Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- sledge
#26 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Znači BHT neće bit u hd-u za vrijeme sp-a nego samo digitalni signal preko kablovske? Imam kablovsku ali i satelitsku + hd resiver+ cs tako da ću ipak ostati na švabama u hd-u ili naći neki program sa engleskim komentatorom. Znaju li se komentatori na bht i hoće li sve tekme prenositi ili samo naše?
- shalla
#27 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Jebite me ako ja ista kontam 
Moze li neko objasniti meni, kao korisniku Telemacha koji vec placa HD paket, da li cu moci gledati SP u HD-u ili cu morati nesto doplacivati?
Pozz
Sent from my HTC One
Moze li neko objasniti meni, kao korisniku Telemacha koji vec placa HD paket, da li cu moci gledati SP u HD-u ili cu morati nesto doplacivati?
Pozz
Sent from my HTC One
- It_is_a_Leclerc
#28 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Sve tekme će prenositi. Cjelodnevni program iz Brazila i studija u Sarajevu. Pročitao sam da će biti i improvizirani studio na otvorenom u nekim većim gradovima gdje će se gledati uživo utakmice, i to.sledge wrote:Znači BHT neće bit u hd-u za vrijeme sp-a nego samo digitalni signal preko kablovske? Imam kablovsku ali i satelitsku + hd resiver+ cs tako da ću ipak ostati na švabama u hd-u ili naći neki program sa engleskim komentatorom. Znaju li se komentatori na bht i hoće li sve tekme prenositi ili samo naše?
Utakmice komentiraju: Igor Kristić, Velid Spaho i Zoran Šuko. Stručni sukomentator je Konjić.
A i oni, da prostiš, malo seruckaju. Rekli su da će prenositi prijateljske sad što slijede, i na kraju prodaše Face-u prava. Plus, danas Kristić reče "sve to gledat ćete u HD-u" na BHT-u. Ili on ne razumije razliku između DTV i HD, ili je došlo do nekih promjena.
- Dionysios
#29 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Ne znam moze li tako nesto proci bez Vlatka Glavasa.It_is_a_Leclerc wrote:Sve tekme će prenositi. Cjelodnevni program iz Brazila i studija u Sarajevu. Pročitao sam da će biti i improvizirani studio na otvorenom u nekim većim gradovima gdje će se gledati uživo utakmice, i to.sledge wrote:Znači BHT neće bit u hd-u za vrijeme sp-a nego samo digitalni signal preko kablovske? Imam kablovsku ali i satelitsku + hd resiver+ cs tako da ću ipak ostati na švabama u hd-u ili naći neki program sa engleskim komentatorom. Znaju li se komentatori na bht i hoće li sve tekme prenositi ili samo naše?
Utakmice komentiraju: Igor Kristić, Velid Spaho i Zoran Šuko. Stručni sukomentator je Konjić.
A i oni, da prostiš, malo seruckaju. Rekli su da će prenositi prijateljske sad što slijede, i na kraju prodaše Face-u prava. Plus, danas Kristić reče "sve to gledat ćete u HD-u" na BHT-u. Ili on ne razumije razliku između DTV i HD, ili je došlo do nekih promjena.
- Ajatolah_
#30 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Ništa Glavaš?It_is_a_Leclerc wrote:Utakmice komentiraju: Igor Kristić, Velid Spaho i Zoran Šuko. Stručni sukomentator je Konjić.
Edit: ovaj iznad me preduhitrio.
- gnjev
#31 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Sve je to tako logicno pa nece vam isporucit hd preko riblje kosti . Naravno da ces moci shalla kao i svako drugi ko ima digitalni resiver sa bht om u ponudi
- It_is_a_Leclerc
#32 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Glavaš je Face-ov pulen. Plus, čovjek je malo problematičan jer stalno priča o Hrvatima, Srbima i Bošnjacima, zbog čega sportke redakcije dobiju migrenu grupno, pa onda ono : "Ja sam prvi Hrvat koji je zaigrao zbog čega sam imao probleme itd. itd".Ajatolah_ wrote:Ništa Glavaš?It_is_a_Leclerc wrote:Utakmice komentiraju: Igor Kristić, Velid Spaho i Zoran Šuko. Stručni sukomentator je Konjić.
