Najbolji igrac BiH svih vremena
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1 Najbolji igrac BiH svih vremena
Evo da ne kvarimo ostale teme ovdje mozemo razmjenjivati misljenja o najboljem igracu BiH svih vremena. Evo ja cu poceti sa njih par
1. HASAN SALIHAMIDZIC
Igrao u: FK Turbina, Velez, Hamburg (72/19), Bayern (234/31), Juventus (61/7), Wofsburg (15/3) i zavrsio karijeru u 35 godini
Za A reprezentaciju BiH odigrao 42 utakmice i postigao 6 golova. Oprsotio se od reprezentacije 6 godina prije kraja igracke karijere.
Titule i priznanja:
Osvajač Bundeslige: 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2004–05, 2005–06 (FC Bayern München)
Osvajač Njemačkog kupa: 1999–2000, 2002–03, 2004–05, 2005–06 (FC Bayern München)
Klupski prvak Evrope: 2001 (FC Bayern München)
Klupski prvak svijeta: 2001 (FC Bayern München)
2. EDIN DZEKO
Igrao u: FK Zeljeznicar (40/5), FK Teplice (43/16), Wolfsburg (111/66), Manchester City (99/40)
Za A reprezentaciju BiH odigrao 61 utakmicu i postigao 35 golova. najbolji stijelac BH reprezentacije.
Titule i priznanja:
* Najbolji strani igrač češke lige.
* 8 nominacija u timu kola u Prvoj češkoj ligi.
* Drugi najbolji strijelac češke lige.
* Proglašen za najboljeg napadača jesenjeg dijela njemačke Bundeslige (2007/2008) od strane njemačkog internet portala sportal.de.
* Sa VfL Wolfsburgom u sezoni 2008/09. osvojio prvenstvo, postigavši 26 golova, čime je postao drugi strijelac lige.
* Izabran od njemačkih profesionalaca za najboljeg igrača Bundeslige u 2009. godini[4].
* Najbolji strijelac DFB-Pokala 2008/2009.
* Drugi strijelac kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. sa 9 golova.
* Najbolji strijelac Bundeslige sa 22 gola u sezoni 2009/2010.
* najbolji igrač Wolfsburga svih vremena
* Osvojio engleski FA Cup s Manchester Cityjem u sezoni 2010/2011.
* Prvak Premier lige sa MC 2012 i 2014
* Pobjednik liga kupa 2014
* Ucesnik SP 2014 sa ucinkom od 1 gola.
3. SAFET SUSIC
Igrao u: FK Krivaja, FK Sarajevo (221/85), PSG (343/85), Red Star (17/3).
Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 54 utakmice i postigao 21 gol. Ucesnik dva svjetska i jednog Evropskog prvenstva sa ucinkom od 1 gola.
Titule i Priznanja:
* Šampion Francuske 1986. godine sa Paris Saint-Germain
* Drugo mjesto u šampionatu Francuske 1989. godine sa Paris Saint-Germain
* Pobjednik Kupa Francuske 1983. godine sa Paris Saint-Germain
* Finalista Kupa Francuske 1985. godine sa Paris Saint-Germain
* Drugo mjesto u šampionatu Jugoslavije 1980. godine sa ekipom Sarajeva
* Najbolji igrač i najbolji strijelac šampionata Jugoslavije u sezoni 1979-80 sa ekipom Sarajeva (17 golova)
* U listi 10 najboljih evropskih igrača 1979. godine prema najelitnijem fudbalskom časopisu "France Football"
* Izabran kao najbolji strani igrač u šampionatu Francuske 1983. godine
* Izabran kao najbolji igrač Bosne i Hercegovine u zadnjih 50 godina (UEFA Hall of Fame) u 2003. godini
* Izabran kao najbolji igrač u historiji Paris Saint-Germain prema najelitnijem fudbalskom časopisu "France Football" od 5. februara 2010. godine
* Izabran kao najbolji strani igrač koji je ikada igrao u šampionatu Francuske prema najelitnijem fudbalskom časopisu " France Football" od 28. augusta 2012. godine
4. ASIM FERHATOVIC HASE
Igrao za: FK Sarajevo (422/198), Fenerbahçe SK (9/0).
Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 1 utakmicu.
Titule i priznanja:
* U prvenstvenoj sezoni 1963/64. bio je najbolji strijelac Prvenstva Jugoslavije sa 19 golova
* Najveci stadion u BiH nosi njegov naziv
5. MEHMED BAZDAREVIC
Igrao u: FK Zeljeznicar (229/22), FC Sochaux (308/20), Nîmes (32/0), Étoile Carouge (6/0).
Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 54 utakmica i postigao 4 gola. Za reprezentaciju BiH odigrao 11 utakmica.
Titule i priznjanja:
1978 - Vice-prvak Juniorskog Evropskog prvenstva sa Jugoslavijom
1979 - Prvak Juniorskog Evropskog prvenstva sa Jugoslavijom
1984 - Bronzana medalja na Ljetnim olimpijskim igrama sa reprezentacijom Jugoslavije
1985 - Vice-prvak Jugoslavije sa FK Željezničarom
1985 - Polufinale kupa UEFA sa FK Zeljeznicar
1985 - Izabran u UEFA Dream Team
1985, 1986 - Najbolji igrač Jugoslavije
1989 - Najbolji strani igrač Francuske 1. lige
e eto za pocetak i za konstruktivnu razmjenu misljenja. Ima sasvim sigurno jos igraca ovdje koji bi se mogli ubaciti u konkurenciju. Vaha Halilhodzic koji je dva puta bio najbolji strijelac Francuske i jednom prvak Francuske. Meho Kodro koji je igrao za barcelonu i Elvir Baljic koji je igrao za Real.
Ajmo sad opletite!!!!
1. HASAN SALIHAMIDZIC
Igrao u: FK Turbina, Velez, Hamburg (72/19), Bayern (234/31), Juventus (61/7), Wofsburg (15/3) i zavrsio karijeru u 35 godini
Za A reprezentaciju BiH odigrao 42 utakmice i postigao 6 golova. Oprsotio se od reprezentacije 6 godina prije kraja igracke karijere.
Titule i priznanja:
Osvajač Bundeslige: 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2004–05, 2005–06 (FC Bayern München)
Osvajač Njemačkog kupa: 1999–2000, 2002–03, 2004–05, 2005–06 (FC Bayern München)
Klupski prvak Evrope: 2001 (FC Bayern München)
Klupski prvak svijeta: 2001 (FC Bayern München)
2. EDIN DZEKO
Igrao u: FK Zeljeznicar (40/5), FK Teplice (43/16), Wolfsburg (111/66), Manchester City (99/40)
Za A reprezentaciju BiH odigrao 61 utakmicu i postigao 35 golova. najbolji stijelac BH reprezentacije.
Titule i priznanja:
* Najbolji strani igrač češke lige.
* 8 nominacija u timu kola u Prvoj češkoj ligi.
* Drugi najbolji strijelac češke lige.
* Proglašen za najboljeg napadača jesenjeg dijela njemačke Bundeslige (2007/2008) od strane njemačkog internet portala sportal.de.
* Sa VfL Wolfsburgom u sezoni 2008/09. osvojio prvenstvo, postigavši 26 golova, čime je postao drugi strijelac lige.
* Izabran od njemačkih profesionalaca za najboljeg igrača Bundeslige u 2009. godini[4].
* Najbolji strijelac DFB-Pokala 2008/2009.
* Drugi strijelac kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. sa 9 golova.
* Najbolji strijelac Bundeslige sa 22 gola u sezoni 2009/2010.
* najbolji igrač Wolfsburga svih vremena
* Osvojio engleski FA Cup s Manchester Cityjem u sezoni 2010/2011.
* Prvak Premier lige sa MC 2012 i 2014
* Pobjednik liga kupa 2014
* Ucesnik SP 2014 sa ucinkom od 1 gola.
