POLICIJA U BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zateznistub

#26 Re: POLICIJA U BIH

Post by zateznistub »

EdinŠopović wrote:Evo vam sarajevska policija

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogl ... 26516.aspx

I šta klix čeka s objavom ovog videa?

:zzzz:
Toliko su ih tukli da je komplet sve izgorilo. I trafike i tramvajsko stajaliste. Predsjednistvo i zgradu kantona da i ne pominjem. Sta su trebali, Gađati ih torbicama?

Da sam se ja pitao, onima sto ovo popalise bubrege bi povadio...
EdinŠopović

#27 Re: POLICIJA U BIH

Post by EdinŠopović »

zateznistub wrote:

Toliko su ih tukli da je komplet sve izgorilo. I trafike i tramvajsko stajaliste. Predsjednistvo i zgradu kantona da i ne pominjem. Sta su trebali, Gađati ih torbicama?

Ovo je bilo sat prije paljenja zgrada.
zateznistub

#28 Re: POLICIJA U BIH

Post by zateznistub »

EdinŠopović wrote:
zateznistub wrote:

A koliko prije pljackanja traafike? Kako je poceo snimak cuje se alarm iz trafike. Da i on nije na protestima? Pa bolan, pun internet slika sa popljackanim cigarama i ostalim stvarima...
EdinŠopović

#29 Re: POLICIJA U BIH

Post by EdinŠopović »

zateznistub wrote:
EdinŠopović wrote:
zateznistub wrote:[quote="EdinŠopović"Evo vam sarajevska policija

:zzzz:[/quote

A koliko prije pljackanja traafike? Kako je poceo snimak cuje se alarm iz trafike. Da i on nije na protestima? Pa bolan, pun internet slika sa popljackanim cigarama i ostalim stvarima...
Poslije i toga. Očigledno nisi bio ovdje, pa nisi upućen, pa nemoj molim te ni nagađati.
kokuz_sa

#30 Re: Odg: POLICIJA U BIH

Post by kokuz_sa »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Bobi wrote:Ok, ko je trebao da dâ naredbu?

šefovi policije,ko drugi
Za akciju protiv ovog broja ljudi ne mize dati sef policije nego mu to mora narediti ministar..
Sjetite se Mevlida i natezanja oko njega jer nema ko da izda naredbu da ga neutralusu.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
zateznistub

#31 Re: POLICIJA U BIH

Post by zateznistub »

EdinŠopović wrote: Poslije i toga. Očigledno nisi bio ovdje, pa nisi upućen, pa nemoj molim te ni nagađati.
Da, policija ila i lausila onako odokativnom metodom. De ba, ili su dobili naredbu ili imali debel razlog.
relax11

#32 Re: POLICIJA U BIH

Post by relax11 »

Muriju mrzim iz dna duse, cast pojedincima koji se normalno ponasaju i moze se sa njima razgovarati na lijep i fin nacin, ali rijetki su ti... a ovi specijalaca sto misle da ih se neko boji su mi smjesni pravo nemam komentara za njih 8-)
registrovana onako

#33 Re: POLICIJA U BIH

Post by registrovana onako »

na 1:20
kakavdanakneiskustvu

#34 Re: POLICIJA U BIH

Post by kakavdanakneiskustvu »

zateznistub wrote:

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#35 Re: Odg: POLICIJA U BIH

Post by kakavdanakneiskustvu »

kokuz_sa wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Bobi wrote:Ok, ko je trebao da dâ naredbu?

