Ja u Doboju i Maglaju juce bio, pomogao koliko sam mogao, nikakvo sranje osim onog nakon-poplavnog nisam vidio, sto ne znaci da ga nema, ali ti nisi dalje od tastaure odmakao... Jesi li bar do Olova otisao pomoci ?Altsa wrote:a jesi li ti u doboju ?drndalo wrote:Oruzane snage BiH jesu u Doboju...
Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
- drndalo
#26 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
- area51
#27 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Pa nije RTRS jedini mediji,gdje su ostali ?Dozer wrote:Javec rekoh da imam slicne info preko ljudi koji tamo zive, a imam i jednih i drugih...i iste su kao ove iz uvodnog posta.
A ako mediji nesto zataskavaju, onda jedino spekulacije i kolaju.
Zasto RTRS ne prikaze mrtvacnicu?
A razlog za zataskavanje...pa to je valjda jasno kao dan - ljudi bi odmah postavili pitanje zasto se to nije sprijecilo. A ko je to mogao i trebao sprijeciti? Vlast, naravno, tj. Dodik.
U Doboj se može ući,što druge tv kuće ne pošalju ekipu i vide šta je u stvari.
Jbote pričamo o Doboju ko da je na Madagaskaru
- Altsa
#28 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
ne vjerujem rtrs-u ni kad fudbalske rezultate citajuarea51 wrote:Ma ne podržavam ja nikoga a još manje te koje si naveo,samo kažem da bi se trebalo malo pripaziti kada se plasiraju određene informacijeAltsa wrote:pa sredit ce ratni zlocinac kojeg je baja poslao a kojeg ocito ti podrzavas
- mO k3
#29 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
HahhahahhqAltsa wrote:ne vjerujem rtrs-u ni kad fudbalske rezultate citajuarea51 wrote:Ma ne podržavam ja nikoga a još manje te koje si naveo,samo kažem da bi se trebalo malo pripaziti kada se plasiraju određene informacijeAltsa wrote:pa sredit ce ratni zlocinac kojeg je baja poslao a kojeg ocito ti podrzavas
- Dozer
#30 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
To isto i ja govorim i pitam.... Gdje su ostali mediji? Zasto je samo RTRS izvijestio o TUS-u?area51 wrote:Pa nije RTRS jedini mediji,gdje su ostali ?Dozer wrote:Javec rekoh da imam slicne info preko ljudi koji tamo zive, a imam i jednih i drugih...i iste su kao ove iz uvodnog posta.
A razlog za zataskavanje...pa to je valjda jasno kao dan - ljudi bi odmah postavili pitanje zasto se to nije sprijecilo. A ko je to mogao i trebao sprijeciti? Vlast, naravno, tj. Dodik.
- area51
#31 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Jbga,tvoj izbor kome ćeš vjerovati.Jedni ne vjeruju RTRS-u,drugi FTV,treći HRT-u...Altsa wrote:ne vjerujem rtrs-u ni kad fudbalske rezultate citajuarea51 wrote:Ma ne podržavam ja nikoga a još manje te koje si naveo,samo kažem da bi se trebalo malo pripaziti kada se plasiraju određene informacijeAltsa wrote:pa sredit ce ratni zlocinac kojeg je baja poslao a kojeg ocito ti podrzavas
Moj ti je savjet da ne vjeruješ nikome nego ono što vidiš svojim očima
- Altsa
#32 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
e fala na savjetu 
jel i za ovo kriva BiH i federacija ili baja i njegovi poltroni
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... nski-samac
jel i za ovo kriva BiH i federacija ili baja i njegovi poltroni
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... nski-samac
Last edited by Altsa on 23/05/2014 15:12, edited 1 time in total.
- area51
#33 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Pa prva bi BN poletila...Dozer wrote:To isto i ja govorim i pitam.... Gdje su ostali mediji? Zasto je samo RTRS izvijestio o TUS-u?area51 wrote:Pa nije RTRS jedini mediji,gdje su ostali ?Dozer wrote:Javec rekoh da imam slicne info preko ljudi koji tamo zive, a imam i jednih i drugih...i iste su kao ove iz uvodnog posta.
