Zasto ne volim Bosnu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Kazzablanca

#1 Zasto ne volim Bosnu?

Post by Kazzablanca »

Zemlju cine ljudi koji zive na njoj.
Svugdje ima svakakvih - ljudi
ali u Bosni nema nikakvih - ljudi.
Svugdje ima svasta -
u Bosni nema nista.
Bosna je moralna i mentalna pustara.
Ljudi cuda cine da im zemlja bude zdrava i plodna.
Ovdje u zemlji cuda, ljudska cudovista i spodobe ljudske cine cuda da zemlju onesposobe.
Sablasna ljudska pustinja.
Zemlja bez ljudi je zemlja bez duse.
Ljudske utvare cine ovu zemlju deponijom ljudskog smeca - od vrha do dna i obratno.
St.Germain

Post by St.Germain »

ovo je druga krajnost konto teme "zasto volim bosnu"

ovim vrijedjas stotine hiljada gradjana BIH koji bi da imaju normalnu drzavu a ne mogu jer im to ne dozvoljava toboznja demokratska vecina

nije ipak sve crno (vecina jeste, to ti dajem zapravo, tamni vilajet)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

St.Germain wrote:ovo je druga krajnost konto teme "zasto volim bosnu"

ovim vrijedjas stotine hiljada gradjana BIH koji bi da imaju normalnu drzavu a ne mogu jer im to ne dozvoljava toboznja demokratska vecina

nije ipak sve crno (vecina jeste, to ti dajem zapravo, tamni vilajet)
Slazem se s tobom da je ono gore, blago receno, pesimisticno!

Ali, ne mislis li da odgovara pravom stanju stvari mnogo vise nego nasa nostalgicna cmizdrenja za necim cega objektivno, samo potencijalno u Bosni ima?

A ako u "stotine hiljada gradjana BiH koji bi da imaju normalnu drzavu" ubrajas samo one koji JESU izasli na izbore i koji zaista JESU glasali protiv ove gamadi sto unistava sve sto je narod ove zemlje ikad stvorio (bilo duhovno ili materijalno!), onda se slazem s tobom!
Ali pretpostavljam da isti ti koje navedoh misle barem priblizno kao Kazzablanca!
Ne zato sto to zele vec zato sto nisu ni slijepci ni gluhonje, a jos manje idioti iz jednog od mojih prethodnih postova!
rajvosa

#4 Re: Zasto ne volim Bosnu?

Post by rajvosa »

Kazzablanca wrote:Zemlju cine ljudi koji zive na njoj.
Svugdje ima svasta -
u Bosni nema nista.
Ovdje u zemlji cuda, ljudska cudovista i spodobe ljudske cine cuda da zemlju onesposobe.
Ljudske utvare cine ovu zemlju deponijom ljudskog smeca - od vrha do dna i obratno.

Optimista nema sta.
Jeli a, koje medikamente uzimas :(
Kazzablanca

Post by Kazzablanca »

Ako je vjerovati tezi da se kuca gradi od temelja onda ja ne vrijedjam stotine hiljada tih ljudi koji su temelj ove Bosne koju sami sebi umjesto plodnim tlom cine jalovom ovu zemlju - ukljucujuci i njihove demokratske izbore.Kakav pas takav gazda.
Pogledaj ilustraciju F.L na podforumu 'umjetnost zivljenja' (kucni ljubimci psi) i vidjet jednu gazdaricu i jednoga gazdu sa svojim psima koliko su cak i fizicki slicni.
Tema nije 'tuk na luk' nego moj otvoren stav jer bijeda na vrata a ljubav kroz prozor.
Mi skoro svi Bh. gradjani , mi te stotine hiljada ljudi cinimo Bh. zemlju ovakvom kakva je.
Steta sto uz suvo strada i sirovo.
Od svih tih stotina hiljada Bh. gradjana 0,1% zavrjedjuje zivot dostojan ljudskom bicu.
Ljudski faktor je taj koji cini dobra ili zla cuda sebi a koliko smo mi bosanci pametni ljudi kada toliko godina tikve sadimo s budalama?
Jos se borimo za njih.
Mi smo ljudska cudovista koja cuda cinimo da nam se koji cudom ne desi kakvo dobro cudo - nedaj boze da nas dokaci kakvo dobro po glavi.
SimpaticInc

#6 Re: Zasto ne volim Bosnu?

