Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post Reply
xxfmanxx

#26 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by xxfmanxx »

nije ni svjestan kako ce mu se ovo obit o glavu.
Edin H.

#27 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by Edin H. »

Briga vase sto se Erdogan naljutio kada su postavili snimke gdje govori sinu da se rijesi casha-a iz palate tjekom polcijske akcije :D
Warashii

#28 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by Warashii »

Odma da kazem jbe mi se za Tursku . Ovo sto pisem i nema vez za Turke ovo je onako u globalu .
Al covjece kako je ovo smjesno .
Ukini ljudima Facebook, "JuBiTu" i ovo cvrkutanje i ode drzava u neku stvar :-) .
Pa prosto ne mogu da vjerujem . Haman da sutra ovo sve pukne ljudi bi sutra ko zombiji hodali carsijama .
Jbo vas i "fejsanje" i cvrkutanje i jubitu, cuj ukinuta sloboda ako se ovo zabrani, a ja ljudi jbte.
It_is_a_Leclerc

#29 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by It_is_a_Leclerc »

Warashii wrote:Odma da kazem jbe mi se za Tursku . Ovo sto pisem i nema vez za Turke ovo je onako u globalu .
Al covjece kako je ovo smjesno .
Ukini ljudima Facebook, "JuBiTu" i ovo cvrkutanje i ode drzava u neku stvar :-) .
Pa prosto ne mogu da vjerujem . Haman da sutra ovo sve pukne ljudi bi sutra ko zombiji hodali carsijama .
Jbo vas i "fejsanje" i cvrkutanje i jubitu, cuj ukinuta sloboda ako se ovo zabrani, a ja ljudi jbte.
Facebook, Twitter i YouTube, nisu ni stranice za zabavu, ni društvene mreže, već masovni mediji.
Koliko god je opasno manipulirati njima, toliko ih je opasno i zabranjivati.
Acerovac

#30 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by Acerovac »

Trebamo naučiti da se svi borimo za pravnu drzavu a ne za pojedince, jer se vidjelo, da ako ne postoji pravna drzava, pojedinci se pretvore u kriminalce, diktatore....( Erdogan, Gadafi, Sadam, Dodik, Izetbegovic, SIlajdzic....)

Bukvalno, svu su isti sljam.
Warashii

#31 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by Warashii »

Ne koristim nista od navedenog ( osim JuBiTu-a ) i stvarno nemam nikakvih problema u zivotu bez tog .
U internet kao slobodu sam prestao odavno da vjerujem, pogotovo kad su nam poceli izbacivati ove regionalne reklame po siteovim-a i kako na google-u rezultate dobijam iskljucivo sa domacih i stranica u regionu .
Kada govore o slobodi i internetu prvo bi se tu dobro morali zapitati oni kojima je Facebook, Google, Twitter i sl. najblizi pa onda oni svi ostali koji to zabranjuju .
McMoy

#32 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by McMoy »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Odličan potez.
Nikakve koristi ni od jednog, ni od drugog, a ni trećeg.
RahatHurmašica

#33 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by RahatHurmašica »

i treba to smeće zabraniti. Turska je trn u oku mnogima, treba se čuvati.
olympus76

#34 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by olympus76 »

nek je i zabranio,kako se prije zivjelo bez twitera tako ce i sada

jaka turska je mnogima na zapadu trn u oku,zato podrska erdoganu i turcima :thumbup:
daxon

#35 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by daxon »

E Ako će zabrana tvitera spasiti "jaku" Tursku od dušmana, onda... :run:
lajkujMe

#36 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by lajkujMe »

Mene pomalo plase izjave vecine forumasa koji su za drzavnu kontrolu medija i informacija. Da li bi to isto govorili kad bi neko kao Staljin bio na vlasti u BIH, totalno paranoidan, svako ko ga pogresno pogleda biva "zaboravljen" to jest mrtav.

Iako se slazem da facebook, twitter (ne youtube) imaju neke nedostatke, posebno zato sto djecurlija ga koriste kao izvor hrane, samo vise na njemu i bla bla bla. S druge strane ozbiljniji ljudi koriste te Medije za sirenje informacija i ideja. Ma sta vi pricali Facebook i Twiter i youtube se ne mogu kontrolirati, mogu se ukinuti ali ne kontrolirati.

Erdogan je ovim samo pokazao da nesto krije i gotovo, i dokazao je jos jednu stvar, iako mnogi pricaju da su europljani fasisti i islamofobisti, jesu ali isto tako kazu mnogo istina sto se Turske tice a to je da ona nije materijal za EU, nije zato sto je politicki gledano nestabilna, velikim ekonomskim razlikama po Turskoj a posebno isticem sad ovo da predsjednik moze zabraniti ili kontrolisati medije. On nije u sluzbi naroda nego narod koristi u svoje svrhe a dosta tog naroda preglupo da to vidi.