Ali hajde da sačekamo,da ne lupamo
- area51
#34 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Nema na čemu,živ bioAltsa wrote:e fala na savjetu
-
PM72
#35 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Dozer,
Drag si mi.Smatram te izuzetno hrabrim,pametnim i sposobnim insanom.Pa me čudi da se ti primaš na ovakve dezinformacije.Da je stradalo 300 krava dosad bi se pojavila slika i prilog.Uostalo,ostaće ova tema pa ćemo je aktivirati za nekih 10 ili 15 dana.Na Čaršiji se pojavio miš a do Ilidže narastao kao slon.
Drag si mi.Smatram te izuzetno hrabrim,pametnim i sposobnim insanom.Pa me čudi da se ti primaš na ovakve dezinformacije.Da je stradalo 300 krava dosad bi se pojavila slika i prilog.Uostalo,ostaće ova tema pa ćemo je aktivirati za nekih 10 ili 15 dana.Na Čaršiji se pojavio miš a do Ilidže narastao kao slon.
- It_is_a_Leclerc
#36 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Prvo, žena izmišlja, tj. ne izmišlja, nego umišlja. Možda je vidjela pripadnike Oružanih snaga BIH, i odmah izdeklamovala kako je riječ o VRS.
Drugo, ovo što je Dodik uradio Doboju zahtjeva intervenciju međunarodne zajednice, jer se radi o suspendovanju dejtonskog sporazuma i vojnom udaru u kome je general Zec razvlastio civilnog gradonačelnika i preuzeo na sebe sve ovlasti i funkcije koje ima Skupština grada i gradonačelnik.
Treće, i ja sam čuo da povratnici ništa dobijaju, ali da već postoji veliki broj kamiona koji su se iz FBiH zaputili prema njima.
Drugo, ovo što je Dodik uradio Doboju zahtjeva intervenciju međunarodne zajednice, jer se radi o suspendovanju dejtonskog sporazuma i vojnom udaru u kome je general Zec razvlastio civilnog gradonačelnika i preuzeo na sebe sve ovlasti i funkcije koje ima Skupština grada i gradonačelnik.
Treće, i ja sam čuo da povratnici ništa dobijaju, ali da već postoji veliki broj kamiona koji su se iz FBiH zaputili prema njima.
- area51
#37 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
E to je već druga priča...It_is_a_Leclerc wrote:Prvo, žena izmišlja, tj. ne izmišlja, nego umišlja. Možda je vidjela pripadnike Oružanih snaga BIH, i odmah izdeklamovala kako je riječ o VRS.
- Dozer
#38 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Moj PM...znas da ja ne letim s budalastinama, ali da te ja nazovem odnekud i kazem ti nesto, a nemam nikakvog razloga da te lazem, da li bi mi vjerovao?
Ja ove info imam vec 2-3 dana, ali nisam htio na forum s njima upravo radi nebuloze. Doduse, prva info je bila da se radi o oko 200 leseva...
Ali, kad vec covjek postira sve ovo, onda mislim da su sasvim logicna pitanja o tome zasto se taj TUS nije prikazao ranije, nego bas kad je dosao u zavrsnu fazu ciscenja? Zasto ga ne prikazase prije 2-3 dana, cim mu se moglo prici, a glasine su vec tada kolale?
Neko kaze da bi BN odmah poletila. Slazem se, ali gdje da polete ako murija ne da prici? Ako im se zaprijetilo da ne smiju zucnut, itd.?
Zasto je general dosao da upravlja Dobojem? Otkud toliko uniformisanih na ulicama?
Mislim da je previse detalja koji bas i ne idu u prilog RTRS-u i informaciji da je sve OK.... a svi znamo cija je RTRS...
