Kusturicin interview u danasnjem Guardianu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

twynsty

Post by twynsty »

Pa covjeku se odere jedan par.Ne moze se po forumu gazit sve u istim demode opancima.
A koliko si ih imao do sad?

Jaraneuopancima?

Cudi me da se niko ne javi sa nickom - jaranukaloshama?

Aaaa, sjetih se!Moze i jaranuzepama!

Opanak je dosljedan svojoj originalnosti.
Mada se pred 'jaranomupancima' mogu zastidjeti 'markirana' urbana 'gospoda'.
rajvosa

Post by rajvosa »

twynsty wrote:Pa covjeku se odere jedan par.Ne moze se po forumu gazit sve u istim demode opancima.

Jaraneuopancima?

Vjerujem ti jos ako ima vunene carapa do koljena, a iz nosa mu stidno proviruje polusmrznuti slinak :lol: :lol:
SKOJ

Post by SKOJ »

ma ja davno sam ja vec rekao da je problem sto je kusta postao sla van
i to sto je otisao u neprijateljski Beograd da je kojim slucajem otisao u Zagreb sve bi bilo drugacije...
nije do kuste...
ipak je do vas dragi moji forumasi...
ovo potpisujem 100%

licemjeri i kompleksasi
twynsty

Post by twynsty »

rajvosa wrote:
twynsty wrote:Pa covjeku se odere jedan par.Ne moze se po forumu gazit sve u istim demode opancima.

Jaraneuopancima?

Vjerujem ti jos ako ima vunene carapa do koljena, a iz nosa mu stidno proviruje polusmrznuti slinak :lol: :lol:
Image
Zavrsnicom mi pokvari veceru.Jaranuuopancima u ciju sliku gledas ne vide se dobro opanci ni gunj.
sanjanin

Post by sanjanin »

Zox wrote:Koliko god me nervira on, uvijek s istom pricom (ovo nije cak ni neko iznenadjenje, vise, kao sto neko rece), toliko me nerviraju i ovi "pa ja, volio bi on, ali mu neeeema!", i tako ukrug.
Ignorisite ga vise, jednom za svagda, i mirna Bosna.
Slazem se. Ali postoji treca klapa koja navija za Kusturicu. Pod tom klapom podrazumijevam i jedan dio onih koji se maze na ovom forumu a i van njega. To su oni koji u odredjenim situacijama odglume umiljato mace ali ponekad se pokazu u zmijskom svijetlu. Uglavnom pred onima za koje misle da su dio tajne klape a ponekad i pred onima za koje znaju da nisu.
Oni koji prate desavanja iz neutralnog ugla znaju da ovo sto pricam nije paranoja.
kriticar1

Post by kriticar1 »

Mi smo postali Muslimani samo da bi prezivjeli Turke."
.......ovo je dopuna velikog finala Vuka Draškovića koje se zove i Nož.
ovo potpisujem 100% licemjeri i kompleksasi
Skojevskim prstom ? Jer si očito nepismen.
Da je otišao u Zagreb i činio ono što je činio iz Beograda :oops: vjerovatno bi imalo neke veze i potrebe za omiljenim izjednačavanjem žrtve i lovca , ovako uzalud Vam trud - pevači :D :D .
Ti Twynsty navalila na Spahu iz Šapca i porediš ga sa javnom ličnosti od Čuste koji je sebi uzeo za pravo da na sva usta i kroz sve objektive proziva i optužuje sve druge rasturače omiljene mu Jugoslavije a da ne vidi one koji mu se šeću ispred nosa svaki dan .............i kad je već takav Partizan po tebi i ostalima zašto ne pusti glas kad su Europljani i intelektualci preko Drine izjednačili učešće četnika i partizana u II svjetskom ratu ????????????
I još nešto .......za tvoju informaciju ...........srpstvo , japanstvo , :D ne smeta nikome dok ga ne zatire svojom veličinom .
I kaloše nisu znak identiteta kao što je to opanak :D :D već su pragmatične natikače da se pele sačuvaju od .............blata :D
Jaranuopancima

Post by Jaranuopancima »

rajvosa wrote:
Jaranuopancima wrote:
nebi wrote: Obilic,opanak,harize..itd.
ovdje se ne radi o vjeri i naciji,vec,kako to Marko Vesovic rece,o izboru izmedju dzelata i zrtve.
ma ja davno sam ja vec rekao da je problem sto je kusta postao sla van
i to sto je otisao u neprijateljski Beograd da je kojim slucajem otisao u Zagreb sve bi bilo drugacije...
nije do kuste...
ipak je do vas dragi moji forumasi... :-)

Dobar ti nick, cuj "jaran u opancima" :lol: :lol: :lol: :lol: ..Stalno ih mjenjas nije mi jasnoi zasto, pa ovo ti je cetvrti nick
moram da mijenjam kad me stalno sutaju...;)

u opancima ili ne uvijek sam bio drug-jaran... :)
kriticar1

Post by kriticar1 »

:D Aha :D koliko se ja sjećam bio si i kompleksaš :D
twynsty

Post by twynsty »

kriticar1 wrote:
Mi smo postali Muslimani samo da bi prezivjeli Turke."

