Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
đana wrote:Šta sad da radim, znam da sam trebala sve to provjeriti na servisu prije kupovine al smo mu vjerovali na riječ samim tim što je on državni službenik i dao nam je garanciju na vozilo?
Prijava ga zbog prevare i posjeti advokata.
Ako te neko zeli prevariti provjera to nece pomoci jer postoji 1000 nacina. Pogotovo kod polovnog auta. Provjeriti svaki sklop nije moguce. Pregledaj auto i dokumentaciju koja je dosla sa autom... Generalno moras dokazati da je znao da auto ima vise km nego sto je on naveo (tj. da te je zaveo koliko ima na satu.
Ne brini nista, ne znam koliki je iznos u pitanju, ali probaj ovako:
-Reci mu da to auto ne zelis i da ces mu vratiti uz prisustvo policije i predati kljuceve, a nakon toga zovnuti novinare i uputiti zapisnik i informaciju o svemu, novinama, kao i instituciji u kojoj radi... vidjet ces kako ce nastupiti promjena ponasanja
Ako nije tajna, koje je vozilo i koliko je novaca bilo?
đana wrote:Šta sad da radim, znam da sam trebala sve to provjeriti na servisu prije kupovine al smo mu vjerovali na riječ samim tim što je on državni službenik i dao nam je garanciju na vozilo?
Prijava ga zbog prevare i posjeti advokata.
Ako te neko zeli prevariti provjera to nece pomoci jer postoji 1000 nacina. Pogotovo kod polovnog auta. Provjeriti svaki sklop nije moguce. Pregledaj auto i dokumentaciju koja je dosla sa autom... Generalno moras dokazati da je znao da auto ima vise km nego sto je on naveo (tj. da te je zaveo koliko ima na satu.
Pa na satu i piše da je prešao 199 000 hiljada, to je i tvrdio da je 100% ispravno... al u servisu kojem sam radila dijagn. na pređenu kilometražu pokazuje suprotno tj. da je auto prešlo skoro 700 000 hiljada..
milojicabrzi wrote:Ne brini nista, ne znam koliki je iznos u pitanju, ali probaj ovako:
-Reci mu da to auto ne zelis i da ces mu vratiti uz prisustvo policije i predati kljuceve, a nakon toga zovnuti novinare i uputiti zapisnik i informaciju o svemu, novinama, kao i instituciji u kojoj radi... vidjet ces kako ce nastupiti promjena ponasanja
Ako nije tajna, koje je vozilo i koliko je novaca bilo?
Nije tajna, radi se o vozilu golf 5 2007 god. 11 500 km
odi na drugi servis nek ga prikljuce na kompic i nek iscitaju .........nicu ni ti kompjuteri tako pouzdani osim toga 2 rezultata su 2 rezultata ........imas li sliku od tog auta , koji je to krs , ako je preslo 700000 km ..........
graue_maus wrote:odi na drugi servis nek ga prikljuce na kompic i nek iscitaju .........nicu ni ti kompjuteri tako pouzdani osim toga 2 rezultata su 2 rezultata ........imas li sliku od tog auta , koji je to krs , ako je preslo 700000 km ..........
Kao novo izgleda, a provjeru i jesam radila na dva servisa, iz razloga što nisam mogla vjerovati i mislila sam da je došlo do neke greške.. što se pokazalo da nije..
Umalo popisivac wrote:A ti boga. Pa malo mi je tesko vjerovati da je auto iz 2007. toliko prevalilo. Otidji ti na dijagnostiku negdje drugo pa vidi sta ce ti i ti reci.
Ako je bijeli, tamno plavi ili antracit crna, lako moze biti MUP-ovo vozilo, jer su MUP i institucije imale Golfove 5 bas tamo 2007. i 2008.
Provjeri u CIPS-u da li je auto iz uvoza i ko je prethodni vlasnik. Ako je sluzbeno vozilo koje je on otkupio, morao je znati stvarnu kilometrazu, a to i mirise na sluzbeno vozili po kilometrazi, sa 100 000 km godisnje ili oko 270 km dnevno. Moguce da je u sistemu i da se ocitava upravo zato sto MUP i institucije odrzavaju vozila u ovlastenim servisima. Ako se to ispostavi, samo mu reci da vracas vozilo, da vrati pare u roku 24 sata ili pises njegovom sefu, Uredu za prituzbe kao i svim medijima.
graue_maus wrote:odi na drugi servis nek ga prikljuce na kompic i nek iscitaju .........nicu ni ti kompjuteri tako pouzdani osim toga 2 rezultata su 2 rezultata ........imas li sliku od tog auta , koji je to krs , ako je preslo 700000 km ..........
Kao novo izgleda, a provjeru i jesam radila na dva servisa, iz razloga što nisam mogla vjerovati i mislila sam da je došlo do neke greške.. što se pokazalo da nije..
To da je auto ko nov je za tebe dobra stvar ocigledno prodaju dobro "pripremio". Znaci zamjenio gumice, istrosenu kozu, itd, itd... Auto poslikajte, prijavite prevaru, ... U biti prije prijave posljite sve skupa pajdi da razmisli jos jednom...
Ako je bijeli, tamno plavi ili antracit crna, lako moze biti MUP-ovo vozilo, jer su MUP i institucije imale Golfove 5 bas tamo 2007. i 2008.
Provjeri u CIPS-u da li je auto iz uvoza i ko je prethodni vlasnik. Ako je sluzbeno vozilo koje je on otkupio, morao je znati stvarnu kilometrazu, a to i mirise na sluzbeno vozili po kilometrazi, sa 100 000 km godisnje ili oko 270 km dnevno. Moguce da je u sistemu i da se ocitava upravo zato sto MUP i institucije odrzavaju vozila u ovlastenim servisima. Ako se to ispostavi, samo mu reci da vracas vozilo, da vrati pare u roku 24 sata ili pises njegovom sefu, Uredu za prituzbe kao i svim medijima.
