Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vjesticanametli

#26 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by vjesticanametli »

prolazna wrote:Ma dajte ljudi.. jeste i za policiju ali imajte razumijevanja :lol: :lol:

Sad ozbiljno, kako neko već reče da sam išla na sva predavanja i dangubila teško da bih sve stizala. Moj faks nije zahtjevao slušanje, samo učenje. Da sam na tvom mjestu, pozvala bih ga u kabinet, ispeglala da se dobro crveni i izvini i ne padne mu na pamet da nešto slično ponovi. Ne bih prijavila kad je već položio ispit, ako čovjek uči i nije neki šalabajzer ne bih ga potopila pa makar. Svi smo bili studenti i nije mi se jednom gu... tresla na potpisima zbog izostanaka.
ovo napisano obavezno jer mislim da je prosao voz :lol: a ovo za ziranta provjeri
Edin H.

#27 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by Edin H. »

karmica wrote:Prijaviti i studenta suspendovati na godinu dana.
Mislim da je to ipak preostra kazna, radi se o mladim ljudima, ali poruka se mora poslati.
ljutiajvar

#28 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by ljutiajvar »

Edin H. wrote:
Mislim da je to ipak preostra kazna, radi se o mladim ljudima, ali poruka se mora poslati.
Mladi ljudi? Ima i mladih kriminalaca . To je krivicno djelo, kakva crna suspenzija, noga za sva vremena. Uradi to u Njemackoj, pa ces vidjeti.
Edin H.

#29 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by Edin H. »

ljutiajvar wrote:
Edin H. wrote:
Mladi ljudi? Ima i mladih kriminalaca . To je krivicno djelo, kakva crna suspenzija, noga za sva vremena. Uradi to u Njemackoj, pa ces vidjeti.
I kolika je broj samoubistava i psihickih oboljenja u tzv. "uredjenim" zemljama, neces ga valjda zbog jedne greske unistiti za ostatak zivota.
Ali kao sto rekoh poruka se mora poslati da takvo ponasanje nije prihvatljivo.
RahatHurmašica

#30 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by RahatHurmašica »

ljutiajvar wrote:
Edin H. wrote:
ma daj, ispiti se masovno kupuju, diplome za pare, a ti bi proganjao nekoga ko je ipak na kraju naučio i položio.
Treba mu skrenuti pažnju, i na neki način "kazniti", ali to što ti zagovaraš je van pameti.
prolazna

#31 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by prolazna »

RahatHurmašica wrote:
ma daj, ispiti se masovno kupuju, diplome za pare, a ti bi proganjao nekoga ko je ipak na kraju naučio i položio.
Treba mu skrenuti pažnju, i na neki način "kazniti", ali to što ti zagovaraš je van pameti.
:thumbup:
swanfilter

#32 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by swanfilter »

Procitajte pravlinike fakulteta kada su ovakve stvari u pitanju, pa nakon toga skontajte da li je iskljucenje sa faxa previsoka kazna ...

Moja dva druga su iskljucena na godinu jer je jedan isao na ispit umjesto drugog. Al fakticki izgubili dvije godine jer je disciplinska trajala do 1. Oktobra. Namjerno im to odradili da zakasne sa upisom. Upozorenje da nema saranja i tako treba biti ...
RahatHurmašica

#33 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by RahatHurmašica »

uostalom, predavač je jedini krivac što su mu predavanja čisto gubljenje vremena. neko je već napisao, ali i meni su potpisi za predavanja glupost bez presedana. zašto nekoga tjerati da gubi vrijeme na nešto što mu apsolutno neće koristiti.

zato da bi profesor mogao uknjižiti i naplatiti koju satnicu više?
ljutiajvar

#34 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by ljutiajvar »

@Edin
@Hurmasica

Strucni ljudski resursi su kljucni za ekonomiju jedne drzave. Ako 20 godina proizvodis takve kadrove, kao ovog sto falsficira potpise, ne mora te bolan niko bombardovati. Bombardovao si sebe unazad 100 godina.

