Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
-
asistent_mef
#1 Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Pozdrav,
sta bi ste vi uradili da ste asistent i da je neko od studenata vas potpis falsifikovao u indexu i s tim potpisom polozi ispit. Da li ga prijavit ili precutit to?
Da li ste ikad to radili, zelio bi da cujem nekoliko misljenja.....
sta bi ste vi uradili da ste asistent i da je neko od studenata vas potpis falsifikovao u indexu i s tim potpisom polozi ispit. Da li ga prijavit ili precutit to?
Da li ste ikad to radili, zelio bi da cujem nekoliko misljenja.....
- Nothing
#2 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
logicno prijavit 
- manekenka u penziji
#3 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Na Pravu su ukinuli te potpise jer u neka doba nisu imali smisla, svi ih dobiju a niko nije na predavanju.
Ne znam na kojem si fakultetu ass.ali ako je taj neko naučio i položio ispit bez prisustva na predavanjima, ja bih ga pustila.
Nije da opravdavam ove stvari, ali je manje peglancije obojici.
Ako ti je bas udario na ego, skreni studentu pažnju cisto da on ne bi ponovo pokušao uraditi isto.
Ne znam na kojem si fakultetu ass.ali ako je taj neko naučio i položio ispit bez prisustva na predavanjima, ja bih ga pustila.
Ako ti je bas udario na ego, skreni studentu pažnju cisto da on ne bi ponovo pokušao uraditi isto.
-
vendetta87
#4 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
e cuj falsifikovao ti potpis
i ti jos na forumu pitas sta da radis. Evo jos jedan razlog sto smo u kurtzu
- LieToMe
#5 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
A da se konsultujes sa profesorom ciji si asistent? Mozda ne morate prijavljivati dekanatu i pokretati neki postupak (mada ako je falsifikovao potpis asistenta sutra komotno moze i profesora i ocjenu i diplomu
Misljenja sam da treba prijaviti kako god pa sad ne znam...
Last edited by LieToMe on 29/04/2014 11:27, edited 1 time in total.
- dinooh
#6 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
mozda nije falsifikovao, mozda taj ima odobrenje da udara pecat-potpis u indeks
. Kao sto profesori daju ovlastenje asistentima da udaraju pecat-potpis, tako i studenti izgleda mogu 
-
ZPP
#7 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Uzmeš mu koju stoju u zamjenu da ga ne prijaviš
Ljudi ste, dogovorit ćete se
Ljudi ste, dogovorit ćete se
- Dr.medicine
#8 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Legenda, hajde bgt i mi smo knjižice za vježbe potpisivali
A ja da sam ti (asistetnt) pozvao bih lika i pitao zasto nije bio. Rekao bi da mi iskreno odgovori.
Ja sam uglavnom luftirao, da bi kuci sjedio i štrebao. Onako mi propadne dan ni u cemu, a kuci se bome naštreba.
Ako je to razlog onda bi definitivno usutio. Šta znas možda ima nekog bolesnog u porodici.
A vala ako je lumpovao i ujutro hrkao, ma jebi mu znanje samo tako
Mada jedna je mladost. Haj ako je neki šmeker oprosti
- sinuhe
#9 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Falsifikovanje potpisa je posao i za policiju.
Zar ne mozete smisliti nesto bolje?
Zar ne mozete smisliti nesto bolje?
- O'zone
- Globalni moderator
#10 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Provjeri da mu nisi gdje i žirant 
- _mufljuz_
#11 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
manekenka u penziji wrote:Na Pravu su ukinuli te potpise jer u neka doba nisu imali smisla, svi ih dobiju a niko nije na predavanju.
-
prolazna
#12 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Ma dajte ljudi.. jeste i za policiju ali imajte razumijevanja
Sad ozbiljno, kako neko već reče da sam išla na sva predavanja i dangubila teško da bih sve stizala. Moj faks nije zahtjevao slušanje, samo učenje. Da sam na tvom mjestu, pozvala bih ga u kabinet, ispeglala da se dobro crveni i izvini i ne padne mu na pamet da nešto slično ponovi. Ne bih prijavila kad je već položio ispit, ako čovjek uči i nije neki šalabajzer ne bih ga potopila pa makar. Svi smo bili studenti i nije mi se jednom gu... tresla na potpisima zbog izostanaka.
Sad ozbiljno, kako neko već reče da sam išla na sva predavanja i dangubila teško da bih sve stizala. Moj faks nije zahtjevao slušanje, samo učenje. Da sam na tvom mjestu, pozvala bih ga u kabinet, ispeglala da se dobro crveni i izvini i ne padne mu na pamet da nešto slično ponovi. Ne bih prijavila kad je već položio ispit, ako čovjek uči i nije neki šalabajzer ne bih ga potopila pa makar. Svi smo bili studenti i nije mi se jednom gu... tresla na potpisima zbog izostanaka.
- _mufljuz_
#13 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Dr.medicine wrote:![]()
Legenda, hajde bgt i mi smo knjižice za vježbe potpisivaliSvaki student je znao jedan potpis, pa je tako kružilo. Svakako te drži 15ak minuta i pacijenta ne vidis. Sve sto sam naucio bilo je poslije faxa.
A ja da sam ti (asistetnt) pozvao bih lika i pitao zasto nije bio. Rekao bi da mi iskreno odgovori.
Ja sam uglavnom luftirao, da bi kuci sjedio i štrebao. Onako mi propadne dan ni u cemu, a kuci se bome naštreba.
