Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
-
Acerovac
#1 Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
A onda ce zabraniti sve ostalo...kao i u Sjevernoj Koreji sa tom razliko što će stvoriti islamsku državu.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/tu ... p-twitteru
Turska blokirala pristup Twitteru
21 mart 2014 Izmijenjeno 07:32 CET
Sudska odluka donešena nekoliko sati nakon što je premijer zaprijetio blokadom.
Ankara, Turska, Blokada, Twitter, Internet, Korupcija, Cenzura, Recep Tayyip Erdogan Premijer je zaprijetio blokadom bez obzira na reakcije međunarodne zajednice [EPA]
Turska je ograničila pristup internet servisu Twitter, samo nekoliko sati nakon što je premijer Tayyip Erdogan zaprijetio da će zabraniti ovu platformu jer su je korisnici koristili za širenje korupcijskih optužbi protiv njega.
Korisnici su u petak javili da su preusmjeravani sa stranice twitter.com na stranicu sa izjavom turskog telekom regulatora, TIB, koji je citirao sudsku odluku o blokadi.
U izjavi se citiraju četiri naredbe za blokadu stranice, koju su neki korisnici koristili za objavljivanje snimaka i dokumenata koji navodno prikazuju korupciju među Erdoganovim redovima.
Državna novinska agencija Anadolija je javila da su vlasti „tehnički blokirali pristup Twitteru“, jer je servis ignorisao pozive na uklanjanje veza koje su smatrali ilegalnim.
"Snaga Turske"
Iz Twittera je rečeno da istražuju, ali nisu objavili zvaničnu izjavu. Kompanija je objavila poruku kojom turskim korisnicima objašnjava kako koristiti servis kroz SMS poruke.
U četvrtak je turski premijer ponovio prijetnju da će ukinuti društvenu mrežu Twitter bez obzira na reakcije međunarodne zajednice, javlja AP.
Obraćajući se hiljadama pristalica uoči lokalnih izbora zakazanih za 30. mart, Erdogan je kazao: "Ukinut ćemo Twitter. Nije me briga šta će reći međunarodna zajednica. Vidjet će oni snagu Turske."
Od sredine decembra više desetaka Erdoganovih bliskih saradnika optuženo je za niz malverzacija u korupcijskom skandalu.
U posljednje tri sedmice Erdogan je lično doveden u pitanje, kada su tajni snimci objavljeni na društvenim mrežama.
Ta prisluškivanja, za koje je šef Vlade najprije tvrdio da su montirana, izazvala su bijes opozicije i nekoliko protestnih skupova u velikim gradovima, čiji su učesnici tražili njegovu ostavku.
Erdogan je u oštrom sukobu sa turskim imamom koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama Fethullahom Gulenom, bivšim saveznikom.
Negiranje optužbi
Erdogan tvrdi da su Gulenovi saradnici na internetu objavili lažne audiosnimke, a na osnovu kojih je navodno otkrivena korupcija u najužem Erdoganovom krugu.
Turski premijer negira optužbe o korupciji, a Gulen odbacuje navode da stoji iza montiranih snimaka.
Početkom mjeseca Erdogan je rekao kako bi poslije lokalnih izbora u Turskoj mogli biti zabranjeni globalna društvena mreža Facebook i internetski servis za razmjenu videosadržaja YouTube koje, kako je kazao, zloupotrebljavaju njegovi politički protivnici.
Međutim, turski predsjednik Abdullah Gul tada je rekao novinarima da "njihovo gašenje ne dolazi u obzir".
Gul je podsjetio na to da vlasti na osnovu nedavno usvojenog zakona mogu blokirati pristup internetskim stranicama ukoliko je povrijeđena nečija privatnost, prenosi Reuters.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/tu ... p-twitteru
Turska blokirala pristup Twitteru
21 mart 2014 Izmijenjeno 07:32 CET
Sudska odluka donešena nekoliko sati nakon što je premijer zaprijetio blokadom.