Pa dok sam studirao ne bi mi takvo nesto palo na pamet, prije bih godinu izgubio. I koja je razlika izmedju kupavanja diplome i falsifikovanja potpisa?

Fakulteti su ozbiljna stvar, pogledajte koliko vrijedi MIT. Oficijelno je neprocijenjiv. Jer proizvodi kadrove!

Sto se tice unistavanja zivota i samoubistava. Covjek sam sebi unistava zivot falsifikovanjem potpisa i drugim kriminalnim radnjama.
karmica

#35 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by karmica »

Edin H. wrote:
Ma kakvi ostra kazna. Pa samo ces ostrim kaznama pokazati da se takvo ponasanje nece tolerisati. Kod nas je jedna prepisivala na ispitu pa dobila suspenziju u trajanju od jedne godine.
RahatHurmašica

#36 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by RahatHurmašica »

ljutiajvar wrote:@Edin
@Hurmasica

Strucni ljudski resursi su kljucni za ekonomiju jedne drzave. Ako 20 godina proizvodis takve kadrove, kao ovog sto falsficira potpise, ne mora te bolan niko bombardovati. Bombardovao si sebe unazad 100 godina.

Pa dok sam studirao ne bi mi takvo nesto palo na pamet, prije bih godinu izgubio. I koja je razlika izmedju kupavanja diplome i falsifikovanja potpisa?

Fakulteti su ozbiljna stvar, pogledajte koliko vrijedi MIT. Oficijelno je neprocijenjiv. Jer proizvodi kadrove!

Sto se tice unistavanja zivota i samoubistava. Covjek sam sebi unistava zivot falsifikovanjem potpisa i drugim kriminalnim radnjama.
propustio si činjenicu da je on ispit NAUČIO i pošteno položio. tim potpisom samo je izbjegao birokratske procedure.
RahatHurmašica

#37 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by RahatHurmašica »

karmica wrote:[
Ma kakvi ostra kazna. Pa samo ces ostrim kaznama pokazati da se takvo ponasanje nece tolerisati. Kod nas je jedna prepisivala na ispitu pa dobila suspenziju u trajanju od jedne godine.
a šta ćemo sa onima koji kupuju čitave diplome na privatnim fakultetima?

šta ćemo sa dinom konakovićem ko je za par dana "položio" desetine ispita?
karmica

#38 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by karmica »

RahatHurmašica wrote:
@Hurmasica

propustio si činjenicu da je on ispit NAUČIO i pošteno položio. tim potpisom samo je izbjegao birokratske procedure.
Jbt. te led, znaci ovako ja uzmem neciji potpis i falsifikujem, podgnem kredit i ja vracam kredit i posto ja vracam krediti a to ne radi zirant ciji sam potpis falsifikovao znaci ja sam samo izbjegao birokratsku proceduru.

On kad je sposoban falsifikovati potpis sta mislis kako polaze ispite, bubice, puskice i sl.
Last edited by karmica on 29/04/2014 13:20, edited 1 time in total.
karmica

#39 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by karmica »

RahatHurmašica wrote:
a šta ćemo sa onima koji kupuju čitave diplome na privatnim fakultetima?

šta ćemo sa dinom konakovićem ko je za par dana "položio" desetine ispita?
Ja tebi rekoh fino da je to drugi par rukava i da se to treba normalno kazniti kao i ovog i da je do organa koji su zaduzeni za to. Ali to ne znaci ako neko kupi diplomu da sad tako svi trebamo raditi.
RahatHurmašica

#40 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by RahatHurmašica »

karmica wrote:[q

Jebo te led, znaci ovako ja uzmem neciji potpis i falsifikujem, podgnem kredit i ja vracam kredit i posto ja vracam krediti a to ne radi zirant ciji sam potpis falsifikovao znaci ja sam samo izbjegao birokratsku proceduru.

