operativni sistem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

shiljak

Post by shiljak »

...ili sa koje stranice da downloadiram te programe???

Jeli ovaj prvi??? (link)

http://www.download.com/3120-20_4-0.htm ... search.y=9

...a sa koje Tune Up Utilities (i koju verziju???)

jel ova:

http://www.soft32.com/download_6193.html
irfan2

Post by irfan2 »

acronis true image..to je to, ono gore na vrhu
i tune up utilities takodje...samo sto su oba programa trial...nisam siguran smijem li ovako javno rec gdje i kako da nadjes krack...ali to vise i vrapci znaju

skini i probaj pa vidi hocel ti se svidjet tune up...a sto se tice acronisa uradi disk image nakon sto svjeze podignes sistem i neophodne drivere i programe....ono ko sto kazes kad sve fercera kako treba...a ne sad kad imas probleme, jer ces snimit sliku sa problemima i glupostima

ajd pa jevi jel pomoglo ista
FortunaBela

Post by FortunaBela »

shiljak wrote:
neko iz mase wrote:najbolja solucija pri ciscenju drajva je da ga izvadis iz kucista, rasklopis dok nebudes vidio diskove u njemu.
zatim nabavis mekanu cetkicu za zube, i sa njom polako cistis disk po disk. pokret ti mora biti iz sredine prema vani, da nebi zbunio magnetizaciju cestica
zatim sve sklopis nazad kako je i prije bilo i podjes raditi sa ubrzanim PC-om
izgleda da funkcionise,evo ga ko nov :D
E da si još uzeo zirodent, bio bi ko novi.... :-)
shiljak

Post by shiljak »

irfan2 wrote:acronis true image..to je to, ono gore na vrhu
i tune up utilities takodje...samo sto su oba programa trial...nisam siguran smijem li ovako javno rec gdje i kako da nadjes krack...ali to vise i vrapci znaju

skini i probaj pa vidi hocel ti se svidjet tune up...a sto se tice acronisa uradi disk image nakon sto svjeze podignes sistem i neophodne drivere i programe....ono ko sto kazes kad sve fercera kako treba...a ne sad kad imas probleme, jer ces snimit sliku sa problemima i glupostima

E ziv bio sve sam skuzio ali samo jedno nisam.
Neznam kako da oborim sistem pa sve ponovo da instaliram. (znam instalirati ponovo nego samo neznam oboriti sistem heeeelp)
shiljak

Post by shiljak »

FortunaBela wrote:
shiljak wrote:
neko iz mase wrote:najbolja solucija pri ciscenju drajva je da ga izvadis iz kucista, rasklopis dok nebudes vidio diskove u njemu.
zatim nabavis mekanu cetkicu za zube, i sa njom polako cistis disk po disk. pokret ti mora biti iz sredine prema vani, da nebi zbunio magnetizaciju cestica
zatim sve sklopis nazad kako je i prije bilo i podjes raditi sa ubrzanim PC-om
izgleda da funkcionise,evo ga ko nov :D
E da si još uzeo zirodent, bio bi ko novi.... :-)
Ja sam koristio blend-a-mend-complite 7 i plus sa pro-mineralcomplex, valjda je dobar i taj :D
JBL

#31 Re: operativni sistem

Post by JBL »

shiljak wrote:Kada kupis PC (recimo da imam i win.xp CD) i sada prodze godinu dana ja vec cetiri puta oborio sistemi ponovo instaliravao OS.
A pitanje glasi da li ce PC raditi kao i kad sam ga prvi put instalirao ili ce raditi jos gore.
I da jos pitam kako oboriti operativni sistem.
a) radi isto
b) odi pod c:\windows i brisi sve redom :lol:
shiljak

#32 Re: operativni sistem

Post by shiljak »

JBL wrote:
shiljak wrote:Kada kupis PC (recimo da imam i win.xp CD) i sada prodze godinu dana ja vec cetiri puta oborio sistemi ponovo instaliravao OS.
A pitanje glasi da li ce PC raditi kao i kad sam ga prvi put instalirao ili ce raditi jos gore.
I da jos pitam kako oboriti operativni sistem.
a) radi isto
b) odi pod c:\windows i brisi sve redom :lol:
a)Znaci nece se ni malo pokvari yooohoooooo.
b)nece da se izbrise system32 i jos neki Folderi??? :D
Skvidji
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"

#33 nesto

Post by Skvidji »

uzmes fino startnu disketu, stavis je a bios-u stavis boot from A: i save, onda kad ti ocita disketu odabers fdisk i tamo izbrises sve particicije i poovoih kreiras) ili jos lakse stavis CD Win XP u svoj CD-ROM a u bios-u postavis boot from CD-ROM i resetujes, onda pri podizanju kad ti kaze boot from CD-ROM, pres any kay, ti pritisnes i onda pratis uputstava e onda kad dozes do format ti fino formatiras C ili D ili sta vec zelis i pustis da ga sam instalira mada ce ti u po frke traziti da ukucas serijski broj a njega ces vjerovatno dobiti u CD WIN XP-a!