Ti Twynsty navalila na Spahu iz Šapca i porediš ga sa javnom ličnosti od Čuste koji je sebi uzeo za pravo da na sva usta i kroz sve objektive proziva i optužuje sve druge rasturače omiljene mu Jugoslavije a da ne vidi one koji mu se šeću ispred nosa svaki dan .............i kad je već takav Partizan po tebi i ostalima zašto ne pusti glas kad su Europljani i intelektualci preko Drine izjednačili učešće četnika i partizana u II svjetskom ratu ????????????
I još nešto .......za tvoju informaciju ...........srpstvo , japanstvo , :D ne smeta nikome dok ga ne zatire svojom veličinom .
I kaloše nisu znak identiteta kao što je to opanak :D :D već su pragmatične natikače da se pele sačuvaju od .............blata :D
Kriticaru1 budi objektivno kritican prema svima ili izostavi sve.
Dino Merlin? Hanka Paldum?H.Djinovic, Stoja 'pevalka' i cece, Konjevic?Mnogi cija imena ne znam ali pevaju po Srbiji Gegalj, Konjevic i da ne nabrajam, zasto samo , uvijek i jedino Kusta?
Ne voli BiH i zdravo!Mislis li da ovu zemlju voli 80% omladine????
Daj budi objektivan i posten pa reci da se zemlja vizno oslobodi - koliko bi ostalo mladjih od 40 godina?Iz ljubavi su svi ovdje?Da ako cemo se lagati do besvjesti.
Nikada se ne vracam u proslost, tako da u buduce nemoj mene trpati u isti kosh sa kojekakvim istoricarima.
Kusta je samo umjetnik, covjek kao i svaki drugi koji ima svoje pravo na samoopredjeljenje i pripadnost.On se ovdje izmedju 'tri vatre' nebi mogao snaci.Mi, obicni nemamo slobodnog zraka a kako bi tek on i njemu slicni prosli?S.Zec je nedavno dobio batine a zasto? Berber nije ali rmbachi za ovu zemlju k'o njegovi konji.

Na kraju dozvoli i drugima pravo na vlastiti stav.
kriticar1

Post by kriticar1 »

Kusta je samo umjetnik
..........

Ono ostalo .........malo je zbrčkano.........kao bosanski lonac.
Samo da napomenem ...........nije poenta u ljubavi već u mržnji :D koju Čusta odašilje umjetnički.
Jaranuopancima

Post by Jaranuopancima »

kriticar1 wrote::D Aha :D koliko se ja sjećam bio si i kompleksaš :D
opet lupas manijak...!!!

dokle bolan?
kriticar1

Post by kriticar1 »

:D Pa jebo ga ti ............. :oops: ja lupam koliko se ti maskiraš :D :D
twynsty

Post by twynsty »

kriticar1 wrote:
Kusta je samo umjetnik
..........

Ono ostalo .........malo je zbrčkano.........kao bosanski lonac.
Samo da napomenem ...........nije poenta u ljubavi već u mržnji :D koju Čusta odašilje umjetnički.
Znas meni se cini da kada bi svi isto mislili - zavladalo bi opste mrtvilo.
Ti i ja dva svijeta i to je dobro. Dok sam tipkala - paralelno sam imala 'dijalog' suprotnih vjerovanja sa clanom porodice i zato sam zvucala konfuzno.
Ujedno s' tim' mogu rezimirati tvoja i moja razlicita shvatanja.
kriticar1

Post by kriticar1 »

Ovo ću shvatiti kao generalizaciju dijaloga među ljudima .........ali nikako kao stav .........jer ako si time htjela ili htio :D kazati da su se Čustini predvodnici ograničavali samo na mišljenje , onda je historija pokazala suprotno.
twynsty

Post by twynsty »

kriticar1 wrote:
Ovo ću shvatiti kao generalizaciju dijaloga među ljudima .........ali nikako kao stav .........jer ako si time htjela ili htio :D kazati da su se Čustini predvodnici ograničavali samo na mišljenje , onda je historija pokazala suprotno.
Radije bih se povukla sa ove nase verbalne linije fronta.
Nije korektno reci sljedece - ali eto hochu:Srbijanci za svijet u kom sam ja zivjela jesu sinonim primitivizma - ali to niposto ne znaci da ih trpam cve u isti kosh.Hrvati imaju obicaj reci za sebe (svi koje poznajem) da jesu ipak samo balkanci.Gdje su onda Bh. gradjani?
Daaaaaj , svi smo mi manje - vise slicni (juznosloveni i sl.) tu negdje sa brdovitog Balkana - iako a imam izvjesne predrasude prema Srbijancima koje nisu (samo) posljedica rata nego kucnoga odgoja.
kriticar1