Ankara, Turska, Blokada, Twitter, Internet, Korupcija, Cenzura, Recep Tayyip Erdogan Premijer je zaprijetio blokadom bez obzira na reakcije međunarodne zajednice [EPA]
Turska je ograničila pristup internet servisu Twitter, samo nekoliko sati nakon što je premijer Tayyip Erdogan zaprijetio da će zabraniti ovu platformu jer su je korisnici koristili za širenje korupcijskih optužbi protiv njega.
Korisnici su u petak javili da su preusmjeravani sa stranice twitter.com na stranicu sa izjavom turskog telekom regulatora, TIB, koji je citirao sudsku odluku o blokadi.
U izjavi se citiraju četiri naredbe za blokadu stranice, koju su neki korisnici koristili za objavljivanje snimaka i dokumenata koji navodno prikazuju korupciju među Erdoganovim redovima.
Državna novinska agencija Anadolija je javila da su vlasti „tehnički blokirali pristup Twitteru“, jer je servis ignorisao pozive na uklanjanje veza koje su smatrali ilegalnim.
"Snaga Turske"
Iz Twittera je rečeno da istražuju, ali nisu objavili zvaničnu izjavu. Kompanija je objavila poruku kojom turskim korisnicima objašnjava kako koristiti servis kroz SMS poruke.
U četvrtak je turski premijer ponovio prijetnju da će ukinuti društvenu mrežu Twitter bez obzira na reakcije međunarodne zajednice, javlja AP.
Obraćajući se hiljadama pristalica uoči lokalnih izbora zakazanih za 30. mart, Erdogan je kazao: "Ukinut ćemo Twitter. Nije me briga šta će reći međunarodna zajednica. Vidjet će oni snagu Turske."
Od sredine decembra više desetaka Erdoganovih bliskih saradnika optuženo je za niz malverzacija u korupcijskom skandalu.
U posljednje tri sedmice Erdogan je lično doveden u pitanje, kada su tajni snimci objavljeni na društvenim mrežama.
Ta prisluškivanja, za koje je šef Vlade najprije tvrdio da su montirana, izazvala su bijes opozicije i nekoliko protestnih skupova u velikim gradovima, čiji su učesnici tražili njegovu ostavku.
Erdogan je u oštrom sukobu sa turskim imamom koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama Fethullahom Gulenom, bivšim saveznikom.
Negiranje optužbi
Erdogan tvrdi da su Gulenovi saradnici na internetu objavili lažne audiosnimke, a na osnovu kojih je navodno otkrivena korupcija u najužem Erdoganovom krugu.
Turski premijer negira optužbe o korupciji, a Gulen odbacuje navode da stoji iza montiranih snimaka.
Početkom mjeseca Erdogan je rekao kako bi poslije lokalnih izbora u Turskoj mogli biti zabranjeni globalna društvena mreža Facebook i internetski servis za razmjenu videosadržaja YouTube koje, kako je kazao, zloupotrebljavaju njegovi politički protivnici.
Međutim, turski predsjednik Abdullah Gul tada je rekao novinarima da "njihovo gašenje ne dolazi u obzir".
Gul je podsjetio na to da vlasti na osnovu nedavno usvojenog zakona mogu blokirati pristup internetskim stranicama ukoliko je povrijeđena nečija privatnost, prenosi Reuters.
- dog_killer
#2 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
koga briga kako se ponašaju istočni zatucani narodi
-
wyoming
#3 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
svi znaju da je turska genocidna država. počinili su genocid nad jermenima, krudima i ostalima.
očekujem da se oglasi inicijativa prvi mart i da zatraži ukidanje genocidne tvorevine. takođe očekujem da isto uradi klub "intelektualaca" 99, islamska zajednica bosne i hercegovine, fakultet političkih nauka u sarajevu, bošnjački institut i akademija nauka i umjetnosti bosne i hercegovine.
ovo su sve institucije koje osuđuju genocid pa u principu ne bi trebale da relativizuju stvari i osuđuju samo jedan od mnogih genocida koji se desio.
očekujem da se oglasi inicijativa prvi mart i da zatraži ukidanje genocidne tvorevine. takođe očekujem da isto uradi klub "intelektualaca" 99, islamska zajednica bosne i hercegovine, fakultet političkih nauka u sarajevu, bošnjački institut i akademija nauka i umjetnosti bosne i hercegovine.
ovo su sve institucije koje osuđuju genocid pa u principu ne bi trebale da relativizuju stvari i osuđuju samo jedan od mnogih genocida koji se desio.
