagić je dobar, ali ja sam mislila na Petrovića...
SHOCK

Post by SHOCK »

Mislim da je Michael Jordan ubjedljivo najbolji sportista svih vremena. Sjećam se one zadnje utakmice kada je u zadnjim sekundama šeste utakmice u Delta centru u Salt Lake City-ju bacio Bryona Russela i lagano poentirao za 85:84. U toj utakmici je postigao 45 koševa.
edu

Post by edu »

Sto se tice nasih prostora sjeca li se ko ovog covjeka...

Image

To mi je bila najdraza ekipa..Kukoc..Radja..Sretenovic..Perasovic..Tabak..meni se cini da je i Savic igrao z Jugoplastiku (ispravite ako grijesim)..Naglic..naravno covjek sa slike Dusko Ivanovic (kako je samo imao specifican sut...)..a sa klupe je sve vodio Bozidar Bozo Maljkovic...

Nazalost, nemam dovoljno godina da bih zapamtio Bosninu generaciju sa Kindzetom..Varajicem..ali samo cinjenica da su 79 osvojili Evropu govori dovoljno...

Ali kada govorimo o najboljem..znaci naj..naj..najboljem ( :D :D )..onda je to Tata..Michaeeeeeeeeeeeel Air Jooordan...

Image
Stari

Post by Stari »

Pa onomad 79-te je to bila poezija od kosarke Delibasic i Varajic su pucali i pogadjali (tad nije bilo trica a da ih je bilo rezultat bi bio ...hej :-) haj) Al ne treba zaboraviti ni Radovanovica ...njegov "horok sut" (ili sky-hook na modernom jeziku) to je bilo nesto u klasi odmah iza Jabbarove(on je stvano bio najbolji svih vremena sto se tice te vrste suta)....Kad Radovanovica krene "horok" taj ga nije masio ni preko Tkacenka ni preko Cosica ni preko Sabonisa....Yebalo ga je jedino to sto nije znao dati kos iz slobodnih bacanja ...pa da se na glavu nasadis....al u igri je bio fenomenalan....jedan od najboljih balkanskih teskih centara svih vremena.
Fair Life

Post by Fair Life »

FortunaBela wrote:Nije tema, ali je šteta ne spomeniti naše asove....

A pogotovo onih kojih nema...
RADIVOJE KORAC
Kareem Abdul-Jabbar

:D Dobar je Jordan, nema sta :)
I broj je jedan je u mnogim elementima igre, najbolja dvojka u kosarci definitivno!! :) Imao je sve sto publika voli... :)
Ali evo zasto meni nije najbolji igrac :) - ili mozda mogu reci Jordan je najbolji, samo je Magic ispred njega :):)
A razlog je-sto je Magic cinio ekipu boljom nego sto jeste, sto su igraci uz njega pruzali vise nego sto se ocekivalo od njih, dok je Jordan ovo tek shvatio u malo "poznijim" kosarkaskim godinama kada je poceo "upotrebljavati" ostale saigrace i kada su mu "fizikalije" za nijansu oslabile ( ali samo za nijansu), tj. kada je poceo dijeliti lopte-tada su i dosli oni silni prstenovi :)...
Ja ga se sjecam sa pocetka karijere-boze dragi-sta je taj covjek radio-nije padao na zemlju :D (ako se dobro sjecam odraz mu je 48 inch = 120cm iz mjesta)....
Sjecam ga se i sa olimpijade u LA kada se igrao sa tadasnjom Jugoslavijom (ma, sa svima) , a imao je tek dvadeset i jednu godinu...
A sjecam se i kada je nezasluzeno osvojio Slam Dunk Contest (na jednom od All Stars-a) pored Wilkins Dominic-a - koji je tada bio cak fizicki spremniji (ako je to bilo moguce :-):D) od Jordana (ali zvijezda je zvijezda :D) (nesto kao onda kad Kukocu dodijelise nagradu za "najbolje" zakucavanje (na Yu All Staru pred rat) pored onog momka iz Zadra (cini mi se-Pecalja ili Bacalja ili nesto slicno)....

U svakom slucaju tesko je porediti igrace iz razlicitih epoha i igrace koji nisu igrali na istom mjestu u ekipi.....

Najbolja dvojka svih vremena - to je za mene Jordan :D

Kao igrac Magic mi je za nijansicu drazi :D:D

Al' Kareem je Kareem-statistika je na njegovoj strani :D:D

Al' da je Jordan tata :D - Tata je!!! :D:D
Post Reply