Edit: ovaj iznad me preduhitrio.Ne sumnjam da će u tom slučaju Glavaš naći angažman na nekoj puno jačoj televiziji, ipak je previše za BHT1 da na SP-u imaju dva najjača pundita na Balkanu.
Konjić je, po meni, bolji. Samo malo da prestane govoriti "čempjons liga" i "mi trebamo biti sretni s ovim dokle smo došli".
- OldMayor
#33 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Ja koliko sam shvatio to nece biti HD, nego digitalni signal puno puno bolje kvalitete od dosadasnje mrljotine na ekranima, ali ne u HD formatu.gnjev wrote:Sve je to tako logicno pa nece vam isporucit hd preko riblje kosti . Naravno da ces moci shalla kao i svako drugi ko ima digitalni resiver sa bht om u ponudi
Isto vazi i za ove koji imaju kablovsku, imat ce puno bolju sliku nego sto je sada.
- plagijator1975
#34 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Ako Telemach ne potpiše sa BHT novi ugovor (0,5 KM po korisniku) gledamo mrlje ili .... ?
- OldMayor
#35 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Pa nadam se da to nece uraditi.ernadr wrote:Ako Telemach ne potpiše sa BHT novi ugovor (0,5 KM po korisniku) gledamo mrlje ili .... ?
Dat cu im naredni racun pola marke
- N.N.
#36 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Ne, gledat ces digitalu, kvaliteta kanala kao Hrt i ostali. Samo neces imati HD, kao HBO npr i tako. Uglavnom, nece biti mrljaernadr wrote:Ako Telemach ne potpiše sa BHT novi ugovor (0,5 KM po korisniku) gledamo mrlje ili .... ?
-
PeppermintSA
#37 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Ne pada mi napamet gledati preko BHT-a, nađe se neki kanal sa engleskim komentatorom na Dreameru i vozi 
- P.Starck
#38 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
ništa bez HDa makar onaj 1080i, mada bi bio zadovljniji i ja i svekoliko pučanstvo sa 720p 
- P.Starck
#39 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
brisem crtane sa diska i snimam utakmice
pa necu za buduća pokoljenja da ostavim SD u digitali, hebo to
pa necu za buduća pokoljenja da ostavim SD u digitali, hebo to
- plagijator1975
#40 Re: Odg: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Izvor za ovo, molim, ili je čula-kazala?N.N. wrote:Ne, gledat ces digitalu, kvaliteta kanala kao Hrt i ostali. Samo neces imati HD, kao HBO npr i tako. Uglavnom, nece biti mrljaernadr wrote:Ako Telemach ne potpiše sa BHT novi ugovor (0,5 KM po korisniku) gledamo mrlje ili .... ?
- sampa
- It_is_a_Leclerc
#42 Re: Odg: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Potvrđeno je, makar 50 puta, na svakoj utakmici koju je BHT radio otkako smo se plasirali. Pogotovo Igor Kristić ne propušta naglasiti: "Sve ćete to gledati na BHT-u, u HD rezoluciji". Čak je i na ovom ispraćaju to rekao dvaputa. Bila je vijest prije dva-tri mjeseca na klixu o dobavljanju opreme itd.ernadr wrote:Izvor za ovo, molim, ili je čula-kazala?N.N. wrote:Ne, gledat ces digitalu, kvaliteta kanala kao Hrt i ostali. Samo neces imati HD, kao HBO npr i tako. Uglavnom, nece biti mrljaernadr wrote:Ako Telemach ne potpiše sa BHT novi ugovor (0,5 KM po korisniku) gledamo mrlje ili .... ?
Nexus⁴
Mada, ja koliko se razumijem, to neće biti HD, već DTV, jer HD nema nijedna bh. televizija niti će ga imati u skorije vrijeme.
- shalla
#43 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Bogami ja na telemachu imam face tv u HD-u i samo malo je slabiji od ostalih HD-ova (sportklubova, FOX-ova i sl)...
