ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
-
Iker C
#26 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Prema preporuci EU koja je ratificirana kroz Zakon o zaštiti potrošača svaka prodaja na vratima tj. van službenih prostora ima probni rok od 15 dana. Od dana zaključenja ugovora teče rok od 15 dana u kojem možeš raskinuti ugovor. Dakle u ponedjeljaj idi u Eronet gdje ćeš dobiti formulare za raskid ugovora a zatim zajedno sa mobitelom pošalji pošiljku na adresu u Grudama.
- homega
#27 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Ovo su oni "jednostrani" ugovori bez prava na izraz volje druge strane, kao bankarski. Potpiši ili ostaviludacha wrote:Pa jarane djes potpisivati nesto bez citanja ccc javi kako prodje
-
Fact
#28 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Kakva fora,šta je vama?Čim se spomene riječ pretplata znaš da imaš određeni fiksni iznos koji moraš plaćati na mjesečnoj bazi.
-
Bosnia 4-ever
#29 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Da, da pise mi 15 dana, ok oticu odmah ujutru u ponedjeljak, hvala.Iker C wrote:Prema preporuci EU koja je ratificirana kroz Zakon o zaštiti potrošača svaka prodaja na vratima tj. van službenih prostora ima probni rok od 15 dana. Od dana zaključenja ugovora teče rok od 15 dana u kojem možeš raskinuti ugovor. Dakle u ponedjeljaj idi u Eronet gdje ćeš dobiti formulare za raskid ugovora a zatim zajedno sa mobitelom pošalji pošiljku na adresu u Grudama.
-
eeeeeee
#30 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Bosnia 4-ever wrote:Da, da pise mi 15 dana, ok oticu odmah ujutru u ponedjeljak, hvala.Iker C wrote:Prema preporuci EU koja je ratificirana kroz Zakon o zaštiti potrošača svaka prodaja na vratima tj. van službenih prostora ima probni rok od 15 dana. Od dana zaključenja ugovora teče rok od 15 dana u kojem možeš raskinuti ugovor. Dakle u ponedjeljaj idi u Eronet gdje ćeš dobiti formulare za raskid ugovora a zatim zajedno sa mobitelom pošalji pošiljku na adresu u Grudama.
Eto ga
Al otidji sutra kakav ponedjeljak
- homega
#31 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Tačno!Iker C wrote:Prema preporuci EU koja je ratificirana kroz Zakon o zaštiti potrošača svaka prodaja na vratima tj. van službenih prostora ima probni rok od 15 dana. Od dana zaključenja ugovora teče rok od 15 dana u kojem možeš raskinuti ugovor. Dakle u ponedjeljaj idi u Eronet gdje ćeš dobiti formulare za raskid ugovora a zatim zajedno sa mobitelom pošalji pošiljku na adresu u Grudama.
-
Bosnia 4-ever
#32 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Pa ako bude radio subotom eronet oticu jer negdje radi negdje ne radieeeeeee wrote:Bosnia 4-ever wrote:Da, da pise mi 15 dana, ok oticu odmah ujutru u ponedjeljak, hvala.Iker C wrote:Prema preporuci EU koja je ratificirana kroz Zakon o zaštiti potrošača svaka prodaja na vratima tj. van službenih prostora ima probni rok od 15 dana. Od dana zaključenja ugovora teče rok od 15 dana u kojem možeš raskinuti ugovor. Dakle u ponedjeljaj idi u Eronet gdje ćeš dobiti formulare za raskid ugovora a zatim zajedno sa mobitelom pošalji pošiljku na adresu u Grudama.
Eto ga
Al otidji sutra kakav ponedjeljak
-
Mlad i Nevin
#33 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Tako sam i ja jednom nasjeo....otisao lijepo u poslovnicu i trazio raskid ugovora. 15 dana je rok za ponistavanje. Hvala Bogu pa sam uspio ispraviti tu veliku gresku...