- Kikibombona
#4 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Acerovac wrote:Obraćajući se hiljadama pristalica uoči lokalnih izbora zakazanih za 30. mart, Erdogan je kazao: "Ukinut ćemo Twitter. Nije me briga šta će reći međunarodna zajednica. Vidjet će oni snagu Turske."
-
jahh
#5 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Ako ces osuđivati Genocidne drzave, moras svaku zapadnu drzavu osuditi bez izuzetaka.wyoming wrote:svi znaju da je turska genocidna država. počinili su genocid nad jermenima, krudima i ostalima.
-
SaPnA
#6 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Imao je moju podrsku do skoro, sad je jednostavno budala
-
staradis
- no_mani=no_fjučr
#8 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Mozda je Erdogan novi fasisticki lider, podrzavam! Steta Basara sto nema muda imao je dobru perspektivu, treba imati konja za trku! Erdogan to može biti, svijeta smak!
-
nihoniho
#9 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Sta Bakir ceka !? 
- AleksoMKD
#10 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Osim Irske.jahh wrote:
Ako ces osuđivati Genocidne drzave, moras svaku zapadnu drzavu osuditi bez izuzetaka.
- Kemal Malovčić
-
nihoniho
#12 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Znaci sve je pod kontrolom.Religious Fantastic wrote:nihoniho wrote:Sta Bakir ceka !?
nema potrebe Kirby da poseze za tim...a ne sumnjam da je izvodivo ukoliko bi se ponovno izlazilo na ulice malo masovnije ili mozda ako bi se desio prabi masovni izlazak desetina hiljada ljudi na demonstracije...
ali ako neko nesto pokusa zapaliti ili unistiti, ima da nam Bakir svima ukine internet !
- drunken tiger
#13 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Ne volim teorije zavjera nikako ali nisu ovo čista posla. Turska je od jedne mirne i napredne države dovedena stanje u kojem su građani nezadovoljni i stalno protestuju. Provociraju se da izlaze u što većem broju kako bi nasilje eskaliralo a država se destabilizirala (ne mislim na njene granice nego na socio-ekonomski status). A sve se to počelo dešavati odmah nakon što je Turska vratila dug MMF-u i posudila ima novce..
I DA NAGLASIM, NISAM LJUBITELJ NI TURSKE NI TURAKA ZBOG TOGA ŠTO SU NAS DRŽALI U OKUPACIJI I UNAZADILI NAS 1000 GODINA A ONDA NAS PREDALI DRUGIM OKUPATORIMA.
I DA NAGLASIM, NISAM LJUBITELJ NI TURSKE NI TURAKA ZBOG TOGA ŠTO SU NAS DRŽALI U OKUPACIJI I UNAZADILI NAS 1000 GODINA A ONDA NAS PREDALI DRUGIM OKUPATORIMA.
-
nihoniho
#14 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Pa valjda je sada jasno zasto su Turci na ulicama.drunken tiger wrote:Ne volim teorije zavjera nikako ali nisu ovo čista posla. Turska je od jedne mirne i napredne države dovedena stanje u kojem su građani nezadovoljni i stalno protestuju. Provociraju se da izlaze u što većem broju kako bi nasilje eskaliralo a država se destabilizirala (ne mislim na njene granice nego na socio-ekonomski status). A sve se to počelo dešavati odmah nakon što je Turska vratila dug MMF-u i posudila ima novce..
