Hajmo imena i prezimena tih neokomunista da vidimo ko su ti, i kakav uticaj imaju u BiH drustvu.Juvelandia wrote:Naravno, kad smo dozvolili da nam neokomunisti vaze kako smo svi jednako krivi, umjesto da ko Jevreji pocinioce genocida i ovu "djecu pukovnika" relativizatore strpamo u tvorza.HAVANA wrote:Godine kurcu prolaze...a jos iste teme po forumu...
Glupost naivnog bosanca
- pike
#26 Re: Glupoca naivnog bosanca
-
kisha12
#27 Re: Glupoca naivnog bosanca
Pa Valentin Inzcko je nepismeniji sto se tice bosanskog 100 puta paopet vam on sefuje. On je glavni hadzija pa ne da vam se obraca vec ima zadnju rijec u drzavi.neki wrote: boli me k.. koje jezike tecno pricas... sto se tice jezika naroda kojem pokusavas uvaliti svoje teze, totalno si nepismen.
-
Juvelandia
#28 Re: Glupoca naivnog bosanca
Froumske komunjare, izgubili benificije biveg sistema pa se uzjebali kako su svi isti,ko nas bre zavadi, bla bla.pike wrote:Hajmo imena i prezimena tih neokomunista da vidimo ko su ti, i kakav uticaj imaju u BiH drustvu.Juvelandia wrote:Naravno, kad smo dozvolili da nam neokomunisti vaze kako smo svi jednako krivi, umjesto da ko Jevreji pocinioce genocida i ovu "djecu pukovnika" relativizatore strpamo u tvorza.HAVANA wrote:Godine kurcu prolaze...a jos iste teme po forumu...
Mnogi se sami prepoznaju.
Last edited by Juvelandia on 25/01/2014 11:05, edited 1 time in total.
- spreca
#29 Re: Glupoca naivnog bosanca
Ma najdraze mi je sto vas muke spopadnu svako jutro kad se probudite i vidite da jos uvijek zivite u BiH a svaku noc sanjate kako to nije istinaBasvod wrote:
A da li Srbi prisiljavaju Bosnjake na suzivot ili je situacija obrnuta?
Da se pitaju Srbi i Hrvati ne bi bilo ni dana suzivota vec bi bilo razdruzenje.
- zambaklija
#30 Re: Glupoca naivnog bosanca
ma iz ...de materne ko i ti ,svaki švabončeros neumije niš drugo već tako kao ti ,nažalost previše vas jezakonpera wrote:Made in Sokolac, Pale, Rogatica, Vlasenicazambaklija wrote:tobe jarabi i estafirulahi a uz to i ono šo se neumijem sjetiti....za to se ja sa našim ne družim sve pusti seljak do seljaka...pričaju jedno,misle drugo a treće rade...ah da i uveli su haman i u svaku riječ ono "h" jer su redovni posjetitelji mjesta za grupno klanjanje a tamo su im rekli da se bošnje moraju i po govoru razlikovati od drugih i sada ti je svugdje h...ah da to je redovno klanjačko okupljanje petkom a subotom obavezno opijanje uz rajovića i tako othe...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
quiqui
#31 Re: Glupoca naivnog bosanca
Na stranu to što je uvodni post gramatički neispravan, ali čovjek iskreno iznosi mišljenje.
Hajde da zanemarimo gdje je ko odrastao i iz koje sredine dolazi. Nije li to generalizovanje prvi znak kompleksa više vrijednosti (tipa, ljudi iz veće sredine su eto tolerantniji i urbaniji nego ljudi iz manje sredine).
Stvar je da čovjek koji je direktna žrtva nepravde, u ovom slučaju zločina, ne može i ne bi smio biti objektivan kao čovjek koji nije (bio) u istoj situaciji. Što je sasvim racionalan stav.
E vidim da on problem postavlja tako da se pita kako to da je takav čovjek, koji je lično (ili kroz prve srodnike) prošao tako teška iskustva, a opet je nezainteresiran za svoju ličnu istoriju, stradanje, nepravdu i slično?
A druge nacije to jesu.
Sasvim uredno pitanje.
E sad, problem Sarajeva je problem cijele BiH.
Djeca su nepismena, po završetku osnovne škole. Uglavnom jer ih uče polupismeni kadrovi.
