i na onim malim vratima koja se vide na slici je neki arhiv pisalo je na tabli nekoj ali se sad ne sjecam tacno natpisa...dresdener78 wrote:ne, Arhiv BiH se nalazi(o) u ul. Reisa Džemaludina Čauševića, dakle onaj ulaz sa strane od Alipašine džamije, isti ulaz je i za Ustavni sud itd.
SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
- sorcerer
#26 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
- seoBIH
#27 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
sorcerer sarajlija ne zna gdje je arhiv
Jos pritom nasjeda na dezinformacije da je isti zapaljen i unisten. 
- sorcerer
#28 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
hoces nas to istrijebit foĆak?Arslan_11 wrote:ma za sve su krive doslje buraz...znaci ostalo vas je jos 10%,jos malo nece vas ni toliko biti.
- sorcerer
#29 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
sto nisi foĆu branio vec dosao nas branit u sarajevo?alijagoro wrote: I to nam je zahvala za doprinos u odbrani Sarajeva
- sorcerer
#30 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
drago mi je da ti sve znas ,koju si ti kancelariju zapalio?123456789 wrote:sorcerer sarajlija ne zna gdje je arhivJos pritom nasjeda na dezinformacije da je isti zapaljen i unisten.
- vješalica
#31 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
To bi bile dobre vijesti.cls wrote:Sa Fejsa....ime necu kopirati ali komentar hocu: drug nas, kolega iz benda sa rajom goloruki gasili pozar. u zgradi izgorilo par kancelarija, arhiv ne.
Ne znam onda šta ovaj priča...ili šta mediji prenose.
-
l33t
#32 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
to svadjajte se zbog gluposti. bravo. ko je doslo ko nije. bravo hajde pisite capsom 
- cls
#33 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Vjeorvatno direktor, mislim da nije ni bio na licu mjesta.johntra wrote:Ko laže sad, direktor ili goloruki vatrogasci?cls wrote:Sa Fejsa....ime necu kopirati ali komentar hocu: drug nas, kolega iz benda sa rajom goloruki gasili pozar. u zgradi izgorilo par kancelarija, arhiv ne.
- JThomas
#34 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
polako, ne pred rudu, i juče je bilo da je omega u tuzli opljačkana a nije. sve se radi da se obrnu teze i da se vlast prikaže kao žrtva.
- seoBIH
#35 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Ja sam radio cijeli dan, nemam ja vremena za proteste. Imao, nekada, vise ne 
Samo ti kazem da ne znas sta pricas, te da slijepo vjerujes.
Kazes:
Way to go...
Kazes:
i onda stavis lokaciju "NEKOG ARHIVA"sreca pa je ostalo jos 10% koji znaju...samo papani ne znaju gdje je sta u gradu....znaju kamenjat i palit...to im je u genima....
- sinuhe
#36 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Cudno mjesto za arhiv u 21 vijeku. Ne bi trebao kakav sanduk kostati vise od boljeg automobila.
Ko bi rekao da ce piromani ukazati i na ovakve propuste.
- alijagoro
#37 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Nismo svi iz Foce jebo ga ti,ima nas podrinjaca ko kineza.sorcerer wrote:sto nisi foĆu branio vec dosao nas branit u sarajevo?alijagoro wrote: I to nam je zahvala za doprinos u odbrani Sarajeva
- Edin H.
#38 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Kako se zove tvoja knjiga?dresdener78 wrote:ne, Arhiv BiH se nalazi(o) u ul. Reisa Džemaludina Čauševića, dakle onaj ulaz sa strane od Alipašine džamije, isti ulaz je i za Ustavni sud itd. I da je nešto od građe preživjelo vatru, oštećeno je sigurno od vode koju su koristili vatrogasci i ostaje u ostećenoj zgradi... dakle gljivice, vlaga, raspad papira. Osim toga, većina tih dokumenata je napisana tintom .... dakle voda ....((
I u slučaju da je nešto preživjelo neoštećeno vodom i vatrom, ovi jedinstveni materijali kojima ne postoji kopija biću nepristupačni desetak dvadesetak godina.... jer ni u kojem slučaju neće biti sredstava za obnovu prostorija i ponovno otvaranje arhiva. E jbg i ja napisao knjigu o vašem Sarajevu koristeći toliko informacija upravo iz ovog nevjerovatno bogatog arhiva i evo završavam prijevod na bosanski jezik.... tužno mi je.