Ja sam uvjeren da je Erdogan sada djelimicno diktator slicno Putinu, to je nova vrsta diktature.
JThomas

#37 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by JThomas »

oni koji ovo podržavaju ne razmišljaju o državnoj kontroli medija i informacija, nego po inerciji podržavaju turskog "brata", saveznika, zaštitnika i novog sulejmana velikog. naravno to su iluzije, kompleksi i dupli aršini. da ovo urade dodik, vučić ili putin, isti bi govorili kako je riječ o novom dolasku dedždžala iliti antihrista.
nihoniho

#38 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by nihoniho »

lajkujMe wrote:Mene pomalo plase izjave vecine forumasa koji su za drzavnu kontrolu medija i informacija. Da li bi to isto govorili kad bi neko kao Staljin bio na vlasti u BIH, totalno paranoidan, svako ko ga pogresno pogleda biva "zaboravljen" to jest mrtav.

Iako se slazem da facebook, twitter (ne youtube) imaju neke nedostatke, posebno zato sto djecurlija ga koriste kao izvor hrane, samo vise na njemu i bla bla bla. S druge strane ozbiljniji ljudi koriste te Medije za sirenje informacija i ideja. Ma sta vi pricali Facebook i Twiter i youtube se ne mogu kontrolirati, mogu se ukinuti ali ne kontrolirati.

Erdogan je ovim samo pokazao da nesto krije i gotovo, i dokazao je jos jednu stvar, iako mnogi pricaju da su europljani fasisti i islamofobisti, jesu ali isto tako kazu mnogo istina sto se Turske tice a to je da ona nije materijal za EU, nije zato sto je politicki gledano nestabilna, velikim ekonomskim razlikama po Turskoj a posebno isticem sad ovo da predsjednik moze zabraniti ili kontrolisati medije. On nije u sluzbi naroda nego narod koristi u svoje svrhe a dosta tog naroda preglupo da to vidi.

Ja sam uvjeren da je Erdogan sada djelimicno diktator slicno Putinu, to je nova vrsta diktature.
To je apsurd, ljudi putem foruma, podrzavaju ukidanje drustvenih mreza !? :roll:
To su isti veliki Bosnjaci , Srbi...sto iz Svedske ili floride, pozivaju na borbu do posljednjeg, protiv pokvarenog zapada.
JThomas

#39 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by JThomas »

nihoniho wrote: To je apsurd, ljudi putem foruma, podrzavaju ukidanje drustvenih mreza !? :roll:
To su isti veliki Bosnjaci , Srbi...sto iz Svedske ili floride, pozivaju na borbu do posljednjeg, protiv pokvarenog zapada.
sve ide k'o u zahide kad su u pitanju "braća"... :D
nihoniho

#40 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by nihoniho »

JThomas wrote:
nihoniho wrote: To je apsurd, ljudi putem foruma, podrzavaju ukidanje drustvenih mreza !? :roll:
sve ide k'o u zahide kad su u pitanju "braća"... :D
Isto kao nacionalisti u BiH, koalicija protiv normalne drzave :roll:
RahatHurmašica

#41 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by RahatHurmašica »

lajkujMe wrote:Mene pomalo plase izjave vecine forumasa koji su za drzavnu kontrolu medija i informacija. Da li bi to isto govorili kad bi neko kao Staljin bio na vlasti u BIH, totalno paranoidan, svako ko ga pogresno pogleda biva "zaboravljen" to jest mrtav.

onog koji u bih napravi ono sto je erdogan u turskoj imat ce moju podrsku za sve sto bude radio.
Glede kontrole medija, živiš u zabludi, svi su oni pod necijom kontrolom.
nihoniho

#43 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by nihoniho »

RahatHurmašica wrote:

onog koji u bih napravi ono sto je erdogan u turskoj imat ce moju podrsku za sve sto bude radio.
Glede kontrole medija, živiš u zabludi, svi su oni pod necijom kontrolom.
Da Erdogan u Turskoj, Putin u Rusiji, Dodik u Rs...
It_is_a_Leclerc

#44 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by It_is_a_Leclerc »

McMoy wrote::thumbup: :thumbup: :thumbup:
Odličan potez.
Nikakve koristi ni od jednog, ni od drugog, a ni trećeg.
Ovo me podsjeti na onu situaciju kad su vehabije pravile tribinu "pogubnost demokratije", i pozivale se na demokratsko pravo da iznose svoje "mišljenje".
Maharadza

#45 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by Maharadza »

SaPnA wrote:Imao je moju podrsku do skoro, sad je jednostavno budala
Istog' sam mišljenja, usro je motku pošteno! :roll:
RVP

#46 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by RVP »

Erdogane samo rušiii , nek idu vani da se igraju čize blize majku im jebem .. :D
Hlapoje

#47 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by Hlapoje »

jefferson wrote:
Bez pakovanja, ali jutros americki mediji bruje o ovome.
Videćemo šta će sutra biti.
Postoje samo dve mogućnosti.
1) Prva je da Erdogana zapadni mediji totalno razapnu i proglase ga diktatorom kao Kim Jong Un ili još popularnije kao Putin.

