sami sebi najgori wrote:Kada me razocaraju losi ljudi, ja se vratim mojim planinama, ato priroda je najljepse sto Bosna ima.
Planine lijece i srce i dusu!!!!
nisi sam
http://www.tetak.fotopic.net/c428763.html
sami sebi najgori wrote:Kada me razocaraju losi ljudi, ja se vratim mojim planinama, ato priroda je najljepse sto Bosna ima.
Planine lijece i srce i dusu!!!!
ti mora da dugo nisi bila u Bosni! Stvarno nemas pojma sta se ovdje desava. Pretjerujes pa se tvoje misljenje treba zanemariti.arci wrote:Cazinjanin wrote:ti mora da si opisao Srbiju u ovom postu!Kazzablanca wrote:Zemlju cine ljudi koji zive na njoj.
Svugdje ima svakakvih - ljudi
ali u Bosni nema nikakvih - ljudi.
Svugdje ima svasta -
u Bosni nema nista.
Bosna je moralna i mentalna pustara.
Ljudi cuda cine da im zemlja bude zdrava i plodna.
Ovdje u zemlji cuda, ljudska cudovista i spodobe ljudske cine cuda da zemlju onesposobe.
Sablasna ljudska pustinja.
Zemlja bez ljudi je zemlja bez duse.
Ljudske utvare cine ovu zemlju deponijom ljudskog smeca - od vrha do dna i obratno.
U Bosni ima bas svakakvih ljudi, ima svasta a i interesantna je za zivot!
A, ti si izgleda jako glup! Savjetujem ti da malo odes u Bosnu i prosetas ulicom bilo kojeg bh grada. Shvatices da se na neku zemlju ne gleda preko monitora nego kroz oci u zivo!
Neka nam zivi i napreduje Bosna i Hercegovina!
Volim te Bosno i Hercegovino!
Strasno napreduje!!!Zatvori oci i uzivaj,covjek je u pravu 100%
samo sto oni koji plivaju u ovim mutnim vodama danasnjice
ne zele i naravno NECE da vide stvarnost onakvom kakva jeste.
Gdje ti vidis perspektivu u moru bolesnih iskorumpiranih likova
koji gaze preko leseva do ciljeva?I ne bih rekla da je to pesimizam
(da je barem?! )To je surova stvarnost!!!Bosna vec dugo nema
sve ono sto je nekada bacalo miljama daleko isperd drugih...nema
dusu...ljudi to vise nemaju,a neizbalansirani izmedju onog sto su
bili i onoga sto bi zeljeli da budu,plutaju kao plovci.....Hm,otuzno...
Nije pretjerala Cazinjanine! Nije, na zalost!Cazinjanin wrote:ti mora da dugo nisi bila u Bosni! Stvarno nemas pojma sta se ovdje desava. Pretjerujes pa se tvoje misljenje treba zanemariti.arci wrote:Cazinjanin wrote: ti mora da si opisao Srbiju u ovom postu!
A, ti si izgleda jako glup! Savjetujem ti da malo odes u Bosnu i prosetas ulicom bilo kojeg bh grada. Shvatices da se na neku zemlju ne gleda preko monitora nego kroz oci u zivo!
Strasno napreduje!!!Zatvori oci i uzivaj,covjek je u pravu 100%
samo sto oni koji plivaju u ovim mutnim vodama danasnjice
ne zele i naravno NECE da vide stvarnost onakvom kakva jeste.
Gdje ti vidis perspektivu u moru bolesnih iskorumpiranih likova
koji gaze preko leseva do ciljeva?I ne bih rekla da je to pesimizam
(da je barem?! )To je surova stvarnost!!!Bosna vec dugo nema
sve ono sto je nekada bacalo miljama daleko isperd drugih...nema
dusu...ljudi to vise nemaju,a neizbalansirani izmedju onog sto su
bili i onoga sto bi zeljeli da budu,plutaju kao plovci.....Hm,otuzno...
Pa, lako ja mogu razumjeti tipove poput ovog... otprilike svi oni koji blate ime Bosne su podpali pod uticaj Beogradskog i Zagrebackog rezima s pocetka 90-ih... i, onda kada su vidjeli da su ideje o nekakvoj mogucoj hrvatskoj ili srpskoj dominaciji propali, izgubili su se u Bosni. I, onda kad vide da BiH ne voli ljude koji zele biti malo Bosanac a malo vise Hrvat ili Srbin... pa onda jos na to citaju stampu iz Hrvatske u kojoj novinari komentare o Bosni pisu iz Zagreba a pisu npr. o Mostaru (a vjerovatno nikad nije ni bio u Mostaru)... i, malo po malo evulira do ljudi koji ne znaju sta bi drugo nego da blate zemlju Bosnu. E, ja to NEDAM raditi!Vodenjak wrote:Nije pretjerala Cazinjanine! Nije, na zalost!
Probaj da shvatis ljude koji ovako pishu..
Probaj malo da oslusnes kojim tonom, s koliko bola, s koliko nostalgije ljudi pishu i zale za zemljom koje vise nema, za onim sretnim vremenima, za onim svijetlim slikama iz djetinjstva, iz zivota svakdasnjeg!