A kako sakriti 200-300 leseva? Smijesno pitanje...zar "braca" nisu eksperti u tome? Potrpace ih u kakav sleper i negdje zakopati, a onda ce godinama "tragati" za njima i prikazivati ih kao "nestale u poplavama".
Ja ove info imam vec 2-3 dana, ali nisam htio na forum s njima upravo radi nebuloze. Doduse, prva info je bila da se radi o oko 200 leseva...
Ali, kad vec covjek postira sve ovo, onda mislim da su sasvim logicna pitanja o tome zasto se taj TUS nije prikazao ranije, nego bas kad je dosao u zavrsnu fazu ciscenja? Zasto ga ne prikazase prije 2-3 dana, cim mu se moglo prici, a glasine su vec tada kolale?
Neko kaze da bi BN odmah poletila. Slazem se, ali gdje da polete ako murija ne da prici? Ako im se zaprijetilo da ne smiju zucnut, itd.?
Zasto je general dosao da upravlja Dobojem? Otkud toliko uniformisanih na ulicama?
Mislim da je previse detalja koji bas i ne idu u prilog RTRS-u i informaciji da je sve OK.... a svi znamo cija je RTRS...
A kako sakriti 200-300 leseva? Smijesno pitanje...zar "braca" nisu eksperti u tome? Potrpace ih u kakav sleper i negdje zakopati, a onda ce godinama "tragati" za njima i prikazivati ih kao "nestale u poplavama".
Last edited by Dozer on 23/05/2014 15:29, edited 3 times in total.
-
PM72
#39 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Dobri moj Dozer,
Sačekaćemo a valjda će istina isplivati na površinu.Da je rat,ja bih molio Boga da je to istina.Da ih sve podavi.Ovako mi je žao tih svih ljudi.Isto kao što sam nekad merakao kad vidim kakvog RVI Iz RS i pomislim kako ga je stigla nečija suza.Sad mi je i tih ljudi žao.Stari se,jebem li ga,ili se omudralo,osjedilo...
Sačekaćemo a valjda će istina isplivati na površinu.Da je rat,ja bih molio Boga da je to istina.Da ih sve podavi.Ovako mi je žao tih svih ljudi.Isto kao što sam nekad merakao kad vidim kakvog RVI Iz RS i pomislim kako ga je stigla nečija suza.Sad mi je i tih ljudi žao.Stari se,jebem li ga,ili se omudralo,osjedilo...
- area51
#40 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
PM72 wrote:Dobri moj Dozer,
Bravo,za način na koji razmišljaš
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#41 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Ma i ja sam pomislio sve to sto si ti napisao ali ima jedna zackoljica da je Zec bivsi vojnik tj. sada je penzionisani i nastupa kao izaslanik predsjednika RS-a a ne kao aktivno vojno lice. Inace komande OS BiH mogu se izdavati samo sa drzavnog nivoa tako da svaki pokret bilo koje jedinice bez naredbe sa vrha drzave ili operativnog staba opet sastavljenog na drzavnom nivou je ozbiljno krsenje zakona. Veliko je pitanje i da li Dodik moze razvlastiti Petrovica jer ga on nije ni postavio a sve ovo bi trebao da i prokomentarise ako je istina gospodin cije smo ime skoro i zaboravili mada taksimetar uredno kuca, Valentin Incko!!!!It_is_a_Leclerc wrote:Prvo, žena izmišlja, tj. ne izmišlja, nego umišlja. Možda je vidjela pripadnike Oružanih snaga BIH, i odmah izdeklamovala kako je riječ o VRS.
- karanana
#42 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Pa ima li iko da trazi 300 ljudi? To je par hiljada ljudi koji bi trazili svoje najblize. Gluposti. Pa bio bi haos pred tom mrtvacnicom.
