Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post Reply
HM 2011

#26 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by HM 2011 »

Martinez_ wrote:To je krivo tumačenje, kako su onda otišli onoliki 1992 sa teritorije čitave Federacije, pa nisu valjda oni imali nečistu savest, rat je bio tek počeo? Ali shvatam da je tako i vama lakše naći opravdanje da ne žalite za istima.

Inače su Srbi u potpunosti odustali od Federacije kao i Hrvati od RS tek u razgovoru sa tim ljudima vam biva jasno koliko je velika ta nezainteresovanost. Neobjašnjivo nešto
Velike zainteresiranosti polako nestaju - kako vrijeme prolazi -

ljudi se odrađaju jedni od drugih i dobijaš generacije ljudi koji ne pozanju pojam suživota..

Pitaš kako odoše onoliki ?

Ja sam čuo da su otišli pod izgovorm da idu kod familije na selo ? Duži vikend....

Stvarno tad nije bio rat - mora da su nešto znali što većina njihovih komšija nije ?

Jel pričamo o toj grupi "onih što su otišli" ili o nekome drugome ?
Danguba

#27 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Danguba »

Martinez_ wrote:To je krivo tumačenje, kako su onda otišli onoliki 1992 sa teritorije čitave Federacije, pa nisu valjda oni imali nečistu savest, rat je bio tek počeo? Ali shvatam da je tako i vama lakše naći opravdanje da ne žalite za istima.

Inače su Srbi u potpunosti odustali od Federacije kao i Hrvati od RS tek u razgovoru sa tim ljudima vam biva jasno koliko je velika ta nezainteresovanost. Neobjašnjivo nešto
odazvali se na poziv dabica da budu sa svojima...hoces dokaze

srbi su odustali od povratka zato sto su stimulisani na ostanak a hrvati se dugo nisu mogli vratiti jer je sve bilo opljackano i popaljeno. dakle iz straha.

najnoviji primjer
FOTO: Napadi na imovinu neće zaštrašiti Hrvate

Image

...Podsjećamo, imovina Katoličke crkve i Hrvata povratnika na području Banjalučke biskupije od početka ove godine u više navrata bila je meta napada. Zbog tih razloga župnik iz Ljubije iz Prijedora bio je prinuđen pobjeći u Banju Luku, što je potvrdio i banjalučki biskup Franjo Komarica, koji je u pismu upućenom ministru unutrašnjih poslova tražio da se stane u kraj takvim napadima i zastrašivanjima, a svećenicima i hrvatskim povratnicima garantuje sigurnost.

(AA)
Martinez_

#28 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Martinez_ »

Otišli su na poziv i '95 ali gospoda je ovde tvrdila da je u pitanju dublji razlog nečiste savesti. Ja sam onda postavio pitanje koje se nameće samo od sebe kako onda odoše oni na početku rata aprila i maja 1992.

Ne valja pretpostavljati nešto što nisi u stanju da proveriš jer su ljudi prosto otišli i nikad ih više video nisi
DoZeN

#29 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

Styling wrote:Bosna i Hercegovina ce postati normalna drzava onog trenutka kada svi narodi budu imali isti cilj a to je zajednicka drzava svih naroda i gradjana u kojoj ce svi imati ista prava i kojima ce prioritet biti opstanak i prospreritet bez nacionalnih predznaka i stavljana nacionalnih interesa ispred drzave. Jedan narod je na tom putu ali pitaj svoje politicare i one iz Hercegovine zasto ne razmisljaju isto.
Koji je narod na tom putu? Koliko je stranaka iz Federacije koje se zele pribliziti narodu u RS?
Danguba

#30 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Danguba »

Martinez_ wrote:Otišli su na poziv i '95 ali gospoda je ovde tvrdila da je u pitanju dublji razlog nečiste savesti. Ja sam onda postavio pitanje koje se nameće samo od sebe kako onda odoše oni na početku rata aprila i maja 1992.