Omladina je izgubljena nakon završetka srednje škole. Jer su optrećeni posredno i direktno nacionalnim, političkim, ekonosmskim i vjerskim previranjima, kad trebaju početi biti svjesni sebe, oni već traže utjehu u općem razvratu, pošastima poput alkoholizma, narkomanije, klađenja, emotivnim intrigama i slično.
Ako i kad završe falukultet, već su toliko razočarani i očajni da se život svede ne neki extremizam: ili u vidu pripadnosti extremnim političkim strankama, danonoćnog besposličarenja (po kafanama, forumima), vjerskim grupacijama i slično.
Da ne zapadnem u zamku generalizovanja, uvijek postoje čestiti pojedinci (ili oni koji imaju dobru Štelu).
U svemu tome, kome ostane prostora, vremena i sredstava, a najviše znanja za: moralno osvještenje, nacionalni identitet i povijest, racionalnu borbu za bolju budućnost (ne samo vlastitu), toleranciju i iznad svega PONOS?
Društvo ti iz korijena sa raznih strana siječe grane kojima bi se širio kao moralna, zdrava i osviještena ličnost, pa ti ostane da se priklanjaš strujama koje su u tvom kvartu "najpovoljnije" za tebe.
Iz ličnog iskustva u Sarajevu, vidjeh kako je, imaš potrerbu da se nesvjesno priključiš jednoj od frakcija, extremno vjerskoj ili extremno političkoj ili extremno proevrpskoj...ili da se prepustiš općoj malograđanštini, tako da su ono malo jadnih pravih Sarjlija što je ostalo u Sa, zgranuti nad bilo kojim vrstom extrmizma onih što se nazivaju rođenim Sarajlijama, a to su uglavno zaista djeca rođena u Sa ili okolini, ali su im babe/tate ili eventualno djedovi doselili iz neke veoma male sredine i pRonijeli taj isti mentalitet kroz koji pljuju sad. I uglavnom se te "rođene sarajlije" najviše trude dokazati kao istinske Sarajlije, pa napuštajući sve ono dobro u vlastitoj vjeri, porodičnom odgoju, ličnoj i općoj povijesti potvrđuju svoj status.
Čudan vakat.
A nisu djeca (nijedne nacionalnosti) zato kriva, uglavnom.
Hajde da zanemarimo gdje je ko odrastao i iz koje sredine dolazi. Nije li to generalizovanje prvi znak kompleksa više vrijednosti (tipa, ljudi iz veće sredine su eto tolerantniji i urbaniji nego ljudi iz manje sredine).
Stvar je da čovjek koji je direktna žrtva nepravde, u ovom slučaju zločina, ne može i ne bi smio biti objektivan kao čovjek koji nije (bio) u istoj situaciji. Što je sasvim racionalan stav.
E vidim da on problem postavlja tako da se pita kako to da je takav čovjek, koji je lično (ili kroz prve srodnike) prošao tako teška iskustva, a opet je nezainteresiran za svoju ličnu istoriju, stradanje, nepravdu i slično?
A druge nacije to jesu.
Sasvim uredno pitanje.
E sad, problem Sarajeva je problem cijele BiH.
Djeca su nepismena, po završetku osnovne škole. Uglavnom jer ih uče polupismeni kadrovi.
Omladina je izgubljena nakon završetka srednje škole. Jer su optrećeni posredno i direktno nacionalnim, političkim, ekonosmskim i vjerskim previranjima, kad trebaju početi biti svjesni sebe, oni već traže utjehu u općem razvratu, pošastima poput alkoholizma, narkomanije, klađenja, emotivnim intrigama i slično.
Ako i kad završe falukultet, već su toliko razočarani i očajni da se život svede ne neki extremizam: ili u vidu pripadnosti extremnim političkim strankama, danonoćnog besposličarenja (po kafanama, forumima), vjerskim grupacijama i slično.
Da ne zapadnem u zamku generalizovanja, uvijek postoje čestiti pojedinci (ili oni koji imaju dobru Štelu).
U svemu tome, kome ostane prostora, vremena i sredstava, a najviše znanja za: moralno osvještenje, nacionalni identitet i povijest, racionalnu borbu za bolju budućnost (ne samo vlastitu), toleranciju i iznad svega PONOS?