Post by SimpaticInc »

Svugdje ima svasta -
u Bosni nema nista.
U drugom tomu mozes elaborirati "Zasto volim Srbiju / Hrvatsku" i sl. :zzzz:
Vodenjak

#7 Re: Zasto ne volim Bosnu?

Post by Vodenjak »

SimpaticInc wrote:
Svugdje ima svasta -
u Bosni nema nista.
U drugom tomu mozes elaborirati "Zasto volim Srbiju / Hrvatsku" i sl. :zzzz:
I Honduras, i Ghanu, i Madagaskar, i Obalu Slonovace...
Komentar koji nema nikakve, bas nikakve veze s temom!

Klasika...

:roll: :zzzz:
Tornjak

#8 Re: Zasto ne volim Bosnu?

Post by Tornjak »

Svugdje ima svasta -
u Bosni nema nista.
A znate li sta ja mislim?

Ja mislim da ste vi svi primitivci koji ovako misle i isti oni primitivci koji kupuju uvoznu robu osim domace zato sto misle da je bolja!
rei

#9 Re: Zasto ne volim Bosnu?

Post by rei »

Tornjak wrote:
Svugdje ima svasta -
u Bosni nema nista.

Ja mislim da ste vi svi primitivci koji ovako misle i isti oni primitivci koji kupuju uvoznu robu osim domace zato sto misle da je bolja!

slazem se !
Kazzablanca

#10 Re: Zasto ne volim Bosnu?

Post by Kazzablanca »

rei wrote:
Tornjak wrote:
Svugdje ima svasta -
u Bosni nema nista.

slazem se !
Znas sta ja mislim? Mislim da svi vi ne znate da mislite.

Kub Lajkan, Vodenjak, F.L. i jos par njih dobro i zdravo misle (jedu i kupuju) a o domacim proizvodima cemo razgovarati kada procvjeta domaca ekonomija , poljoprivreda i dr. gluposti .....
buhtelj

#11 kaj je sa vama

Post by buhtelj »

Mislim da je lik Kazzablanca ful u pravu !!!!!
Imam pun kurac kad idem u BIH samo placete kako vam je jebeno tesko i
Kaj radite povodom toga osim da jebete jedni druge u glavu i prepričvate kako je svakim danom sve teze i teze!!!!!! Okolica koja totalno demotivira i desinspirira onog koji ima ideje i volju za rad !!!!
Zbilja ful je premalo onih koji te potsticu ka radu u toj bjednoj i jadnoj "drzavi" !!!!!!!!!!!
Macka u cizmama

Post by Macka u cizmama »

Kub Lajkan, Vodenjak, F.L. i jos par njih dobro i zdravo misle (jedu i kupuju) a o domacim proizvodima cemo razgovarati kada procvjeta domaca ekonomija , poljoprivreda i dr. gluposti .....
A jel to postoji godisnje doba u kojem cvjeta domaca ekonomija, ili posebno zemljiste na kom se uzgajaju "dr. gluposti"?
Kako ce procvjetati ako ih ne potsticemo? Hocemo li cekati da nam malo stranci nabace gnjojiva?

Sorry za ovaj malo poljoprivredni osvrt :D ali cini mi se da "djubreci" tudje gluposti svojih nikad necemo vidjeti...
Gluposti u smislu ekonomije i poljoprivrede... Ali cemo zato ostalih imati za izvoza, jel? nema da fali... 8-)
Kazzablanca

Post by Kazzablanca »

Postoji jedan termin u ekonomskoj politici koji se zove trzisna ekonomija i kupovna moc potrosaca.
Nemojmo se zavaravati jer znamo na kom su statusu domaca proizvodnja ,posebno poljoprivreda, stocarstvo i dr. privredne grane , okosnice zdrave ekonomske moci svake zemlje.
Nasi mljekari prosipaju mlijeko hektolitrima, nasi preradari, stocari itd. na rubu su zivotne egzistencije ali ipak 'neko' uvozi strane sirovine i proizvode.
dariosa

Post by dariosa »

Macka u cizmama wrote:

A jel to postoji godisnje doba u kojem cvjeta domaca ekonomija, ili posebno zemljiste na kom se uzgajaju "dr. gluposti"?
Kako ce procvjetati ako ih ne potsticemo? Hocemo li cekati da nam malo stranci nabace gnjojiva?