On kad je sposoban falsifikovati potpis sta mislis kako polaze ispite, bubice, puskice i sl.
haj ne pretjeruj.

predavanja na društvenim fakultetima su puko traćenje vremena. a i prirodni svakako imaju predmete i profesore kojima je grehota doći na predavanje.
sarajlija80

#41 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by sarajlija80 »

@Hurmasica

Na MIT idu samo wonderkids ,oni koji su iznad prosjeka porediti nase iole malo normalne faklultet i uslove sa super prestiznom tehnicko akademskom institucijom ,malo cudno :| :-D
karmica

#42 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by karmica »

Znam slucaj gdje je jedan ucenik srednje skole falsifikovao opravdanje od doktora. Sve zavrsilo na sudu u ucenik dobio mislim 6 mjeseci uslovno.
karmica

#43 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by karmica »

RahatHurmašica wrote:

Jebo te led, znaci ovako ja uzmem neciji potpis i falsifikujem, podgnem kredit i ja vracam kredit i posto ja vracam krediti a to ne radi zirant ciji sam potpis falsifikovao znaci ja sam samo izbjegao birokratsku proceduru.

haj ne pretjeruj.

predavanja na društvenim fakultetima su puko traćenje vremena. a i prirodni svakako imaju predmete i profesore kojima je grehota doći na predavanje.
Pa nije to pretjerivanje, to je to, eh sad sto se tebi ne svidja to je druga stvar.
Bodkin

#44 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by Bodkin »

swanfilter wrote:
prolazna wrote:
swanfilter wrote:Ti si njega vec pustio, moj Asistente ... Nego, ima jedan fazon, taj levat ce najverovatnije i sutra istu stvar uraditi jer misli da mu se moze, neko ce ga otkriti, nastace slucaj i postoji mogucnost da se sazna i za ovaj tvoj slucaj unazad ... Onda ce i po tebi biti. Imas nosioca predmeta, prijavi mu slucaj i cao ...
pa onda čovjeka godinu dana peglati sa prijavom, komisjama i sankcijama..

dovoljno je da stavi na znanje da zna, ako čovjek prizna i vidi da mu je krivo, zašto da ga ne pusti :-)

Zato, jer ce taj kreten kroz koju godinu doci na funkciju koja ce mu omoguciti takve malverzacije zbog kojih ce te takvi kao ti plakati po forumu kao i ovaj doticni asistent .. I, nece se on baviti postupkom nego komisija zaduzena za takve slucajeve ...

Vođen tvojom logikom, preostaje nam samo jos da legaliziramo kriminal, pronevjere, ... Strasno ...
izvini ali lupas. ako je lik polozio ispit (pod uslovom da je regularno naravno), treba mu cestitati jer je zaobisao jedan kurcev recidiv proslog sistema. cuj potpisi. koji bolan kurcevi potpisi? danas ljudi kupuju knjige i uce nesto sto nije ni blizu njegove struke, a on treba studenta oboriti jer je polozio ali eto nije sjedio na dosadnim jebenim predavanjima i spavao :-) :-)

svaka mu cast. zaobisao birokratsku glupost, naucio i polozio ispit. zdravo
RahatHurmašica

#45 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by RahatHurmašica »

Pa nije to pretjerivanje, to je to, eh sad sto se tebi ne svidja to je druga stvar.
ja sam na početku svake godine znao koja predavanja ću slušati (jer je koristilo) a koja neću (gubljenje vremena kojeg sam i onako malo imao).
RahatHurmašica

#46 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by RahatHurmašica »

Bodkin wrote:[q
izvini ali lupas. ako je lik polozio ispit (pod uslovom da je regularno naravno), treba mu cestitati jer je zaobisao jedan kurcev recidiv proslog sistema. cuj potpisi. koji bolan kurcevi potpisi? danas ljudi kupuju knjige i uce nesto sto nije ni blizu njegove struke, a on treba studenta oboriti jer je polozio ali eto nije sjedio na dosadnim jebenim predavanjima i spavao :-) :-)