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
-
l33t
#34 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
ja ljudi ko da vam se te trebe sto nude te ugovore skinu, kako nasjednete nije mi jasno ...
- fortaleza
#35 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
sfera wrote:Možeš vrlo lako prekinuti ugovor.
Odeš u eronetovu poslovnicu iskeširaš 15x24=360 km + PDV( 61.20 km) i oni ti lijepo ponište ugovor.
Nemojte čovjeka savjetovat kad mu ne možete pomoći, kad ćete mu samo naškoditi s ovakvim "savjetima".colt wrote:Poderiugovor.Ako tad ne raskinu, onda ga zapali
.Ako ni tad ne raskinu,onda ga malo nogom protrljaš . Ako ni tad ne raskinu, e onda si najebo.
Gdje ti je pamet bila
Tad si bio mlad i nevin.Mlad i Nevin wrote:Tako sam i ja jednom nasjeo....otisao lijepo u poslovnicu i trazio raskid ugovora. 15 dana je rok za ponistavanje. Hvala Bogu pa sam uspio ispraviti tu veliku gresku...
Sad ozbiljno, možeš veoma lako raskinuti, zaprijeti im tužbom te prijavama službi za potrošače tek tako, traži svoje pravo da raskineš ugovor koji nije potpisan u poslovnici, imaš fore 15 dana, samo nemoj karticu ubacivati, reci da si bio prevaren te da u ugovoru nije navedeno sve što treba bla bla. Traži također da ti vrate onih 20 KM što si dao za telefon, znam za slična iskustva ljudi koji su bez problema poništili taj nevažeći "ugovoreni odnos".
-
Bosnia 4-ever
#36 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Hvala, sve cu tako uradit i evo ode sad vidjet radi li eronet pa cu valjda rijesitfortaleza wrote:sfera wrote:Možeš vrlo lako prekinuti ugovor.
Odeš u eronetovu poslovnicu iskeširaš 15x24=360 km + PDV( 61.20 km) i oni ti lijepo ponište ugovor.Nemojte čovjeka savjetovat kad mu ne možete pomoći, kad ćete mu samo naškoditi s ovakvim "savjetima".colt wrote:Poderiugovor.Ako tad ne raskinu, onda ga zapali
.Ako ni tad ne raskinu,onda ga malo nogom protrljaš . Ako ni tad ne raskinu, e onda si najebo.
Gdje ti je pamet bila
Tad si bio mlad i nevin.Mlad i Nevin wrote:Tako sam i ja jednom nasjeo....otisao lijepo u poslovnicu i trazio raskid ugovora. 15 dana je rok za ponistavanje. Hvala Bogu pa sam uspio ispraviti tu veliku gresku...
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk![]()
Sad ozbiljno, možeš veoma lako raskinuti, zaprijeti im tužbom te prijavama službi za potrošače tek tako, traži svoje pravo da raskineš ugovor koji nije potpisan u poslovnici, imaš fore 15 dana, samo nemoj karticu ubacivati, reci da si bio prevaren te da u ugovoru nije navedeno sve što treba bla bla. Traži također da ti vrate onih 20 KM što si dao za telefon, znam za slična iskustva ljudi koji su bez problema poništili taj nevažeći "ugovoreni odnos".
- fortaleza
#37 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Staru mi bili zeznuli pa potpisala ugovor, a taj isti dan sam ih zivkao konstantno na brojeve koje su ostavili za kontakt te eronet i agenciju defero iz Bihaća koji rade prodaju dok im nisam dosadio pa idući dan došli i vratili novce, a ja njima telefon bez ikakvih problema, nisam morao ići u poslovnicu 
-
Lounge Act
#38 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
.
Last edited by Lounge Act on 04/01/2015 13:13, edited 1 time in total.
- devito
#39 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Joj bilo je i na ulici oni presretaca, samo cekaju da se potpišeš.