Sorry za ovaj malo poljoprivredni osvrt :D ali cini mi se da "djubreci" tudje gluposti svojih nikad necemo vidjeti...
Gluposti u smislu ekonomije i poljoprivrede... Ali cemo zato ostalih imati za izvoza, jel? nema da fali... 8-)
bravo macko.. odlican poljoprivredni osvrt...
sami sebi najgori

Post by sami sebi najgori »

Kada me razocaraju losi ljudi, ja se vratim mojim planinama, ato priroda je najljepse sto Bosna ima.
Planine lijece i srce i dusu!!!!
04121955

Post by 04121955 »

Tema nije 'tuk na luk' nego moj otvoren stav jer bijeda na vrata a ljubav kroz prozor.
Steta sto uz suvo strada i sirovo.
Od svih tih stotina hiljada Bh. gradjana 0,1% zavrjedjuje zivot dostojan ljudskom bicu.
Mi smo ljudska cudovista koja cuda cinimo da nam se koji cudom ne desi kakvo dobro cudo - nedaj boze da nas dokaci kakvo dobro po glavi.

Ako i ti zelis da postanes dio od onog 0.1%, moj savjet ti je: direktno na pshijatriju ( placu za takvim ). :shock:
Cazinjanin

#17 Re: Zasto ne volim Bosnu?

Post by Cazinjanin »

Svugdje ima svasta -
u Bosni nema nista.
ti mora da si opisao Srbiju u ovom postu!

U Bosni ima bas svakakvih ljudi, ima svasta a i interesantna je za zivot!

A, ti si izgleda jako glup! Savjetujem ti da malo odes u Bosnu i prosetas ulicom bilo kojeg bh grada. Shvatices da se na neku zemlju ne gleda preko monitora nego kroz oci u zivo!

Neka nam zivi i napreduje Bosna i Hercegovina!

Volim te Bosno i Hercegovino!
arci

#18 Re: Zasto ne volim Bosnu?

Post by arci »

Cazinjanin wrote:
Svugdje ima svasta -
u Bosni nema nista.
ti mora da si opisao Srbiju u ovom postu!

U Bosni ima bas svakakvih ljudi, ima svasta a i interesantna je za zivot!

A, ti si izgleda jako glup! Savjetujem ti da malo odes u Bosnu i prosetas ulicom bilo kojeg bh grada. Shvatices da se na neku zemlju ne gleda preko monitora nego kroz oci u zivo!

Neka nam zivi i napreduje Bosna i Hercegovina!

Volim te Bosno i Hercegovino!

Strasno napreduje!!!Zatvori oci i uzivaj,covjek je u pravu 100%
samo sto oni koji plivaju u ovim mutnim vodama danasnjice
ne zele i naravno NECE da vide stvarnost onakvom kakva jeste.
Gdje ti vidis perspektivu u moru bolesnih iskorumpiranih likova
koji gaze preko leseva do ciljeva?I ne bih rekla da je to pesimizam
(da je barem?! )To je surova stvarnost!!!Bosna vec dugo nema
sve ono sto je nekada bacalo miljama daleko isperd drugih...nema
dusu...ljudi to vise nemaju,a neizbalansirani izmedju onog sto su
bili i onoga sto bi zeljeli da budu,plutaju kao plovci.....Hm,otuzno...
themen

Post by themen »

SRAM VAS BILO I STID NA OTVARANJE OVAKVE DISKUSIJE...

BOG VAM POMOGO IPAK :oops:
Tariq_rambo

#20 Bosna je jedna velika misterija

Post by Tariq_rambo »