-
tako to
#43 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
I ja imam informacije od ljudi iz Doboja koji tvrde isto što i ti, Dozer. Ali niko, baš niko od njih mi nije rekao da je vidio leševe, da je vidio kako iznose sumnjive vreće i slično, već su svi “čuli”.. Ljudi su u takvoj situaciji da im je imunitarni sistem protiv glasina i tračeva totalno otišao niz vodu, svašta se priča i špekuliše i mnogi se primaju na prvu.
Što se ovog konkretnog slučaja tiče, lako je provjeriti, svaki novinarčić to može uraditi: uzme spisak zaposlenih u Tušu i ide ih tražiti. Za par dana se može saznati istina.
Ja sam oduvijek alergičan na teorije zavjere i prilično sam siguran da su se svi ljudi spasili, srećom.
Evo friška izjava supruge od poslovođe iz ovog objekta:

Što se ovog konkretnog slučaja tiče, lako je provjeriti, svaki novinarčić to može uraditi: uzme spisak zaposlenih u Tušu i ide ih tražiti. Za par dana se može saznati istina.
Ja sam oduvijek alergičan na teorije zavjere i prilično sam siguran da su se svi ljudi spasili, srećom.
Evo friška izjava supruge od poslovođe iz ovog objekta:

- area51
#44 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Najbliži ih očito ne traže jer su sa njima,u potrazi je par forumaša i to je tokaranana wrote:Pa ima li iko da trazi 300 ljudi? To je par hiljada ljudi koji bi trazili svoje najblize. Gluposti. Pa bio bi haos pred tom mrtvacnicom.
-
zigzag
#45 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
area51 wrote:Najbliži ih očito ne traže jer su sa njima,u potrazi je par forumaša i to je tokaranana wrote:Pa ima li iko da trazi 300 ljudi? To je par hiljada ljudi koji bi trazili svoje najblize. Gluposti. Pa bio bi haos pred tom mrtvacnicom.
Pa moraš svaki dan naći neku temu i glabati o njoj iako ne znaš ništa. Inače, bez toga ti prolazi život uludo.
- johntra
#46 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Avazova posla...prvi su objavili ovu vijest oko stotinu mrtvih, prenijela ih onda ekskluziva.ba....naravno, sad tog teksta na Avazovom sajtu nema ni na mapi...šupak ostaje šupak...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#47 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Pa naravno nije 300 ljudi 300 mrava pa da je to tako jednostavno sakriti. Toliko dezinformacija, laznih slika i mnogo mnogo toga sto je netacno i uznemiravajuce kruzi internetom da pocnes u jednom trenutku i da vjerujes u te stvari. Nije mi jasno koji su to bolesni umovi i sta pokusavaju da postignu sa tim. Naravno krivaca osim najveceg, prirode, ima dosta ali covjek procita takvih nebuloza da mu se zivot zgadi. Niko ama bas niko ne moze zabraniti SIPI da udje u Doboj i snimi stanje, kao ni OSI, OS BiH itd. Pa vjerovatno da ima i trunka istine ona bi morala procuriti sa 1000 strana a ne jedna te ista vijest se objavljuje sa nekih 100 sumnjivih portala. Ista je prica i sa Obrenovcem u Srbiji ali recimo ono sto je zaista interesantno je ovo:karanana wrote:Pa ima li iko da trazi 300 ljudi? To je par hiljada ljudi koji bi trazili svoje najblize. Gluposti. Pa bio bi haos pred tom mrtvacnicom.
http://www.youtube.com/watch?v=YQpm6jUjKw4
i zaista asocira da je moglo biti nekih necasnih radnji i krsenja mnogih medjunarodnih normi sa nasipima kod Bijeljine.
-
gagy06
#48 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Hajd ljudi ne ser..te, majke vam. Sve sto ste ovdje napisali je glupost.
-
zigzag
#49 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
Ma pričala žena na radijonu.
- It_is_a_Leclerc
#50 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!
U Srbiji pohapsilo te sa ekskluzivnim informacijama po facebooku i twitteru. Optužnica - širenje panike u vanrednim uslovima.