Neko ko dobro zna njemacki???

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
topcam
Vozim: uzbrdo

#26 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by topcam »

Saian wrote:pa cuj sta ce mi veliko W, mamac na dno za soma :D :P , vidish W- hem dvokuka jos :D :D, habish dir doh gezagt, vortshac ist ofenzihtlih niht das ajncige vas lajdet :oops:

p.s. promaklo ti je da nije abseits nego abzajc :D
edit

Saian wrote:
p.p.s. jos nije izash'o rjechnik Njemachkog po Vuku, tako da, od kud znas, mozda je irgendWo pravilno ustvari :D, a ja samo vidovit
Vidim i bosanski iz buducnosti pises..
pirmin

#27 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by pirmin »

Saian wrote:pa cuj sta ce mi veliko W, mamac na dno za soma :D :P
:mrgreen: Touché :mrgreen:
sheilak

#28 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by sheilak »

učite njemački sa saianom & pirminom.

i topcamom. :D
mO k3

#29 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by mO k3 »

sheilak wrote:učite njemački sa saianom & pirminom.

i topcamom. :D
Lol sa topcamom , pa on nezna in maternji :D
Saian

#30 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by Saian »

topcam wrote:
Saian wrote:
p.p.s. jos nije izash'o rjechnik Njemachkog po Vuku, tako da, od kud znas, mozda je irgendWo pravilno ustvari :D, a ja samo vidovit
Vidim i bosanski
ovo za njemachki velikim si me scHepo, udari si recku negdje :D aferim :D, hau bau det, jos ispravim u veliko prije klika mandril, ko kad u ovIJem drugim koje umijem ide veliko, jebi ga, nije lako, nego ti bolje poradi na ovim forama tiuTebe, pus' se pravopisa :D , ah i da, WidoWit sam mislio naravno, cuj vidovit, e svasta

(poceo sam pseudo-recenicu maliJem slovom, "hau bau det" je fonetski engleski te je moja i samo moja izgovorna intepretacija (ako krenes ispravit, da imash info :D), tiUtebe je opet samo moja rijech :D, kod pus' ide samo jedan apostrof iako sam iZiJo 2 slova, kornfleJks za frushtuk mashtRafio, ne drzi sitog, hebi ga)
topcam
Vozim: uzbrdo

#31 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by topcam »

Saian wrote:
topcam wrote:
Saian wrote:
Vidim i bosanski
ovo za njemachki velikim si me scHepo, udari si recku negdje :D aferim :D, hau bau det, jos ispravim u veliko prije klika mandril, ko kad u ovIJem drugim koje umijem ide veliko, jebi ga, nije lako, nego ti bolje poradi na ovim forama tiuTebe, pus' se pravopisa :D , ah i da, WidoWit sam mislio naravno, cuj vidovit, e svasta

(poceo sam pseudo-recenicu maliJem slovom, "hau bau det" je fonetski engleski te je moja i samo moja izgovorna intepretacija (ako krenes ispravit, da imash info :D), tiUtebe je opet samo moja rijech :D, kod pus' ide samo jedan apostrof iako sam iZiJo 2 slova, kornfleJks za frushtuk mashtRafio, ne drzi sitog, hebi ga)
Nije majka karala Muju sto je kocko, nego sto se "vadio"..
mO k3

#32 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by mO k3 »

sheilak wrote:
Saian wrote:ish werd dojch verlernen bis mimi di zece rubavaksen lest :D :oops:
hey, das hört sich irgendwie nach schwizerdütsch an :D
Vo dajn Haus ??;)
mefistofilis

#33 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by mefistofilis »

die mimi hat bestimmt beschlossen das dass hier kein guter forum fur ihre satze ist :D
Edin H.

#34 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by Edin H. »

Drago mi je da ste pomogli Mimi :D
MiMi2_34

#35 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by MiMi2_34 »

Hahaha, danke schön. Jedna recenica, ne mogu da shvatim kako da preformulisem recenicu... "Darüber hinaus sind temporäre Veranstaltungen wie der Hafengeburtstag, der Altonaer Fischmarkt, der Hamburger Dom und der Schlagermove Anziehungspunkte." Zbunjuje me ovo "Darüber hinaus sind temporäre" :sad:
MiMi2_34

#36 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by MiMi2_34 »

atorniji putnik wrote:die mimi hat bestimmt beschlossen das dass hier kein guter forum fur ihre satze ist :D
Nein, das ist nicht richtig. Ich hoffe das Sie helfen mich.
Zatamnjena stakla

#37 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by Zatamnjena stakla »

:lol:
Saian

#38 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by Saian »

MiMi2_34 wrote:Hahaha, danke schön. Jedna recenica, ne mogu da shvatim kako da preformulisem recenicu... "Darüber hinaus sind temporäre Veranstaltungen wie der Hafengeburtstag, der Altonaer Fischmarkt, der Hamburger Dom und der Schlagermove Anziehungspunkte." Zbunjuje me ovo "Darüber hinaus sind temporäre" :sad:
Osim toga periodichne manifestacije (priredbe, dogadjanja) kao rodjendan hamburshke luke, riblja trzhnica u Altuni te katedrala i festival shlagera "Schlagermove" su primamljivi segmenti turistichke ponude.