NIje nista pogresno u svim ovim izjavama sto je napisano, Ovo je zemlja koja nema nista. Ima tri vojske (nacionalne milicije) tri policije (stranacke milicije) ima tri predsjednika (stranacki medžedi) i ..... do ujutru moze se nabrajati. A najveci cinizam je sto je puna patriota, sto seru naokolo, te nemoj ovako te nemoj onako, NEMA BOSNE LJUDI; razjebali su nas za sva vremena. Jebo drzavu koja nema 5 svojih zakona. Na stranici Vlade RS pise da je to najmanja republika u Evropi. Pa sta dalje treba, zvati ovo drzavom? Ljudi nemaju sta da jedu,, a boli k..... politicare i drzavnike kojih imamo jako malo, ......
Dajte, ko vidi ovdje drzavu, odes na granicu i sve ti bude jasno, Tek onda vidis gdje su otisli hrvati, a za slovence i da ne govorimo. I kad ima toliko jakih patriota ovdje nek mi neko kaze onda: ŠTA JE BOSNA (po svom uređenju) ? ja nigdje nisam nasao ujednacena misljenja po tom pitanju, uglavnom na kraju ispadne da vam ga ovo dodje državica na papiru sa mnoštvom konja koji je jašu. ?
Jebo ovo, treba ici vani jer nema nafake ovdje, MLADI BJEZITE DOK JOS IMA FORE, u godine kad se udje bit ce kasno.
mostarac

Post by mostarac »

Kazzablanca wrote:Postoji jedan termin u ekonomskoj politici koji se zove trzisna ekonomija i kupovna moc potrosaca.
Nemojmo se zavaravati jer znamo na kom su statusu domaca proizvodnja ,posebno poljoprivreda, stocarstvo i dr. privredne grane , okosnice zdrave ekonomske moci svake zemlje.
Nasi mljekari prosipaju mlijeko hektolitrima, nasi preradari, stocari itd. na rubu su zivotne egzistencije ali ipak 'neko' uvozi strane sirovine i proizvode.
i ti isti mljekari ce opet glasati za koga?
pa za "NAŠE" naravno.

opet moram rec
MALO NAS JE AL SMO GOVNA
Frutek

Post by Frutek »

Uh ljudi procitah ovu temu i nisam mogo a da ne odgovorim. Reci da je "Bosna zemlja bez moralna i mentalna pustara" je pravo ruzno za reci. Pravis osnovnu gresku Kazzablanca, a to je da generaliziras sve zivo u Bosni, a samim tim stavljas sve sto se desava u BiH u isti kos. Tako se ne moze ni sa cim, a kamoli sa drzavom i desavanjima u njoj.

Pa BiH je puna kreativnih i talentovanih ljudi kako u poljima nauke tako i u sportu. Al ljudi moji, pa ne moze od muhe slon! Kako ocekivat da jedan atleticar, dzudista, teniser, itd. bude recimo medju 3 najbolja na Europskom prventstvu ako isti nema sredstava da ode na 3 medjunarodna takmicenja u cijeloj godini :-? . Njihove kolege se ne skidaju sa takmicenja tokom cijele godine. Nasi sportisti se svi trude do maximuma, al tesko bez love ljudi. Nemojte odma reci "kako Hrvatska i Srbija", oni svi imaju tone sponzora, kako - stvarno ne znam, al ih imaju i drzava ih u tome podrzava dosta. Kod nas je carolija naci sponzora sa sport.

Ista stvar za nauku. Ne mozes ocekivat da se nadogradjujes i da upotpunjavas znanje samo u BiH. Puno je talentovane i pametne raje iz BiH koja i ide po Europi, po seminarima, usavrsavanja, specijalizacijama, pa i o svom trosku, jer drzavu bas briga. Nasa raja je medju najboljim studentima od Harvarda od Cambridge-a. I zar pored svega reci da bosanski covjek je "mentalna pustara" :shock:

Hajmo razdvojit 2 stvari - Drzavni politicki sistem i Bosanski narod. Prvo mozes kritikovat, al nemoj bosansku raju koje ima tone koja se bori kako moze da izvuce maximum od sranja koja politika donosi.