100% je preprodao rashodovano službeno auto kojeg je kupio za smiješne novce.
Ako u ugovoru piše kilometraža, na sudu ga vrlo lako možeš dobiti.
A zašto da ne, objavi negdje cijelu priču, sa punim imenima.
Hemera wrote:trebala si to sve provjeriti prije kupovine
ovako poslije nema nikakve svrhe i suštine
osim ako se ne misliš sa njim ganjati do iznemoglosti
Ima ima, samo zaprijeti da ces sve objaviti, ako treba prodaj auto za koliko mozes, halali novce, ali ga poderi da izgubi obraz za cijeli zivot.
Hemera wrote:trebala si to sve provjeriti prije kupovine
ovako poslije nema nikakve svrhe i suštine
osim ako se ne misliš sa njim ganjati do iznemoglosti
Ima ima, samo zaprijeti da ces sve objaviti, ako treba prodaj auto za koliko mozes, halali novce, ali ga poderi da izgubi obraz za cijeli zivot.
jebe se njemu za obrazom odavno,
jer da mu je stalo,
ne bi se sluzio ovim prevarama
milojicabrzi wrote:Jeste dok je sve "pod tepihom" pa ne dodje do javne blamaze, vjeruj, moze se za ovo letiti s posla, ako je rukovodilac ustao na lijevu nogu
Ako je u pitanju inspektor u MUP-u onda mu reci da ces ga prijaviti unutrasnjoj kontroli MUP-a ukoliko ti ne vrati novac a plus mu reci i da ces ga tuziti za prevaru pa ces vidjeti promjenu price. Mada mi je to previse kilometara za to godiste pa cak i da je sluzbeno vozilo.
Ako je stvarno toliko presao onda je za respekt jer to nije mala stvar, pogotovo ova novija vozila.
Nevezano za "inspektora"
Fascinantno je koliko raja nasjeda na podatke o kilometrazi uvezenih polovnjaka. Dovoljno je vidjeti cijene polovnih auta na najvecim evropskim internet oglasnicima (autoscout24, mobile) i onda te cijene uporediti sa autima istog tipa, godista i "kilometraze" u bih. oglasima. Ovi uvezeni u BiH ispadnu jeftiniji, cak i sa placenim porezom, carinskom evidencijom, homologacijom, transportom. A nijedan nije presao vise od 143.000 km.
Po racunici ispada da je ovo auto prelazilo cca 8000 KM mjesecno, odnosno oko 270 KM dnevno.
Jeste puno, ali nije nemoguce, znam sluzbena auta koja toliko prelaze.
Ovi golfovi cesto se koriste kao vozila u pratnji funkcionera, pa cesto voze svakodnevno na relacijama Sarajevo-Mostar, Sarajevo-Banja Luka, pa nakucaju 300-400 km dnevno.
Hajde napisi gdje ovaj radi, moze i na PP, pa ce mozda biti jasnije.
đana wrote:E ovako, da sa vama podijelim svoj problem koji se dogodio prije nekoliko dana..kakvu mi mafiju imamo to je za nepovjerovati!
Ispričat ću vam ukratko:
U pitanju je kupovina auta od jednog inspektora, vjerujući mu na riječ i garanciju koju je davao na sve moguće se pretvotilo u pravu noćnu moru... Auto sam vidjela na oglasu( Pika-a) svidjelo mi se i dog. smo da lično pogledamo auto.. Ono što mene najviše zanimalo u vezi auta jest bila ta pređena kilometraža, jer sve drugo sam vidjela putem oglasa i to je ok..Zbog neke svoje sigurnosti odvezla sam auto da se uradi mali servis, gdje sam uradila i dijag. na pređenu kilometražu.. auto na kojem piše da je prešao 199 000 hiljada kilom. je u stvarnosti prešao skoro 700 000 hiljada kilometara.. gdje sam se naprosto šokirala...
Nazvala sam dotičnog gos. i saopštila da auto koje mi je prodao za otpada... i da ću ga naravno vratiti a on meni moj novac.. jer takav je bio dog. al on sad mene napada kao vidjela si auto, šta hoćeš što nisi gledala i tako te proste priče.. još mi sad prijeti....
Šta sad da radim, znam da sam trebala sve to provjeriti na servisu prije kupovine al smo mu vjerovali na riječ samim tim što je on državni službenik i dao nam je garanciju na vozilo?
Vjerovali mu na rijec? Ne mogu da vjerujem da u bih jos uvijek postoje tako naivni ljudi. Ko vam je kriv. trpite sad.
Pet do trinest wrote:Ne branim uopste ovog inspektora ali ko joj je kriv sto odmah kao sav normalan svijet sto uzma preko oglasa nije otisla u servis da sve provjeri?On moze reci da ga nikad nije vozio da se spoji na tu kilometrazu ako je stvarno toliko presao i sta onda?
Nadam se da ce doci i kod nas vrijeme, kada ce se vracanje kilometraze tretirati kao krivicno djelo krivotvorenja isprave, a i proizvodjaci napraviti opcije na vozilima, da vracanje bude tako komplicirano, da se ne isplati.
Nije to tako skupa opcija, kod svih ovih wirelesa i elektronike, da se kilometraza utvrdjuje i cuva na vise mjesta (tehnicki pregledi itd.) i da se moze dobiti na zahtjevu uz nadoknadu od npr. 20 KM iz te baze.