Eto pa sad....
shiljak

#34 Re: nesto

Post by shiljak »

Skvidji wrote:uzmes fino startnu disketu, stavis je a bios-u stavis boot from A: i save, onda kad ti ocita disketu odabers fdisk i tamo izbrises sve particicije i poovoih kreiras) ili jos lakse stavis CD Win XP u svoj CD-ROM a u bios-u postavis boot from CD-ROM i resetujes, onda pri podizanju kad ti kaze boot from CD-ROM, pres any kay, ti pritisnes i onda pratis uputstava e onda kad dozes do format ti fino formatiras C ili D ili sta vec zelis i pustis da ga sam instalira mada ce ti u po frke traziti da ukucas serijski broj a njega ces vjerovatno dobiti u CD WIN XP-a!

Eto pa sad....
a samo da te pitam ono sto rece na pocetku "uzmes fino startnu disketu" jel mislis praznu disketu
Skvidji
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"

#35 Re: nesto

Post by Skvidji »

shiljak wrote:
Skvidji wrote:uzmes fino startnu disketu, stavis je a bios-u stavis boot from A: i save, onda kad ti ocita disketu odabers fdisk i tamo izbrises sve particicije i poovoih kreiras) ili jos lakse stavis CD Win XP u svoj CD-ROM a u bios-u postavis boot from CD-ROM i resetujes, onda pri podizanju kad ti kaze boot from CD-ROM, pres any kay, ti pritisnes i onda pratis uputstava e onda kad dozes do format ti fino formatiras C ili D ili sta vec zelis i pustis da ga sam instalira mada ce ti u po frke traziti da ukucas serijski broj a njega ces vjerovatno dobiti u CD WIN XP-a!

Eto pa sad....
a samo da te pitam ono sto rece na pocetku "uzmes fino startnu disketu" jel mislis praznu disketu

STARTNA DISKETA ILI BOOT DISK

JOS KAD BI GA NAPRAVIO, SVE BI TI BILO LAKO!

CD Win XP-a je vec butabilan tako da samo moras pokrenuti boot sa CD-a to ti je F8 kad se dize sistem!
shiljak

Post by shiljak »

irfan2 wrote:acronis true image..to je to, ono gore na vrhu

itune up utilities-skidoh i izgleda sa funkcionise,a ono drugo jos nisam (valja 25 MB downloadirat :-D )
shiljak

Post by shiljak »

irfan2 wrote:e sad je pitanje jel fakat il se zehebavas...
ne bi me zacudila nijedna varijanta

elem bolji program od ghosta je acronis true image...
a sto se tice ciscenja registrija i uzmi bug cd (ako ti ima nekog od raje, posudi, ako ne onda kupi), tamo u skoro svakom broju imaju dva ili tri takva programa
probaj skinut tune up utilities, to je skup programa koji se bavi slicnim zajebancijama...meni je mnogo pomogao...
e skidoh Acronis True Image Trial i samo probah nekoliko dokumenata da ih (kako da kazem...uzeo opciju) "Create Image" i od 660MB (dokumenata) pretvorilo se u 330MB (cudno je to kako se smanjilo toliko (koda sam ga stavio u zip fajl)) i da pitam po kojim opcijama to treba raditi (kad kliknes "create image"-pa onda) (sta treba kod "choose the imaging mode." ili (next) usually images of partitions or hard... ili we recommend that you compresss your data in the image archive (e to me zanjima,znaci ako uzmes najbolje najkrace ce ti se instaliravati a kad uzmes "Maximum" onda ce ti se najduze instaliravati ali zato ce zauzeti manje prostora))....
Sta ja trebam ono sa ovim programom???Da selektujem citav sistem i da ga sacuvam na CD (ima li sanse na nesto drugo jer nemam nikakav pisac a imam dva racunara....)
bug

Post by bug »

ima ako su ti ta dva umrezena, i ako ti kod butanja taj programcic nudi da kopiras image sa networka, u sto cisto sumnjam
shiljak

Post by shiljak »

Racunari nisu umrezeni.
A ima li sanse za ovo:imam USB 256 MB i sada kada mi bude sacuvavao na USB pricjesak i popuni 256 MB da mi trazi novi USB privjesak (a ja prebacim to sto se sacuvalo na drugi racunar i izbrisem onda sa USB-a i prikopcam da onaj PC i nastavi mi se skidati na USB privjesak....i tako sve...)
A samo da pitam nesto.Recimo da sam ja oborio sistem i instalirao neke programcice i prebacio preko Acronis True Image Trial na CD/DVD. I sta sad kad eto prodze jedna,dvije,tri godine,sta cu uraditi???Jel trebam jednu particiu napreviti i prebaciti sa onog CD/DVD-a na tu particiu,a zatim izbrisati na staroj particiji ono sto si stedio te 2-3 godine...moze li malo pojasnjenje
neko iz mase