Treba se dobro paziti
Treba se dobro paziti
- graue_maus
#40 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
deru narod ygadili mi se .....kod mene samo kartica
.......
.......
-
eeeeeee
#41 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Bitno je kako nije bitnoLounge Act wrote:eeeeeee wrote:Malo se raspitaj kod advokata mislim da ti ugovori nisu pravno ispravni...Bosnia 4-ever wrote:Ovako, danas odnosno 29.05.2014 su mi dosli na vrata neki ljudi iz eroneta i ponudili mi ugovor jedan. Rekli su mi evo ti mobitel,dobijes karticu i ja potpisem ugovor na pretplatu odnosno ja trosio ili ne trosio meni ce dolaziti racun od 15km +PDV. Ja to nisam vidio kad sam potpisivao ali ja tu karticu jos nisam ubacio u mobitel tako da mislim da jos nisam pokrenuo taj ugovor i ako jesam da li mi mozete reci da li ja taj ugovor mogu prekinuti jer sam ga potpisao na 2 godine. Ima li neko iskustva sa njima,molim vas recite mi. Imam 18 godina i nije mi niko bio kod kuce i ja budala sve to potpisao,nisam razmisljao.
Znam dosta priča ljudi (kažem priča jel nisam ih lično sreo) da su jednostavno prestali plaćati i nikad im nije došlo sa suda. Al poznavajuci naše sudstvo možda je do sporosti ne znam.
Uglavnom ako ima na forumu advokat nek ti proba dati savjet...
I drugi put pamet u glavu nije zlato sve sto sja, čitaj svaki ugovor pogotovo od ublehasa koji te fataju na ulici, zovu preko telefona itd.
I ne zaboravi ništa nema djaba...
Sretno
nebitno jesu li ugovori ispravni ili nisu, bilo je o tome price godinama. moj muz je to uradio prije par godina, posta dolazila na drugu adresu, on nije znao. uglavnom karticu nikad nije aktivirao, mobitel nikad nije dobio, a na sudu je odluceno da mora platatiti oko 500 KM eronetu. drugi clan porodice koji je preminuo imao je dvogodisnji ugovor kod njih koji je istekao, a mjesec ili dva nakon toga on je preminuo. ugovor su mu izgleda sami od sebe produzili i racuni su nastavili da stizu njegovoj supruzi. ne znam kako je to rijeseno, ali poznavajuci eronetovo poslovanje sigurno nije u korist korisnika
znaci oni mogu sta hoce staviti u ugovor, a ti kazes da je to nebitno... znaci po tvome mogli su stavitii da im pored svega placas iznajmljivanje tog lafo prodanog mobitela jos 10KM i to bi tebi bilo ispravno?
Kazem vam ono sto sam cuo da ti ugovori koji se potpisuju na pijacama, ulicama itd pravno nisu valjani. Da li je osoba koja vam nudi ugovor ovlastena od eroneta da potpise ugovor itd.
Uglavnom cuvajte se ERONETA i slicnih zaustavljanja/potpisivanja na pijacama, ulicama, ponuda preko telefona itd sve je to klasicna prevara i varanje potrosaca
- O'zone
- Globalni moderator
#42 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Ako nisi aktivirao karticu odeš i raskineš ugovor, bilo koje prodajno mjesto Eroneta.
A stvarno mi nije jasno kako Vas preveslaju ljudi koji to tuše po parkovima i ulicama
Mene dva puta zaustavljali jednom u parku ispred zgrade kantona drugi put ispred Interexa oba puta rekao "Hvala lijepo" i produžio dalje toliko je to jednostavno 
A stvarno mi nije jasno kako Vas preveslaju ljudi koji to tuše po parkovima i ulicama
-
eeeeeee
#43 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
O'zone wrote:Ako nisi aktivirao karticu odeš i raskineš ugovor, bilo koje prodajno mjesto Eroneta.