šefovi policije,ko drugi
Za akciju protiv ovog broja ljudi ne mize dati sef policije nego mu to mora narediti ministar..
Sjetite se Mevlida i natezanja oko njega jer nema ko da izda naredbu da ga neutralusu.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk

pa napisao sam šefovi policije,ima ih pun klinac,među njima i ministar
registrovana onako

#36 Re: POLICIJA U BIH

Post by registrovana onako »

zateznistub wrote:
EdinŠopović wrote:
ja mogu ziviti sa tim da su cigare i orbit kolateralna steta :oops:
Lucius Vorenus

#37 Re: POLICIJA U BIH

Post by Lucius Vorenus »

Prije dvije noći, dobio sam degenek od policije ni kriv ni dužan. Zbog toga što sam bio žrtva huligana koji su me isprebijali, i na to policija umjesto da me zaštiti, dolazi i nastavlja tamo gdje su huligani stali. Policajcu koji me tukao bilo je dovoljno pitanje: "Šta me gledaš MAJMUNE?". Nakon mog:"Ne gledam vas", počeo je svoje iživljavanje. Ako su se i blizu tako ponašali prema demonstrantima koji su palili sve živo okolo, onda ja kažem OVAKVA POLICIJA NAM I NE TREBA.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#38 Re: POLICIJA U BIH

Post by Jimmy McNulty »

Lucius Vorenus wrote:Prije dvije noći, dobio sam degenek od policije ni kriv ni dužan. Zbog toga što sam bio žrtva huligana koji su me isprebijali, i na to policija umjesto da me zaštiti, dolazi i nastavlja tamo gdje su huligani stali. Policajcu koji me tukao bilo je dovoljno pitanje: "Šta me gledaš MAJMUNE?". Nakon mog:"Ne gledam vas", počeo je svoje iživljavanje. Ako su se i blizu tako ponašali prema demonstrantima koji su palili sve živo okolo, onda ja kažem OVAKVA POLICIJA NAM I NE TREBA.
Pa samo pogledaj ovog forumaša gore kakavdanakneiskustvu, on ti je uposlenik Policije i osoba poput njega kao treba da sprovodi zakon a on je uspio na forumu nakucat hiljade i hiljade postova i to ne samo na ovom nego i na ostalim forumima.
spacek

#39 Re: POLICIJA U BIH

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 00:04, edited 1 time in total.
dajdza-ze

#40 Re: POLICIJA U BIH

Post by dajdza-ze »

A najgora stvar je sto ce se "kola slomit" na nekome ni krivom ni duznom koji nema ni mocnog babe ni para da kupi pravdu. I onda cemo citati po novinama i portalima kako policija i sudovi rade svoj posao.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#41 Re: POLICIJA U BIH

Post by KatarinaKosaca »

Dobra tema, koju sam kanila otvoriti, ali nikako da imam pola sata vremena. Prijedlog otvaraču teme.. postaviti anketu "Imate li povjerenja u našu policiju", da, ne..
Moj odgovor je definitivno NE.
spacek

#42 Re: POLICIJA U BIH

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 00:04, edited 1 time in total.
spacek

#43 Re: POLICIJA U BIH

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:50, edited 1 time in total.
TheMule

#44 Re: POLICIJA U BIH

Post by TheMule »

Kojeg tuzioca? Sta je on skrivio? Ovdje se mjesaju kruske i jabuke.
Ako ces traziti krivce, oni su Azra Miletić, Tihomir Lukes i Dragomir Vukoje
homega

#45 Re: POLICIJA U BIH

Post by homega »

spacek wrote:
Apelaciono vijeće odbacilo Čamparinu žalbu kao nepreciznu
Palislamović pravosnažno oslobođen, tužilac Čampara ponovo poražen

Nakon slučaja Melvida Jašarević i Harisa Čauševića Oksa pala je još jedna presuda Tužilaštva BiH za terorizam, a koju je vodio očito nesposobni tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Dubravko Čampara.

.......