3. SAFET SUSIC
Igrao u: FK Krivaja, FK Sarajevo (221/85), PSG (343/85), Red Star (17/3).
Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 54 utakmice i postigao 21 gol. Ucesnik dva svjetska i jednog Evropskog prvenstva sa ucinkom od 1 gola.
Titule i Priznanja:
* Šampion Francuske 1986. godine sa Paris Saint-Germain
* Drugo mjesto u šampionatu Francuske 1989. godine sa Paris Saint-Germain
* Pobjednik Kupa Francuske 1983. godine sa Paris Saint-Germain
* Finalista Kupa Francuske 1985. godine sa Paris Saint-Germain
* Drugo mjesto u šampionatu Jugoslavije 1980. godine sa ekipom Sarajeva
* Najbolji igrač i najbolji strijelac šampionata Jugoslavije u sezoni 1979-80 sa ekipom Sarajeva (17 golova)
* U listi 10 najboljih evropskih igrača 1979. godine prema najelitnijem fudbalskom časopisu "France Football"
* Izabran kao najbolji strani igrač u šampionatu Francuske 1983. godine
* Izabran kao najbolji igrač Bosne i Hercegovine u zadnjih 50 godina (UEFA Hall of Fame) u 2003. godini
* Izabran kao najbolji igrač u historiji Paris Saint-Germain prema najelitnijem fudbalskom časopisu "France Football" od 5. februara 2010. godine
* Izabran kao najbolji strani igrač koji je ikada igrao u šampionatu Francuske prema najelitnijem fudbalskom časopisu " France Football" od 28. augusta 2012. godine
4. ASIM FERHATOVIC HASE
Igrao za: FK Sarajevo (422/198), Fenerbahçe SK (9/0).
Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 1 utakmicu.
Titule i priznanja:
* U prvenstvenoj sezoni 1963/64. bio je najbolji strijelac Prvenstva Jugoslavije sa 19 golova
* Najveci stadion u BiH nosi njegov naziv
5. MEHMED BAZDAREVIC
Igrao u: FK Zeljeznicar (229/22), FC Sochaux (308/20), Nîmes (32/0), Étoile Carouge (6/0).
Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 54 utakmica i postigao 4 gola. Za reprezentaciju BiH odigrao 11 utakmica.
Titule i priznjanja:
1978 - Vice-prvak Juniorskog Evropskog prvenstva sa Jugoslavijom
1979 - Prvak Juniorskog Evropskog prvenstva sa Jugoslavijom
1984 - Bronzana medalja na Ljetnim olimpijskim igrama sa reprezentacijom Jugoslavije
1985 - Vice-prvak Jugoslavije sa FK Željezničarom
1985 - Polufinale kupa UEFA sa FK Zeljeznicar
1985 - Izabran u UEFA Dream Team
1985, 1986 - Najbolji igrač Jugoslavije
1989 - Najbolji strani igrač Francuske 1. lige
e eto za pocetak i za konstruktivnu razmjenu misljenja. Ima sasvim sigurno jos igraca ovdje koji bi se mogli ubaciti u konkurenciju. Vaha Halilhodzic koji je dva puta bio najbolji strijelac Francuske i jednom prvak Francuske. Meho Kodro koji je igrao za barcelonu i Elvir Baljic koji je igrao za Real.
Ajmo sad opletite!!!!
Last edited by hrasno38 on 14/07/2014 21:02, edited 2 times in total.
-
vryzas
#2 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
struĆnjak 
- Havatar
#3 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Dobro si to poslozio po redu kako i treba da bude
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Cuj Hasan najbolji. Po cemu? Zato sto je igrao u Bayernu? 
- animals
#5 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
A Osim, Sliskovic...ili ti biras najboljeg Bosnjackog igraca..
-
Korisničkoime
#6 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Kratko Safet Susic.