- OldMayor
#44 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Kristic mi je normala nekako, ajd Spahu cu izdrzat. Mislim nije to toliko strasno. A i Konjic je tu, pa neces valjda propustiti njegov komentar?PeppermintSA wrote:Ne pada mi napamet gledati preko BHT-a, nađe se neki kanal sa engleskim komentatorom na Dreameru i vozi
- OldMayor
#45 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
BHT da pojaca sliku za 4 piksela, primjetila bi se razlika. Jer im je trenutno ja mislim 320x240 rezolucija.P.Starck wrote:ništa bez HDa makar onaj 1080i, mada bi bio zadovljniji i ja i svekoliko pučanstvo sa 720p
- insaneinthebrain
#46 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
blago nama, praznik za oci i usi uz ekipu sa bht-a
Utakmice sa SP iz Brazila za BHT komentirat će Konjić, Šuko, Spaho i Kristić
http://www.klix.ba/sport/nogomet/utakmi ... /140529023
- It_is_a_Leclerc
#47 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Ne razumijem ja baš šta je problem sa Kristićem, Spahom i Šukom ?!
Ljudi su vrlo korektni. Razumiju fudbal, poznaju materiju..Šuki, eto, još i možemo zamjeriti pomanjkanje patriotskog naboja kod komentara, ali Spaho i Kristić su, po meni, uz Adisa Hadžića, za fudbal najbolji komentatori u BiH.
Greške se dešavaju svima, i da lupiš glupost, ali malo mi je neobično da se stalno od ljudi prave totalni imbecili, a oni skroz korektno i profesionalno rade svoj posao.
Što je najbitnije, nema spominjanja Gospodara svijetova, ljubavi iz Bihaća, Hasana Hota, mame i brata u Beogradu, miševa i lopova, te neprikosnovenog tarlakanja o Avdi Koljenoviću, švicarskom ugostitelju.
Ljudi su vrlo korektni. Razumiju fudbal, poznaju materiju..Šuki, eto, još i možemo zamjeriti pomanjkanje patriotskog naboja kod komentara, ali Spaho i Kristić su, po meni, uz Adisa Hadžića, za fudbal najbolji komentatori u BiH.
Greške se dešavaju svima, i da lupiš glupost, ali malo mi je neobično da se stalno od ljudi prave totalni imbecili, a oni skroz korektno i profesionalno rade svoj posao.
Što je najbitnije, nema spominjanja Gospodara svijetova, ljubavi iz Bihaća, Hasana Hota, mame i brata u Beogradu, miševa i lopova, te neprikosnovenog tarlakanja o Avdi Koljenoviću, švicarskom ugostitelju.
- SmokingMan
#48 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Kod nas je još uglavnom sav program u BIH na SD standardu.OldMayor wrote:BHT da pojaca sliku za 4 piksela, primjetila bi se razlika. Jer im je trenutno ja mislim 320x240 rezolucija.P.Starck wrote:ništa bez HDa makar onaj 1080i, mada bi bio zadovljniji i ja i svekoliko pučanstvo sa 720p
480i video format 16:9/4:3,sa maximalnim full frame-om 720 x480.
BHT je tu sa malim napretkom,ali imaju još posla oko digitalizacije,nije to taj HD kvalitet.
Last edited by SmokingMan on 29/05/2014 14:12, edited 3 times in total.
-
Pjanic15
#49 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
http://zaslike.com/files/tlykjle1jcmxwg365m6.png
http://zaslike.com/files/9g0s5oqvb8fxjdkjao.png
http://zaslike.com/files/7ce387m8su6begk51ww.png
Rezolucija jeste za HD, ali kvalitet slike nije, vide se kockice i mrlje.
http://zaslike.com/files/9g0s5oqvb8fxjdkjao.png
http://zaslike.com/files/7ce387m8su6begk51ww.png
Rezolucija jeste za HD, ali kvalitet slike nije, vide se kockice i mrlje.
-
Son1
#50 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH
Al' za ovo sto sad gledamo je zato ko svemirski brod.