Društvo ti iz korijena sa raznih strana siječe grane kojima bi se širio kao moralna, zdrava i osviještena ličnost, pa ti ostane da se priklanjaš strujama koje su u tvom kvartu "najpovoljnije" za tebe.
Iz ličnog iskustva u Sarajevu, vidjeh kako je, imaš potrerbu da se nesvjesno priključiš jednoj od frakcija, extremno vjerskoj ili extremno političkoj ili extremno proevrpskoj...ili da se prepustiš općoj malograđanštini, tako da su ono malo jadnih pravih Sarjlija što je ostalo u Sa, zgranuti nad bilo kojim vrstom extrmizma onih što se nazivaju rođenim Sarajlijama, a to su uglavno zaista djeca rođena u Sa ili okolini, ali su im babe/tate ili eventualno djedovi doselili iz neke veoma male sredine i pRonijeli taj isti mentalitet kroz koji pljuju sad. I uglavnom se te "rođene sarajlije" najviše trude dokazati kao istinske Sarajlije, pa napuštajući sve ono dobro u vlastitoj vjeri, porodičnom odgoju, ličnoj i općoj povijesti potvrđuju svoj status.
Čudan vakat.
A nisu djeca (nijedne nacionalnosti) zato kriva, uglavnom.
Last edited by quiqui on 25/01/2014 11:15, edited 1 time in total.
-
kisha12
#32 Re: Glupoca naivnog bosanca
Nemaju nikakav uticaj jer ne glasaju. Na facebooku objavljivaju uvijek slike o papcima koji su krivi za sve u sarajevu, imaju cesto josipa broza u stanu....Jal kao sliku jal kao kip.pike wrote:Hajmo imena i prezimena tih neokomunista da vidimo ko su ti, i kakav uticaj imaju u BiH drustvu.Juvelandia wrote:Naravno, kad smo dozvolili da nam neokomunisti vaze kako smo svi jednako krivi, umjesto da ko Jevreji pocinioce genocida i ovu "djecu pukovnika" relativizatore strpamo u tvorza.HAVANA wrote:Godine kurcu prolaze...a jos iste teme po forumu...
Vjera im je manje vise primitivna iako to nikada nekazu direkto ali da se procitati izmedju redova. Ali iako nisu vjernici nemaju ni kao alernativu neku nacionalnu svijest. Vec to sto bi trebalo biti nacionalno ili Bosansko zamjenjuje petokraka i multi culti cool sarajlije. Ti njihovi prijatelji srbi i hrvati sa kojima se druze samo nisu bas toliko multi kultu cool i itekako imaju svoj nacionalni ponos.
Kada samo vidim imena tih rodica.... Nisu ni muslimanska a ni Bosanska.
- Alfons Kauders
#33 Re: Glupoca naivnog bosanca
kako brutalnospreca wrote:Ma najdraze mi je sto vas muke spopadnu svako jutro kad se probudite i vidite da jos uvijek zivite u BiH a svaku noc sanjate kako to nije istinaBasvod wrote:
A da li Srbi prisiljavaju Bosnjake na suzivot ili je situacija obrnuta?
Da se pitaju Srbi i Hrvati ne bi bilo ni dana suzivota vec bi bilo razdruzenje.
- Paranoid
#34 Re: Glupoca naivnog bosanca
.. i njegova zadnja je uvijek ista koja stane u dvije riječi: "Zabrinut sam"..Hebem ga u usta zabrinuta..kisha12 wrote:Pa Valentin Inzcko je nepismeniji sto se tice bosanskog 100 puta paopet vam on sefuje. On je glavni hadzija pa ne da vam se obraca vec ima zadnju rijec u drzavi.neki wrote: boli me k.. koje jezike tecno pricas... sto se tice jezika naroda kojem pokusavas uvaliti svoje teze, totalno si nepismen.
-
ratamahatta
#35 Re: Glupoca naivnog bosanca
Kisha, kisha......ha nevalja, ha ponovo....al sad za, ha za minutkisha12 wrote:Pa Valentin Inzcko je nepismeniji sto se tice bosanskog 100 puta paopet vam on sefuje. On je glavni hadzija pa ne da vam se obraca vec ima zadnju rijec u drzavi.neki wrote: boli me k.. koje jezike tecno pricas... sto se tice jezika naroda kojem pokusavas uvaliti svoje teze, totalno si nepismen.