Ne valja pretpostavljati nešto što nisi u stanju da proveriš jer su ljudi prosto otišli i nikad ih više video nisi
Nista ne pretpostavljam nego pricam ono za sta imam dokaze i sto sam svojim ocima vidio.
Moja ulica imala je malo vise Srba od nekih drugih. Niko ih nije dirao vec naprotiv pile se kafe i rakija skoro svako jutro i komentarisalo ludilo. Nikome ni dlaka nije falila da bi vec od '93 poceli polako da odlaze bez jasnog razloga. Oni koji su ostajali zivjeli su sasvim normalno pa cak uz neku pozitivnu diskriminaciju. Ko god nije htio u ARBiH glat je odbio bez sankcija a onda bi zauzeli mjesta na pijaci.
Slijedeci val se desio '95-'96 god. kada je sve stalo. Zasto? Da bi bili sa svojima.
Naravno da je to njihov izbor na koji imaju pravo ali NIKO nema pravo drugome sprecavati povratak na prijeratno prebivaliste.
Martinez_

#31 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Martinez_ »

''bez jasnog razloga'' dakle em ne znaš razlog em je bilo ljudi koji nisu imali nečistu savest kako su pretpostavljali na prethodnoj strani, to sam hteo proveriti.

Ja uopšte u tvoju niti u nameru većine ne sumnjam ali ne možeš ti garantovati za svakog svog saborca, u tome je stvar koja ljude u etničkom sukobu tera da beže kod svojih
DoZeN

#32 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

hatemondays wrote: Otisli su samo iz jednog razloga bojeci se za svoju guzicu, znajuci dobro sta se desilo sa komsijama im u zvorniku i ostalim mjestima koji su se usudili ostati 92 godine, bojali su se osveta i metka u celo, bio sam na grbavici do oktobra 92 i dobro znam sta je bilo , dakle nema bajki i ova prica dosli svi iz kalinovika i sokoca jesu al u qurcu, iz moje zgrade samo se jedan ispario , ostali Srbi su bili tu i za tvoj info neki od njih su ostali i poslije reintegracije dakle nisu svi otisli a nisu otisli zato sto nisu uprljali ruke i nije palo nikome od nas da ih uznemirava a oni sto se junacili naravno da su se fatali none.
Teska zabluda :-)
Onaj koji se bojao svojoj "guzici" za to je imao pravo da se boji i po Istocnoj Bosni, neki jesu ostali da prodaju i otisli su zauvjek,neki su se vratili pa prave svadbe djeci po Lukavici itd
To sto ti volis sto je Sarajevo sada sa mnogo manje Srba to je druga stvar,ali posledice osjeca citava BIH,jer ti Srbi nisu otisli na Mars i prestali biti drzavljani BIH.
hatemondays

#33 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by hatemondays »

DoZeN wrote:
hatemondays wrote: Otisli su samo iz jednog razloga bojeci se za svoju guzicu, znajuci dobro sta se desilo sa komsijama im u zvorniku i ostalim mjestima koji su se usudili ostati 92 godine, bojali su se osveta i metka u celo, bio sam na grbavici do oktobra 92 i dobro znam sta je bilo , dakle nema bajki i ova prica dosli svi iz kalinovika i sokoca jesu al u qurcu, iz moje zgrade samo se jedan ispario , ostali Srbi su bili tu i za tvoj info neki od njih su ostali i poslije reintegracije dakle nisu svi otisli a nisu otisli zato sto nisu uprljali ruke i nije palo nikome od nas da ih uznemirava a oni sto se junacili naravno da su se fatali none.
Teska zabluda :-)
Onaj koji se bojao svojoj "guzici" za to je imao pravo da se boji i po Istocnoj Bosni, neki jesu ostali da prodaju i otisli su zauvjek,neki su se vratili pa prave svadbe djeci po Lukavici itd
To sto ti volis sto je Sarajevo sada sa mnogo manje Srba to je druga stvar,ali posledice osjeca citava BIH,jer ti Srbi nisu otisli na Mars i prestali biti drzavljani BIH.
Ja sam u zabludi , proveo 6 mjeseci na Grbavici, prosao Batku kroz ruke, oca mi premlacivali, imas malo vise detalja na desavanja na Grbavici tokom rata za tvoj info, dakle zivi svjedoci su u zabludi, nigdje nisam napisao da zelim Sarajevo sa manje Srba , nisam Adolf jarane, i jos jednu da ti kazem mislili su da cemo biti isti ko oni ali vidis nismo, znam kapetana srpske vojske cestit covjek komsija pazio na nas koliko je mogao kad su glave padale za to(Srdjan Aleksic),ostao covjek poslije rata i eno ga jos tamo, a sad pitanje zamisli naseg kapetana ARBIH da odmah poslije rata ode da zivi u Bratuncu napr. bio bi tamo minutu i po ne vise. Vas jebu zivi svjedoci, jebu vas i u Hagu a jebo vas i ovako dakle zivi smo i svjedocimo a znam da bi vi voljeli da sutimo nema nista od toga haveru i onda ti hoces jos da cmizdrim za onima koji su pobjegli, vi bi htjeli da zaboravimo Srebrenicu, Pionirsku (moja porodnicna tragedija), Manjacu, Digitron i garaze na Grbavici, Tomasicu halo bolan nema nista od toga pa makar nikad vise nezivjeli zajedno a ko jos zivi sa zvjerima zna se kako zavrsi.Historiju nepisu samo pobjednici ili porazeni negi obicni ljudi koji su prosli kroz iste dogadjaje.
Hendrix

