Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sledge

#26 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by sledge »

Znači BHT neće bit u hd-u za vrijeme sp-a nego samo digitalni signal preko kablovske? Imam kablovsku ali i satelitsku + hd resiver+ cs tako da ću ipak ostati na švabama u hd-u ili naći neki program sa engleskim komentatorom. Znaju li se komentatori na bht i hoće li sve tekme prenositi ili samo naše?
shalla

#27 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by shalla »

Jebite me ako ja ista kontam :D
Moze li neko objasniti meni, kao korisniku Telemacha koji vec placa HD paket, da li cu moci gledati SP u HD-u ili cu morati nesto doplacivati?
Pozz

Sent from my HTC One
It_is_a_Leclerc

#28 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

sledge wrote:Znači BHT neće bit u hd-u za vrijeme sp-a nego samo digitalni signal preko kablovske? Imam kablovsku ali i satelitsku + hd resiver+ cs tako da ću ipak ostati na švabama u hd-u ili naći neki program sa engleskim komentatorom. Znaju li se komentatori na bht i hoće li sve tekme prenositi ili samo naše?
Sve tekme će prenositi. Cjelodnevni program iz Brazila i studija u Sarajevu. Pročitao sam da će biti i improvizirani studio na otvorenom u nekim većim gradovima gdje će se gledati uživo utakmice, i to.
Utakmice komentiraju: Igor Kristić, Velid Spaho i Zoran Šuko. Stručni sukomentator je Konjić.

A i oni, da prostiš, malo seruckaju. Rekli su da će prenositi prijateljske sad što slijede, i na kraju prodaše Face-u prava. Plus, danas Kristić reče "sve to gledat ćete u HD-u" na BHT-u. Ili on ne razumije razliku između DTV i HD, ili je došlo do nekih promjena. :?
Dionysios

#29 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by Dionysios »

It_is_a_Leclerc wrote:
sledge wrote:Znači BHT neće bit u hd-u za vrijeme sp-a nego samo digitalni signal preko kablovske? Imam kablovsku ali i satelitsku + hd resiver+ cs tako da ću ipak ostati na švabama u hd-u ili naći neki program sa engleskim komentatorom. Znaju li se komentatori na bht i hoće li sve tekme prenositi ili samo naše?
Sve tekme će prenositi. Cjelodnevni program iz Brazila i studija u Sarajevu. Pročitao sam da će biti i improvizirani studio na otvorenom u nekim većim gradovima gdje će se gledati uživo utakmice, i to.
Utakmice komentiraju: Igor Kristić, Velid Spaho i Zoran Šuko. Stručni sukomentator je Konjić.

A i oni, da prostiš, malo seruckaju. Rekli su da će prenositi prijateljske sad što slijede, i na kraju prodaše Face-u prava. Plus, danas Kristić reče "sve to gledat ćete u HD-u" na BHT-u. Ili on ne razumije razliku između DTV i HD, ili je došlo do nekih promjena. :?
Ne znam moze li tako nesto proci bez Vlatka Glavasa. :D
Ajatolah_

#30 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by Ajatolah_ »

It_is_a_Leclerc wrote:Utakmice komentiraju: Igor Kristić, Velid Spaho i Zoran Šuko. Stručni sukomentator je Konjić.
Ništa Glavaš? :shock:

Edit: ovaj iznad me preduhitrio. :D Ne sumnjam da će u tom slučaju Glavaš naći angažman na nekoj puno jačoj televiziji, ipak je previše za BHT1 da na SP-u imaju dva najjača pundita na Balkanu. :oops:
gnjev

#31 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by gnjev »

Sve je to tako logicno pa nece vam isporucit hd preko riblje kosti . Naravno da ces moci shalla kao i svako drugi ko ima digitalni resiver sa bht om u ponudi
It_is_a_Leclerc

#32 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Ajatolah_ wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Utakmice komentiraju: Igor Kristić, Velid Spaho i Zoran Šuko. Stručni sukomentator je Konjić.
Ništa Glavaš? :shock:

Edit: ovaj iznad me preduhitrio. :D Ne sumnjam da će u tom slučaju Glavaš naći angažman na nekoj puno jačoj televiziji, ipak je previše za BHT1 da na SP-u imaju dva najjača pundita na Balkanu. :oops:
Glavaš je Face-ov pulen. Plus, čovjek je malo problematičan jer stalno priča o Hrvatima, Srbima i Bošnjacima, zbog čega sportke redakcije dobiju migrenu grupno, pa onda ono : "Ja sam prvi Hrvat koji je zaigrao zbog čega sam imao probleme itd. itd".
Konjić je, po meni, bolji. Samo malo da prestane govoriti "čempjons liga" i "mi trebamo biti sretni s ovim dokle smo došli". :D
OldMayor

#33 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by OldMayor »

gnjev wrote:Sve je to tako logicno pa nece vam isporucit hd preko riblje kosti . Naravno da ces moci shalla kao i svako drugi ko ima digitalni resiver sa bht om u ponudi
Ja koliko sam shvatio to nece biti HD, nego digitalni signal puno puno bolje kvalitete od dosadasnje mrljotine na ekranima, ali ne u HD formatu.

