Pa nisi to napisao. Ali nije bio bitan Bajernu kao sto je recimo danas jedan Lahm, koji ne ispada iz tima. Čovjek je bio u cas u timu, ustali se, pa op opet u rotaciju upadne. Svaka čast, dobar igrač, ali ne i igrač poput Papeta. Reci da je imao bolju karijeru je ok, da je igrao bolje od njega nije. Isto tako je i sa Džekom.hrasno38 wrote:Gdje sam to napisao?oridjidji wrote:Garant je Salih bio ugrađen u te uspijehe kao prvi strijelachrasno38 wrote: Ne zato sto je bi clan Bayerna nego sto je sa Bayernom kao clan prvih 11 bio prvak Evrope i klupski prvak svijeta. Vidio sam na onoj temi da je neko spomenuo Krkica sto nema veze sa pamecu. Svi ovi igraci koji su nabrojani su bili debelo ugradjeni u te uspjehe ili kao najbolji igraci ili kao najbolji strijelci a Krkic je pola svoje fudbalske karijere proveo na klupi. Haseta sam stavio na 4 mjesto iako nema nekih klupskih uspjeha iz razloga sto se takav fudbalski boem vise nije rodio na nasim prostorima i to kazem kao navijac Zelje. Ono sto je on mogao sa loptom to Pape nije mogao u svojih 10 zivota. Naravno sve te igrace moramo posmtrati kroz vremenske distance u kojima su igrali jer kada sad kazemo da je Miske trom i spor onda bi sada Pape bio medju najtromijim igracima na svijetu.
Najbolji igrac BiH svih vremena
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
oridjidji
#26 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
-
palermo
#27 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Pa znaš kako, ako je samo to kriterij, onda je recimo Pjanić bolji fudbaler od Džeke. Ali moraš tu dodati i one druge elemente, npr. ambiciju, ne možeš biti najbolji igrač a pri tome ostati stalno u komfornoj zoni bez želje da se suočavaš sa novim rizicima. A to recimo sada, po mom mišljenju, Pjanke radi.cindrlimindrli wrote:
Tesko je to vagati, meni su obojica podjednako dragi ljudi, dobro Edin malo vise, ali kad bi Edin znao napraviti
s loptom ono sto je znao Pape on bi danas bio Ibrahimovic.
Inače, i Baka je znao sa loptom što i Pape, ali nije to dovoljno....
-
palermo
#28 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Ne možeš porediti Hasana sa Džekom, barem ako hoćeš da je kriteriji koju je ko ulogu imao ko u timu. Ako je to kriterij, onda Džeki niko ne može opepeliti, glavni igrač Wolsfburga-titula, jedan od glavnih igrača Citija u drugoj tituli, eto čak da zanemarimo onaj gol QPR-u.oridjidji wrote:
Pa nisi to napisao. Ali nije bio bitan Bajernu kao sto je recimo danas jedan Lahm, koji ne ispada iz tima. Čovjek je bio u cas u timu, ustali se, pa op opet u rotaciju upadne. Svaka čast, dobar igrač, ali ne i igrač poput Papeta. Reci da je imao bolju karijeru je ok, da je igrao bolje od njega nije. Isto tako je i sa Džekom.
To bolje je igrao je vrlo fluidan argument. Pape je bio veliki igrač, ali reći bolje je igrao.....tanko zvuči.
-
cindrlimindrli
#29 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Jbg, ti k'o da namjerno povlacis neke skakljive paralelepalermo wrote:Pa znaš kako, ako je samo to kriterij, onda je recimo Pjanić bolji fudbaler od Džeke.
Ja se nadam da Edin ne prati ovaj forum, Miralem jeste bolji igrac od njega.
palermo wrote:Inače, i Baka je znao sa loptom što i Pape, ali nije to dovoljno....
Last edited by cindrlimindrli on 14/07/2014 17:00, edited 1 time in total.
- House
#30 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Džeko
zatvori temu
zatvori temu
-
palermo
#31 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Baka nije znao.....ih.....cindrlimindrli wrote:
...nije znao.