Erdogan sebi daje za pravo da ukine twiter, prijeti da ce ukinuti facebook, internet...ima li potrebe dalje objasnjavati o kakvom se tipu radi ? Ne trebas uopste poznavati politicku situaciju u turskoj, da ti bude jasno ko je ko .
otpor takvom diktatoru je , vjerovatno, destabilizacija Turske!?
- It_is_a_Leclerc
#15 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Ovo što radi Erdogan je anti-demokratija po definiciji.
Zabraniti pristup bilo kojem mediju samo iz razloga što ti vjeruješ da je tako dobro je svojstveno istočnjačkim diktaturama, u koju će se Turska vrlo brzo pretvoriti.
Bošnjaci su, pak, evropski narod. Mi svoju sudbinu trebamo gledati u razvoju individualnih i kolektivnih prava i sloboda, a nikako u njihovom kršenju kako to rade Turci.
Zabraniti pristup bilo kojem mediju samo iz razloga što ti vjeruješ da je tako dobro je svojstveno istočnjačkim diktaturama, u koju će se Turska vrlo brzo pretvoriti.
Bošnjaci su, pak, evropski narod. Mi svoju sudbinu trebamo gledati u razvoju individualnih i kolektivnih prava i sloboda, a nikako u njihovom kršenju kako to rade Turci.
- Kikibombona
#16 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Neka se Turci dobro pripaze Evropljana, da u buducnosti ne bi ispusili kao Ukrajina.
Kurdi se ocigledno guraju od strane zapada... i ne zato sto ih zapad voli, vec zato sto su odlican instrument za destabilizaciju regiona.
Moraju pametno odigrati da bi se izvukli. Nisam siguran da je Erdogan pravi covjek za buducnost. Naprotiv, vjerujem da ce ga Turci kao veliki narod zamijeniti boljim igracem.
Kurdi se ocigledno guraju od strane zapada... i ne zato sto ih zapad voli, vec zato sto su odlican instrument za destabilizaciju regiona.
Moraju pametno odigrati da bi se izvukli. Nisam siguran da je Erdogan pravi covjek za buducnost. Naprotiv, vjerujem da ce ga Turci kao veliki narod zamijeniti boljim igracem.
- drunken tiger
#17 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Ovo je idealiziranje, iluzija. Koga mi lažemo?? Po svemu smo bliži afričkim državama nego Evropi. Ja bih volio da si ti u pravu ali stanje je totalno drugačije. Samo je pitanje dana kada će Turska preuzeti BiH pod svoje upravljanje jer ipak nas je Alija, otac Bakirov ostavio u amanet Turcima. Ne znam da li se samo menu čini ili i drugi vide da BiH ide u tom pravcu, nažalost.It_is_a_Leclerc wrote:Ovo što radi Erdogan je anti-demokratija po definiciji.
- It_is_a_Leclerc
#18 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Nije iluzija.drunken tiger wrote:Ovo je idealiziranje, iluzija. Koga mi lažemo?? Po svemu smo bliži afričkim državama nego Evropi. Ja bih volio da si ti u pravu ali stanje je totalno drugačije. Samo je pitanje dana kada će Turska preuzeti BiH pod svoje upravljanje jer ipak nas je Alija, otac Bakirov ostavio u amanet Turcima. Ne znam da li se samo menu čini ili i drugi vide da BiH ide u tom pravcu, nažalost.It_is_a_Leclerc wrote:Ovo što radi Erdogan je anti-demokratija po definiciji.
Bošnjaci svojim jezikom, kulturom, tradicijom, historijom, genezom i geografskim određenjem pripadaju Evropi i evropskoj zajednici naroda. Ja priznajem milion i jednu nesavršenost zemlje u kojoj živimo, naroda kojem pripadam, ali to ne mijenja činjenicu da smo mi narod koji pripada Evropi i koji sreću treba tražiti, nikako u zagrljaju odbačenih istočnjačkih diktatura, već u zajednici sa ostalim narodima Evrope.