Post by kriticar1 »

Ja bih ograničio sve na proteklu agresiju ( i doprinos Čuste u istoj ........umjetnički je to odradio :D ) i na vlastita iskustva sa pojedincima iz tog korpusa ..........ovo ostalo će biti uvijek u procesu nadgradnje i razgradnje.
BH građani su još uvijek možda (za one preko Drine i Save ) glupi Bosanci i još gluplji Hercegovci.
aris_angelis

Post by aris_angelis »

Ok sto se Kusturice tice morate da shvatite jednu stvar, Kusturica je ozenjen (veliko)Srpkinjom porijeklom iz Niksica koja je obozavala Milosevicevu politiku iznad svega i naravno srpski nacionalizam ,gusle itd.Kusturica u javnosti se ponasa kao zestoki sarajevski momak odrastao na asvaltu sto on u biti i jeste ali u okviru svoje familije je pravi shonja koji sve radi ama bas sve sto mu njegova ljepsa polovina misli.Jednom davno prije rata je se prevario pa je izjavio da Bosnjastvo nije losa ideja i tako to ,da bi za par dana to morao na zenin pritisak demantirati i reci da je on mislio na Jugoslavenstvo (u biti velikosrpstvo) umjesto Bosnjastva.Za vrijeme rata poznat je njegov angazman protiv sopstvenog naroda kao i to da je njegova supruga vaspitala njegovu djecu u pravom (veliko)Srpskom stilu tako da je sin Stribor uvjek imao u spavacoj sobi arkanovu sliku kao i slike ostalih srpskih heroja.Zadnje sto je Emir napravio je podizanje drvenoga grada na planini mecavnik u blizini Uzica na istoj geografskoj visini sa Sarajevom , i Uzicka carsija je pocela ismijavati taj njegov projekat i pronio se glas da turcin Emir pravi tamo neku novu bascarsiju tako da je da bi to demantirao a na nagovor supruge velikosrpkinje dao da se podigne prava pravoslavna crkva -brvnara.Covjek koji je posjekao svoje korjene nema buducnosti ,zna se njegova sudbina bez obzira na sve novac i slavu koji ima .
Prenj

Post by Prenj »

Krajnje je vrijeme da pocnemo razdvajati Emira Kusturicu rezisera i Emira Kusturicu covjeka.
Kao reziser, Emir Kusturica je definitivno upisao svoje ime zlatnim slovima u istoriji svjetskog filma.
Kao covjek, Emir Kusturica je upisao svoje ime crnim slovima u istoriji ratova na podrucju zapadnog Balkana.
zili

Post by zili »

Prenj wrote:Krajnje je vrijeme da pocnemo razdvajati Emira Kusturicu rezisera i Emira Kusturicu covjeka.
Kao reziser, Emir Kusturica je definitivno upisao svoje ime zlatnim slovima u istoriji svjetskog filma.
Kao covjek, Emir Kusturica je upisao svoje ime crnim slovima u istoriji ratova na podrucju zapadnog Balkana.
Tačka.

Haj'mo sad zatvorit temu, sve je čovjek lijepo rekao.
Jaranuopancima

Post by Jaranuopancima »

twynsty wrote:
rajvosa wrote:

Jaraneuopancima?

Image
Zavrsnicom mi pokvari veceru.Jaranuuopancima u ciju sliku gledas ne vide se dobro opanci ni gunj.

fino ovaj tip ukomponovo garderobu...;)
ali ja sam malo visi i crn sam nisam ovaj na slici...

a mozda sam i ljepsi... ko zna... a mozda i nisam...:)
nebi

Post by nebi »

Tacno,Prenj je sve rek'o,nema se sta ni dodati ni oduzeti.
Al' brothers and sistas,hebete me ovim promjenama nickova:
kriticar je(pretpostavljam) manijakalac,a ova twysusnshd......
je li to nasa Marge?
Zadig

Post by Zadig »

ma kome je vise stalo do kuste!!??

moramo li zvakati stalno istu zvaku vise....

zatvorite ovu temu!
rei

Post by rei »

Zadig wrote:ma kome je vise stalo do kuste!!??

zatvorite ovu temu!
u pravu si , jedna te ista prica o govnetu !
privremeni

Post by privremeni »

rei wrote:

zatvorite ovu temu!
Ipak tu ima nesto vise, nesto sto lici na nepriznatu ljubav.
Kusta uvijek spominje sarajevo, a vi Kustu. :D
rajvosa

Post by rajvosa »

privremeni wrote:
rei wrote:

zatvorite ovu temu!
Ipak tu ima nesto vise, nesto sto lici na nepriznatu ljubav.
Kusta uvijek spominje sarajevo, a vi Kustu. :D

Dobro si "Ko se pljuje taj se voli" :lol:
Post Reply