Druga stvar, slazem se s tobom da nam je ekonomija nikakva, to znaju i mala djeca. Ali zar je bas ocekivat da ona cvjeta nakon onakvih razaranja koja su trajala 4 godine?! Sad da ne bi cuo odma poredenja Njemacke i II svjetskog i kako su oni mogli da isplivaju nakon 10 godina -odma da se osvrnem i na to -> Njemacka je do 89-te bila podijeljena onako kako to dosta podsjeca na BiH danas. Takodje, veliki dio i same Europe je bio rekonstruisan od strane Amerike zajedno sa zapadnom Njemackom. Kod nas od donacija sto je dolazilo nakon rata, velika vecina je otisla u Sarajevo, a mala frakcija od toga u druge dijelove drzave. Al dobro eto, glavni grad, pa neka, prioritet je...
Poenta je da ne treba bit toliko pesimistican (blago receno) kao ti Kazzablanca i pricat kao da smo Somalija bog te, al ne treba ni ocekivat da nam ekonomija cvate kao Slovenacka koja nije nista pretrpila i samo razvijala odnose sa ostalim drzavama, pripremala se za Europu dok smo se mi borili za goli opstanak. Rast ekonomije uvjetovan je stotinama drugih stvari (da sad ne bi pretvarali ovaj topic u predavanja iz ekonomije), a ponajprije ovim politickim i tu smo totalna katastrofa, tu cu se slozit s tobom. Europa nas non-stop ucjenjuje sa EU, a da pritom jedva ista da radi da nas podrzi na putu ka istoj. Cak sta vise, pritisli nas s vizama, jos malo i bit ce balkanski zatvor :shock: . Imamo ono troglavo cudoviste u predsjednistvu koje je bilo jedan od uvjeta da se rat zaustavi, tako da to tada i nije bilo tako strasno (samo da rat stane). To sto ta 3-ca sad rade, to su posebne price :( . I to jesu negativne stvari, al krivit bosanski narod za to?! To je politika majstore, a politika je kurva! Glasa se na izborima kako se glasa jos iz straha jednih prema drugim. Glasalo se prije par godina vecinom za SDP pa opet se nista posebno ne promijeni. To je takva politicka struktura i mentalitet bilo koga, cini se, ko kod nas dodje do vlasti. Ja samo kazem, sreca pa nam ima Ashdown, nedaj boze da ga nema, zamisli sta bi onda tek radili, ako prave ovolke lopovluke sada. Na tom polju ce cini mi se nazalost morat proci dugo vremena da se sta promijeni, jer rane iz rata zbog kojih narod glasa kako glasa ne zarastaju tako brzo. Sve u svemu, politika jeste br.1 problem u nasoj zemlji i odatle dolazi sve ostalo ili barem vecina ostalih problema. Narod i drzava ispasta.

Ekonomska problematika bi bila aktuelna i u Americi poslije ratnih dejstava, a ne kamoli u jednoj maloj drzavici kakva je BiH. Samo nemoj govorit da bosanski covjek nema srca, morala i maste, jer je bosanski covjek poznat po njima.

Pozdrav svim forumasima :oops:
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Pa
BiH je puna kreativnih i talentovanih ljudi kako u poljima nauke tako i u sportu. Al ljudi moji, pa ne moze od muhe slon! Kako ocekivat da jedan atleticar, dzudista, teniser, itd. bude recimo medju 3 najbolja na Europskom prventstvu ako isti nema sredstava da ode na 3 medjunarodna takmicenja u cijeloj godini . Njihove kolege se ne skidaju sa takmicenja tokom cijele godine. Nasi sportisti se svi trude do maximuma, al tesko bez love ljudi. Nemojte odma reci "kako Hrvatska i Srbija", oni svi imaju tone sponzora, kako - stvarno ne znam, al ih imaju i drzava ih u tome podrzava dosta. Kod nas je carolija naci sponzora sa sport.
OVIM SI SAMOP POTVRDIO ONO ŠTO JE KAZABLANKA NAVEO U POČETNOM POSTU .
Bosanac moralan ,možda je bio ali sad je bliži kini nego toj tvrdnji .
ZIPA OVO STADO OVACA U NERETVI ........NAJVEĆI DOKAZ KOLIKO JE BOSANAC ILI HERCEGOVAC MORALAN .

Bosna je šupak svijeta na žalost .

Najbolje se ipak ispaliti ko može ,jebo ovo.... ko će ispravljat krivu drinu .
privremeni

Post by privremeni »

[quote="Frutek"]

Hajmo razdvojit 2 stvari - Drzavni politicki sistem i Bosanski narod. Prvo mozes kritikovat, al nemoj bosansku raju koje ima tone koja se bori kako moze da izvuce maximum od sranja koja politika donosi.

quote]
Meni se cini obrnuto. Ne mozes razdvojiti narod od sistema i vlasti. Jedno je produkt drugog.
Gollum

Post by Gollum »

Nije tocno da je ne volim. Volim je ali samo od vrela pa negdje do Rimskog mosta :D
Locked