+1 :thumbup:
karmica

#47 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by karmica »

RahatHurmašica wrote:

ja sam na početku svake godine znao koja predavanja ću slušati (jer je koristilo) a koja neću (gubljenje vremena kojeg sam i onako malo imao).
Opet masis poentu. Ja studiram u sistemu gdje su predavanja "obavezna". Znaci, tamo fino pise da smo obavezni ici na predavanja da bi se dobio potpis i mogao ovjeriti tj. upisati novi semestar i da bi se na kraju krajeva moglo izaci na ispit i poloziti taj ispit. Kazem da su predavanja "obavezna", ima predmeta na koja zaista nikad ne moras doci na i na kraju ces dobiti potpis ali ima i predmeta na koja moras ici jer se kontrolise i na kraju zaista neces dobiti potpis ako nisi bio prisutan. Ako ja odlucim da ne idem na ta predavanja ja svjesno rizikujem da ne dobijem potpis i sta mi ostaje onda da falsifikujem a to je krivicno dijelo koje onda vuce daljnje posljedice i koje se treba strogo kazniti.

To sto su ti potpisi glupost i sto bi ih i ja ukinuo to je druga prica ali to opet ne znaci da trebamo falsifikovati potpise.
swanfilter

#48 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by swanfilter »

Bodkin wrote:izvini ali lupas. ako je lik polozio ispit (pod uslovom da je regularno naravno), treba mu cestitati jer je zaobisao jedan kurcev recidiv proslog sistema. cuj potpisi. koji bolan kurcevi potpisi? danas ljudi kupuju knjige i uce nesto sto nije ni blizu njegove struke, a on treba studenta oboriti jer je polozio ali eto nije sjedio na dosadnim jebenim predavanjima i spavao :-) :-)

Eto, ti hvalis nekog ko zaobilazi u zivotu. Za minut ces odleprsati na drugu temu gdje ces biti kivan na drzavu, sistem, ... jer su dozvolili pojedincima da zaobilaze, na taj nacin dođu do pozicije da pocnu fino i drzavu zaobilaziti .. Fino razmisljanje, nema sta ... Ako postoji proces, drzis ga se, nije tvoje da pitas pase li to tebi ili. U slucaju da ti ne pase, mjenjas sistem/nacin/proces ucenja i obrazovnaja. Na taj tvoj nacin kritizirati, pokusati "mijenjati" nesto, ... Samo kod nas ...

I, da, stvarno se momacki bori protiv birokracije - cinjenjem kaznjivog djela. Hoces sutra i svoje djete na ovaj nacin pohvaliti u borbi protiv vjetrenjaca ...
Last edited by swanfilter on 29/04/2014 13:39, edited 1 time in total.
ljutiajvar

#49 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by ljutiajvar »

sarajlija80 wrote:
@Hurmasica

Na MIT idu samo wonderkids ,oni koji su iznad prosjeka porediti nase iole malo normalne faklultet i uslove sa super prestiznom tehnicko akademskom institucijom ,malo cudno :| :-D
Ali nije MIT postao takva vrhunska institucija sa tolerisanjem falsisficiranja potpisa.
RahatHurmašica

#50 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu

Post by RahatHurmašica »

To sto su ti potpisi glupost i sto bi ih i ja ukinuo to je druga prica ali to opet ne znaci da trebamo falsifikovati potpise.
rekao sam da jesam za neku vrstu simbolične kazne, ali nikako nisam za to da mu se obilježi život zbog jednog nevažnog, izmišljenog, birokratskog, potpisa. pogotovo jer se u ovoj državi čitave diplome masovno i "po zakonu" kupuju. na kraju će ispasti bolji onaj koji u kiseljaku kupi diplomu bez da je i naslove naučio, od ovog koji je naučio i položio, al eto zamisli taj grijeh, falsifikovao potpis.
Post Reply