Tako posto sam ja rekao svoje sad moze tema pod kljuc
Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2
Tako posto sam ja rekao svoje sad moze tema pod kljuc
Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2
-
moke_31
#7 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Već vidim da će ova tema vući ka Papetu, jel de papetoljupci

- hrasno38
#8 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Nisam ja kriv sto su Bosnjaci najbolji igraci BiH. Pogledaj malo uspjehe Bake, Bajevica, Osima pa ces skontati. Nisam ovo postavljao po leprsavosti igre jer bar sto se mene tice tu je Hase No1 pa onda rame uz rame idu Pape, Osim i Baka.animals wrote:A Osim, Sliskovic...ili ti biras najboljeg Bosnjackog igraca..
-
todd_smith
#9 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Ako ces BiH kao drzave ono opcenito onda Pape, ali ako gledas BiH reprezentacije onda Dzeko.
- sema911s
#10 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
pogledas njegova priznanja pa ostalih,., al posto si ti rusko-arapsko-engleski fanatik i nevidis nista dalje od želje dobar si tiTomahawk11 wrote:Cuj Hasan najbolji. Po cemu? Zato sto je igrao u Bayernu?
- Obuca9
#11 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Pa po tome je od sinoć i Kramer bolji igrač od Messija. Ima više titula Svjetskog prvaka nego on.sema911s wrote:pogledas njegova priznanja pa ostalih,., al posto si ti rusko-arapsko-engleski fanatik i nevidis nista dalje od želje dobar si tiTomahawk11 wrote:Cuj Hasan najbolji. Po cemu? Zato sto je igrao u Bayernu?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Jesi siguran da me nisi s nekim zamijenio?sema911s wrote:pogledas njegova priznanja pa ostalih,., al posto si ti rusko-arapsko-engleski fanatik i nevidis nista dalje od želje dobar si tiTomahawk11 wrote:Cuj Hasan najbolji. Po cemu? Zato sto je igrao u Bayernu?
-
oridjidji
#13 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
De napravi anketu 
PAPE NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA, IZA NJEGA BLAŽ SLIŠKOVIĆ
PAPE NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA, IZA NJEGA BLAŽ SLIŠKOVIĆ
- hrasno38
#14 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Ne zato sto je bi clan Bayerna nego sto je sa Bayernom kao clan prvih 11 bio prvak Evrope i klupski prvak svijeta. Vidio sam na onoj temi da je neko spomenuo Krkica sto nema veze sa pamecu. Svi ovi igraci koji su nabrojani su bili debelo ugradjeni u te uspjehe ili kao najbolji igraci ili kao najbolji strijelci a Krkic je pola svoje fudbalske karijere proveo na klupi. Haseta sam stavio na 4 mjesto iako nema nekih klupskih uspjeha iz razloga sto se takav fudbalski boem vise nije rodio na nasim prostorima i to kazem kao navijac Zelje. Ono sto je on mogao sa loptom to Pape nije mogao u svojih 10 zivota. Naravno sve te igrace moramo posmtrati kroz vremenske distance u kojima su igrali jer kada sad kazemo da je Miske trom i spor onda bi sada Pape bio medju najtromijim igracima na svijetu.Tomahawk11 wrote:Cuj Hasan najbolji. Po cemu? Zato sto je igrao u Bayernu?
-
oridjidji
-
oridjidji
#16 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Garant je Salih bio ugrađen u te uspijehe kao prvi strijelachrasno38 wrote:Ne zato sto je bi clan Bayerna nego sto je sa Bayernom kao clan prvih 11 bio prvak Evrope i klupski prvak svijeta. Vidio sam na onoj temi da je neko spomenuo Krkica sto nema veze sa pamecu. Svi ovi igraci koji su nabrojani su bili debelo ugradjeni u te uspjehe ili kao najbolji igraci ili kao najbolji strijelci a Krkic je pola svoje fudbalske karijere proveo na klupi. Haseta sam stavio na 4 mjesto iako nema nekih klupskih uspjeha iz razloga sto se takav fudbalski boem vise nije rodio na nasim prostorima i to kazem kao navijac Zelje. Ono sto je on mogao sa loptom to Pape nije mogao u svojih 10 zivota. Naravno sve te igrace moramo posmtrati kroz vremenske distance u kojima su igrali jer kada sad kazemo da je Miske trom i spor onda bi sada Pape bio medju najtromijim igracima na svijetu.Tomahawk11 wrote:Cuj Hasan najbolji. Po cemu? Zato sto je igrao u Bayernu?