Ako je to razlog onda bi definitivno usutio. Šta znas možda ima nekog bolesnog u porodici.
A vala ako je lumpovao i ujutro hrkao, ma jebi mu znanje samo tako![]()
Mada jedna je mladost. Haj ako je neki šmeker oprosti![]()
![]()
![]()
-
swanfilter
#14 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Ti si njega vec pustio, moj Asistente ... Nego, ima jedan fazon, taj levat ce najverovatnije i sutra istu stvar uraditi jer misli da mu se moze, neko ce ga otkriti, nastace slucaj i postoji mogucnost da se sazna i za ovaj tvoj slucaj unazad ... Onda ce i po tebi biti. Imas nosioca predmeta, prijavi mu slucaj i cao ...
- cyprus
#15 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Zar asistenti daju potpis? Negdje daju?
- dakine
#16 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Cisto sumnjam da je postavljac teme asistent, prije student koji planira da neko za njega polozi ispit pa da vidi ima li slucajeva...probaj lafe, nista te ne kosta 
-
prolazna
#17 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
pa onda čovjeka godinu dana peglati sa prijavom, komisjama i sankcijama..swanfilter wrote:Ti si njega vec pustio, moj Asistente ... Nego, ima jedan fazon, taj levat ce najverovatnije i sutra istu stvar uraditi jer misli da mu se moze, neko ce ga otkriti, nastace slucaj i postoji mogucnost da se sazna i za ovaj tvoj slucaj unazad ... Onda ce i po tebi biti. Imas nosioca predmeta, prijavi mu slucaj i cao ...
dovoljno je da stavi na znanje da zna, ako čovjek prizna i vidi da mu je krivo, zašto da ga ne pusti
- Ajatolah_
#18 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Šta je ovo sa RD, ne pamtim kad je temu otvorio neko sa 100+ postova? 
-
swanfilter
#19 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
prolazna wrote:pa onda čovjeka godinu dana peglati sa prijavom, komisjama i sankcijama..swanfilter wrote:Ti si njega vec pustio, moj Asistente ... Nego, ima jedan fazon, taj levat ce najverovatnije i sutra istu stvar uraditi jer misli da mu se moze, neko ce ga otkriti, nastace slucaj i postoji mogucnost da se sazna i za ovaj tvoj slucaj unazad ... Onda ce i po tebi biti. Imas nosioca predmeta, prijavi mu slucaj i cao ...
dovoljno je da stavi na znanje da zna, ako čovjek prizna i vidi da mu je krivo, zašto da ga ne pusti
Zato, jer ce taj kreten kroz koju godinu doci na funkciju koja ce mu omoguciti takve malverzacije zbog kojih ce te takvi kao ti plakati po forumu kao i ovaj doticni asistent .. I, nece se on baviti postupkom nego komisija zaduzena za takve slucajeve ...
Vođen tvojom logikom, preostaje nam samo jos da legaliziramo kriminal, pronevjere, ... Strasno ...
Last edited by swanfilter on 29/04/2014 11:51, edited 2 times in total.
-
swanfilter
#20 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
cyprus wrote:Zar asistenti daju potpis? Negdje daju?
Inace asistenti vode vjezbe, nosioci se na kraju konacne ocjene autogramisu ..
- golfiista
#21 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
ja bi ovo za ziranta ozbiljno shvatio
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- Edin H.
#22 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Kao prvo neophodno je uvesti da prisustvovanje predavanjima nije samo forma, nego da formira i utice na konacnu ocjenu. Mora se prestati sa praksom da je konacna ocjena samo ono znanje koje student pokaze na dan ispita.
Kao drugo dogadjaj se mora prijaviti i sankcionisati, jer je vasa uloga i edukativnog karaktera. Takav student ce sutra na poslu falsikovati izvjestaj ili fakturu sto je krivicno djelo.
Nisam za neku rigiroznu kaznu, neka vrsta pismene opomene je vjerovatno za prvi put dovoljna, ali jednostavno se mora pokazati da takva praksa i ponasanje nisu prihvatljivi.
Kao drugo dogadjaj se mora prijaviti i sankcionisati, jer je vasa uloga i edukativnog karaktera. Takav student ce sutra na poslu falsikovati izvjestaj ili fakturu sto je krivicno djelo.
Nisam za neku rigiroznu kaznu, neka vrsta pismene opomene je vjerovatno za prvi put dovoljna, ali jednostavno se mora pokazati da takva praksa i ponasanje nisu prihvatljivi.
-
ljutiajvar
#23 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Je li polozio?
Odlicno.
Sad provjeri da li je u nekoj stranci? Ako jeste, izbaci ga sa fakulteta. Taj ce nam dohakati sutra.
Odlicno.
Sad provjeri da li je u nekoj stranci? Ako jeste, izbaci ga sa fakulteta. Taj ce nam dohakati sutra.
-
ljutiajvar
#24 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Sad salu na stranu.
Ako si asistent, ti MORAS to prijaviti. Falsifikovanje potpisa je krivicno djelo. Nema tu zovni ga, porazgovaraj itd.
Prijavi.
Ako si asistent, ti MORAS to prijaviti. Falsifikovanje potpisa je krivicno djelo. Nema tu zovni ga, porazgovaraj itd.
Prijavi.
-
karmica
#25 Re: Falsifikovanje potpisa za prisustvo predavanju u indexu
Prijaviti i studenta suspendovati na godinu dana.