Što se "ostavljanja u amanet tiče", Alija je očito tom izjavom vrhunski potcijenio Bošnjake. Bošnjaci svoju sudbinu tvore i brane sami, i u tome im ne treba asistencija nikog, pa ni anti-twitteraša Erdogana koji pati od tog nekog sindroma pan-osmanlijske bolesti zbog koje bi Tursku mogao gurnuti u položaj današnje Ukrajine.
- irac300
#19 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Tako je.AleksoMKD wrote:Osim Irske.jahh wrote:
Ako ces osuđivati Genocidne drzave, moras svaku zapadnu drzavu osuditi bez izuzetaka.
-
jefferson
#20 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Bez pakovanja, ali jutros americki mediji bruje o ovome.Religious Fantastic wrote:nista iznenadjujuce...No, posto je ovaj diktatorcich jedna od najvjernijih americkih podguznih muha, to ce zapadni mediji ili izignorirati ili staviti kao vijest od 5 sekundi negdje na zadnjoj stranici.
Ja sam stavise uvjeren da je on to zabranio, onako...demokratski....ha ja
- drunken tiger
#21 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Ma slažem se ja s tobom. Pogotovo da treba da se okrenu Evropi, ne samo Bošnjaci nego cijela BiH. I slažem se da je Alija potcijenio i ponizio Bošnjake ne samo tom izjavom nego i nekim postupcima...ali nije tema to.It_is_a_Leclerc wrote:Nije iluzija.drunken tiger wrote:Ovo je idealiziranje, iluzija. Koga mi lažemo?? Po svemu smo bliži afričkim državama nego Evropi. Ja bih volio da si ti u pravu ali stanje je totalno drugačije. Samo je pitanje dana kada će Turska preuzeti BiH pod svoje upravljanje jer ipak nas je Alija, otac Bakirov ostavio u amanet Turcima. Ne znam da li se samo menu čini ili i drugi vide da BiH ide u tom pravcu, nažalost.It_is_a_Leclerc wrote:Ovo što radi Erdogan je anti-demokratija po definiciji.
Bošnjaci svojim jezikom, kulturom, tradicijom, historijom, genezom i geografskim određenjem pripadaju Evropi i evropskoj zajednici naroda. Ja priznajem milion i jednu nesavršenost zemlje u kojoj živimo, naroda kojem pripadam, ali to ne mijenja činjenicu da smo mi narod koji pripada Evropi i koji sreću treba tražiti, nikako u zagrljaju odbačenih istočnjačkih diktatura, već u zajednici sa ostalim narodima Evrope.
Što se "ostavljanja u amanet tiče", Alija je očito tom izjavom vrhunski potcijenio Bošnjake. Bošnjaci svoju sudbinu tvore i brane sami, i u tome im ne treba asistencija nikog, pa ni anti-twitteraša Erdogana koji pati od tog nekog sindroma pan-osmanlijske bolesti zbog koje bi Tursku mogao gurnuti u položaj današnje Ukrajine.
-
nihoniho
#22 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Svi se ti projekti, i Erdoganovi i Alijini, baziraju na kolicini neukog naroda. Ocigledno progresivni Turci nisu spremni da prihvate da primitivci poput Erdogana, uspostave diktaturu manipulisuci neobrazovanim narodom.
-
lajkujMe
#23 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Ovaj Erdogan prema svemu sudeci veoma lose prima kritike na svoj racun i ima neki egomanijaski god komplex
Cim nesto kazu protiv njega ode hapsenja, zabrane i slicno svi su krivi samo on nije.
Cim nesto kazu protiv njega ode hapsenja, zabrane i slicno svi su krivi samo on nije.
-
Juvelandia
#24 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Izgleda da se fura na Tita i komuniste.lajkujMe wrote:Ovaj Erdogan prema svemu sudeci veoma lose prima kritike na svoj racun i ima neki egomanijaski god komplex![]()
- Edin H.
#25 Re: Erdogan zabranio Twitter. Slično čeka Facebook i Youtube
Je'l zbog Dzeke?celziifc wrote:ppodrzavam zabranu tvitera