- hrasno38
#17 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Gdje sam to napisao?oridjidji wrote:Garant je Salih bio ugrađen u te uspijehe kao prvi strijelachrasno38 wrote:Ne zato sto je bi clan Bayerna nego sto je sa Bayernom kao clan prvih 11 bio prvak Evrope i klupski prvak svijeta. Vidio sam na onoj temi da je neko spomenuo Krkica sto nema veze sa pamecu. Svi ovi igraci koji su nabrojani su bili debelo ugradjeni u te uspjehe ili kao najbolji igraci ili kao najbolji strijelci a Krkic je pola svoje fudbalske karijere proveo na klupi. Haseta sam stavio na 4 mjesto iako nema nekih klupskih uspjeha iz razloga sto se takav fudbalski boem vise nije rodio na nasim prostorima i to kazem kao navijac Zelje. Ono sto je on mogao sa loptom to Pape nije mogao u svojih 10 zivota. Naravno sve te igrace moramo posmtrati kroz vremenske distance u kojima su igrali jer kada sad kazemo da je Miske trom i spor onda bi sada Pape bio medju najtromijim igracima na svijetu.Tomahawk11 wrote:Cuj Hasan najbolji. Po cemu? Zato sto je igrao u Bayernu?
-
cindrlimindrli
- madner
#19 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Meho Kodro. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Pa Hasan je ostvario kao dio tima, igrao svoju poziciju i to je to. Nije sad odlucivao utakmice, jeste imao bljeskova kao protiv Reala (R. Carlos). Ne vidim te Hasanove individualne nagrade po kojima se moze identifikovati kao najbolji igrac BiH. Kazem opet, sve je do kriterija koji se postave, ali mislim da bi trebalo krenuti od igraca kao individue.
- supercali
#21 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
pa sta je sa pasicem onda
ja kako znam pape svojevremeno nije proglasavan za najboljeg napadaca srednjeg ovog onog
dok je pasic proglasavan za najboljeg na svijetu na poziciji koju je igrao
onda vjerovatno ima jos starijih fudbalera koji su bili klasa a za koje se malo zna i slicno
ja kako znam pape svojevremeno nije proglasavan za najboljeg napadaca srednjeg ovog onog
dok je pasic proglasavan za najboljeg na svijetu na poziciji koju je igrao
onda vjerovatno ima jos starijih fudbalera koji su bili klasa a za koje se malo zna i slicno
- vicious
#22 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Pape je bez premca.
Inače bilo je tih godina još strašnih igrača, evo već su spomenuti Baka, Meša, Halilhodžić, Pašić, pa Haris Škoro, Semir Tuce, Davor Jozić... Od još starijih naravno Hase, Osim, Vahidin Musemić.
A ako ćemo pričati o najuspješnijem/najtrofejnijem bh. igraču to je već nešto drugo. Mislim svaka čast Hasanu, ali on je ipak bio jedan samo vrijedni timski radnik, ali kao individualni igrač daleko je od ovih majstora.
Inače bilo je tih godina još strašnih igrača, evo već su spomenuti Baka, Meša, Halilhodžić, Pašić, pa Haris Škoro, Semir Tuce, Davor Jozić... Od još starijih naravno Hase, Osim, Vahidin Musemić.
A ako ćemo pričati o najuspješnijem/najtrofejnijem bh. igraču to je već nešto drugo. Mislim svaka čast Hasanu, ali on je ipak bio jedan samo vrijedni timski radnik, ali kao individualni igrač daleko je od ovih majstora.