Isto vazi i za ove koji imaju kablovsku, imat ce puno bolju sliku nego sto je sada.
plagijator1975

#34 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by plagijator1975 »

Ako Telemach ne potpiše sa BHT novi ugovor (0,5 KM po korisniku) gledamo mrlje ili .... ?
OldMayor

#35 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by OldMayor »

ernadr wrote:Ako Telemach ne potpiše sa BHT novi ugovor (0,5 KM po korisniku) gledamo mrlje ili .... ?
Pa nadam se da to nece uraditi.
Dat cu im naredni racun pola marke :D
N.N.

#36 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by N.N. »

ernadr wrote:Ako Telemach ne potpiše sa BHT novi ugovor (0,5 KM po korisniku) gledamo mrlje ili .... ?
Ne, gledat ces digitalu, kvaliteta kanala kao Hrt i ostali. Samo neces imati HD, kao HBO npr i tako. Uglavnom, nece biti mrlja :D
PeppermintSA

#37 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by PeppermintSA »

Ne pada mi napamet gledati preko BHT-a, nađe se neki kanal sa engleskim komentatorom na Dreameru i vozi :kiss:
P.Starck

#38 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by P.Starck »

ništa bez HDa makar onaj 1080i, mada bi bio zadovljniji i ja i svekoliko pučanstvo sa 720p 8-)
P.Starck

#39 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by P.Starck »

brisem crtane sa diska i snimam utakmice :mrgreen:
pa necu za buduća pokoljenja da ostavim SD u digitali, hebo to :lol:
plagijator1975

#40 Re: Odg: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by plagijator1975 »

N.N. wrote:
Ne, gledat ces digitalu, kvaliteta kanala kao Hrt i ostali. Samo neces imati HD, kao HBO npr i tako. Uglavnom, nece biti mrlja :D
Izvor za ovo, molim, ili je čula-kazala?

⭐⭐ Nexus⁴ ⭐⭐
It_is_a_Leclerc

#42 Re: Odg: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

ernadr wrote:
N.N. wrote:
Izvor za ovo, molim, ili je čula-kazala?

⭐⭐ Nexus⁴ ⭐⭐
Potvrđeno je, makar 50 puta, na svakoj utakmici koju je BHT radio otkako smo se plasirali. Pogotovo Igor Kristić ne propušta naglasiti: "Sve ćete to gledati na BHT-u, u HD rezoluciji". Čak je i na ovom ispraćaju to rekao dvaputa. Bila je vijest prije dva-tri mjeseca na klixu o dobavljanju opreme itd.
Mada, ja koliko se razumijem, to neće biti HD, već DTV, jer HD nema nijedna bh. televizija niti će ga imati u skorije vrijeme.
shalla

#43 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by shalla »

Bogami ja na telemachu imam face tv u HD-u i samo malo je slabiji od ostalih HD-ova (sportklubova, FOX-ova i sl)...
OldMayor

#44 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by OldMayor »

PeppermintSA wrote:Ne pada mi napamet gledati preko BHT-a, nađe se neki kanal sa engleskim komentatorom na Dreameru i vozi :kiss:
Kristic mi je normala nekako, ajd Spahu cu izdrzat. Mislim nije to toliko strasno. A i Konjic je tu, pa neces valjda propustiti njegov komentar? :D
OldMayor

#45 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by OldMayor »

P.Starck wrote:ništa bez HDa makar onaj 1080i, mada bi bio zadovljniji i ja i svekoliko pučanstvo sa 720p 8-)
BHT da pojaca sliku za 4 piksela, primjetila bi se razlika. Jer im je trenutno ja mislim 320x240 rezolucija.
insaneinthebrain

#46 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by insaneinthebrain »

blago nama, praznik za oci i usi uz ekipu sa bht-a :izet:
Utakmice sa SP iz Brazila za BHT komentirat će Konjić, Šuko, Spaho i Kristić

http://www.klix.ba/sport/nogomet/utakmi ... /140529023
It_is_a_Leclerc

#47 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Ne razumijem ja baš šta je problem sa Kristićem, Spahom i Šukom ?!

Ljudi su vrlo korektni. Razumiju fudbal, poznaju materiju..Šuki, eto, još i možemo zamjeriti pomanjkanje patriotskog naboja kod komentara, ali Spaho i Kristić su, po meni, uz Adisa Hadžića, za fudbal najbolji komentatori u BiH.
Greške se dešavaju svima, i da lupiš glupost, ali malo mi je neobično da se stalno od ljudi prave totalni imbecili, a oni skroz korektno i profesionalno rade svoj posao.

Što je najbitnije, nema spominjanja Gospodara svijetova, ljubavi iz Bihaća, Hasana Hota, mame i brata u Beogradu, miševa i lopova, te neprikosnovenog tarlakanja o Avdi Koljenoviću, švicarskom ugostitelju.
SmokingMan

#48 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by SmokingMan »

OldMayor wrote:
P.Starck wrote:ništa bez HDa makar onaj 1080i, mada bi bio zadovljniji i ja i svekoliko pučanstvo sa 720p 8-)
BHT da pojaca sliku za 4 piksela, primjetila bi se razlika. Jer im je trenutno ja mislim 320x240 rezolucija.
Kod nas je još uglavnom sav program u BIH na SD standardu.

480i video format 16:9/4:3,sa maximalnim full frame-om 720 x480.

BHT je tu sa malim napretkom,ali imaju još posla oko digitalizacije,nije to taj HD kvalitet.
Last edited by SmokingMan on 29/05/2014 14:12, edited 3 times in total.
Son1

#50 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by Son1 »

Al' za ovo sto sad gledamo je zato ko svemirski brod.
Post Reply