Znas kako kazu, danas svak ima shu... i misljenje. Kod tebe za ovo drugo i nisam siguran
-
kisha12
#36 Re: Glupoca naivnog bosanca
@quiqui,
Ima tu istine. Ljudi imaju previse problema pa je siri kontext i visi cilj na kraj pameti. Probaju da nebudu papci, da se izgrade. Ja to postujem. Ipak sam bio sokiran kad sam od rodice, cija je majka bila u logoru kao i otac, da takva rodica lupi: "Na dzamije sve trebamo petokrake nakaciti". Nesto je bila ljuta na Cerica. Mozda i ja nemam pravo da pametujem jer ne zivim tamo. Ipak vidim neke parafoxe.
Vjerovatno covijek treba biti materijalno dooobro obezbjedjen kako bi mogao misliti o visim ciljevima.
Recimo prvo steknes diplomu sa kojom se mozes zaposliti gdje zelis na svijetu. To one vec nemogu jer niti jedan fax u Sarajevu nema svjetski prestiz.Dakle onda im se zivotni cilj automatski suzava. Siri kontext je van svake pameti jer one nemogu uticati na taj kontext za placom od 1000 km i sa diplomom koja van bih nista ne vrijedi.
Mozda je u tome kvaka. Ovaj jevrej ili Turcin oni kao PHD ili kao post PHD, na najpriznatijim faxovima su materijalno obezbjedjeni. I onda se samo po sebi javlja zelja za vecim ciljem.
Ima tu istine. Ljudi imaju previse problema pa je siri kontext i visi cilj na kraj pameti. Probaju da nebudu papci, da se izgrade. Ja to postujem. Ipak sam bio sokiran kad sam od rodice, cija je majka bila u logoru kao i otac, da takva rodica lupi: "Na dzamije sve trebamo petokrake nakaciti". Nesto je bila ljuta na Cerica. Mozda i ja nemam pravo da pametujem jer ne zivim tamo. Ipak vidim neke parafoxe.
Vjerovatno covijek treba biti materijalno dooobro obezbjedjen kako bi mogao misliti o visim ciljevima.
Recimo prvo steknes diplomu sa kojom se mozes zaposliti gdje zelis na svijetu. To one vec nemogu jer niti jedan fax u Sarajevu nema svjetski prestiz.Dakle onda im se zivotni cilj automatski suzava. Siri kontext je van svake pameti jer one nemogu uticati na taj kontext za placom od 1000 km i sa diplomom koja van bih nista ne vrijedi.
Mozda je u tome kvaka. Ovaj jevrej ili Turcin oni kao PHD ili kao post PHD, na najpriznatijim faxovima su materijalno obezbjedjeni. I onda se samo po sebi javlja zelja za vecim ciljem.
Last edited by kisha12 on 25/01/2014 11:40, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#37 Re: Glupoca naivnog bosanca
jel ti mozes ijedan post sastavit bez pominjanja dzamija i religije? jesi li svjestan da vjera bas i nije mjera patriotizma?kisha12 wrote:@quiqui,
- Michio Kaku
#38 Re: Glupoca naivnog bosanca
kvaka je u tome da glupi ljudi (koji su većina svuda u svijetu) vide svijet kroz generalno 2 opcije.
1. neoliberlani permisivni svijet gdje vlada trziste i gdje moze i gej brak i da spavas sa svojim kucnim ljubimcem i da izvrsis operaciju tako da ti ugrade drugi penis, i da transeksualac bude gradonacelnik i da budemo multikulturno drustvo puno imigranata raznih boja i kultura
2. fasisoidni pogled na svijet gdje vlada trziste ali zato nema gej braka, nema abortusa, nema migranata, nema razvrata vec toboze tradicionalne vrijednosti i tradiconalni moral vlada. ovi idoti misle da je svijet dekadentan pa da se izlaz nalazi u vjeri i tradicionlanim vrijednostima. pa neoliberalizam, idioti, nema problema s tim. neoliberalizam je izmislio vjerske i nacionalne identitete.
ovo dvije opcje su lice i nalicje jednog te istog sranja i sukob između ovih opcija je vještački.