evo najnovijih informacija(((
http://www.klix.ba/vijesti/bih/direktor ... /140207112
- alijagoro
#39 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Starosjedioc se malo provaljuje,zapravo malo vise.123456789 wrote:Ja sam radio cijeli dan, nemam ja vremena za proteste. Imao, nekada, vise ne
Kazes:i onda stavis lokaciju "NEKOG ARHIVA"sreca pa je ostalo jos 10% koji znaju...samo papani ne znaju gdje je sta u gradu....znaju kamenjat i palit...to im je u genima....Way to go...
-
dino_1
#40 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
kad se muzej zatvorio sviju je bolio kurac?
i ovo se nista nezna, hiljadu informacija plasiraju kako kome odgovara a od toga 10% samo bude istina
i ovo se nista nezna, hiljadu informacija plasiraju kako kome odgovara a od toga 10% samo bude istina
- sorcerer
#41 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
djesi teorijo zavjere123456789 wrote:Ja sam radio cijeli dan, nemam ja vremena za proteste. Imao, nekada, vise ne
i onda stavis lokaciju "NEKOG ARHIVA"Way to go...
- vazi
#42 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
slazem se, bar su nas prethodni ratovi mogli tome nauciti ...sinuhe wrote:Cudno mjesto za arhiv u 21 vijeku. Ne bi trebao kakav sanduk kostati vise od boljeg automobila.
- johntra
#43 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Izgorio je dio arhiva, to je jasno ko dan...sad samo treba vidjeti koliko je to štete...a i da nije izgorio, izgorila je i zgrada, važan dio ovog grada...zgrada kojoj ni JNA armada nije mogla ništa, ali je zato trenerkaši zapališe u sekundi...
- sorcerer
#44 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
branili su grad ,nemoj tako johntra ...
- starii
#45 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
sta zna papak sta je arhiv?
- spinel_
#46 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Black swan wrote:nit znam gdje je
niti znam da postoji
niti me zanima iskreno
niti mislim da je izgorio
niti vjerujem da je tako bitna stvar nezaštićena
i tako dalje
potpuna negacija
s moje strane
danas je toliko laži izgovoreno da ničemu ne vjerujem
+1 takodjer ne vjerujem..
samo budala moze danas naslijepo i na rijec nekome vjerovati.
- Arslan_11
#47 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
a kamo li gdje je.starii wrote:sta zna papak sta je arhiv?
-
dresdener78
#48 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Vjeruj da se nadam da si sto posto u pravu čovječe.Black swan wrote:nit znam gdje je
niti znam da postoji
niti me zanima iskreno
niti mislim da je izgorio
niti vjerujem da je tako bitna stvar nezaštićena
i tako dalje
potpuna negacija
s moje strane
danas je toliko laži izgovoreno da ničemu ne vjerujem
E ti znaš da sam manijak šta se tiče tramvaja. U septembru sam u ovom arhivu otkrio originalan crtež prvog konjskog tramvaja iz 1885. godine koji nema više niko drugi na svijetu kamoli neki GRAS.

Edin H.: "The Trams and Trolleybusses of Sarajevo". Bavi se historijom tramvaja od 1884. godine kada je baron Nikolić sa komisijom izašao na prašnjavu ulicu da planiraju prvu trasu "konjske željeznice" i kada je gradonačelnik Fadilpašić lično doprinio velikim iznosom novca za početni kapital plus 1984. godine uvedenih trolejbusa sve do danas. Izašla je na njemačkom i engleskom, sada tražim izdavaća za izdanje na vašem jeziku...

- alijagoro
#49 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Trenerkasi ili dosljaci,kazi nam?johntra wrote:Izgorio je dio arhiva, to je jasno ko dan...sad samo treba vidjeti koliko je to štete...a i da nije izgorio, izgorila je i zgrada, važan dio ovog grada...zgrada kojoj ni JNA armada nije mogla ništa, ali je zato trenerkaši zapališe u sekundi...
- johntra
#50 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Došljaci u trenerkama..Je li bolje ovako?