#34 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Hendrix »

Nabijem ja na neku stvar sve te sto su otisli 1996 a pogotovo onoga sto mi je temeljito opljackao kucu, i razvodne kutije su odnijeli majmuni i sto me je vratio 20 godina unazad + rat 4 godine. Taj isti se vratio u naselje pored i prodao svoju kucu uredno, jer smo mi fini i postujemo pravnu drzavu.

Ali ja sam imao srece, komsiji su opljackali i zapalili na kraju kucu, dupla radost. 10 godina poslije smo stedili da bi se vratili na nulu i trebam se sad sikirat i oko njih, jao zasto ste otisli komsije, pa ostanite, nemojte vrata i prozore nositi dzaba, sta ce vam WC solja na traktoru....

Doduse, da ne grijesim dusu, JEDAN svijetli primjer, jarana covjek docekao u njegovom stanu, predao mu kljuceve i stvari i otisao.
Basvod

#35 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Basvod »

To sto su nagulili Srbi pripadnici VRS sa porodicama je potpuno normalno. Sta su trebali? Docekati neprijateljsku vojsku. :-)
Al mene zanima gdje su oni silni Srbi pripadnici ARBiH? Ili ih nikad nije ni bilo ili su pobjegli u miru.
muha_sa

#36 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by muha_sa »

DoZeN

#37 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

hatemondays wrote: Ja sam u zabludi , proveo 6 mjeseci na Grbavici, prosao Batku kroz ruke, oca mi premlacivali, imas malo vise detalja na desavanja na Grbavici tokom rata za tvoj info, dakle zivi svjedoci su u zabludi, nigdje nisam napisao da zelim Sarajevo sa manje Srba , nisam Adolf jarane, i jos jednu da ti kazem mislili su da cemo biti isti ko oni ali vidis nismo, znam kapetana srpske vojske cestit covjek komsija pazio na nas koliko je mogao kad su glave padale za to(Srdjan Aleksic),ostao covjek poslije rata i eno ga jos tamo, a sad pitanje zamisli naseg kapetana ARBIH da odmah poslije rata ode da zivi u Bratuncu napr. bio bi tamo minutu i po ne vise. Vas jebu zivi svjedoci, jebu vas i u Hagu a jebo vas i ovako dakle zivi smo i svjedocimo a znam da bi vi voljeli da sutimo nema nista od toga haveru i onda ti hoces jos da cmizdrim za onima koji su pobjegli, vi bi htjeli da zaboravimo Srebrenicu, Pionirsku (moja porodnicna tragedija), Manjacu, Digitron i garaze na Grbavici, Tomasicu halo bolan nema nista od toga pa makar nikad vise nezivjeli zajedno a ko jos zivi sa zvjerima zna se kako zavrsi.Historiju nepisu samo pobjednici ili porazeni negi obicni ljudi koji su prosli kroz iste dogadjaje.
Ja pricam o Bihacu,a ti o Trebinju ili sta vec
Zao mi je sto si to prozivio,svako ko je pravio zlocine treba da odgovara,medjutim cinjenice su drugacije
Oko 90% Srba koji su bili u Sarajevskom Romaninskom korpusu VRS mogu da slobodno da zive u BIH tj u RS, mogli su ostati i u Vogosci,Ilijasu,Ilidzi,Rajlovcu,da je htjela politika i srpska i bosnjacka
Kako? Lijepo jer kada je Avdo Hebib ulazio u neke opstine oko Sarajeva sa policijom Federacije BIH uz posmatranje OHR,nije skretao sa puta i nije hvatao Srbe (koji ih je bilo poprilicno) da ih privodi i provocira,nego je ulazio u stanice policije.
Ja sam docekao policiju Federacije, mnogi Srbi su ulazili i posle februara 96 u te opstine i izlacili stvari,a vec su stanice bile preuzete od strane policije Federacije BIH.Cak je i OHR ubrzavao ulazak policije FBIH u neke opstine prije predvidjenog roka itd.
Da su svi Srbi koji su i prije rata zivjeli u tim opstinama ostali u svojim kucama, klinac bi ti smjeo uci odmah posle rata u Reljevo, Osijek,Doglade,Krivoglavce,Semizovac da se igras Ramba :roll: u to budi ubjedjen,jer je sve bilo pod oruzijem.
Odlazak Srba ima veze sa instaliranjem RS od Lukavice pa na dalje, ne moras da plsces za njima,ali skoro 20 godina od zavrsetka rata u BIH,napredka nema jer su uspjeli oni koji su zeljeli da odsele ljude sa tim prostora
i jedni i drugi
hatemondays