Al baka je opet nešto drugo, ima priča o Baki (istinita).....kad je prešao u hajduk, nije došao na neki od treninga, i Tito Kirigin tadašnji predsjednik Hajduka došao do njega i kaže mu, nastaviš li tako, kaznit ćemo te novčano....a Baka ga pogleda ispod oka i kaže mu, pa jadan ne bio, znaš li ti da ja tek trošim pare od dede, a ti ćeš mene novčano kazniti
mogla bi se otvoriti tema o fudbalerima koji nisu opravdali svoj bogomdani talenat....recimom Baka ili Semir Tuce...rekao bih da i Haris Škoro spada u tu grupu...
- Šibicar
#32 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Jebiga,kod nas ljudi kad kažu bolje je igrao misle bolje je driblao ili ti ga baratao loptom.palermo wrote:Ne možeš porediti Hasana sa Džekom, barem ako hoćeš da je kriteriji koju je ko ulogu imao ko u timu. Ako je to kriterij, onda Džeki niko ne može opepeliti, glavni igrač Wolsfburga-titula, jedan od glavnih igrača Citija u drugoj tituli, eto čak da zanemarimo onaj gol QPR-u.oridjidji wrote:
Pa nisi to napisao. Ali nije bio bitan Bajernu kao sto je recimo danas jedan Lahm, koji ne ispada iz tima. Čovjek je bio u cas u timu, ustali se, pa op opet u rotaciju upadne. Svaka čast, dobar igrač, ali ne i igrač poput Papeta. Reci da je imao bolju karijeru je ok, da je igrao bolje od njega nije. Isto tako je i sa Džekom.
To bolje je igrao je vrlo fluidan argument. Pape je bio veliki igrač, ali reći bolje je igrao.....tanko zvuči.
-
cindrlimindrli
#33 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Bolan palermo ne zajebaji, mislim da ti ni Baka onakav mahnit kakav jeste ne bi nikad potvrdio da je znao igrati
lopte k'o Safet.
lopte k'o Safet.
- Havatar
#34 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Dobar je naslov a sad sto je kod nekih najatraktivniji igrac najbolji igrac to je druga stvar.
- emigrazione
#35 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Legendarni igrac FKS i trenutni selektor je najveci svih vremena i jos treba puno vode Miljackom da protece da se neko moze porediti s njim...
-
palermo
#36 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Znao je bolan , ali to što je znao lopte kao Pape ne znači da Pape nije bio veći igrač.cindrlimindrli wrote:Bolan palermo ne zajebaji, mislim da ti ni Baka onakav mahnit kakav jeste ne bi nikad potvrdio da je znao igrati
lopte k'o Safet.
-
palermo
#37 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Boljevicious wrote: E Bajevića se ne sjećam skoro nikako, nešto malo kao kroz maglu...
Je li fakat bolje igrao glavom od Husrefa?
Bez zezanja sad, Husref jest bio tanak s tehnikom i nije znao ništa s loptom uraditi, ali zato je glavom bio nevjerovatan.
Dobar je bio Husref
-
cindrlimindrli
#38 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
I mislim da je u uvodnom postu neopravdano izostavljen Ibrahimovic, to sto nije igrao za nas ne znaci da nije
nas covjek. Red bi bio, ako nista radi babe Sefika.
nas covjek. Red bi bio, ako nista radi babe Sefika.
- House
#40 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
emigrazione wrote:Legendarni igrac FKS i trenutni selektor je najveci svih vremena i jos treba puno vode Miljackom da protece da se neko moze porediti s njim...