Ne mogu da vjerujem da ni jedna politička partija u BiH ne vrši pritisak u javnosti da se ovaj čovjek za početak smijeni!
Nije li Dubravko Čampara sin umrlog Avde, jednog od ključnih ljudi SDA :-)

http://www.avaz.ba/clanak/130736/porodi ... nstitucije
Innovation

#46 Re: POLICIJA U BIH

Post by Innovation »

MEDIJSKI NAPADI I NEPRIMJEREN PRITISAK
Udruženje tužitelja BiH najoštrije osuđuje višemjesečnu kampanju Avaza protiv Dubravka Čampare

Udruženje tužitelja BiH regiralo je danas javnim saopćenjem u kojem najoštrije osuđuje medijsku kampanju Dnevnog avaza usmjerenu protiv Dubravka Čampare, tužitelja u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH

U saopćenju se navodi da Dnevni avaz "već duže od dva mjeseca koristi svaku priliku da vrši neprimjeren pritisak i medijske napade na navedenog tužitelja, te članove njegove obitelji, što je neprimjereno demokratskom društvu, kao i profesionalnim novinarskim i medijskim standardima".

Dalje se navodi kako Dnevni avaz u tim napadima "ne bira sredstva da ocrni rad navedenog tužitelja i njegovo ime dovede u negativan kontekst, bez obzira na neutemeljenost i neistinitost navoda koji se iznose".

Udruženje tužitelja ističe da je "tužitelj Čampara, zbog navedenih napada, najavio da će pravdu tražiti i u nadležnom sudu".

"Udruga tužitelja BiH osuđuje bilo kakve neutemeljene medijske napade na nositelje pravosudnih i tužiteljskih funkcija, te ističemo da nikakvi napadi neće zaustaviti rad tužitelja na predmetima u kojima vode istrage, te da ti napadi neće naštetiti radu na predmetima, s obzirom na visoku razinu profesionalizma i posvećenosti radu tužitelja Dubravka Čampare, koji je već prepoznat u pravosudnoj zajednici, javnosti, medijima i među gradanima Bosne i Hercegovine".
homega

#47 Re: POLICIJA U BIH

Post by homega »

Innovation wrote:
MEDIJSKI NAPADI I NEPRIMJEREN PRITISAK
Udruženje tužitelja BiH najoštrije osuđuje višemjesečnu kampanju Avaza protiv Dubravka Čampare

Udruženje tužitelja BiH regiralo je danas javnim saopćenjem u kojem najoštrije osuđuje medijsku kampanju Dnevnog avaza usmjerenu protiv Dubravka Čampare, tužitelja u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH

"Udruga tužitelja BiH osuđuje bilo kakve neutemeljene medijske napade na nositelje pravosudnih i tužiteljskih funkcija, te ističemo da nikakvi napadi neće zaustaviti rad tužitelja na predmetima u kojima vode istrage, te da ti napadi neće naštetiti radu na predmetima, s obzirom na visoku razinu profesionalizma i posvećenosti radu tužitelja Dubravka Čampare, koji je već prepoznat u pravosudnoj zajednici, javnosti, medijima i među gradanima Bosne i Hercegovine".
Ne postoji udruženje tužilaca BiH, već udruženje tužilaca Federacije BiH. Predsjednica mu je Hajrija Hadžiomerović Muftić, Federalna tužiteljica.

Inače, udruženje tužilaca moralo je, prije nego se upustilo u odbranu kolege po struci, i iznijeti javnosti koji su to Čamparini predmeti uspješno završeni, koji su to kriminalci osuđeni i koliko je uspješan tužilac Dubravko Čampara.

Usput, i tužioci ovog udruženja mogli bi se i sami "pohvaliti", ako imaju čime :-) :-)

Nevezano pitanje za udruženje tužilaca, ali ima konekciju: Ko je Selma Peco-SALIHOVIĆ, stručna saradnica u Općinskom sudu u Sarajevu?
homega

#48 Re: POLICIJA U BIH

Post by homega »

Postoji i Centar za edukaciju sudaca i tužilaca Federacije BiH, osnivač mu je Vlada FBiH.

Imaju i svoju stranicu, ali je profesionalno hakirana :lol: :lol: http://www.fbih.cest.gov.ba/index.php?o ... &Itemid=26
spacek

#49 Re: POLICIJA U BIH

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:52, edited 1 time in total.
homega

#50 Re: POLICIJA U BIH

Post by homega »

Bravo @spacek :thumbup:
Post Reply