#38 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by hatemondays »

DoZeN wrote:
hatemondays wrote: Ja sam u zabludi , proveo 6 mjeseci na Grbavici, prosao Batku kroz ruke, oca mi premlacivali, imas malo vise detalja na desavanja na Grbavici tokom rata za tvoj info, dakle zivi svjedoci su u zabludi, nigdje nisam napisao da zelim Sarajevo sa manje Srba , nisam Adolf jarane, i jos jednu da ti kazem mislili su da cemo biti isti ko oni ali vidis nismo, znam kapetana srpske vojske cestit covjek komsija pazio na nas koliko je mogao kad su glave padale za to(Srdjan Aleksic),ostao covjek poslije rata i eno ga jos tamo, a sad pitanje zamisli naseg kapetana ARBIH da odmah poslije rata ode da zivi u Bratuncu napr. bio bi tamo minutu i po ne vise. Vas jebu zivi svjedoci, jebu vas i u Hagu a jebo vas i ovako dakle zivi smo i svjedocimo a znam da bi vi voljeli da sutimo nema nista od toga haveru i onda ti hoces jos da cmizdrim za onima koji su pobjegli, vi bi htjeli da zaboravimo Srebrenicu, Pionirsku (moja porodnicna tragedija), Manjacu, Digitron i garaze na Grbavici, Tomasicu halo bolan nema nista od toga pa makar nikad vise nezivjeli zajedno a ko jos zivi sa zvjerima zna se kako zavrsi.Historiju nepisu samo pobjednici ili porazeni negi obicni ljudi koji su prosli kroz iste dogadjaje.
Ja pricam o Bihacu,a ti o Trebinju ili sta vec
Zao mi je sto si to prozivio,svako ko je pravio zlocine treba da odgovara,medjutim cinjenice su drugacije
Oko 90% Srba koji su bili u Sarajevskom Romaninskom korpusu VRS mogu da slobodno da zive u BIH tj u RS, mogli su ostati i u Vogosci,Ilijasu,Ilidzi,Rajlovcu,da je htjela politika i srpska i bosnjacka
Kako? Lijepo jer kada je Avdo Hebib ulazio u neke opstine oko Sarajeva sa policijom Federacije BIH uz posmatranje OHR,nije skretao sa puta i nije hvatao Srbe (koji ih je bilo poprilicno) da ih privodi i provocira,nego je ulazio u stanice policije.
Ja sam docekao policiju Federacije, mnogi Srbi su ulazili i posle februara 96 u te opstine i izlacili stvari,a vec su stanice bile preuzete od strane policije Federacije BIH.Cak je i OHR ubrzavao ulazak policije FBIH u neke opstine prije predvidjenog roka itd.
Da su svi Srbi koji su i prije rata zivjeli u tim opstinama ostali u svojim kucama, klinac bi ti smjeo uci odmah posle rata u Reljevo, Osijek,Doglade,Krivoglavce,Semizovac da se igras Ramba :roll: u to budi ubjedjen,jer je sve bilo pod oruzijem.
Odlazak Srba ima veze sa instaliranjem RS od Lukavice pa na dalje, ne moras da plsces za njima,ali skoro 20 godina od zavrsetka rata u BIH,napredka nema jer su uspjeli oni koji su zeljeli da odsele ljude sa tim prostora
i jedni i drugi
Pricam haveru o Sarajevu i dogadjajima na Grbavici kakvo jebeno Trebinje da izvinu trebinjci.
DoZeN

#39 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

hAZNADAR wrote:Ja kao Banjalucanin sam svjedok da srpskoj politici BiH nije od samog pocetka bila opcija ni pod tackom razno, u nikakvom obliku, sa nikakvim Bosnjacima, sa bilo kojom pacifistickom politikom Bosnjaka,...

