hatemondays wrote:
Ja sam u zabludi , proveo 6 mjeseci na Grbavici, prosao Batku kroz ruke, oca mi premlacivali, imas malo vise detalja na desavanja na Grbavici tokom rata za tvoj info, dakle zivi svjedoci su u zabludi, nigdje nisam napisao da zelim Sarajevo sa manje Srba , nisam Adolf jarane, i jos jednu da ti kazem mislili su da cemo biti isti ko oni ali vidis nismo, znam kapetana srpske vojske cestit covjek komsija pazio na nas koliko je mogao kad su glave padale za to(Srdjan Aleksic),ostao covjek poslije rata i eno ga jos tamo, a sad pitanje zamisli naseg kapetana ARBIH da odmah poslije rata ode da zivi u Bratuncu napr. bio bi tamo minutu i po ne vise. Vas jebu zivi svjedoci, jebu vas i u Hagu a jebo vas i ovako dakle zivi smo i svjedocimo a znam da bi vi voljeli da sutimo nema nista od toga haveru i onda ti hoces jos da cmizdrim za onima koji su pobjegli, vi bi htjeli da zaboravimo Srebrenicu, Pionirsku (moja porodnicna tragedija), Manjacu, Digitron i garaze na Grbavici, Tomasicu halo bolan nema nista od toga pa makar nikad vise nezivjeli zajedno a ko jos zivi sa zvjerima zna se kako zavrsi.Historiju nepisu samo pobjednici ili porazeni negi obicni ljudi koji su prosli kroz iste dogadjaje.
Ja pricam o Bihacu,a ti o Trebinju ili sta vec
Zao mi je sto si to prozivio,svako ko je pravio zlocine treba da odgovara,medjutim cinjenice su drugacije
Oko 90% Srba koji su bili u Sarajevskom Romaninskom korpusu VRS mogu da slobodno da zive u BIH tj u RS, mogli su ostati i u Vogosci,Ilijasu,Ilidzi,Rajlovcu,da je htjela politika i srpska i bosnjacka
Kako? Lijepo jer kada je Avdo Hebib ulazio u neke opstine oko Sarajeva sa policijom Federacije BIH uz posmatranje OHR,nije skretao sa puta i nije hvatao Srbe (koji ih je bilo poprilicno) da ih privodi i provocira,nego je ulazio u stanice policije.
Ja sam docekao policiju Federacije, mnogi Srbi su ulazili i posle februara 96 u te opstine i izlacili stvari,a vec su stanice bile preuzete od strane policije Federacije BIH.Cak je i OHR ubrzavao ulazak policije FBIH u neke opstine prije predvidjenog roka itd.
Da su svi Srbi koji su i prije rata zivjeli u tim opstinama ostali u svojim kucama, klinac bi ti smjeo uci odmah posle rata u Reljevo, Osijek,Doglade,Krivoglavce,Semizovac da se igras Ramba

u to budi ubjedjen,jer je sve bilo pod oruzijem.
Odlazak Srba ima veze sa instaliranjem RS od Lukavice pa na dalje, ne moras da plsces za njima,ali skoro 20 godina od zavrsetka rata u BIH,napredka nema jer su uspjeli oni koji su zeljeli da odsele ljude sa tim prostora
i jedni i drugi