1. neoliberlani permisivni svijet gdje vlada trziste i gdje moze i gej brak i da spavas sa svojim kucnim ljubimcem i da izvrsis operaciju tako da ti ugrade drugi penis, i da transeksualac bude gradonacelnik i da budemo multikulturno drustvo puno imigranata raznih boja i kultura
2. fasisoidni pogled na svijet gdje vlada trziste ali zato nema gej braka, nema abortusa, nema migranata, nema razvrata vec toboze tradicionalne vrijednosti i tradiconalni moral vlada. ovi idoti misle da je svijet dekadentan pa da se izlaz nalazi u vjeri i tradicionlanim vrijednostima. pa neoliberalizam, idioti, nema problema s tim. neoliberalizam je izmislio vjerske i nacionalne identitete.
ovo dvije opcje su lice i nalicje jednog te istog sranja i sukob između ovih opcija je vještački.
- Banksy
#39 Re: Glupoca naivnog bosanca
Svaka rečenica mu je za Grunfove majice ...Alfons Kauders wrote:jel ti mozes ijedan post sastavit bez pominjanja dzamija i religije? jesi li svjestan da vjera bas i nije mjera patriotizma?kisha12 wrote:@quiqui,
- Alfons Kauders
#40 Re: Glupoca naivnog bosanca
zlatnaBanksy wrote: Svaka rečenica mu je za Grunfove majice ...
-
rekla-kazala
#41 Re: Glupoca naivnog bosanca
Ne kaže se glupoća nego glupost !
Veličina bosanskog naroda je u tome da se drži one:
Ko tebe ciglom ti njega hljebom" !
Naši ratni i poslijeratni političari nas ubiše ciglama a mi njima dajemo sve što imamo.
Hoću reći,... uzeše nam sve što imamo.
Što se dijaspore tiče,... Molimo Vas nemojte se miješati u politiku u BiH.
Dijaspora, ustaše i četnici su već dali svoj "Veliki" doprinos u krvavom ratu devedesetih godina.
Veličina bosanskog naroda je u tome da se drži one:
Ko tebe ciglom ti njega hljebom" !
Naši ratni i poslijeratni političari nas ubiše ciglama a mi njima dajemo sve što imamo.
Hoću reći,... uzeše nam sve što imamo.
Što se dijaspore tiče,... Molimo Vas nemojte se miješati u politiku u BiH.
Dijaspora, ustaše i četnici su već dali svoj "Veliki" doprinos u krvavom ratu devedesetih godina.
-
zakonpera
#42 Re: Glupost naivnog bosanca
Sta je covjek bez vjere i nacije je pitanje kao i sta je pcela bez roja i kosnice. Ako pogledamo samo primjer nacionalno osvjestenih naroda dodjemo do zakljucka da svako malo u historiji drzave tih naroda dosezu visok stepen civilizacijskog, kulturnog, ekonomskog, vojnog prestiza. Uzmimo za primjer Tursku koja je u cestim etapama historije dolazi do tog prestiza i dize se konstantno iz pepela nakon ratova i belaja. Turci iako sekularni su nacionalno osvjesteni i probajte tamo pricati romanticne price o suzivotu sa rusiocima drzave. Ne mora to uvijek biti velika nacija. Uzmite za primjer Izrael ili Hrvatsku koje se temelje na svom nacionalnom identitetu. Ne mora biti ni drzava homogena, uzmimo na primjer Svajcarsku gdje svicarscima svoj nacionalni ponos ne moze podrivati niti jedan emigrant niti talijan ili francuz sa drzavljanstvom Svajcarske a koji svoju maticu osjeca u Rimu ili Parizu.
Savremena tendencija je da patriotizam i nacionalno opredjeljenje idu u isti nivo sa savremenim i proslo je vrijeme brisanja nacionalnog identiteta.
Nisu Bosnjaci krivi za rat, najvise smo zeljeli suzivot i multikulti ali 92 godine kada sam bio na prostestima protiv rata ispred parlamenta neki drugi narodi su se ukopavali po Trebevicu a to nije bio Mujo i Haso. Kada su palili i pljackali sela gdje su bili bosnjaci komunisti, pitali su ih samo za IME a ne partiju i misljenje. Ime je bilo presudno. Nismo mi krivi i nemamo se sta vise uvlaciti u supak i istocnoj ni zapadnoj strani. Mi smo sto jesmo i bicemo a ovaj napaceni narod je osvjesteniji i dosta pametniji nego kako se to zeli nametnuti po ovim forumima gdje pijedinci koji rade za neke interesne grupe zele nametati neko naopako misljenje kako su svi krivi za rat.