Sta god da je bosnjacka vlast napravila, a i narod kako god da se ponio - direktiva je bila jasna i stalno se napumpavala preko medija,.. a to je ili krnja YU ili RS. I naravno - svi Srbi u RS.
.
Ovo nije tacno, o tome sam vec pisao
Pokusavao je Bojan Bajic koji bio ispred Nase Stranke sa mjestom prebivalista u RS da napravi nesto vise na ujedinjavanju naroda u BIH, mizerni politicar na nivou BIH Mirnes Ajanovic ga je naruzio ispred kamera,Sejfudin Tokic koji ni u ratu nije bio nacionalista, pre popisivanje zadnje u BIH poceo da mashala o Bosnjacima itd
Ne postoji stranka u BIH iz Federacije BIH koja zeli ujedinjenje naroda u BIH, lazete prvo sebe,pa onda druge
DoZeN

#40 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

hatemondays wrote: Pricam haveru o Sarajevu i dogadjajima na Grbavici kakvo jebeno Trebinje da izvinu trebinjci.
Ja razumijem tebe,ti mene ne shvatas
Ko je pravio nedjela nigdje se ne moze sakriti, problem je da je drustvo podjeljeno
U Bijeljini tri velika naselja nastadose od takvih ljudi, i oko Zvornika i u drugim mjestima u RS
Postoje Bosnjaci u Federaciji koji su sami, i postoje habri Bosnjaci kojima su ovi "uvaljeni" da zive sa njima
daddy-kool

#41 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by daddy-kool »

DoZeN wrote:
hatemondays wrote: Pricam haveru o Sarajevu i dogadjajima na Grbavici kakvo jebeno Trebinje da izvinu trebinjci.
Ja razumijem tebe,ti mene ne shvatas
Ko je pravio nedjela nigdje se ne moze sakriti, problem je da je drustvo podjeljeno
U Bijeljini tri velika naselja nastadose od takvih ljudi, i oko Zvornika i u drugim mjestima u RS
Postoje Bosnjaci u Federaciji koji su sami, i postoje habri Bosnjaci kojima su ovi "uvaljeni" da zive sa njima
Jedan korak koji Srbi u BiH moraju sami da naprave je da se obračunaju sa nacističkom ideologijom i politikom, da jasno osude zločine i kazne zločince. Dok se to ne desi, neće biti normalnog društva u BiH.
DoZeN

#42 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

daddy-kool wrote:
Jedan korak koji Srbi u BiH moraju sami da naprave je da se obračunaju sa nacističkom ideologijom i politikom, da jasno osude zločine i kazne zločince. Dok se to ne desi, neće biti normalnog društva u BiH.
To je dvosmjerna ulica, mnogi zlocini cekaju da raspakuju u Sudu BIH.
Politika "cuvanja svojih" protesta u Hadzicima kada su optuzeni Bosnjaci za Silos,isto udara na inteligenciju, i toga mnogo vise iz rata.
daddy-kool

#43 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by daddy-kool »

DoZeN wrote:
daddy-kool wrote:
To je dvosmjerna ulica, mnogi zlocini cekaju da raspakuju u Sudu BIH.
Politika "cuvanja svojih" protesta u Hadzicima kada su optuzeni Bosnjaci za Silos,isto udara na inteligenciju, i toga mnogo vise iz rata.
Taman da više nikada ne živimo zajedno, Srbi to trebaju uraditi zbog sebe. Ili misliš da je ovo nekakva osveta ili nastavak rata? Ako ovi ne kazne svoje, ne damo ni mi naše heroje?

Zločini se svi trebaju kazniti, ali pred Srbima je najveći posao. Obim zločina, organizovanost, uključenost svih elita i podrška stanovništva je takva da paralelu možemo tražiti samo u 2 svj. ratu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#44 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Truba »

jbg mislim da se požurilo s reintegracijom
moglo se čekati 5 godina
nešto ko s onim zgradama na dobrinji
dustaban

#45 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by dustaban »

Ja bih volio da me neko uvjeri da postoji finiji i nefiniji narod u BiH.

Sve pizdarije koje su se desile ovdje tokom rata su pizdarije koje je ucinio jaci nad slabijim, veci nad manjim, onaj sa oruzjem nad onim bez oruzja.
Bosnjaci su ispali zrtve a Srbi agresori zato sto su ovi drugi imali oruzje i komsiluk. Je li neko ima dileme oko toga sta bi se desilo da je BiH bila na mjestu Armenije a JNA pripadala Turskoj vojsci?!