-
oridjidji
#41 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Pricamo o vremenu na terenu i dobrim igrama. Džeko nije bio konstantan, niti na terenu čest kao recimo Jaja Ture. Inače da je bio konstanta u napadu, bio bi prva napadačka opcija u timu Sitija a ne treca, a mi Bosanci nebi brigu brinuli i posipali pepeo ni po Mančiniju ni po Pelegriniju.palermo wrote:Ne možeš porediti Hasana sa Džekom, barem ako hoćeš da je kriteriji koju je ko ulogu imao ko u timu. Ako je to kriterij, onda Džeki niko ne može opepeliti, glavni igrač Wolsfburga-titula, jedan od glavnih igrača Citija u drugoj tituli, eto čak da zanemarimo onaj gol QPR-u.oridjidji wrote:
Džeko je bio najbolji igrač Volfsburga, ne zahvaljujući samo njegovim igrama, već i igri Grafitea i Misimovića koji nikada bolje nisu igrali u karijeri. Da je Džeko glavni igrač Sitija to bi se vidjelo i na njegovoj minutaži u timu, a to nije tačno.Bitan jeste, glavni igrač Sitija nije.
Da se tako gleda učinak u timu, čiji je go za koju pobjedu bio bitan, onda Tureovi golovi ove sezone nebi imali svrhu, a on ih je ko veznjak dao više od Džeke.
-
palermo
#42 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Neozbiljno ti brate ovo. Kažeš, nije mi Džeko simpatičan, i onda te poptpuno razumijem. I sve je ok.oridjidji wrote:
Pricamo o vremenu na terenu i dobrim igrama. Džeko nije bio konstantan, niti na terenu čest kao recimo Jaja Ture. Inače da je bio konstanta u napadu, bio bi prva napadačka opcija u timu Sitija a ne treca, a mi Bosanci nebi brigu brinuli i posipali pepeo ni po Mančiniju ni po Pelegriniju.
Džeko je bio najbolji igrač Volfsburga, ne zahvaljujući samo njegovim igrama, već i igri Grafitea i Misimovića koji nikada bolje nisu igrali u karijeri. Da je Džeko glavni igrač Sitija to bi se vidjelo i na njegovoj minutaži u timu, a to nije tačno.Bitan jeste, glavni igrač nije.
Da se tako gleda učinak u timu, čiji je go za koju pobjedu bio bitan, onda Tureovi golovi ove sezone nebi imali svrhu, a on ih je ko veznjak dao više od Džeke.
Al u ovoj priči ti argumenti koje si iznio nikako ne piju vode. Što bi se reklo nisu komaptibilni sa temom
-
Struja__
#43 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Jel to ivica osim bosnjak al sam ja nesto pogresno skonto?hrasno38 wrote:Nisam ja kriv sto su Bosnjaci najbolji igraci BiH. Pogledaj malo uspjehe Bake, Bajevica, Osima pa ces skontati. Nisam ovo postavljao po leprsavosti igre jer bar sto se mene tice tu je Hase No1 pa onda rame uz rame idu Pape, Osim i Baka.animals wrote:A Osim, Sliskovic...ili ti biras najboljeg Bosnjackog igraca..
- cyprus
#44 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Papeta ni Haseta nisam gledao pa ne mogu ništa tvrditi... Uostalom malo je teško poredit fudbal koji su oni igrali i ovaj koji se igra danas...
Od ovih koje sam gledo, Edin Džeko - nemam dileme, iako ima igrača koji su mu blizu... Salihamidžić jeste negdje pri vrhu, ali ne može on samo na osnovu činjenice da mu je klub osvojio Ligu prvaka biti broj 1... Znači, ako naredne sezone Man City to uradi (nije nemoguće), tek onda se Džeko može smatrati najboljim?
Od ovih koje sam gledo, Edin Džeko - nemam dileme, iako ima igrača koji su mu blizu... Salihamidžić jeste negdje pri vrhu, ali ne može on samo na osnovu činjenice da mu je klub osvojio Ligu prvaka biti broj 1... Znači, ako naredne sezone Man City to uradi (nije nemoguće), tek onda se Džeko može smatrati najboljim?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#45 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Pa o Baljic je osvojio LP i to sa najvecim klubom, onda bi i on trebao u tu konkurenciju. Zanemaricemo koliko je igraoSalihamidžić jeste negdje pri vrhu, ali ne može on samo na osnovu činjenice da mu je klub osvojio Ligu prvaka biti broj 1
- art vandeley
#46 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Safet Susic Pape ...najbolji svih vremena i to je vec prezvakana prica...