2)Druga je da to bude vest samo danas, a da se već sutra mainstream mediji nastave baviti Ukrajinom i misterijom malezijskog aviona.

Ako se desi ovo drugo, to će značiti da Erdogan treba još zapadu.

Ako se desi ovo prvo, to će značiti da je zapad rešio da sa Erdoganom obriše dupe, jer je postao isuviše kritičan i nepredvidljiv. Ne zbog ove zabrane Twitera i Fejsa, već zato što Erdogan inače ima sve predispozicije da se pretvori u lidera kojeg je teško kontrolisati.
Acerovac

#48 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by Acerovac »

Erdogan je isto zestoka lopovina.

http://www.rtvbn.com/news/ogromno-bogas ... -sumnjivo/

Ogromno bogatstvo Erdogana vrlo sumnjivo!?

U jednoj istanbulskoj četvrti postoji stambeni kompleks, koji liči na “Zabranjeni grad” u Pekingu. Iza visokih zidova, su još viši zidovi. ErdoganIFamilija.jpg Iza njih je pet vila u kojima živi Erdoganova porodica, piše njemačka štampa.

Najtiražniji njemački dnevni list “Bild”, piše da porodica turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana posjeduje veliko bogatstvo, čije porijeklo je sumnjivo.

“Navodno je svaka od pet vila vrijedna oko sedam miliona dolara. Još jedan interesantan detalj je o ovim nekretninama otkrio jedan Erdoganov portparol. Kuća u kojoj živi premijer, u vlasništvu je njegovih sinova. Erdogan plaća stanarinu.

Pitanje odakle sinovima, kojima je samo 32 i 34 godine, novac za kupovinu kuća do sada niko nije postavio. Svo četvoro Erdoganove djece je studiralo u SAD. Kada su se vratili u Tursku, svi su se osim kćerke Simije počeli baviti preduzetništvom. Opozicioni list ‘Cumhuriyet’ je sada otkrio koje su firme Erdoganova djeca oformila i u kojima su suvlasnici.

Prema istom izvoru, rade u raznim branšama. Novac zarađuju trgujući kozmetikom, gotovim proizvodima i draguljima te brodskim prevozom.

‘Bomba’ je zapravo eksplodirala prošle sedmice kada su mediji objavili da je Fondacija Turgev na čijem je čelu Erdoganov sin Bilal, više od mreže privatnih škola. Izgleda da je stvarni cilj ove fondacije da slomi uticaj Erdoganovog ljutog neprijatelja Fetulaha Gilena, koji već sedmicama sa premijerom vodi borbu za vlast.
Da li će i Erdoganov sin Bilal uskoro biti suočen s optužbama za korupciju?

Fondacija Turgev je navodno uz posredovanje Erdoganove AKP stranke dobila građevinska zemljišta, a da za to nije ništa platila.

Ukoliko bi se te optužbe pokazale tačnim, Erdoganova porodica bi bila uključena u korupciju. Jedan državni tužilac je želio povesti istragu i saslušati Bilala Erdogana. Sa svojom namjerom nije međutim daleko stigao. Erdogan je naredio da se državni tužilac razriješi dužnosti. Sada jedan drugi vodi istragu. On sigurno neće biti toliko kritičan”, piše list Bild.
O'zone
Globalni moderator

#49 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by O'zone »

I eto riješio je sve probleme u Turskoj kad je zablokirao Twitter ili kad to uradi sa FB, YT ili Google+
Ajatolah_

#50 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube

Post by Ajatolah_ »

Warashii wrote:Ne koristim nista od navedenog ( osim JuBiTu-a ) i stvarno nemam nikakvih problema u zivotu bez tog .
I šta sad s tim? Ni ja ne pušim pa bi mi bilo suludo zagovarati zabranu cigareta. Radi se o slobodi, a do nje se dolazi dopuštanjem da ljudi sami odluče šta je za njih dobro, a ne tako što ćeš zabraniti korištenje društvenih mreža.
Post Reply