A stvarno mi nije jasno kako Vas preveslaju ljudi koji to tuše po parkovima i ulicamaMene dva puta zaustavljali jednom u parku ispred zgrade kantona drugi put ispred Interexa oba puta rekao "Hvala lijepo" i produžio dalje toliko je to jednostavno
al djaba ljudi su cudni pa ih preveslaju u sekundi
uglavnom zlatna 3 pravila:
1. nema nista djaba
2. ne potpisuj nista dok ne procitas sta stoji u njemu
3. sklapanje ugovora na ulici (kakva je to firma koja ugovore sklapa na ulici, pijaci ili kucnom pragu), telefonske promocije zaobilazite u sirokom luku
- graue_maus
#44 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
ovo sam i ja govorila dok mi jedna curica ne utrpa ugovor za neke novine na 2 godine ......i jos sto je najgore pred vratima mog stana ,ali nije bilo pojma ni rijeci novine, nego da skuplja za djeciji vrtic.......jedva sam isala iz ugovoraO'zone wrote:Ako nisi aktivirao karticu odeš i raskineš ugovor, bilo koje prodajno mjesto Eroneta.
A stvarno mi nije jasno kako Vas preveslaju ljudi koji to tuše po parkovima i ulicamaMene dva puta zaustavljali jednom u parku ispred zgrade kantona drugi put ispred Interexa oba puta rekao "Hvala lijepo" i produžio dalje toliko je to jednostavno
-
smijesni_ste
#45 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Šta bi čovječe? Jesi uspio raskinuti?
Nadam se da te nećemo čitati u crnoj hronici za nekoliko dana u slučaju da nisi

Nadam se da te nećemo čitati u crnoj hronici za nekoliko dana u slučaju da nisi
-
StupskaBitanga
#46 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Eronet salijece ljude na Stupu kod Dalasa i to rade iz nekakvog auta. Koji je ovo ciganluk i papanluk pa nemaju ni stand nego iz gepeka rade
- Saian
#47 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Ne znam za Eronet i BiH, no onomad u Schwabistanu, (prije jedno 5, 6 godina), svaki takav ugovor (dugorochni, 2 godine) s mobajl telefon srvis provajderom koji je potpisan cak i s najboljom trenutnom namjerom i svjesnim nijetom da se ispuni ima stavku koja ti dopusta da se predomislis u toku 45 dana mnijem. Dakle napises im samo dopis (u datom roku) i trazis potvrdu primitka i ti si out, sto je sasvim ok (mislim da sam to jednom uradio, al ne jer sam se principijelno zajebo nego jer sam vidio da drugi provajder ima model telefona koji sam htio). Obzirom da je ugovor na 2 godine, o cemu neki ljudi dobiju mentalnu predodzbu tek naknadno, moralno i pravno je ispravno dopustiti covjeku da se predomisli. Jebi ga, i majicu od 20 maraka imas pravo vratit. Eh sad, to je Menachka. Kod nas bi moglo i ovo bit

Last edited by Saian on 04/06/2014 00:56, edited 1 time in total.
-
stajeba
- Grijem se na: sex
- Vozim: svoj fazon
- Horoskop: je za nevjernike
#48 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Morat ćeš to sa Čovićem da te odriješi grijeha.
- ilkbahar
#49 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
ako jos uvijek nisi ubacio karticu u telefon i pokrenuo je nije kasno da od ugovora odustanes. Fino se spremi i idi u poslovnicu i reci im da suv lazovi i petljanci i vrati im i ugovor i karticu i telefon.
Moja prijateljica je uradila isto, eli je bitno da kartica nije pokrenuta.
Moja prijateljica je uradila isto, eli je bitno da kartica nije pokrenuta.
-
smijesni_ste
#50 Re: ERONET-- KAKO PREKINUTI UGOVOR
Zna on šta mu je činiti, tj. rekao je da će otići u ponedjeljak , ali nije prijavio ekipi na forumu ništa još uvijek