Zvakanje se eventualno moze prebaciti na najboljeg reprezentativca BiH i tu moj glas ide za Hasana Salihamidzica...
Zvakanje se eventualno moze prebaciti na najboljeg reprezentativca BiH i tu moj glas ide za Hasana Salihamidzica...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#47 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Sto to nije uradio ni na jednom svjetskom od dva a niti na evropskom prvenstvu. Prijateljska utakmica i takmicarska nebo i zemlja.
- Maharadza
#48 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
kRaj pRiče!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#49 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Pa majku mu pocnite citati sta pise. Hase je tu iz postovanja prema onome sto je znao sa loptom i sto Pape i ni jedan igrac vise ne bi naucio za svojih jos 5 karijera. Ne po onome sto je osvojio nego po onome sta je znao sa loptom da uradi na terenu u zvanicnoj fudbalskoj utakmici!!!!palermo wrote:Bajevića ???? Pa moj dobri čovječe, znaš ti da je Duško satrao popa u Grčkoj i nije otišao u zatvor. Tolika je on legenda tamo bio.hrasno38 wrote:Nisam ja kriv sto su Bosnjaci najbolji igraci BiH. Pogledaj malo uspjehe Bake, Bajevica, Osima pa ces skontati. Nisam ovo postavljao po leprsavosti igre jer bar sto se mene tice tu je Hase No1 pa onda rame uz rame idu Pape, Osim i Baka.animals wrote:A Osim, Sliskovic...ili ti biras najboljeg Bosnjackog igraca..
Dakle, pošto sam gledao dosta ovih igrača što se pominju, moja lista bi bila
1-2 , Prvo i drugo mjesto dijeleSafet Sušić i Duško Bajević.....obojicu sam gledao, obojica bili virtuozi fudbalske igre. pape je svojim igrama ostavio trag u reprezentaciji Jugoslavije, proglašen najboljim igračem PSG-a, ko ga je gledao zna da je bio od onih koji je rođen da igra fudbal. Mane su mu bile što baš nije imao neki pobjednički mentalitet, u odlučnim utakmicama nije blistao (imao je i takvih, ali govorim općenito).....uglavnom veliki igrač
Duško, elegancija, tehnika, liderstvo. Još dosada nisam vidio igrača koji je igrao glavom kao Duško. jednom ga je Dinamo pozvao da im igra kao gost protiv Nacionala iz Urugvaja (oni bili tada prvaci Južne amerike)...Duško sa vrha šesnaest zabio gol glavom u rašlje, ovi pomahnitali.....
Sad dalje ne bih, Baka je bio ogroman talenat, Tuce, Škoro,Paja Pašić takođe.....onda igrači koji su više radom nego ogromnim talentom postali veliki igrači, to su recimo primjeri Vaha, Baždarević.....i
E, sad Edin Džeko, uvjeren sam da ima šansu da bude najboljji igrač svih vremena BiH. Najveća karijera, planetarna popularnost, ambiocioznost, liderstvo, sposbnost da postiže golove u važnim utakmicama.....samo zlonamjerni ljudi mogu reći da se već u ovom trenutku Džeko ne nalazi među najboljim fudbalerima biH svih vremena, a pred njim je još nekoliko godina karijere.
Ima se ovome još dodati.
Nije mi jasno po kojem kriterijumu se Asim Ferhatović ubraja u najbolje ? Ograđujem se, nisam ga gledao, ali koja je to karijera iza njega. A ako će argument biti, e kako je Asim glizao, onda bih i ja mogao reći, e kako je kulje Vladić slao lopte....
- muha_sa
#50 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
-Pele Maradoni, ja sam najbolji svih vremena
-Maradona Peleu, bjež ba, ja sam za tebe Safet Sušic Pape.
-Maradona Peleu, bjež ba, ja sam za tebe Safet Sušic Pape.