Relativizacija rata u miru je zlocin i treba poslati u pm svakog kretena koji to cini.
Savremena tendencija je da patriotizam i nacionalno opredjeljenje idu u isti nivo sa savremenim i proslo je vrijeme brisanja nacionalnog identiteta.
Nisu Bosnjaci krivi za rat, najvise smo zeljeli suzivot i multikulti ali 92 godine kada sam bio na prostestima protiv rata ispred parlamenta neki drugi narodi su se ukopavali po Trebevicu a to nije bio Mujo i Haso. Kada su palili i pljackali sela gdje su bili bosnjaci komunisti, pitali su ih samo za IME a ne partiju i misljenje. Ime je bilo presudno. Nismo mi krivi i nemamo se sta vise uvlaciti u supak i istocnoj ni zapadnoj strani. Mi smo sto jesmo i bicemo a ovaj napaceni narod je osvjesteniji i dosta pametniji nego kako se to zeli nametnuti po ovim forumima gdje pijedinci koji rade za neke interesne grupe zele nametati neko naopako misljenje kako su svi krivi za rat.
Relativizacija rata u miru je zlocin i treba poslati u pm svakog kretena koji to cini.
- akcid
#43 Re: Glupoca naivnog bosanca
Kad pročistiš ove dvije opcije s lica i naličja, šta ostane?Michio Kaku wrote:kvaka je u tome da glupi ljudi (koji su većina svuda u svijetu) vide svijet kroz generalno 2 opcije.
ove dvije opcje su lice i nalicje jednog te istog sranja i sukob između ovih opcija je vještački.
- Banksy
#44 Re: Glupost naivnog bosanca
zakonpera wrote:
Sta je covjek bez vjere i nacije je pitanje kao i sta je pcela bez roja i kosnice.
- Alfons Kauders
#45 Re: Glupost naivnog bosanca
nikakav problem - ako su vjera i nacija isto (sto prvi put cujem), molim te da me sljedeci put kad se zapuca fino napomenes, jer nisam vjernik i to nece biti moj rat... isto cu reci prijatelju, ratnom komandiru i zlatnom ljiljanu - cisto da opet ne fasuje geler u tudjem ratu... a isto cu reci ostalim kolegama ateistima koji su krvarili za ovu zemlju (a znam ih dosta)zakonpera wrote:Sta je covjek bez vjere i nacije je pitanje kao i sta je pcela bez roja i kosnice. Ako pogledamo samo primjer nacionalno osvjestenih naroda dodjemo do zakljucka da svako malo u historiji drzave tih naroda dosezu visok stepen civilizacijskog, kulturnog, ekonomskog, vojnog prestiza. Uzmimo za primjer Tursku koja je u cestim etapama historije dolazi do tog prestiza i dize se konstantno iz pepela nakon ratova i belaja. Turci iako sekularni su nacionalno osvjesteni i probajte tamo pricati romanticne price o suzivotu sa rusiocima drzave. Ne mora to uvijek biti velika nacija. Uzmite za primjer Izrael ili Hrvatsku koje se temelje na svom nacionalnom identitetu. Ne mora biti ni drzava homogena, uzmimo na primjer Svajcarsku gdje svicarscima svoj nacionalni ponos ne moze podrivati niti jedan emigrant niti talijan ili francuz sa drzavljanstvom Svajcarske a koji svoju maticu osjeca u Rimu ili Parizu.
dakle mi cemo tada fino pametovati po forumu, a vi s izgradjenim vjersko-nacionalnim identitetom fino idite u rovove... mislim za promjenu
- akcid
#46 Re: Glupost naivnog bosanca
zakonpera wrote:Sta je covjek bez vjere i nacije je pitanje kao i sta je pcela bez roja i kosnice.