Pametnije bi vam bilo da razmislite GENERALNO o ODGOVORNOSTI SLABIJEG u situacije "ugrozbe" mnogostruko jacim neprijateljem. U takvoj situaciji apsolutno je nepreporucljivo kurchiti se. Jedino oruzje u takvim situacijama je MUDROST i imate takvih pozitivnih primjera koliko hocete. Meni je najdrazi primjer Dubrovnika i dubrovacke republike. Da su se oni kurchili prema svim silnim imperijama koje su ih opsjedale ne bi ih bilo. Ali su pokazali kako, kad si mali ali PAMETAN, mozes opstati i u takvim okolnostima i nadzivjeti velike sile.
A mozda bi smo trebali razmotriti i ovaj nas "izdajnicki slucaj", SAO Krajinu i Babu. Ne znam zasto ali ne mogu se oteti utisku da bi i da nije bilo petog korpusa i unutarbosnjackog sukoba, sve opet zavrsilo kako je zavrsilo samo sa mnogo manje zrtava, a agresorske zrtve bi sasvim izostale!

Bosnjaci bogme nisu pokazali neku mudrost, prije bih rekao da su i tu zayebali stvar gdje god su mogli. Od samog pocetka su cinili greske, a vjerovatno najveca je referendum o nezavisnosti. Ovo samo citiram Zukorlica!
Sve u svemu, jos su i dobro prosli kako je moglo biti.

To je ujedno moj "chetnicki stav" u ovoj raspravi. Odje se jednostavno niko ne bavi analizom VLASTITIH poteza svi traze izgovore u onome sto su drugi ucinili.
I to je glavni razlog zasto BiH nije normalna drzava.
Alfons Kauders

#46 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Alfons Kauders »

Black swan wrote:jbg mislim da se požurilo s reintegracijom
moglo se čekati 5 godina
nešto ko s onim zgradama na dobrinji
stoji, al na dobrinji se radilo bukvalno o nekoliko zgrada... grbavica je bila nesto sasvim drugo i to tesko da je bilo izvodivo
Aspekt

#47 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Aspekt »

Strava ! I ovaj tipicus @dustaban mene zove sovinistom . Ovakav tekst moze samo bolesnik napisati . Cuj sta bi bilo da je JNA bila Turska vojska .....itd zemljo otvori se
Aspekt

#48 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Aspekt »

Pa konju jedan da su Bosnjaci htjeli ubijati Srbe mogli su ih pola miliona pobiti na pocetku rata od Sarajeva do Tuzle samo viljuskama i nozevima od pribora za jelo da su htjeli i da su takvi ljudi . Sta ce im Turska vojska i polozaj Armenije :evil: :evil:
dustaban

#49 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by dustaban »

Aspekt wrote:Strava ! I ovaj tipicus @dustaban mene zove sovinistom . Ovakav tekst moze samo bolesnik napisati . Cuj sta bi bilo da je JNA bila Turska vojska .....itd zemljo otvori se
Preuzmi moju hipotezu u cijelosti, ne vaditi iz konteksta! Uostalom... yebe me se sta ti mislis!
DoZeN

#50 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

daddy-kool wrote:
Taman da više nikada ne živimo zajedno, Srbi to trebaju uraditi zbog sebe. Ili misliš da je ovo nekakva osveta ili nastavak rata? Ako ovi ne kazne svoje, ne damo ni mi naše heroje?
Ja nemam problem da se svi zlocini koji su Srbi pocinili sankcionisu, i da se osude i kod Srba
imam problem sto je sve politika, i sto se sve tajne rata od 92-95 ne kazu.
Ne moze se osuditi sedmorka iz Herceg Bosne u Hagu bez Hrvatske i pojasnjenja uloge Tudjmana i HDZ-a
Ali ako dirnes u Tudjmana,udaras na stvaranje Hrvatske,sto je pala Posavina 92 god, ko ubi Blaza Kraljevica i zasto?
Sto se Mladic vrati sa Igmana 93? a Dudakovic i HV ispred Banja Luke i Prijedora?
Ono sto prica Hakija Mehonjic oko Srebrenice? ili Sefer Halilovic
mogao me je neko lagati oko WWII, oko ovog rata ne mogu,znas
Post Reply