-
palermo
#23 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
Bajevića ???? Pa moj dobri čovječe, znaš ti da je Duško satrao popa u Grčkoj i nije otišao u zatvor. Tolika je on legenda tamo bio.hrasno38 wrote:Nisam ja kriv sto su Bosnjaci najbolji igraci BiH. Pogledaj malo uspjehe Bake, Bajevica, Osima pa ces skontati. Nisam ovo postavljao po leprsavosti igre jer bar sto se mene tice tu je Hase No1 pa onda rame uz rame idu Pape, Osim i Baka.animals wrote:A Osim, Sliskovic...ili ti biras najboljeg Bosnjackog igraca..
Dakle, pošto sam gledao dosta ovih igrača što se pominju, moja lista bi bila
1-2 , Prvo i drugo mjesto dijeleSafet Sušić i Duško Bajević.....obojicu sam gledao, obojica bili virtuozi fudbalske igre. pape je svojim igrama ostavio trag u reprezentaciji Jugoslavije, proglašen najboljim igračem PSG-a, ko ga je gledao zna da je bio od onih koji je rođen da igra fudbal. Mane su mu bile što baš nije imao neki pobjednički mentalitet, u odlučnim utakmicama nije blistao (imao je i takvih, ali govorim općenito).....uglavnom veliki igrač
Duško, elegancija, tehnika, liderstvo. Još dosada nisam vidio igrača koji je igrao glavom kao Duško. jednom ga je Dinamo pozvao da im igra kao gost protiv Nacionala iz Urugvaja (oni bili tada prvaci Južne amerike)...Duško sa vrha šesnaest zabio gol glavom u rašlje, ovi pomahnitali.....
Sad dalje ne bih, Baka je bio ogroman talenat, Tuce, Škoro,Paja Pašić takođe.....onda igrači koji su više radom nego ogromnim talentom postali veliki igrači, to su recimo primjeri Vaha, Baždarević.....i
E, sad Edin Džeko, uvjeren sam da ima šansu da bude najboljji igrač svih vremena BiH. Najveća karijera, planetarna popularnost, ambiocioznost, liderstvo, sposbnost da postiže golove u važnim utakmicama.....samo zlonamjerni ljudi mogu reći da se već u ovom trenutku Džeko ne nalazi među najboljim fudbalerima biH svih vremena, a pred njim je još nekoliko godina karijere.
Ima se ovome još dodati.
Nije mi jasno po kojem kriterijumu se Asim Ferhatović ubraja u najbolje ? Ograđujem se, nisam ga gledao, ali koja je to karijera iza njega. A ako će argument biti, e kako je Asim glizao, onda bih i ja mogao reći, e kako je kulje Vladić slao lopte....
-
cindrlimindrli
#24 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
palermo wrote:E, sad Edin Džeko, uvjeren sam da ima šansu da bude najboljji igrač svih vremena BiH. Najveća karijera, planetarna popularnost, ambiocioznost, liderstvo, sposbnost da postiže golove u važnim utakmicama.....samo zlonamjerni ljudi mogu reći da se već u ovom trenutku Džeko ne nalazi među najboljim fudbalerima biH svih vremena, a pred njim je još nekoliko godina karijere.
Tesko je to vagati, meni su obojica podjednako dragi ljudi, dobro Edin malo vise
s loptom ono sto je znao Pape on bi danas bio Ibrahimovic.
- vicious
#25 Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
E Bajevića se ne sjećam skoro nikako, nešto malo kao kroz maglu...palermo wrote: Duško, elegancija, tehnika, liderstvo. Još dosada nisam vidio igrača koji je igrao glavom kao Duško. jednom ga je Dinamo pozvao da im igra kao gost protiv Nacionala iz Urugvaja (oni bili tada prvaci Južne amerike)...Duško sa vrha šesnaest zabio gol glavom u rašlje, ovi pomahnitali.....
Je li fakat bolje igrao glavom od Husrefa?
Bez zezanja sad, Husref jest bio tanak s tehnikom i nije znao ništa s loptom uraditi, ali zato je glavom bio nevjerovatan.