-
zakonpera
#47 Re: Glupost naivnog bosanca
nikakav problem - ako su vjera i nacija isto (sto prvi put cujem), molim te da me sljedeci put kad se zapuca fino napomenes, jer nisam vjernik i to nece biti moj rat... isto cu reci prijatelju, ratnom komandiru i zlatnom ljiljanu - cisto da opet ne fasuje geler u tudjem ratu... a isto cu reci ostalim kolegama ateistima koji su krvarili za ovu zemlju (a znam ih dosta)
dakle mi cemo tada fino pametovati po forumu, a vi s izgradjenim vjersko-nacionalnim identitetom fino idite u rovove... mislim za promjenu
[/quote]
Pusti ti te teorije sta je vjera i nacija. Nema teoretisanja kad metcki zazvece. Kad ti cetnik uzme liniju, udje u mahalu, u kucu, likvidira te i zakopa u jamu, zenu siluje i posalje sa djecom u neku enklavu a sve sto si do zivota stico preko znoja i ledja ti zapali i oduzme.. nece te pitati jel to tvoj rat vec IME, HALO IME !!!
Bio ti ateista, budista, hare krisna ti ako imas muslimansko ime ides u jamu a boli njega qurac to sto nije tvoj rat. Nemoj biti naivan druze.
Pusti ti te teorije sta je vjera i nacija. Nema teoretisanja kad metcki zazvece. Kad ti cetnik uzme liniju, udje u mahalu, u kucu, likvidira te i zakopa u jamu, zenu siluje i posalje sa djecom u neku enklavu a sve sto si do zivota stico preko znoja i ledja ti zapali i oduzme.. nece te pitati jel to tvoj rat vec IME, HALO IME !!!
Bio ti ateista, budista, hare krisna ti ako imas muslimansko ime ides u jamu a boli njega qurac to sto nije tvoj rat. Nemoj biti naivan druze.
-
rekla-kazala
#48 Re: Glupost naivnog bosanca
posebno bez vjere,... pa su zato ovi slaboreligiozni šveđani, norvežani, danci, japanci,... jadni bez košnice.Banksy wrote:zakonpera wrote:
Sta je covjek bez vjere i nacije je pitanje kao i sta je pcela bez roja i kosnice.
A afričke zemlje u kojima nema ateista jako uređene i kvalitetne.
-
dezurni_ucenik
#49 Re: Glupost naivnog bosanca
Sreo neki dan druga sa faxa - dobio otkaz.
Zove me rodica prije mjesec dana - dobila otkaz.
Sreo drugaricu sa faxa - diplomirala prije 4 godine,jos nije pocela raditi.
Sreo druga sa faxa - takodjer diplomirao prije 4 godine,nema posla.
Imamo mi sad vecih problema od toga trebamo li zivjeti sa Srbima ili ne.Jel neko ide u dzamiju ,crkvu,sinagogu ne bitno je.Ali boli kurac pokretaca teme,kad zivi u nekoj savrsenoj drzavi u savrsenom sistemu pa mu je jedini problem - (ne)suzivot sa Srbima.
Zove me rodica prije mjesec dana - dobila otkaz.
Sreo drugaricu sa faxa - diplomirala prije 4 godine,jos nije pocela raditi.
Sreo druga sa faxa - takodjer diplomirao prije 4 godine,nema posla.
Imamo mi sad vecih problema od toga trebamo li zivjeti sa Srbima ili ne.Jel neko ide u dzamiju ,crkvu,sinagogu ne bitno je.Ali boli kurac pokretaca teme,kad zivi u nekoj savrsenoj drzavi u savrsenom sistemu pa mu je jedini problem - (ne)suzivot sa Srbima.
Last edited by dezurni_ucenik on 25/01/2014 12:43, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#50 Re: Glupost naivnog bosanca
aaaa pa kako ce mi uci cetnik u avliju kad ce mi avliju braniti takvi osvijesteni poput tebe,zakonpera wrote: Pusti ti te teorije sta je vjera i nacija. Nema teoretisanja kad metcki zazvece. Kad ti cetnik uzme liniju, udje u mahalu, u kucu, likvidira te i zakopa u jamu, zenu siluje i posalje sa djecom u neku enklavu a sve sto si do zivota stico preko znoja i ledja ti zapali i oduzme.. nece te pitati jel to tvoj rat vec IME, HALO IME !!!
i meni nisu hodali po mahali, a ne hodaju ni danas...
il bi mozda da ja ginem dok ti ljudima na forumu objasnjavas vaznost vjere u nacionalnom opredjeljenju?