Darueber hinaus, je "osim toga" ili "izmedju ostalog", a ovo "toga" i "ostalog" se odnosi na nesto spomenuto u prethodnoj rechenici.

et! for vod ic vrt
Saian

#39 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by Saian »

cuo sam da je Hamburg stvarno dobar, osim vremena hebi ga

Saian

#40 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by Saian »

utefteren na listu :oops:
Edin H.

#41 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by Edin H. »

Saian wrote:
MiMi2_34 wrote:Hahaha, danke schön. Jedna recenica, ne mogu da shvatim kako da preformulisem recenicu... "Darüber hinaus sind temporäre Veranstaltungen wie der Hafengeburtstag, der Altonaer Fischmarkt, der Hamburger Dom und der Schlagermove Anziehungspunkte." Zbunjuje me ovo "Darüber hinaus sind temporäre" :sad:
Osim toga periodichne manifestacije (priredbe, dogadjanja) kao rodjendan hamburshke luke, riblja trzhnica u Altuni te katedrala i festival shlagera "Schlagermove" su primamljivi segmenti turistichke ponude.

Darueber hinaus, je "osim toga" ili "izmedju ostalog", a ovo "toga" i "ostalog" se odnosi na nesto spomenuto u prethodnoj rechenici.

et! for vod ic vrt
Nista te ja ne kontam :D
pirmin

#42 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by pirmin »

MiMi2_34 wrote:
atorniji putnik wrote:die mimi hat bestimmt beschlossen das dass hier kein guter forum fur ihre satze ist :D
Nein, das ist nicht richtig. Ich hoffe das Sie helfen mich.
Ovo para usi :) , smijem li predloziti...

"Ich hoffe daß Sie mir (weiter)helfen (können)." (ovo u zagradama su opcije, moze i bez njih al bolje zvuci sa)
ili
"Ich hoffe Sie können mir helfen."
(a ovo Sie moze i sa malo "s", nasi smo :D )

A Hamburg ce tek da postane raj za 20tak godina kad iz njega potpuno protjeraju auta kao sto je planirano. :thumbup:
Saian

#43 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by Saian »

Kastanienallee wrote:
Saian wrote: riblja trzhnica u Altuni
Nikad Altuna.

osim kad meni promakne "o" i s poslom fabriciram "u" prevodeci hamburshki toponim o kojem nemam pojma, mozda eventualno tad :oops:
berenice

#44 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by berenice »

pirmin wrote:Pa da pocnemo...

:mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
sheilak

#45 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by sheilak »

pirmin wrote: Ovo para usi :) , smijem li predloziti...
ah, strpljiv, kao i obicno...pirmin, der sanfte... :D
seln

#46 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by seln »

Kastanienallee wrote:Meni najljepsi njemacki grad.
Zar je München srusen? :?
sheilak

#47 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by sheilak »

seln wrote:
stuttgart je ljepsi, meni barem. ugodniji. i od münchena i od ovog misterioznog grada, sto ga aleja kestenova spominje. :D
rekla-kazala

#48 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by rekla-kazala »

sheilak wrote:
seln wrote:
stuttgart je ljepsi, meni barem. ugodniji. i od münchena i od ovog misterioznog grada, sto ga aleja kestenova spominje. :D
Je li zato što konfiguracijom zemljišta više podsjeća na Bosnu i na Sarajevo ? :roll: Iskreno i meni bi Stuttgart bio po mjeri ali za sad mi je Zenica sudbina. :|
sheilak

#49 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by sheilak »

ne, iskreno, nikad mi to nije na pamet palo. :D

vec zato sto je jako ugodan grad, a i okolina oko njega. jedini grad, pored beča, gdje ja volim biti čak i duze vrijeme. nürnberg primjerice je meni jako klaustrofobican, bez obzira sto mi je drag, u berlinu se redovno gubim jer je prevelik. :roll: hamburg je ok, ali mi je stran. a stuttgart/esslingen je drugi dom. :-D
MiMi2_34

#50 Re: Neko ko dobro zna njemacki???

Post by MiMi2_34 »

Saian wrote:

et! for vod ic vrt

Zahvaljujem se puno!
Post Reply