Post by neko iz mase »

nemoj brisati particEju vec izbrisi cd/dvd vise ces mjesta ustediti, pogotovo pored danasnjih kamata koje nudi privredna banka. jos ako te cd/dvdove budes brisao sa sjevera prema jugu, e onda ce ti davatii ekstra pola posto zbog magnetnog polja i rezonacija pri amplitudnim osovinama
Qler

Post by Qler »

jes jes, to sam sad i ja htio da mu kazem :D:D:D:D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

ma obrishi sve, pa postavi novu temu :D imaginarno
car-x

Post by car-x »

shiljak wrote::? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
-Znash li da najvetji dio tih igrica ostavlja raznorazne tragove po tvom

disku?
ZNAM
-Koliko chesto radish defragmentaciju?
MJESECNO
-koliko je star tvoj HDD (prosjechno vrijeme (dobrog) rada HDD-a je oko 5

godina).

NE ZNAM???PENTIUM III 524 MHZ (pa eto kad je izasao P3,valjda je tu priblizno nedze)
-Dakle, preporuchujem chishtjenje diska i registry-a
KAKO TO DA URADIM???
- tebi bi bilo najbolje da si particiju sa operativnim sistemom i osnovnim aplikacijama (adobe reader, snimio u image (putem ghosta, nadji stariju verziju ne nortonovu verziju) i image fino prebaci na drugu particiju, zatim snimi na cd.
NE KONTAM???
:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
mozda je do frekvencije..
perke

Post by perke »

shiljak ba, odnesi taj komp nekom nek ti to zavrsi ..... mojne se patiti ako bas nisi neki S/M lik
shiljak

Post by shiljak »

car-x wrote:
shiljak wrote::? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

disku?
ZNAM
MJESECNO

godina).

NE ZNAM???PENTIUM III 524 MHZ (pa eto kad je izasao P3,valjda je tu priblizno nedze)
KAKO TO DA URADIM???
- tebi bi bilo najbolje da si particiju sa operativnim sistemom i osnovnim aplikacijama (adobe reader, snimio u image (putem ghosta, nadji stariju verziju ne nortonovu verziju) i image fino prebaci na drugu particiju, zatim snimi na cd.
NE KONTAM???
..a to je (sta je frekvencija-tu sam temu takodzer namjeravao napravit,ali evo sad da pitam :-D (nemojte misliti da se salim, ovo je ozbiljno))
DO SADA KAD SAM IZMISLJAO STA JE BILO JE TACNO (VALJDA POTREFIO) A EVO ŠTA MISLIM ŠTA JE FREKVENCIJA:
-DA TO NIJE SLUCAJNO DRUGI NAZIV ZA RADNI TAKT :?
shiljak

Post by shiljak »

perke wrote:shiljak ba, odnesi taj komp nekom nek ti to zavrsi ..... mojne se patiti ako bas nisi neki S/M lik
znam sta znaci RTFM ali sta zbaci S/M??? :-D
Znate, imao sam stele u osnovnoj skoli iz bosanskog jezika pa ako bi mi mogao objesniti koja je rijec "mojne" i kako se pise u nominativu :D
Qler

Post by Qler »

shiljak wrote:
car-x wrote:

disku?
ZNAM
MJESECNO

godina).

KAKO TO DA URADIM???
NE KONTAM???
..a to je (sta je frekvencija-tu sam temu takodzer namjeravao napravit,ali evo sad da pitam :-D (nemojte misliti da se salim, ovo je ozbiljno))
DO SADA KAD SAM IZMISLJAO STA JE BILO JE TACNO (VALJDA POTREFIO) A EVO ŠTA MISLIM ŠTA JE FREKVENCIJA:
-DA TO NIJE SLUCAJNO DRUGI NAZIV ZA RADNI TAKT
:?
e sad sam siguran da nas zajebavas i da se pravis glup!

ili si fakat glup!

Hebi ga, ali ne mogu ti durgacije reci!
farky

Post by farky »

shiljak - jesil razmisljao da promjenis nick u 404 :D
farky

Post by farky »

Qler wrote:e sad sam siguran da nas zajebavas i da se pravis glup!

ili si fakat glup!

Hebi ga, ali ne mogu ti durgacije reci!
Qler - samo QL :-)
car-x

Post by car-x »

farky wrote:shiljak - jesil razmisljao da promjenis nick u 404 :D
mislis, page not found..
hehehe..

siljak, frenkvecija ja je broj obrtaja ventilatora na procesoru na sat..
Post Reply