Niko od ovih koji navode sve ono lose sto je isplivalo u Bosni ne radi to zato sto zaista NE VOLI Bosnu!
Naprotiv, Cazinjaninu! Naprotiv!
To su ljudi koji su poznavali jednu drugu Bosnu, koji su znali kako su ti isti ljudi disali, s kojom voljom zivjeli, kako s vedrinom u sutra gledali!
Ubili su nam dusu, unakaradili danasnjicu, ubili vjeru u sutra...
Onaj ko to ne vidi, ili je slijep i gluh ili, u najmanju ruku, nepopravljivi optimista!
A to nije dobro ni za Bosnu ni za narod u istoj!
Mi MORAMO poceti iz pocetka ali prije toga moramo nas same restartovati...
Cazinjanin wrote:Pa, lako ja mogu razumjeti tipove poput ovog... otprilike svi oni koji blate ime Bosne su podpali pod uticaj Beogradskog i Zagrebackog rezima s pocetka 90-ih... i, onda kada su vidjeli da su ideje o nekakvoj mogucoj hrvatskoj ili srpskoj dominaciji propali, izgubili su se u Bosni. I, onda kad vide da BiH ne voli ljude koji zele biti malo Bosanac a malo vise Hrvat ili Srbin... pa onda jos na to citaju stampu iz Hrvatske u kojoj novinari komentare o Bosni pisu iz Zagreba a pisu npr. o Mostaru (a vjerovatno nikad nije ni bio u Mostaru)... i, malo po malo evulira do ljudi koji ne znaju sta bi drugo nego da blate zemlju Bosnu. E, ja to NEDAM raditi!Vodenjak wrote:Nije pretjerala Cazinjanine! Nije, na zalost!
Probaj da shvatis ljude koji ovako pishu..
Probaj malo da oslusnes kojim tonom, s koliko bola, s koliko nostalgije ljudi pishu i zale za zemljom koje vise nema, za onim sretnim vremenima, za onim svijetlim slikama iz djetinjstva, iz zivota svakdasnjeg!
Niko od ovih koji navode sve ono lose sto je isplivalo u Bosni ne radi to zato sto zaista NE VOLI Bosnu!
Naprotiv, Cazinjaninu! Naprotiv!
To su ljudi koji su poznavali jednu drugu Bosnu, koji su znali kako su ti isti ljudi disali, s kojom voljom zivjeli, kako s vedrinom u sutra gledali!
Ubili su nam dusu, unakaradili danasnjicu, ubili vjeru u sutra...
Onaj ko to ne vidi, ili je slijep i gluh ili, u najmanju ruku, nepopravljivi optimista!
A to nije dobro ni za Bosnu ni za narod u istoj!
Mi MORAMO poceti iz pocetka ali prije toga moramo nas same restartovati...
I, zato ko nema drugog posla neg da blati ime moje zemlje Bosne nek uzme lijepo metlu u ruke i nek mete oko kuce svoje i nek mi ne masla gluposti!
Jer, ima nas najvise koji volimo svoju jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu!
Tornjak wrote:A znate li sta ja mislim?Kazzablanca wrote:Zemlju cine ljudi koji zive na njoj.
Svugdje ima svasta -
u Bosni nema nista.
Ovdje u zemlji cuda, ljudska cudovista i spodobe ljudske cine cuda da zemlju onesposobe.
Ljudske utvare cine ovu zemlju deponijom ljudskog smeca - od vrha do dna i obratno.
Ja mislim da ste vi svi primitivci koji ovako misle i isti oni primitivci koji kupuju uvoznu robu osim domace zato sto misle da je bolja!
ti mora da si opisao Srbiju u ovom postu!Cazinjanin wrote:ti mora da si opisao Srbiju u ovom postu!Kazzablanca wrote:Zemlju cine ljudi koji zive na njoj.
Svugdje ima svasta -
u Bosni nema nista.
Nenadv24 wrote:ti mora da si opisao Srbiju u ovom postu!Cazinjanin wrote:ti mora da si opisao Srbiju u ovom postu!Kazzablanca wrote:Zemlju cine ljudi koji zive na njoj.
Svugdje ima svasta -
u Bosni nema nista.
U Srbiji je bolje nego u cijeloj BiH ( u oba entiteta i distriktu Brčko).
Kako je u Crnoj GoriSrbiji je bolje nego u cijeloj BiH ( u oba entiteta i distriktu Brčko).
E.A. wrote:Predlazem da svi mi koji volimo nasu BIH ne nasjedamo na ovakve i slicne gluposti,da ovu i sl.teme bojkotujemo.
MOJA JEDINA DOMOVINA JE BIH ,A MOJ JEDINI PRESJEDNIK JE ALIJA IZETBEGOVIC!
E.A. wrote:Predlazem da svi mi koji volimo nasu BIH ne nasjedamo na ovakve i slicne gluposti,da ovu i sl.teme bojkotujemo.
MOJA JEDINA DOMOVINA JE BIH ,A MOJ JEDINI PRESJEDNIK JE ALIJA IZETBEGOVIC!
Vala i meni ovo smijesnonovalic wrote: jedini predsjednik
titoooooo![]()
![]()